kolik platite za vyuku?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Anonymní » pát 22. srp, 2003 10:49

ano,myslim ze to kura stoji okolo 70 sk.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Liucy » sob 23. srp, 2003 16:01

Souhlasím s Patrikem. Věnovat se BU není kupování housek, a když nemáš důvěru ve svého učitele, tak ¨cvičení¨ nemá smysl(?) nebo to prostě nemá šťávu. Jinak jsem z Phy. Výuka Taekwondo za 60.- lekce. Kick 115,-, ale tam nedodržujeme minuty a učitel je člověk který obrovsky motivuje, učí nás nejen ¨mlátit se¨, ale i jiné věci. Takže tam bych klidně platila i víc. Liucy :lol:
Liucy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Gino » ned 11. dub, 2004 12:57

Učím Ju-jitsu kousek od Prahy. Vybírám od žáků do 15ti let 200kč měsíčně a od mládeže a dospěláků 250kč měsíčně. Cvičíme dvakrát do týdne hodinu a půl + jedno dobrovolné cvičení o víkend venku. Cvičíme obvykle tak v pěti lidech... jsme půl roku stará škola a žádný mohutný nábor jsme nedělali. Doplácím na nájem dojo zhruba 600kč měsíčně a nějak strašně mi to nevadí. Osobně bdu samozřejmě rád, až nás bude více a nebudu muset nic doplácet a naopak z toho, co se vybere navíc koupit třeba nějaké vybavení, ale nebudu chtít nikdy více jak (zhruba) 15 žáků.. protože potom si vážně myslím, že by mi nezbyl čas věnovat se všem tam, jak to potřebují.

Všem hezký den.
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » ned 11. dub, 2004 13:01

Jinak nevím jak jinde, ale co jsem chodil do školy k bývalému mistrovi, tak kousek od Prahy v městečku o 18000 obyvateli vybíral 300kč měsíčně. V Praze mám známého a na WT platí tuším že 800kč měsíčně.
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 11. dub, 2004 13:13

Hehe....tak za SCARS jsem platil 300 kč měsíčně.Po úrazu,kdy jsem nemohl dlouho trénovat,jsem logicky nechtěl doplácet zpětně,když jsem nechodil...bylo mi řečeno,že neplatím za tréninky fyzicky navštívené,ale za informace.OK,logické :lol: :lol: Ale jen do doby,než jsem přestal dostávat nové informace,ale peníze po mně chtěli neustále 8O 8O 8O
Takže jsem jim pak udělal pápá :!: :!:

Je jasné,že za kvalitní výuku je nutno si něco připlatit(pokud nenarazíte na mistra-samaritána ),ale je zde spousta lidí,kteří jdou jen a jen po penězích. :cry: :cry: Ale to už je mockrát ohraná píseň.....
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » ned 11. dub, 2004 13:41

Je jasné, že v dnešní době a v našich zeměpisných šířkách zadarmo hrabe jen málokteré kuřátko... nic není gratis. Ale zase je to i tom, kolik si člověk může řícz za výuku. Já například vím, že u nás více, než těch 200-250kč měsíčně požadovat nemohu, protože jak už tu někdo napsal, nikdo by víc nedal :-) Samozřejmě, že by bylo jednodušší vybírat já nevím kolik... třeba 400 a mít tak peníze na zaplacení dojo, pomůcky... na poznvání mistrů na seminář a tak podobně, ale prostě to nejde.
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MiQing » pon 12. dub, 2004 9:43

Chodim na capoeiru v Praze, zacinali jsme tim, ze jsme platili 400Kc mesicne (2x tydne), kdo chodil 4x tydne (treninky vetsinou hodinu a pul) tak 500Kc mesicne. Ted budeme asi platit vic, protoze pronajem telocvicny je drahy a take abychom si mohli koupit treba dalsi hudebni nastroje atd.
Ale myslim si, ze jestli se to zdrazi o moc, tak dost lidi odpadne. Skoda.
Je fajn si to tady porovnat trochu s ostatnimi, aby mel clovek predstavu :-)
M.
MiQing
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Miro » pon 12. dub, 2004 11:10

...
Naposledy upravil Miro dne ned 21. pro, 2008 14:33, celkově upraveno 1
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Traft » pon 12. dub, 2004 13:47

Ja platim za Combat Sambo 300sk za mesiac.Treningy 2x do tyzdna.Je to asi to najlacnejsie co je v Kosiciach a pritom za uzasnu kvalitu.Pred tym som chodil na Aikido, treningy 3x tyzdenne za 450sk.To je podla mna az az.Yoseikan 3x tyzdenne za 600sk za mesiac. :?
Traft
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » stř 14. dub, 2004 7:55

Tohle téma mě velice zaujalo.

Učím v Praze capoeira. Cena tréninku je prozatím 400,-- za měsíc. Je to převážně způsobeno tím, že většina lidí, kteří nás navštěvují jsou studenti. Jak jistě všichni víte, tak studenti nemají mnoho peněz. Argument, že pokud se někdo chce věnovat něčemu na 100% obětuje tomu všechno ostatní platí, ALE.... Ono to není vůbec jednoduchý. Uvedu tady jeden příklad:

Mám kámoše, kterej musel capoeira nechat, ačkoliv by jí obětoval všechno. Jenomže se dostal na vysokou, kde je roční poplatek něco kolem 80.000. Rodiče mu školu neplatí, takže si na ní musí vydělávat sám. Našel si job, jenže ten ho omezoval časově. A ačkolilv chtěl capoera dělat dál, prostě to nešlo.

Z toho vyplývá, že i když chcete, tak to prostě jít nemusí.

Ještě bych se chtěl zeptat, trošku mimo téma, kolik platíte v Praze hodinový pronájem tělocvičny, nebo jestli nemáte někdo možnost sehnat tělocvičnu zhruba do 300/hod. tak zhruba pro 30 lidí.

Obrigado é muito Axé pra vocé

Batatinho
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 14. dub, 2004 10:31

Combat Sambo se mi líbí. Je to tak na půl cesty mezi ultimátama a velmi bezpečným způsobem nácviku boje. Tak správně na hraně :)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

to: Miro

Příspěvekod wushi » stř 14. dub, 2004 10:37

Miro, ja som mal učiteľa z Číny, cvičil inak celkom dobre, ale je strašne na prachy...
Vyberali sme 1500,-Sk (za 3xtýždenne po 1,5hod.) na mesiac v BB, v BA asi 1200 na mesiac (2xtýždenne), to bolo za waijia alebo neijia, spolu samozrejme viac (nie 2-násobok, ale asi 1,7násobok). Neviem, koľko vyberá teraz, ale vychádzalo mu to zhruba na 25.000,-mesačne.
inak...cao ta ma de ge bi!!!!
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

platba...LUNGY

Příspěvekod Anonymní » pát 16. dub, 2004 12:30

To fakt? si blazon
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 16. dub, 2004 13:28

to fakt....asi som blázon...!?!?!? 8O :? :roll: :wink: :idea:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 22. dub, 2004 1:58

Berte v uvahu zasadni veci.1.Pronajem telocvicny /bydlim v prdelakove,kde muzu za urcitych podminek vest treninky za rocni poplatek sokolu 200kc,ale sehnat v Praze vyhovujici prostor za levny peniz?/.2.Dotace /byt clenem vetsi sportovni organizace nebo mit soukromeho sponzora,ktery me dotuje/.3.Profesional nebo amater /misto prace cvicit a ucit.Navstevovat seminare,ktere neco stoji - od dotovanych 500kc do 1500euro za vikend/.4.Vybava /tatami chranice,pytle atd./.Myslim,ze v Praze se v prumeru ustalila cena na 4500kc-5500kc.Dokud budou stat nektere skolni telocvicny a organizace neco prihodi najdeme klub s magickou hranici 80kc za mesic/tyka se dlouho zavedenych karate a juda/.Jsou zde i kluby ucici sebeobranu,ktere chteji 10000kc za rok /napr.DIPENSHI/.Pokud pujdu v Cechach na seminar MR.Hwanga /ITF/ za 250kc vim.ze si dobre zacvicim/tul,sambo a ibo matsogi/.Pokud pojedu na seminare jitsu,filipinskych umeni,kungfu aj. do Nemecka,Francie nebo Ciny? Moje penezenka krvaci,ale ziskam tolik informaci az se mi z toho toci hlava.Tim chci rict,ze za techto podminek muzu s laskou predavat techniky taekwondo ITF prakticky zadarmo pro potechu mou a druhych,ale tvrde zaplacene techniky proste musim dale prodat.Bohuzel takovy je trend,takze preju hodne stesti a skromnosti vsem ceskym /slovenskym/ nadsencum.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » čtv 22. dub, 2004 9:07

Presne si to vystihol... :D O tom to celé je...
Ja nie som proti plateniu, aj v starých školách kdekoľvek v Ázií to fungovalo tak, že žiaci žili u učiteľa a proste naňho zarábali a pracovali, takže sa nemusel starať o jedlo, oblečenie a všetky životné potreby...
Len niektorí moderní učitelia to jednoducho preháňajú - pýtať za seminár 1000 Euro na dva dni, to je prehnané, ak chce zarábať milióny, nech sa dá na politiku :!:
Momentálne mám tiež hlbšie do peňaženky, ale i tak cvičím, lebo ma to teší a uspokojuje...na BU netreba zarábať obrovské prachy, tie treba urvať inde :idea: :!:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » čtv 22. dub, 2004 10:23

Ja platim 10 000 jenu mesicne. treningy jsou denne az 4 hodiny :)
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » čtv 22. dub, 2004 10:31

To platíš v Japonsku :?: 8O
Ok, to je na SKK asi 3100, to nie je tak hrozné, v Číne ťa to pri Shaoline môže vyjsť na 10násobok... :?
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » čtv 22. dub, 2004 10:34

10ti nasobek? a stanes se pak jednim z 40 000 tisic studentu "noveho shao linu"? tak to je hruza
jinak ano, platim to v Japonsku. za goju-ryu
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » čtv 22. dub, 2004 10:39

Pozdrav Japonsko... 8)
Fakt, v Shaoline to môže byť drahé, teda nie priamo v kláštore, ale v školách v okolí a budeš len jeden asi zo 400 v danej škole :? , ale si v S H A O L I N E, to je podstata pre mnohých 8O , napr. nejaký policajt z Nitry, vraj tam cvičil 2 týždne... :D veď len týždeň by sa musel liečiť zo sračky, ktorú tam zákonite každý chytí :twisted: , to nie je také jednoduché, ako si to mnohí predstavujú...
Apropó, goju ryu, ako ti to ide, akých máš učiteľov :?:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně