Vas nazor na toto?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Genesis » sob 10. bře, 2007 20:04

damien píše:
Owi píše:tak toto je velmi dobra tema. Na zaciatok by som rad spomenul jednu historku o ktorej sa hovori na vychode slovenska ale ktorej moc ludia neveria. Ja som jej veril az dokym som sa ju nedocital v jednej knizke. Historka je o tom ako jeden Slovak ktory bol Francuzsky Legionar prisiel raz domov do Stropkova. Isiel so svojou 12 rocnou dcerov do jedneho podniku. V samotnom podniku oproti ich stolu sedeli 3 cigani. Ako isiel ten chalan na zachod tak ty cigani nejakym sposobom zacali obtazovat jeho dceru. On ich poslal niekam. Ti cigani mu povedali ze nech ide s nimi von ze oni si to s nim vybavia. On na nich ale sral, pretoze vedel o svojej prevahe a svojmu zavazku nepouzivat svoj vycvik na civilistoch. Ale oni ho napadli rovno v podniku kde ich jednoducho bezproblemovo zlikvidoval. Potom cigosi utiekli prec. S dcerou v klude dojedli a vysli von. No problem bol v tom ze vonku uz cakala cela skupina ciganou v pocte cca. 30 ktory nanho chceli zautocit. Svoju dceru hodil do auta a pokusal sa dostat tiez do auto na miesto vodica. Niekolkym ciganom zlomil ruky a sposobil vazne zranenia. Sam zchytal par uderov palicami ale relativne rychlo naskocil do auta a zdrhol. A to este sa zevraj drzal kvoli svojej dcere inak by zacal pouzivat smrtiace techniky. Takze tolko na zaciatok.

presne tak ... tresty za zneuziti vycviku jsou u vojaku dost vysoke.

no zneužití, zas ona podvědomá reakce je sviňe, ani nevíš jak a jen vidíš jak něco děláš, a že bys do někoho nekopal na zemi je pěkný že nechceš, ale stát se ti může že prostě vypneš, mně se to stalo jen jednou, že sem trochu vypnul, jeden blbeček do mě hustil a otravoval, tak sem si řek dost a pak už jen vidim moji nohu, jak mu dává lowkick, v hlavě úplný prázdno, prostě nic, naštěstí sem se hned probral a nechal ho odbelhat se pryč, ale stejně hnusnej pocit, že nad sebou nemá člověk zas takovou kontrolu
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod damien » sob 10. bře, 2007 20:08

jj s tim souhlasim... ale mel jsi mu dat high kick pekne do hlavy 8O ... dobre ja uz mlcim.
damien
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Genesis » sob 10. bře, 2007 20:32

damien píše:jj s tim souhlasim... ale mel jsi mu dat high kick pekne do hlavy 8O ... dobre ja uz mlcim.

já nerozhodoval co udělám za techniku, tělo se rozhodlo pro lowkick tak dostal lowkick
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod damien » sob 10. bře, 2007 20:50

chapu...
This is where the dragons went. They lie...
Not dead, not asleep. Not waiting, because waiting implies expectation. Possibly the word we're looking for is...
...dormant.
damien
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod chachar » sob 10. bře, 2007 20:55

nekdo psal ze do leziciho by uz nekopal
ale co chce delat cekat nez vstane a zautoci znovu. podruhe muze byt lepsi treba on.
chachar
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pavela » ned 11. bře, 2007 8:27

jenom tak offtopic, to mi vždycky připadá legrační, když někdo mluví o "smrtících technikách". To je dobrá legrace. Až doteď jsem si myslel, že každá technika může být smrtící, když se tak umí použít a použije. (aspoň teda ve wušu není jediná technika, která by nevedla ke smrti nebo aspoň zlomení čehokoliv,vždyť to byl způsob válečného umění před střelnými zbraněmi). Jinak jak toho chudáka okopávají a otřískávají, to mi připomíná starýho mistra Linga z Pekingu, kterej když mu říkám a co když mě kope, mlátí atd... tak mi odpovídá no když tě kope tak ho taky kopni, von může kopat tak ty snad taky můžeš kopat a líp než von, když to denně cvičíš ne??? :lol: Jinak samozřejmě souhlasím že pokud je primitivních útočníků víc a jsou sehraní, je nejlepší pokusit se zdrhnout, pokud ovšem nenastává varianta mnou oblíbená a to vytáhnout pistol a střílet :twisted: (samozřejmě, když se rozhodnete tu bouchačku vytáhnout tak MUSÍTE střílet, jinak radši netahat, ale to vám tady nemusím povídat, tuhle zásadu určitě jako zkušení střelci víte :lol: )Pokud mají v ruce tyče, řetězy, nože a podobně, je to v každém případě nutná obrana,od toho tu pistoli nosíte ne? (blbý je ovšem, že vám jí do konce šetření poldové pak zadrží..., i když nejsem nějaký příznivec USA, jejich zákony v přístupu k obraně a zbraním se mi líbí)
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Wodnicek » ned 11. bře, 2007 23:08

to Pavela : vo vsetkom s tebou suhlasim....az na toto vis ty chlapici mozu mat v rukach tyce noze retaze ale pokym ich na teba nebudu chciet aspon pouzit tak nemozes so zbranou robit nic, a este jedna vec...NA slovensku or CESKU by som zbran tasil len v pritomnosti vela svetkov bo inak sa ti to moze vypomstit...ak ich bude viacej a budu vypovedat proti tebe mas pekny pruser....
ani ja nie som ziadny "proAmwrikanec" ale niektore veci maju fakt super vymyslene.....

Mistr Linga je klasik :P
Wodnicek
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: Vas nazor na toto?

Příspěvekod majkx » pon 12. bře, 2007 9:33

Wodnicek píše:na nete som nasiel toto: http://www.ceknito.sk/video.php?id=5466

Pro normálního člověka je to hnus. Je to dobrý příklad toho, že BU slouží k přežití a ne k nefighting, ten napadený kluk byl pravděpodobně pod "vlivem" něčeho, jde to celkem vidět z těch jeho reakcí. Co dělat, zdrhnout, probít se ven, prostě bojovat o svůj zadek. To jsou přesně ty případy, kdy mě nezajímá jak dopadne ten kdo mě napadl ale zajímá mě já, aneb řídím se tím co řekl jeden japonský mistr - při boji může nastat situace, kdy budeš muset protivníka zabít abys přežil ty. Tohle samozřejmě není ten případ, ale dá se od toho odpíchnout v tom smyslu, že musíš bojovat tak abys přežil a nesmí tě zajímat abys nějak moc neublížil útočníkovi. Nejtěžší je v dnešní době bojovat tak aby to splnilo i zákonem danou normu o NO a v tom má útočník, narozdíl od obránce, vždy obrovskou výhodu!!
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » pon 12. bře, 2007 9:51

...chlapi ja mam silny pocit ze ten chudak na tom videu,bol akurat tak pod vlyvom vlastneho strachu a nie nejakeho fetu aked aj bol ten mal na to najmensi vplyv :wink: ..sak je vidno ze psychicky uplne zhorel a je vyklepany z gati :wink: ..proste to je normalna reakcia jak u ludi tak u zvierat, ked to dotycna bytost,zviera to vzda a caka na poslednu ranu z milosti od "predatora"..inac su to zbabele k.rwy tie sracky co si nanho vyslapli :evil:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » pon 12. bře, 2007 10:17

2Wodnicek

tak pokuď je na tebe nebudou chtít použít takproč bys měl tahat kvér a vůbec proč by ses měl bránit? možná jsi to jen spíš blbě napsal. střelnou zbraň taháš až když jseš v situaci když ti nic jiného nezbývá a musíš být připraven střílet, pokU´d mě někdo bude byť jen ohrožovat z jisté vzdálenosti nožem, tyčkou..... když jich bude víc a člověk to vyhodnotí tak že už nic jiného nezbývá tak je potřeba tasit a být rozhodnout střílet......
Nebo jak jsi to myslel, jako pokuď na tebe nezaútočí tak nemůže nic dělat, nebo dokuď tě netrefí či co? to už pak nestihneš udělat nic, jde o to jak vyhodnotíš situaci a pokuď se někdo rozhodne použít třeba nůž a zaútočit tak času na reakci mít moc nebudeš a ani to nemusíš stihnout tasit a střílet...tak včasné rozpoznání situace a připravenost případně tasení není vůbec na škodu, samo dle zákona to pak musíš nahlásit i když jsi nestřílel.

A myslíš si že si ty budeš vybírat místo kdy a kde na tebe nědo zaútočí? a na co ti ten kvér je když bys tasil jen v případě plno svědků? to bys ho radši sebou ani neměl nikdy tahat, (jestli máš) s takovýmhle přístupem bys ho totiž jen nejspíš věnoval útočníkům (čemuš dle zákona máš zabránit) když by si ho všimli a ty už ležel na zemi neschopen ho použít a jen doufal, že přežiješ......

zbraň máš od toho aby ses jí v případě ohrožení bránil! a když budeš přemýšlet hlavně nad tím jestli tedy z toho nebudu mít nějaké problémy, tak radši sebou žádné zbraně nenos a ani se nepokoušej bránit, ty problémy totiž přicházejí pomalu při každé obraně......pokuď se budeš bránit v rámci zákona tak je vše v pořádku a furt lepší mít pak opletačky, chodit po poldech, soudech v nejhorším případě zkončit v lochu než zkončit na krchově či vozejku atp.....
To že u nás nefunguje spravedlnost jak má je věc druhá, ale už se blýská na lepší časy vzhledem k judikátům nejvyššího soudu ale vždy je lepší když tě dva vedou než čtyři nesou
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 12. bře, 2007 10:46

damien píše:
defendu píše:A co tě učí damiene BU,když to nutné je?

kdyz to nutne je tak samozrejme bojovat, ale je do urcitych mezi...treba do leziciho uz bych nekopal.

Jestli jsi se do takove situace jeste nedostal, jak muzes kruci vedet, ze bys do nej nekopal? Ja naopak myslim, ze jo, ze by sis kopnul (pokud bys ale byl ten, kdo stoji nad tim lezicim). Nechame byt...
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 12. bře, 2007 11:01

Jako mladej kluk jsem prochazel solidni sikanou (od cca 4.tridy na zakladce az do druhaku na stredni)... a pres pusu jsem dostal hodnekrat, obcas mi uz ruplo v bedne a pokusil jsem se i o obranu, ale nikdy mi to k nicemu nebylo, nebot jsem pres pusu dostal vzdycky... dneska na tuhle dobu vzpominam spise z toho uhlu, ze mi to dalo moznost hodne poznat, co zmuze psychika (cehoz dneska uspesne vyuzivam) a taky poznat, co to je ulice a ze nikdo nema slitovani (a vetsinou nikdo ani zajem pomoci).

Od te doby, co jsem ve druhaku zacal chodit na BU a rozkriklo se to, tak jsem mel pokoj. Dokonce jsem obcas i zkousel, co lidi vydrzej a az jsem se divil, co dokaze respekt a strach udelat i s lidma, co vas jeste pred rokem rezali hlava nehlava.

Za poslednich par let jsem se do primeho konfliktu dostal uz jen sporadicky (parkrat za rok)... to, co vedlo proti me skoncilo vzdy bud jen u strkanice, nebo jineho "neskodneho" dokazovani... i presto se mi vzdy rozklepali kolena (ale vzdycky az kdyz je po vsem)...

Clovek reaguje jinak, jde-li o nej a jde-li o znameho... nevim cim to je, ale kdyz jsem stredem problemu ja, tak precijen premyslim, dokud to jde a do niceho se nezenu... ale jakmile je stredem problemu nekdo jiny, cosi se ve me bouri... jakmile nekdo mlati slabsiho, tak se neznam... trochu to asi pricitam tomu, ze dlouha leta sikany ve me zanechala psychickou ranu a dneska, kdy jsem otrlej a sebevedomi mam na jine urovni, tak se zastanu. Zastanu se, aniz bych o tom premyslel... proste to jde samo... nedavno jsem sel s kamaradem mestem a videl jsem badnu asi 6ti kluku tak kolem 18ti, jak skacou do keru a nicej je... chvilku se to ve me bourilo az jsem je serval (proste jsem rupnul)... kdyby chteli, asi by me uslapali a meho kamarada taky, ale... dopadlo to jinak, videli nasranyho chlapa a dali pokoj - nestalo jim to za to.

Pred rokem a neco jsem se zastal uplne nezname zeny v tramvaji, prislo mi to naprosto normalni a prirozene. Kdyz jsem nad tim dumal, proc... dosel jsem k zaveru, ze to mozna delam proto, protoze se tim "mstim" tem, co ublizovali me... nevim, zda to jde pochopit jak to myslim...
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 12. bře, 2007 11:10

Tehda jsem o tom incidentu v tramvaji napsal clanek na blog

http://www.gino.bloguje.cz/188377-cvice ... amvaji.php

V jeho zaveru jsem se zamyslel nad tim, ze clovek nepremysli a proste vystartuje na obranu svou, nebo nekoho jineho... presahne to jistou miru a proste do toho jdete, zapomenete na vse... zamyslel jsem se tam v poslednim odstavecku nad tim, ze nikdy nevite, co se muze stat a do koho jdete... par dni na to byl zastrelen pan Michal Velisek, kdyz se zastal jine zeny... hodne se me to dotklo... proste jen udelal, co mu prislo spravne... a doplatil na to. Divte se pak lidem, ze odvraci oci...

http://www.gino.bloguje.cz/0509archiv.php
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » úte 13. bře, 2007 6:20

Gino píše:Tehda jsem o tom incidentu v tramvaji napsal clanek na blog

http://www.gino.bloguje.cz/188377-cvice ... amvaji.php

V jeho zaveru jsem se zamyslel nad tim, ze clovek nepremysli a proste vystartuje na obranu svou, nebo nekoho jineho... presahne to jistou miru a proste do toho jdete, zapomenete na vse... zamyslel jsem se tam v poslednim odstavecku nad tim, ze nikdy nevite, co se muze stat a do koho jdete... par dni na to byl zastrelen pan Michal Velisek, kdyz se zastal jine zeny... hodne se me to dotklo... proste jen udelal, co mu prislo spravne... a doplatil na to. Divte se pak lidem, ze odvraci oci...

http://www.gino.bloguje.cz/0509archiv.php
jehehe Gino, to je legrační historka v tý tramvaji, to dopadlo ještě dobře, čekal jsem, že to skončí tak, že tě ta dáma ještě zfackuje :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 13. bře, 2007 7:44

pavelo asi by to nebylo nic vyjimecneho, co :lol:
Nejen pocasi, ale i lidi se chovaj nevyzpytatelne... 8)
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Val » úte 13. bře, 2007 11:24

Nedivim se, ze se ten chlapik nebranil. Pravdepodobne si ani nevsiml, ze na nej nekdo utoci. Jediny co se tem tragedum povedlo, byla vyrazena nudle z nosu. Taky bych nevedel co delat, kdyby mne nekdo zniceho nic zacal hladit po hlave a tancovat kankan.
Naposledy upravil Val dne úte 13. bře, 2007 12:08, celkově upraveno 1
Val
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod CurieuxGarcon » úte 13. bře, 2007 12:07

:D :D
CurieuxGarcon
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Wodnicek » stř 14. bře, 2007 2:02

Val kamo chcel by som vidiet tvoju tvar po takych kopackach a po tom natlaku na teba...:P no tvoje trenky by som nechcel ani citit :P:P:P
Wodnicek
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pavela » stř 14. bře, 2007 3:54

No k tomu co říká Val, na druhou stranu má pravdu, ty jejich opičky jdou zkoušet opravdu jenom na takový nezkušený chudáky, dělají to ti chlapci tak neodborně, že jeden direkt od boxera do rozkroku by z toho zoufale pomalu kopajícího brjuklího udělal impotenta. Ale nebavíme se o cvičenejch lidech ale právě o takovejch chudácích jako je ten na tom videu. No já bych teda klid asi nezachoval a vypěnil a aspoň jednomu utrh koule, i za cenu, že bych skončil na áru :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Wodnicek » stř 14. bře, 2007 18:16

ale pavela: nevravim o tom ci je trenovany alebo ci ma spravnu techniku ide o to ze ich je viacej davaju mu na frak bo aj taky kop boli..povedz ze nie tak povies riadnu hlupost...
Wodnicek
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně