Rada?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Low » ned 19. bře, 2006 17:26

nevim jak to myslel ukropcany ale pochybuju ze se solarem neco udela rukavice - bricho,solar,slezina,jatra,zebra .. ale co si myslim ze je dobra technika ktera zabere i na daleko vetsiho je zvedak na bradu.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » ned 19. bře, 2006 17:36

ukropcany:

ja nevim dle me se solar precenuje..jeste nikdy jsem nepad po uderu na solar, ale x krat na jiny casti bricha.. na solar si myslim ze to chce trochu jinou uderovou plochu nez pest.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 19. bře, 2006 17:46

kryton píše:břicho sem si vymyslel jenom pro demostraci, že je rozdíl mezi bojem bez pravidel a s pravidlama.. Chci jenom říct(a možná dost neobratně), že bojový umění byly vymyšlený proto, aby tomu slabšímu dali šanci proti tý druhý velký vopici :P A když někdo tvrdí, že slabší nemá apriory šanci proti silnějšímu tak tím popírá smysl bojovejch umění....... šanci má každej na každýho. Ale určitě né v ringu!

souhlas!
player
mistr diskutér
mistr diskutér

©anci nemá každý...

Příspěvekod Panda » ned 19. bře, 2006 17:49

Tak to nesouhlasím, šanci má každý.
Zrovna včera jsem se účastnil jednoho šermířského klání a můj soupeř byl o poznání slabší, zrovna mi prošla parádní rána napříč přes jeho tělo a ještě jsem odskočil a můj soupeř promách do vzduchu. Byl jsem si 100procentně jistý že zvítězím, i kdybych já sám neútočil věděl jsem že on mojí obranou prostě neprojde, taková ta 100procentní pohoda co každý obšas známe.No a přitom odskoku vzad jsem nějak divně dopadl na zadní nohu a vykloubil si koleno, svalil se na zem a skoro nedošel domů.Musim objektivně konstatovat že z mého pohledu jsem prohrál. A mam tak na 3 měsíce utrum.
Trochu absurdní příklad(i kdyý pro mě zas tak ne:)Chci tim říct že záleží nas okolnostech, zbraních, místě střetu...na malém prostoru nebo z blízka se z velikosti může stát nevýhoda, já sám při svých 193cm vím jaký problém mi udělá když se mi malý boxer dostane dovnitř přitom u velkých lidí tenhle problém nemám a obecně se mi s nimi zápasí mnohem líp...
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 19. bře, 2006 17:49

ukropcany píše::roll: :roll: :roll:

99% KOčiek, ktoré dám na tréningu je práve do brucha...

:roll: :roll: :roll:

Každý dobrý boxer vám povie, že ľudia nepadajú po hlave ale po spodkoch... :idea: :idea: :idea: Hlava je najchránenejšia časť tela... :idea: :idea: :idea:

omg:)....prosim te, nebavime se o boj. sportu...jeste jednou, SPORTU...ale o nakym nefer fajtu na ulici,v hospode,na diskotece atd.
Sundej si z tech rukou bambule co v ringu nosis a pak se za ne zkus zkovat,pekne na to doplatis:)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » ned 19. bře, 2006 17:59

player: proc by ses za ne schovaval? koukni na to video co jsem sem hazel, je par prispevku vzad
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » ned 19. bře, 2006 18:13

ukropcany píše:
Skateordie píše:Tie KOcka boli myslene na solar alebo celkovo brucho?
Skôr rebrá... na solár sa je ťažko dostať s rukavicami, ktoré mám... sú strašne široké... funguje to ale len vtedy, ak sa dotyčný predkláňa, pretože vtedy dá lakte od tela a už je to tam... :twisted:

Ked trafis tie rebra, ako to je casto aj vidiet v K-1 a podobnych turnajoch, tak ides k zemi len ked ti zlomi rebra alebo ti to vyrazi dych?
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » ned 19. bře, 2006 18:20

skateordie: vyrazi dech,zalknes se a proste spadnes at chces nebo ne. ale to neni na zebra ale pod ne. a zrovna v K-1 to moc casto videt neni.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 19. bře, 2006 18:24

Low : "wait 57 minutes":)...ale juknu na to.
Proc by se mel zkovavat za ruce?No...jak se kryje hlava v boxu?:)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » ned 19. bře, 2006 18:27

proc jen v boxu ? uhyby a bloky jsou vsude. a z uhybu jde utocit hlavne na bricho a zebra.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Senior » ned 19. bře, 2006 19:16

Pánové pánové... - Ari jako nováček vás tak hezky pozdravila a zeptala se na radu a klasika: zas to skončilo u vašich žabomyších hádek, ale jasně - ať vidí co všecko patří k BU :?

Kdybych se měl vrátit k tomu, na co se původně ptala ( pokud tedy toto fórum - ač ho založila - ještě vůbec čte ) tak bych řekl asi toto: ti z větších měst si můžou vybírat a jsou kolikrát zmlsaní nabídkou a skutečně mají problém si vybrat. Ale v menších městech či na vesnicích se někdy holt musí brát to co je.
Nelam si s tím hlavu Ari, pokud z nějakého důvodu "umíněně" nechceš dělat jeden konkrétní styl, tak místo dlouhého vybírání a zjišťování drbů prostě běž tam, kde to máš nejdostupnější a zkus to, a dál uvidíš sama.
Na věku až tak nezáleží.

Držím palce :wink:

Senior
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod player » ned 19. bře, 2006 20:31

Low : ty to pekne motas chlape.Ukropcany napsal,ze hlava se lepe kryje nebo casteji nez bricho.Proc?Protoze se jednoduse naplacnou boxerky na celo a "otluc si me".Zkus tohle bez rukavic;)
Ve sportech koncicich na box nejsou kryty rukama jako takove.Neni k tomu duvod,nebot zde prave figuruji ony nemale rukavice,za ktere se da obstojne zkovat.
Ale znova pripominam,ze si tu porad lidi spojuji nespojitelne a sice boj. umeni a boj. sport.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » ned 19. bře, 2006 20:34

player: jo castecne to je pravda,jenze v realu se nikdo nebude prat tak jako se pere v ringu. rukavice jsou samozrejme velka nevyhoda ale jinak to holt nejde.
koukni na to videjko tam vidis box v realu.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 19. bře, 2006 20:40

Low : uf uf....prosim te proc si sem dal zrovna tohle video z toho americkyho cirkusu?:))Muzes mi rcit,co to ma spolecnyho z realnym fajtem?Pockej pockej,uz vim,treba to,ze se k souperi otocim,kdyz s nim mluvim,je to vono,ze jo?:)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 19. bře, 2006 20:41

..otocim od nej,sem chtel napsat;)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » ned 19. bře, 2006 20:44

player: pozor to neni hrany.. to je realita pred x tisici divakama.. a ten co se otocil a prastil prvni to netrefil protoze to Tyson bloknul a behem pul vteriny byl v mrakotach..a pritom jediny co Tyson umi je ze ve svy dobe byl nejlepsi na svete v jednom hooodne omezenym sportu.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 19. bře, 2006 20:54

Low : ikdyz vemu v podtaz,ze to neni hrany(vazne si to myslis?:)),ikdyz vemu v podtaz,ze ten co se otocil dal uder prvni(ja si niceho takoveho nevsiml?!), tak zustava rozum stat nad tim,jak se k souperi "chovam".Jestlize na me nekdo "vyjede", tak si tim, ze budu stat primo pred nim o tu pest vylozene rikam:)Zachovavat si bezpecnou vzdalenost je snad zaklad,co by se mel ucit,nebo ne?;)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » ned 19. bře, 2006 20:56

nemyslim, vim, je to z filmu o tysonovi a tech rvacek je tam ponekud vice.. mas to v sekunde 7, koukej se na wrestlerovu pravou ruku.ale on je to fofr, tak si to kdyztak zpomal :)
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kryton » ned 19. bře, 2006 21:16

jenom by mě zajímalo kolik KOček na břicho se stalo v zimní bundě....nebo třeba v bombru :wink:
kryton
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod player » ned 19. bře, 2006 21:34

Low : ja mam kram PC,je to takove skubave,takze je mozne,ze mi to zrovna preskocilo:))Nicmene wrestling je o naznacich nebo lehkem kontaktu,alespon co se uderu a kopu tyce,takze je vysoce pravdepodobne,ze ani zamer uderit Tysona ten wrestler nemel,coz ale jaksi "inteligentnimu" Tysonovi nedoslo a narozdil od nej to jen jako nebouchnul;)Ikdyz ten hak od Tysona mi prisel taky dost "odflakej",ja bych se skoro vsadil,ze to je cele nahrane,jak celej wrestling.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně