Low píše:nemluvim o bezdomovcich. to o prvni rane plati na vsechny a vsude. ono to totiz cely je o jedny- prvni rane. ten kdo ji dostane nez se vzpamatuje tak jich má deset na každym oku.
spousta lidí si tady neuvědomuje že ani špičkovej zapasník se na ulici nedokáže spolehlivě ubránit . řikám, kdo v dnešní době cvičí bu proto aby se uránil je cvok - civilisti. protože na popelník, nůž, pistol nebo 4 na jednoho tě nepřipraví nic a já se tady nad různejma názorama a systémama který tvrděj opak hodně často upřímně směju.
BU ti dává jen falešněj pocit bezpečí. a v podstatě je to o tom samym ať něco cvičíš nebo ne - dokážeš zmlátit jen slabší protivníky. pokavad nejseš člověk typu Oyama nebo jemu podobní kterejm se na celym světě dovede postavit lidí co se dá na prstu jedný ruky spočítat, je hodně velká šance že padneš na většího, těžšího a silnějšího protivníka. a to můžeš bejt třeba borec z K-1. Řikám realita neni film, kniha, názor, technika.. A nic než realita tě na ní nepřipraví.A jakýkoli kecání o realitě nemá smysl.
Low píše:tak si to zkus a poznas. pokavad mas 70kg a proti tobe si stoupne 100kg poulicni bitkar tak nemas sanci at cvicis co cvicis a muzes bejt dobrej jak chces.smaozrejme muzes mit stesti. ale i tak on je ve vyhode..
on ring do toho vazne nepatri. takovej priklad. takovej bopp sapp ac je v k-1 k smichu by , byl li by patricne nasranej, prevalcoval na ulici kohokoliv z k-1 jak parni valec.. a to klidne v dobe kdy nemel na kontu jedinej zapas.problem by mel leda tak z akebonem a choiem. hadej proc.
fakt píše:Známý cvičí cca 20 let shotokan. Měří 170 cm. Nedávno ho přepadli čtyři skini. Všichni byli větší než on. On ty plešouny prostě rozbil a jediné co je zachránilo byla projíždějící hlídka PČR....
fakt píše:Během tréninku odcvičím pár sestav. Někdy 50 a někdy 150, přesně to však nepočítám. Čím déle cvičím, tím méně pozornější jsem a prostě se jen hýbu a ztrácím v čase i prostoru. Pokud jdu cvičit po předchozí zkušenosti z ulice, jsem 100% přítomný v každé sestavě a pohybu. Sestavy cvičím jako základ na začátku tréninku. Jednou za čas pořadí otočím a cvičím je po pytli nebo sparingu. Zvlášť po pytli mám ze cvičení dobrý pocit. Lépe funguje pružina v těle. Prostě jen stlačím a ona sama vystřelí.
Těm, které můj příspěvek nezajímá se omlouvám. Nechci Vás zdržovat od jinak plodné diskuse.
Ondra píše:... Měl jsem co dělat potom i s právníky, proto ten odkaz na zákony ČR. .... bojujte jak umíte..... byla to jen moje zkušenost a po ní jsem přehodnotil svoje cvičení BU a od té doby cvičím uplně jinak.
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků