ukropcany píše:Mám kamoša, s ktorým relatívne často spárujem box a má stráááášny kopec zápasov v kumite, ale sám hovorí, že je to fraška (má ranu jak šlak), lenže popri karate už dlhé roky boxuje... že na zápasoch ich potom vyodrbáva na hákoch, zvedákoch a podobných veciach, lebo kumiťáci poznajú len jeden smerSa rehotal, že tréner na neho celú dobu hulákal, že je to netechnické
ale že na to sa môže vysrať, podstatné je vyhrať...
Koho zaujíma technika?
Robil som karate gojuryu asi 3 roky. Chcel som sa vyjadrit k tejto teme, ale Ukropcany to opat vystihol na 100 percent. Snad by som len dodal, ze s mojim 7 kyu som bezproblemov porazal kumitakov s 3 kyu nizsie, pretoze som sa jednoducho pravidelne mlatil s kamosmi na vsemoznych povrchoch (co ma vsak samozrejme ja kopec negativnych dosledkov). Tiez mi pridu zbytocne rozhovory v tomto vlakne o tom, co je tradicne, co je kumite, aki su kumitaci a pod. Su to len fakty deformovane vasimi domnienkami. Urcite by sa usetrilo vela casu, keby reagovali len ludia, ktori v tom maju jasno, alebo ludia, ktori sa chcu priamo nieco spytat. Dakujem za pozornost