kyokushinkai vs. svet (pro Low)

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod sulthan » stř 23. lis, 2005 0:01

Nazory Lowa me opravdu zaujaly. Uz jen tim ze naprosto postradaji zaklady logiky...
PM: pro me to norma je a je to duvod proc nikdy nikomu nedoporucim cvicit kung-fu v cechach.. Kvuli tomu ze 1% cikanu je slusnych nereknu ze cikani jsou normalni lidi. Kvuli tomu ze v CR existuje par(a do ty urcite patri i ta tvoje) skol Kung-fu kde se cvici tak jak ma nereknu ze kung-fu je dobra vec.

Predpokladam ze nejak podobne asi smyslel hitler. Vysel z toho ze jsou zidi spatni. Potom mu nekdo rekl, ze existuji i dobri zidi. Tak se rozhodl ze jich nebude vic nez 1% aniz by se obtezoval nejak blize zidy poznat.
Pak se rozhodl, ze on je normalni a zidi nejsou jako on, takze nejsou normalni lidi... Kolik ty znas vlastne cikanu? Pokud rozdelujes lidi na slusne a ty ostatni, proc se zabyvas barvou pleti? Kolik procent bilych lidi je podle tebe slusnych?

Kdyz se ti nelibi jak se kf uci v nejake skole, tak je to podle tebe chyba toho stylu? Nenapadlo te treba, ze je to chyba toho ucitele?
Podle statistik je vyuka anglictiny na ceskych skolach na velmi spatne urovni. S tvoji "logikou" bys tedy nikomu nedoporucil aby se ucil anglicky.
sulthan
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod graver » stř 23. lis, 2005 7:23

Low píše:"jestli nenahrazuješ skutečnou erudici slepou preferencí vlastních názorů. Ty tu vystupuješ, jako bys prolezl xxx klubů, poznal yyy lidí, vyzkoušel zzz stylů a pronikl do tajů a smyslu všech BU."

Jojo přesně, nahrazuju to preferencí vlastních názorů. Mě na tom nepřipadá nic špatnýho.Já jsem nikdy neřek že jsem expert na BU.Já jsem jenom normální člověk co má oči.

Do jakejch tajů a smyslů všech BU? Ty asi žiješ v pohádce,ne? Co je na jakym BU tajnýho a jakej maj smysl? Smysl by měli mít všechny stejnej, ale do tajů skutečně zasvěcenej nejsem protože jak někdo začne vykládat o tajích tak beru nohy na ramena. Protože to asi nebude to pravý ořechový..

Tohle jsem potřeboval vědět (a asi nejen já). Já sem chodím proto, abych si řekněme o něčem udělal nějaký názor nebo představu; takže mě zajímalo, co jsi zač a na čem stavíš a ty jsi to jasně a férově vysvětlil. Díky.
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Snoopy » stř 23. lis, 2005 8:18

Low:

Dozvíme se tedy už co, jak dlouho a u koho jsi cvičil? Pověz nám o tvých zkušenostech. Zatím se tomu nějak vyhýbáš. S kým jsi spároval?
Snoopy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Angus » stř 23. lis, 2005 9:01

Low píše:A PM vubec nevim co sem taháš furt Kyokushinkai. Já ti o něm nic vyprávět nebudu, jestli tě zajmá kup si o něm knížku.
..

Mám dojem, že ty sis o většině věcí, co tady píšeš, taky koupil jen knížku :lol:
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » stř 23. lis, 2005 10:53

No a já bych to ještě trochu obrátil....

Pro LOWa: Nemyslíš si že Kyokushinkai karate je taky k ničemu? Vždyť se tam netrenuje boj na zemi, takže tě asi zapasnik nebo judista docela v pohode sežvejká ne?

Co ty na to?
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod masta_FN » stř 23. lis, 2005 11:41

NAIA: To už se tady přece řešilo, skutečný bojovník přece za žádných okolností nepřipustí aby se při boji dostal na zem ;)))
masta_FN
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

4 Low:

Příspěvekod pm » stř 23. lis, 2005 13:13

4 Low:

nechce se mi verit, ze se chlap a bojovnik urazil/rozbrecel/schovava hlavu do pisku/... - tim by si jen svym oponentum dokazal, ze maji pravdu. obhaj si svuj nazor, nebo uznej, ze jsi se tu ci onde mylil.

aby bylo ovsem vse jasne, s velkou casti toho, co rikas, souhlasim (uroven b.u. nebo tzv. "b.u." v CR) - pro ostatni, ruku na srdce, ma pravdu, i kdyz zpusob podani a argumentace je vic nez mimo.

libi se mi Tvuj mladicky zapal, nadseni a "drajv" a prakticky pohled na vec, a verim, ze se zachovas jako chlap a ne jako urazena/ublizena holcicka (nikdo me nema raaad, nikdo si se mnou nechce hraaat, vsichni se proti me spikliiii... ) a vecne a strizlive zodpovis vyse uvedenou kopu otazek. pak se treba pustime do jinych diskuzi na jina temata.

v Cine maji prislovi, opisem prelozeno "ziskavat nova pratelstvi skrze cviceni bojovych umeni".

vse nej, tesim se na odpovedi
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod psvoboda » stř 23. lis, 2005 13:48

Low píše:a všichni bez vyjímky se bojej pořádně praštit, kopnout.

neviděl jsem nikdy nic srandovnějšího než shotokanistu na těžkym pytli.

To je vidět, že jsi NIKDY skutečný Shotokan neviděl, ani z EuroCity.

®e jsi to ty, Low, dám Ti vědět až dorazí třeba do Maďarska Tanaka Masahiko sensei, nebo do ČR shihan Akita. Já Ti přivezu od sebe ze sklepa těžkej pytel a můžeš nám tam ukázat, jak se do toho tluče.
psvoboda
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Low » stř 23. lis, 2005 18:35

Když sem byl malej cvičil jsem Judo.Potom jsem ani nechci říct cvičil něco u ©malala ( vim že to co jsem dělal nebylo kung-fu), dělal jsem půl roku Shotokan a rok a půl tohle,myslim že se tomu věnuju dost intenzivně akorát teĎka jsme nemocnej tak nezbejvá nic jinýho než tlachat..

Takže sice nejsem v ničem mistr a ani to o sobě neřikám ale nedělám si iluze o tom že ta blbost co jsem cvičil a řiká se tomu Shotokan se jinde cvičí jinak. Mám spousta kamarádů co cvičej Shotokan v různejch klubech a je to jedno a to samý. Shotokan je sport pro Shotokan, původní význam karate s tim nemá co dělat.A na to že ten klub vedl asi 7.dan ..Viděl jsem jak cvičej "špičkoví" závodníci. A řikám FUJ.Jenže řikej to lidem který nikdy nic jinýho nepoznali,věnujou se tomu x let a myslej si že to je karate. (hlavně tady nidko nezačínejte s tim jestli si myslim že kyoksuhin je karate. Kyokushin sem vážně tahat nechci.)

A že řeknu že Wado a Shotokan je to samý? A ne snad? Jaký jsou v tom rozdíly? Ve výsledku vůbec žádný, maximálně tak barvy pásků.

Dále mám pár kamarádů co cvičej WT a .. O WT jsem tady ještě nic ošklivýho neřek.. No nebudu s tim začínat..
Dále znám lidi co cvičej Aikido, MT,box,kickbox,musado..
Takže si myslim mám přehled co se u nás a jak cvičí.

Co se týkalo toho kung-fu.. jak sem řek, věřim že u nás jsou lidi kteří učit umí. A na každého připadá deset co o tom neví vůbec nic. Vim že je blbost říct že kung-fu je lbost.. Ale valná většina kung-fu je..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 23. lis, 2005 18:39

Myslim že je na čase přestat chodit kolem horký kaše a přiznat si že to co se tady několik desítek let cvičilo nemělo s karate nic společnýho. Problém je že se to tady cvičí doteď..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 23. lis, 2005 19:42

Low píše:... Potom jsem ani nechci říct cvičil něco u ©malala ( vim že to co jsem dělal nebylo kung-fu)...

aha, ok, uz nemusis nic dodavat. ver, ze to, co Smakal vyucuje, nema s gungfu naprosto nic spolecneho, naprosto nic. kdyz si ale v restauraci das poprve biftek, ale bude to ve skutecnosti maso z plesnivyho psa, po kterem jeste tri dny zvracis, nemuzes rict, ze biftek je shit. nikdy jsi vlastne biftek nemel, navic je spousta jinejch - a lepsich - restauraci. polopate - nevis co je skutecne gungfu, a v zadne skutecne gungfu skole si nikdy nebyl

Dále mám pár kamarádů co cvičej WT a .. O WT jsem tady ještě nic ošklivýho neřek.. No nebudu s tim začínat..

"jeste" :)

Co se týkalo toho kung-fu.. jak sem řek, věřim že u nás jsou lidi kteří učit umí. A na každého připadá deset co o tom neví vůbec nic. Vim že je blbost říct že kung-fu je lbost.. Ale valná většina kung-fu je..

ne valna vetsina gungfu, ale valna vetsina gungfu skol, na tom se 100% shodneme. k Shotokanu v CR se nebudu vyjadrovat, protoze o tom prdlajs vim, ale vetsina mych zaku co "sportovni" Shotokan v CR cvicila, maji velmi podobny nazor jako Ty

diky chlape!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 23. lis, 2005 21:09

Jo mas pravdu nikdy jsem poradne kung-fu necvicil. Kdybych ho cvicil urcite bych mel jinej nazor.To co sem rek byla blbost. Dobre uznavam,

Kazdopadne sem vzdy smeroval spis k tomu "kung-fu v ČR" než k hodnocení jednotlivejch stylů do kterejch doopravdy nevidim.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 23. lis, 2005 21:11

A paušalizovat se nemá.. No dobře, tak tedy cikány tady budeme mít navždycky.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 23. lis, 2005 22:31

Low píše:Jo mas pravdu nikdy jsem poradne kung-fu necvicil. Kdybych ho cvicil urcite bych mel jinej nazor.To co sem rek byla blbost. Dobre uznavam,

Kazdopadne sem vzdy smeroval spis k tomu "kung-fu v ČR" než k hodnocení jednotlivejch stylů do kterejch doopravdy nevidim.

dobre, to beru!

at ti zapal do cviceni vydrzi, tesim se na dalsi debaty zde na serveru.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » čtv 24. lis, 2005 6:42

Low píše:...dělal jsem půl roku Shotokan a rok a půl tohle...
Mám spousta kamarádů co cvičej Shotokan ...
Dále znám lidi co cvičej Aikido, MT,box,kickbox,musado..
Takže si myslim mám přehled co se u nás a jak cvičí.

To už nemuselo být, ale přesto ještě jednou díky za další odpověď na můj dotaz, odkud se berou tvoje zkušenosti :wink: :wink:
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » čtv 24. lis, 2005 7:53

Low píše:...
Otázka k čemu je kata. Nekoho bavěj, nekoho ne. V boji je jejich uplatnění nulový, tak k čemu vytahovat to že někdo dobře cvičí kata.
....
...
Co je na tomhle za blbosti ? Nad čim mám přemejšlet?

Na to se dá odpovědět pouze příslovím:
"Říkej volovi, že je kus hovězího, neuvěří Ti."

(Prosím, nemazat, není to nadávka ani osobní napadání, to je jen konstatování situace, protože v takovéto diskuzi nemá smysl pokračovat.)
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Snoopy » čtv 24. lis, 2005 9:34

Low: Ve WT jsem začátečník - je to první věc, kterou jsem začal cvičit - zatím jenom 2 měsíce... zajíá mě tvuj názor, když už jsi to nakousnul :) nečekám nic pozitivního - když to tu tak pročítám na foru, ale rád si vyslechnu názor....
Snoopy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod majkx » čtv 24. lis, 2005 10:31

Protože to bylo původně kyokushinkai vs. svět, tak člověka hodně potěšilo, když J. Soukup při mistroství Japonska 2004 získal zlato. Je škoda, že se to tenkrát mediálně neprodalo v nějakých sportovních zprávách televizních médií, protože to byl úspěch jako hrom.
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sulthan » čtv 24. lis, 2005 12:17

to low: jedna dobra rada - nez neco napises, tak o tom zkus chvili premyslet. Protoze, co uz je jednou napsano, to ti budou ostatni porad predhazovat.
sulthan
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Low » čtv 24. lis, 2005 18:50

Snoopy: Názor? Nechtěj ho slyšet.. Ať si každej cvičí co chce ..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně