- cinani maji malo zeleza a jsou nuceni nahrazovat tuto surovinu jinejma materialama ... nepatrim k tem, kdo nasel zalibeni v plastiku. nemam rad plastikove obaly u potravin ... vlastne u niceho. Zelezo je proste zelezo

- dovedu si predstavit, jak si s tim pak nekdo bude hrat a necha je treba u krbu a misto cinky najdu pokroucenou hromadku plastu.
- z plastu se delaji i boxerky, urcite by se nasla spousta lidi, kteri mi je doporuci, ale ja jsem pro prirodni matros (v tomto pripade kuzi)

- nejde jen o to, ze ti cinka vypadne, ale jde o to, ze se dik zelezu daji cvicit cviky, kdy cinku zahazujes v ramci cviku a to bych si s plastikem netroufnul. Mam rad veci, ktere slouzi cloveku a ne veci, kterym slouzi clovek, tzn. muzu si dovolit ten luxus o vec se starat minimalne a ta vec bude slouzit i vnoucatum.
- kdyby nedoslo k tomu, ze nam kdysi nekdo vykradl sklep, tak mam ketly po dedovi, jeste dnes a plne funkcni ... ketl ze zeleza je kompaktni celek, kterej se da leda roztavit a nebo rozrezat flexou, jinak je to vec, ktera tu bude az my vsichni budeme prdet do hliny. Umela cinka je skladana z nekolika ruznych materialu, kterej nedrzi pohromade samo sebou ... tim padem ma tendenci se jednou rozpadnou na sve zakladni komponenty (zvlast obal, zvlast vypln...)
- konecne na tech cinkach ze zeleza me stve i ten gumovej podstavec, kterej je na houby prave proto, ze se jednoho dne odloupne.
Konstrukcne je v poradku vec, ktera je z jednoho kusu, ta se nema na co rozpadat. Tedy pokud se nebavime o rozkladu veci na subatomarni urovni, ale to se tyka i plastu

Kdyby ten vinylovej byl aspon treba 3x, 4x ... 10x levnejsi, tak nereknu ani popel, ale kdyz ty ceny porovnam, tak mi to zasejc takovou vyhodu nevyhazuje

Ale jak jsem napsal, je mi to sumak a at si kazdej cvici s cim chce