STEROIDY

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

a

Příspěvekod roza » stř 16. srp, 2006 18:28

Panda si taky evidentne mysli ,ze Roza je blbej kreten ,kterej behem treninku tupe bez premysleni dela cviky bez napadu.
Neni tomu tak :wink:

Pises:"že v momentě kdy dosáhne jistě intenzity treningu" - cely ,co se tady snazim vysvetlit ,je fakt ,ze pomoci ruznych doplnku ,konkretne steroidu ,se da hranice te intenzity posouvat.
Samozrejme je dulezite behem cviku premyslet ,a to ,ze posunu hranici fyzickeho vykonu se projevi priznive tak ,ze mohu misto 50 opakovani se soucasnym soustredenim na jejich provedeni ,vykonat 100 takovych ,bez toho ,aby me unava limitovala a koncentraci rusila.Jednoznacne pozitivum.

"má intenzita treningu už dosáhla takové úrovně..." - to je prece individualni a moznost posunu tu vzdy je....

"o hodinu dyl...." - dobou trvani se prece intenzita snizuje ,kamo....

:lol:

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hyperboreus » stř 16. srp, 2006 20:33

Gino píše:Koukam, kolik se nam tu seslo expertu na creatin :))))
Kluci, nectete ty stitky na plechovkach tolikrat denne... :)))

:) :) :) :)

Stejně je zvláštní,že kdysi steroidy nebyly,a borci byli mnohem silnější než dnes...v čem to asi bude??
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Panda » stř 16. srp, 2006 21:50

:lol: Panda to už radši vzdává aby neměl i on nálepku idiota :lol: nicméně musí přiznat že tato debata ho docela baví...ale dneska už ho bohužel nenapdá žádný argument proč jsou steroidy špatné ááno :) zítra se vrátím v kondici a boj se :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

a

Příspěvekod roza » stř 16. srp, 2006 22:28

bojim.bojim :lol:

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » čtv 17. srp, 2006 5:43

Hyperboreus píše:Stejně je zvláštní,že kdysi steroidy nebyly,a borci byli mnohem silnější než dnes...

Jací borci a z čeho tak usuzuješ? Víc vydrželi? Víc uzvedli? Měli víc svalové hmoty? To se ptám vážně (není to rýpnutí), protože jsem byl vždycky přesvědčen, že ty hranice výkonů se pořád posouvají a že ti, co brali, byli vždycky výkonnější (ať už to znamená cokoliv), než ti, co nebrali.
btw: včera jsem v TV zprávách zaslech kouzelnou větu bývalého Zarembova trenéra: "Kdo nesypal, mohl tak akorát jezdit na dámském kole okolo přehrady..." :?
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 17. srp, 2006 6:58

No Ota ho teď žaluje za zničené zdraví a vydírání.
Kdyby prý odmítl sypat, tak nesměl reprezentovat. A veho případě, on je totiž duše čistá, mu docela věřím. Pořád si ale myslím, že ten člověk trochu cvičit musel. Zvlášť proto, že farmacie byla více rozvinuta v NDR i USA.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » čtv 17. srp, 2006 8:07

Jo, po všech těch letech... Až se v praxi ukázalo, kam sypání vede...
Nechci posuzovat, zda tentkrát mohl vědět nebo věděl, co dělá a jaké to může mít následky. Trošku mi to přijde jako když celoživotní kuřák v terminálním stádiu karcinomu plic žaluje tabákový průmysl...
Ale je to jen názor - nehodnotím.
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hyperboreus » čtv 17. srp, 2006 13:32

graver píše:
Hyperboreus píše:Stejně je zvláštní,že kdysi steroidy nebyly,a borci byli mnohem silnější než dnes...

Jací borci a z čeho tak usuzuješ? Víc vydrželi? Víc uzvedli? Měli víc svalové hmoty? To se ptám vážně (není to rýpnutí), protože jsem byl vždycky přesvědčen, že ty hranice výkonů se pořád posouvají a že ti, co brali, byli vždycky výkonnější (ať už to znamená cokoliv), než ti, co nebrali.
btw: včera jsem v TV zprávách zaslech kouzelnou větu bývalého Zarembova trenéra: "Kdo nesypal, mohl tak akorát jezdit na dámském kole okolo přehrady..." :?

No,pro začátek,říká ti něco jméno LOUIS CYR??
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Hyperboreus » čtv 17. srp, 2006 14:15

Nejsilnějším mužem planety byl prý Kanaďan Louis Cyr.

--------------------------------------------------------------------------------

Ten pán je už dávno na pravdě boží, ale někteří odborníci tvrdí, že kdyby žil, tak by všechny soudobé šampióny hladce porazil. Představte si, že vážil 163 kilogramů a objem jeho hrudníku činil 152 centimetrů! A jeho biceps? Rovných 50 centimetrů. To je slušné. „Louis Cyr zvedl zády 1952 kg, od země nadzvedl 861 kg a jednou rukou odlepil od země 448 kg. Jednou paží dopravil na rameno sud písku vážící 192 kg!“ píše se na Internetu. Dokonce jsem tam našel i velmi zajímavé srovnání Louise Cyra s dospělým gorilím samcem. Nuže, takový gorilí samec váží zhruba 170 až 250 kilogramů, jeho hrudník má objem 157 centimetrů, biceps 46 centimetrů a předloktí 41 centimetrů. Silák Louis Cyr byl na tom takřka stejně, jen bicepsy měl větší. Myslíte si, že by případný souboj Louise Cyra s gorilou mohl skončit nerozhodně? „Přirozeně, že se pohybujeme v teoretické oblasti srovnávání, protože v souboji s gorilami dokázal zvítězit pouze Tarzan, nicméně jeden příklad pro srovnání bych měl,“ říká autor článku na Internetu. „V ZOO v San Diegu měli v 60. letech zvláštní pružinové zařízení, které po tahu určité síly uvolnilo dvířka k potravě. Představte si, že dvanáct let stará gorila lehce zatáhla prsty jedné ruky za držák – na ukazateli se objevilo číslo 238 kg – a vzala si jídlo, zatímco kulturista Earl Clark nedokázal vyvinout stejnou sílu ani oběma rukama!“
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Hyperboreus » čtv 17. srp, 2006 14:17

Síla z minulosti: August Johnson

„Skandinávský lev“ August Johnson byl pokládán za jednoho z nejskromnějších a nejpoctivějších silných mužů své éry. V době, kdy většina siláků v honbě za výdělky svoje výkony zveličovala, Johnson vždy trval na tom, aby jeho rekordy byly přesně zváženy a potvrzeny zkušenými rozhodčími. Oficiálně vytvořil tři světové rekordy. V roce 1892 v St. Petersburgu zvedl šroubovým tlakem jednou paží 115,8 kg (výkon překonal až Eugen Sandow), nedlouho poté soupažně nadhodil 148,9 kg (světový rekord amatérů) a v roce 1898 se zlepšil až na 160 kg. To byly vzhledem k jeho nízké tělesné váze 86-92 výtečné výkony (měřil mezi 182-184 cm).
Johnson se narodil v roce 1872 ve ©védsku. Sám sebe nazýval Nejsilnějším mužem světa, protože jej při jeho cestách po Evropě a Americe nikdo neporazil. V závěru 19. století stál na vrcholu siláckého světa Kanadský Samson Louis Cyr, a tito dva borci se utkali v Chicagu 1. dubna 1896; nešlo však o žádný aprílový žertík, v sázce byla kromě úctyhodné sumy 1000 dolarů reputace a pověst „Kdo je nejsilnější“?
Cyrovi bylo tehdy 34 let, vážil 122 kg a obvod zápěstí měl 10 palců (25,4 cm). Souboj začal ve 22. hodin večer a trval skoro až do rána, kdy si oba vyčerpaní muži kavalírsky podali ruce a Johnson uznal férovou porážku. Cyr vyhrál každou z deseti volitelných disciplin a porazil Johnsona o 90 kg. Tomu nejvíce vzal vítr z plachet Cyrův oblíbený trik, zvednutí 160kg sudu s pískem na rameno jednou paží bez pomoci trupu, ale i on měl želízko v ohni. Až do této chvíle drtil své soky tím, že zvedal mrtvým tahem pravou rukou 215,6 kg – na čince s osou průměru 38 mm, nicméně Cyr nonšalantně přihodil 23 kg a váhu lehce zvedl! Johnson po utkání řekl: „Porazím kteréhokoliv muže na světě, ale žádný muž na světě nepřekoná tohoto slona!“
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Hyperboreus » čtv 17. srp, 2006 14:23

Řečeno polopatě,lidé obecně nebyli tak rozežraní jak dneska,míň chemie,čerstvý vzduch,tvrdá práce bez použití techniky...nedivím se,že takových siláků bylo mnohem víc,než dnes...
Už jen podle toho,že průměrný muž má Xkrát menší hustotu spermií než před 50-80 lety,jde svět pomalu ale jistě dolů.Lidé ničí sami sebe.
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Toman » čtv 17. srp, 2006 14:42

+1
bez debat
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNNAR » čtv 17. srp, 2006 15:02

Ale zase pokud si vezmeme světové rekordmany ve vzpírání tak uvidíme že současní borci jsou silnější než "staré páky" ale moje sympatie mají borci co získali sílu cvičením a ne chemií :wink:
RUNNAR
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Panda » čtv 17. srp, 2006 15:22

Poznáte kdo bral a kdo dával http://www.youtube.com/watch?v=OmxZq3CIP9I ? :lol: tak nějak mi to přijde že se to sem patří, abych demonstroval že v boji nerozhoduje jen fyzický skill :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

a

Příspěvekod roza » čtv 17. srp, 2006 15:37

Pando ,ze tys nedaval pozor :!:
Nikdo tu netvrdil ze rozhoduje jen fyzicka( ale mozna si nerozumime - skill znamena dovednost ,takze i technika je fyzicka skill :wink: ) ,cele to bylo o moznostech v ramci treninku.

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » čtv 17. srp, 2006 16:33

No já spíš postupně začínám ztrácet pozice tak vytahuju poslední trumfy:)
Tak dobře, budeme se bavit o acquiring fyzikal skillzz :)
Můj myšlenkový pochod je takový, že technika je o tom, že mozek pošle ve přesně správný čas do správných svalů signály.
Jednou z nejefektivnějších metod jak to zajistit je drill, a po tom všem co jsi mi tu nastílil jsem nucen přiznat že steroidy třeba pomůžou o kousek dál ( no tak sem to řek ale o víc jak ten kousek nejdu :)
Další metodou která pro mě funguje je například vizualizace, v momentě kdy už si jak se říká mrvím techniku je to pro mě cesta ze slepé uličky.
Tam vůbec fyzická námaha nenastupuje a přesto pracuji na skillz.(samozřejmě se musí výsledky okamžitě ověřit fyzickým provedením, ale zlepšení které příjde není jeho důsledkem, příčinou je vizualizace)
Podobné to bude s různými typy koncetrace a meditace v klidu, které sice nepraktikuji ale viděl jsem výsledky (například v hypnóze).
Tady steroidy nemají místo...
No já sem zoufalec jak si to po sobě čtu, já snad nakonec budu muset vytáhnout ty vedlejší účinky :lol:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » čtv 17. srp, 2006 16:44

4Hyperboreus: jo, díky - já nemám ten rozhled. Ale stejně - nebyly to jen výjimky a není ten obecný trend ohledně výkonů přece jen vzestupný?
Nicméně to, co píšeš o životním stylu, je fakt. Jestli to nakonec není tak, že dnes lidi nahrazují chemií to, co dřív měli od přírody...
btw: někde (jakýsi fitness web - snad to byl dokonce link odsud) jsem četl jakýsi rozklad v tom smyslu, že bez zobky se dá (m.j.) dosáhnout jen určitého maximálního obvodu paže - už nevím kolik,ale bylo to 4x.
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hyperboreus » čtv 17. srp, 2006 17:38

btw: někde (jakýsi fitness web - snad to byl dokonce link odsud) jsem četl jakýsi rozklad v tom smyslu, že bez zobky se dá (m.j.) dosáhnout jen určitého maximálního obvodu paže - už nevím kolik,ale bylo to 4x.

to je pravda,rozvoj svalů někde přirozeně končí,a pak už to jde nahoru jen"uměle"-chemicky.ovšem chemie má i své značné nevýhody-
viděl jsem borce,kteří "sypali",při stěhování nábytku,v poměru k objemu jejich svalů byl výkon zoufalý.... :) :) :)
tzn.můj názor podepřený zkušenostmi a tím,co a koho jsem viděl-steroidy z nikoho neudělají SILÁKA,svalovce možná,siláka ne.kdežto třeba taková práce v lese,na čerstvém vzduchu,pár let každý den a budeš skály lámat a neuškodíš tím svému zdraví.
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Hyperboreus » čtv 17. srp, 2006 17:50

RUNNAR píše:Ale zase pokud si vezmeme světové rekordmany ve vzpírání tak uvidíme že současní borci jsou silnější než "staré páky" ale moje sympatie mají borci co získali sílu cvičením a ne chemií :wink:

můj názor je takový,že v poměru k počtu obyvatel před sto lety,bylo siláků mnohem více než dnes,a ani jejich sílu bych nepodceňoval,některé výkony vydržely dodnes,nikdo z dnešních borců je nepřekonal.
z našich borců skvělý G.Frištenský.myslím,že netřeba komentovat.

for graver:no,když si vezmeš plusy a minusy "starého"a dnešního světa,bohužel musím konstatovat,že dnešní svět dost vybočil,jedeme prostě jinak,než bychom měli,takže tam bych viděl,co se týče přirozenosti,spíš sestupný trend,momentálně jede všechno na efekt,bombastičnost,ohromit"super"vzhledem,a výkon stojí za h...o
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod graver » čtv 17. srp, 2006 17:58

To je asi moje představa - svalovec může a nemusí znamenat silák. Množství svalové hmoty - jistě, ale co je to "silák"? To, že někdo vypadá jako anatomickej atlas? Já to neumím vyjádřit - snad někdo povolanější ten rozdíl mezi svalovcem a silákem dokáže popsat odborněji :oops:

Ostatně já jsem v tomto směru i přes své epizodické návštěvy posilovny laik - na mně svaly jen hrajou. Na schovávanou :D
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně