defendu píše:4sun
Ano máš pravdu i mně to přijde naprosto neskutečnéDost dobře si nedovedu něco podobného představit proti reálnému,agresivnímu útoku
.
Mám dotaz :Kdo je to u tebe "dobrý bojovník",jaké kvality,znalosti nebo vlastnosti by dle tebe měl mít?
Předem dík za odpověď
Saros píše:luen píše:
1) ... okna jsou pouze holej system (což znamená, že s pouhejma oknama bys ani tento příspěvek neposlal a na monitoru bys viděl tak tři ikonky jako např "koš" ...
Tak o této části věty bych se docela hádal.. to je zase pro změnu taková pohádka z IT![]()
JRup píše:Siu L.,
souhlas. Konečně z Tebe vyšlo co jsi měl dávno na jazyku (jsi nesmělý, že?). Základní dovednosti se opomíjí. To je i moje zkušenost. Myslím, že na začátku studia jsou podstatnější, než-li samotný systém včetně sestav a měla by se jim věnovat náležitá pozornost. Stejně tvrdím, že pokud člověk neočekává pouze bojové schopnosti, ale bere Taijiquan jako kompletní systém, tak je to běh na mnohem delší trať než si mnozí představují. Samozřejmou součástí je však i jibengong (základní dovednosti).
JRup.
Týden cvičení a relaxace v Jizerských horách
22.09.2006
Tchaj-ťi čchüan je uměním vycházejícím z harmonie přírody. Klid v pohybu a pocit souznění s věčnými pricipy života. Zastavme se na chvíli a udělejme nekolik kroků do našeho středu...
Po sedm dní budeme společným cvičením Tchaj-ťi nacházet střípky nás samotných...
SiuLouFu píše: 4 pavela
Jen "drobny" dotatek k Tvemu prispevku o Tai Ji Quan v Cine. Je sice pekne, ze to starym mistrum v parku funguje, ale tady se diskutuje o stavu Tai Ji Quan u nas. Jen tak pro zajimavost - prevzato z http://www.taiji.cz/:
22.09.2006
Tchaj-ťi čchüan je uměním vycházejícím z harmonie přírody. Klid v pohybu a pocit souznění s věčnými pricipy života. Zastavme se na chvíli a udělejme nekolik kroků do našeho středu...
Po sedm dní budeme společným cvičením Tchaj-ťi nacházet střípky nás samotných...
![]()
pavela píše:SiuLouFu píše: 4 pavela
Jen "drobny" dotatek k Tvemu prispevku o Tai Ji Quan v Cine. Je sice pekne, ze to starym mistrum v parku funguje, ale tady se diskutuje o stavu Tai Ji Quan u nas. Jen tak pro zajimavost - prevzato z http://www.taiji.cz/:
22.09.2006
![]()
Počkéééj, to už je proti minulosti docela slušnej posun, aspoň tomu neřikaj TajčiJinak samozřejmě když čtu podobný věci tak taky
a
Harutomo_Yasumizu píše:Yiquan - http://www.yiquan.pl/engclips013.html
Hmm tak tímhle se prezentuje všeobecně známý jako ten snad nejvnitřnější styl, by mě zajímalo kde se u nás takhle třeba cvičí to taiji? To jen poláci chápou wo co go?
Jak napsal Hašek v povídce Abstinentní večírek:" Já tam pudu a vožeru se jim tam jako prase" ...NIK píše:pavela píše:SiuLouFu píše: 4 pavela
22.09.2006
![]()
Počkéééj, to už je proti minulosti docela slušnej posun, aspoň tomu neřikaj TajčiJinak samozřejmě když čtu podobný věci tak taky
a
To je ještě prd.Nedávno sem viděl náborový leták do Taoistického centra.Sou všude![]()
![]()
![]()
Také chci splynout s vesmírem.Kašlu na cvičení.Du tam
![]()
![]()
Harutomo_Yasumizu píše:Ale tak víš co, bez ohledu na jejich techniku a finanční stránku, jašně že to můžeš umět drtivě líp, mě prostě zaujalo to, že to není ten klasický papírák co cvičí věčně pomalu sám jen dokola formu a nic jinýho neumí. Na netu sem nikde zatím neviděl takhle natočený různý části tréninku.
No neee, podívej, to co je na těch videíčkách, zejména na tom brněnskym je právě to, jak to nemá vypadat. Lidi který nemaji ani špetku základů tam jaksi "spárují" jestli se tak dá nazvat to poskakování a "kočkování". Takže soudruzi, tudy ne. Lian Quan Bu Lian Gong, dao lao yi chang kong. Cvičit pěst a necvičit gong, k stáru hromada prázdnoty(lidově prd). Nejdřív je nutný mít základy a umět to perfektně stínově (jednotlivě i ve dvojicích) a pak se dá pouštět do volného sparringu. Jinak dojde buď k nulovému výsledku, v horším případě ke zranění.Harutomo_Yasumizu píše:Ale tak víš co, bez ohledu na jejich techniku a finanční stránku, jašně že to můžeš umět drtivě líp, mě prostě zaujalo to, že to není ten klasický papírák co cvičí věčně pomalu sám jen dokola formu a nic jinýho neumí. Na netu sem nikde zatím neviděl takhle natočený různý části tréninku.
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků