Bojové umění pro ,,samouky" ??

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod kik » úte 26. čer, 2007 20:09

ukropcany píše:1. nepíšem o karate, píšem o tom, čo píšeš Ty, na karate to nijakto nevzťahuj, týka sa to všetkých BU, kľudne aj na judo, na zápasenie, na šerm, na čo len chceš
2. buď taký laskavý, nesnaž sa ma umlčať, snažím sa ja Teba umčať? Je to hnus a grc... keď sa Ti nechce sa so mnou handrkovať, v pohode :D nie si ani prvý, ani posledný, ale na právo písať som veľmi zúrivý, keď mi niekto siaha a ani ja naň nikomu nesiaham :idea:
3. keď to čo píšem ja napíše niekto iný ako ja, potom to akceptuješ?
4. WCH - je jedno aké BU by si sem dal, klasicky a stále SI vyberáš len DRILY/KATY (či už v dvojici, alebo do luftu, to je jedno) a to je to, čo sa nám s TongVonPa nepáčilo, pretože tam NIE JE žiadna improvizácia. Proste jeden mele, druhý stojí ako tĺk. Hodnota = 0,000. Ja hovorím o skutočnej schopnosti tela aplikovať daný pohyb v dopredu neznámej situácii, z neznámeho uhla a od agresívneho, silného, veľkého a skúseného protivníka, nie mechu s rukami a nohami čo spraví jeden (1) infantilný (a ešte k tomu aj pomalý) pohyb a potom ho zabiješ 10 údermi, takí múdri sme všetci.
5. prečo myslíš, že mi vyhovuje vedieť len 3 techniky a to ešte nie na obidve strany? Ja nepíšem o tom, že je blbosť vedieť to, ja píšem o tom, že je problém to natrénovať, pretože deň má len 24 hodín a že toho JA NIE SOM ČASOVO SCHOPNÝ a že ma udivuje (na základe skúseností, ktoré mám a profíkov čo vidím okolo seba a s ktorými trénujem), ak to niekto dokáže (=stihne). A keď si myslím, že to stihnúť ide len veľmi ťažko, tak je hádam celkom logické, že si myslím, že to ide na úkor kvality... nie?

Takže jsem to odhadl zase správně o karate nic nevíš a máš nejvíc řečí tady a pak kdo je teoretik a hnus a grc je do všeho kecat když tomu rozumíš jak koza petrželi. Nechci se hádat,ale když píšeš takové věci o kata a myslíš si, že to kničemu tak to je strašný blábol vše k něčemu je a musíš cvičit abys poznal k čemu. Dám ti otázku považuješ wing chun za efektivní BU pro boj na ulici?myslíš si ,že to jak se učí různé seky do krku a ostatní údery které nejsou prováděne klasicky pěstí jsou neefiktiní?já se nebavím furt o tom ,že si oblečeš boxerky ,kdy nevytvaruješ s tou rukou nic ,ale bavím se o nácviku na ulici.Já si myslím ,že WCH je vysoce efektivní a různé údery a seky které nejsou klasické nepovažuji jako spestření ,ale jako normálně plnohodnotné bojové prvky.Bavím se pořád o BU pro ulici a ne pro závody možná ,že ty v tom nevidíš rozdíl ,ale já ano.Tak znovu opakuji ,že pokud jsou různé seky afektivní v jiném BU tak proč ne v karate a měli by se učit.Možná si představuješ ,že chci aby se v šotokanu využívali jen podle tebe nepraktické věci ,ale jde mi taky o to ,že i v šotokanu existuje hák ,zvedák a jsem taky pro to aby se to víc učilo a využívalo.Určitě máš představu o karate ,že jsou to jen přímé podle pravítka prováděné údery ,ale to není pravda je tam toho strašně moc.Ok ty máš problém natrénovat víc jak 3 techniky ,ale já nemám protože studuji vš a mám na to moře času takže pro mě není problém nastudovat víc technik když si rozhodnu ,že budu trénovat 5 hodin denně 7 dní v týdnu tak můžu je určitě rozdíl až začnu procovat ,ale jestě nepracuji takže se BU můžu věnovat naplno a znát víc jak 3 techniky.A nemusí jít kvalita na úkor kvantity.Nechci se už s tebou bavit o karate protože ho neděláš raději se budu bavit s tebou o tom čemu rozumíš třeba o thaiboxu-třeba by mě zajímalo jak se v thaiboxu kope mawaši všiml jsem se že ,se kope s nataženou nohou po celou dobu jaké je třeba použití boků?
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » úte 26. čer, 2007 20:24

ukropcany: to byla jen jazyková bariéra, já myslel že "viem" = "znám", jako že znám 3 a víc ne :) Takže máš třeba 3 smrtící a 3 šidící, tomu už rozumím :D
Jen tak pro ukázku, jeden střeh, 1 technika, jen na hlavu a k tomu 20x za sebou. Víc než ideální na zabíjení podobných zombíkov :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=eCdQhkK6pBQ

Kik: jak se ti to líbí? :wink:
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 27. čer, 2007 7:46

kik píše:Takže jsem to odhadl zase správně o karate nic nevíš a máš nejvíc řečí tady a pak kdo je teoretik a hnus a grc je do všeho kecat když tomu rozumíš jak koza petrželi. Nechci se hádat,ale když píšeš takové věci o kata a myslíš si, že to kničemu tak to je strašný blábol vše k něčemu je a musíš cvičit abys poznal k čemu. Dám ti otázku považuješ wing chun za efektivní BU pro boj na ulici?myslíš si ,že to jak se učí různé seky do krku a ostatní údery které nejsou prováděne klasicky pěstí jsou neefiktiní?já se nebavím furt o tom ,že si oblečeš boxerky ,kdy nevytvaruješ s tou rukou nic ,ale bavím se o nácviku na ulici.Já si myslím ,že WCH je vysoce efektivní a různé údery a seky které nejsou klasické nepovažuji jako spestření ,ale jako normálně plnohodnotné bojové prvky.Bavím se pořád o BU pro ulici a ne pro závody možná ,že ty v tom nevidíš rozdíl ,ale já ano.Tak znovu opakuji ,že pokud jsou různé seky afektivní v jiném BU tak proč ne v karate a měli by se učit.Možná si představuješ ,že chci aby se v šotokanu využívali jen podle tebe nepraktické věci ,ale jde mi taky o to ,že i v šotokanu existuje hák ,zvedák a jsem taky pro to aby se to víc učilo a využívalo.Určitě máš představu o karate ,že jsou to jen přímé podle pravítka prováděné údery ,ale to není pravda je tam toho strašně moc.Ok ty máš problém natrénovat víc jak 3 techniky ,ale já nemám protože studuji vš a mám na to moře času takže pro mě není problém nastudovat víc technik když si rozhodnu ,že budu trénovat 5 hodin denně 7 dní v týdnu tak můžu je určitě rozdíl až začnu procovat ,ale jestě nepracuji takže se BU můžu věnovat naplno a znát víc jak 3 techniky.A nemusí jít kvalita na úkor kvantity.Nechci se už s tebou bavit o karate protože ho neděláš raději se budu bavit s tebou o tom čemu rozumíš třeba o thaiboxu-třeba by mě zajímalo jak se v thaiboxu kope mawaši všiml jsem se že ,se kope s nataženou nohou po celou dobu jaké je třeba použití boků?

Vis co je problem, ze se na vsechno divas skrze CESKE karate "okno" napr. ve wing chun neni neco jako shuto ... v thaiboxu neni neco jako mawashi ... pokud budu chtit byt neprijemny tak ti reknu, ze to tak dokonce nesmi vypadat atd ...

Mimochodem neohanej se wing chun (em), jelikoz to mas evidentne trochu popletene (nejsem thaiboxer, ale lowkick vs mawashi je jasnym dukazem, ze v thaiboxu se vyznas jako ve wing chun). Jak uz te upozornil Ukropcany to video o "chisao" co si postnul je tragedie a hlavne chisau neni boj a ani k nemu nevede :wink:

Jinak jestli chces slyset muj nazor, tak Ukropcany pomerne rychle pochopil ABU ... sam totiz jedno dela a ac se zameril na sportovni disciplinu jednoho THAISKEHO BU, tak je to porad Asie :wink: Trochu by ti neuskodilo, kdybys ho obcas poslechl a mene energie vydal na dohadovani a dokazovani, ze nekdo necemu nerozumi ... ted se ti to jako bumerang vratilo 8)

Bohuzel situace je u nas takova, ze 99% (?) vsech cvicencu ABU a to i s jejich sifu, sensei ... jsou absolutne mimo misu :( a ziji si ve svych izolovanych sektickach a nechaji se opijet rohlikem :!:
Naposledy upravil luen dne stř 27. čer, 2007 8:34, celkově upraveno 2
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kurt78 » stř 27. čer, 2007 8:05

jo jo to videjko tu uz bolo ,.... pekne jeden s tych romale mi pripadal ako by chcel robit chi sao natiahol bong sao a tan sao aby naviazal kontakt a tu zrazu mu tam povedla prileti bomba :twisted: :twisted: :twisted: :D :twisted: :D :D :D .... robim si srandu..
- Je fakt, ze proti takym ako na tomto videu by fungovalo aj wing chun, alebo karate , alebo tak podobne ....
- je tak isto fakt, ze ked sme skusali velmi pratelsky sparingy VT proti Thai dalo sa na to pozerat trochu VT fungovalo bol to sparing a nie jednostranny masaker, akurat s tym rozdielom, ze MT isiel zlahka zlahucka -keby to zaprasil na full tak chlap by siel dole skor- alebo pocas toho hladkania ruckami... :twisted:

wing tsun nie je komplexny /mozno nejake vetvy ano - ale nie ten co som cvicil ja/ t.j. je tam nutne ist tesne na supera a spoliehat sa na kontakt hmatovy ( nieco ako aikido he :twisted: ) a kedze ma byt pre boj na ulici nemalo zapas a boj v klinci co je situacia viac ako casta pri boji na ulici...
na druhej strane svojim agresivnym pristupom rychlostou uderov vie zaskocit a prekvapit urcite aj bombarderov robiacich ine boj. umenia.
Wing chun je urcite vhodne na ulicu je to super na klasickych poullicnych bitkarov a podobnych asocialov , aj ked su tazsi a vacsi..
ale spoliehat sa gro na kop do rozkroku, alebo pichnutie do oka sa moze niekedy vypomstit...
ale mam ho rad a strasne rad si ho zacvicim a urcite obcas aj pouzijem :twisted:

rady na zaver:
Kik - skus si sparing z boxingom, /thai, box, kick/ ale z niekym kto uz stal v ringu aspon amaterskom.

Ukrop - v brezne ti ukazem nejake smrtiace techniky VT , aby si mal prehlad,aj o tomto :D :twisted: :D :D
kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 27. čer, 2007 9:05

nechci do debaty zasahovat, to by bylo na delsi prispevek, jen toto:

fascinuje me kolik lidi zde na serveru se snazi zoufale neco (cemu uz sami neveri) potvrdit

pochyby? zeptej se ucitele, zkousej, cross-train, hotovka. porad nic? zacni trenovat jinde, nebo neco jinyho.

navic - neni to o tom, jestli to funguje, ale jestli to Tobe funguje, a je jedno jestli je to lowkick, mawashi geri, waang sou geuk nebo hazeni hovnem na cil

stokrat se to uz probiralo, zamena prostredku za cil, technika vs. um/dovednost, kvantita vs. kvalita... navrhuju zalozit nejaky bullshit thread jakmile se dabata zvrne timto smerem (a zvrhne), odkazovat tam, usetrime si prostor na podnetnejsi teoreticke diskuze, lepsi nez vecne hadky se shotokan, aikido, taijiquan zoufalci (nic! proti temto b.u., jen ze je priznacne, ze nejvice zoufalych diskuzi typu tohoto threadu se toci kolem techto b.u.)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » stř 27. čer, 2007 13:18

Luene jsi zas mimo :roll: já se bavím o technice jak se provádí ten kop vím ,že to není mawaši proto mě zajímá technika ,kdyby to bylo karatistické mawaši tak se na něj neptám.Za další se snažím bavit s Ukropčanym o věcech kterým rozumí a ne o karate o kterém ví prd a je to pro mě ztráta času.Jestli jsi natvrdlí a nevíš co jsem tím videem chtěl říct tak už fakt nevím takže ve zkratce ještě po milionté jedné jde mi o to ukázat ,že v jiných BU se používají i jiné úderové plochy než pěst tak by to mělo jít i v karate.Jo a ještě proč bych ho měl poslouchat má svoji cestu a já svou nechci být omezený na pár technik když jich existuje mnohem víc a tak...tak nevím jestli to je patolízalství z tvé strany ,že mám poslechnout ukropčanyho nebo to je nějaký nesmírný obdiv fakt nevím.Já nevím v čem bych ho mohl poslechnout ,když kromě thaiboxu se nedá s ním o ničem bavit.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 27. čer, 2007 14:01

kik píše:Luene jsi zas mimo :roll: já se bavím o technice jak se provádí ten kop vím ,že to není mawaši proto mě zajímá technika ,kdyby to bylo karatistické mawaši tak se na něj neptám.Za další se snažím bavit s Ukropčanym o věcech kterým rozumí a ne o karate o kterém ví prd a je to pro mě ztráta času.Jestli jsi natvrdlí a nevíš co jsem tím videem chtěl říct tak už fakt nevím takže ve zkratce ještě po milionté jedné jde mi o to ukázat ,že v jiných BU se používají i jiné úderové plochy než pěst tak by to mělo jít i v karate.Jo a ještě proč bych ho měl poslouchat má svoji cestu a já svou nechci být omezený na pár technik když jich existuje mnohem víc a tak...tak nevím jestli to je patolízalství z tvé strany ,že mám poslechnout ukropčanyho nebo to je nějaký nesmírný obdiv fakt nevím.Já nevím v čem bych ho mohl poslechnout ,když kromě thaiboxu se nedá s ním o ničem bavit.

Kdyz ti rekne nekdo z thaiboxu, ze jsi mimo a mluvis o nem ..., kdyz ti rekne nekdo z wing chunu, ze jsi mimo a mluvis o nem ... a konecne, kdyz ti rekne nekdo z karatistu, ze jsi mimo a mluvis o nem dal a meles si porad svou, tak to milej kiku neznamena, ze oni jsou mimo, ALE TY :wink:

To, ze se tady pomerne stabilne par jedincu shoduje a to napric vsema stylama neni znamka patolizalstvi, ale znamka toho, ze maji obdobne zkusenosti a jaka nahoda, ze to jsou zrovna lide, kteri nemaji problem s tim kohokoli pozvat nebo navstivit a prakticky dolozit sva tvrzeni ... Ale to ty asi nechapes, protoze ty si "honis" sve techniky, vid?

Hele jak napsal Ukropcany ... fakt se na tebe tesim :wink: akorat si myslim, ze te nikdy nikdo z nas neuvidi, jelikoz na to by ti nestacila pouha fantazie za klavesnici, vid :?: Jestli osud bude prat, tak pak muzes znovu napsat kdo ze je tady mimo :lol: :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » čtv 28. čer, 2007 13:06

ukropcany píše:4kik - je fakt, že ja som už z V© pár rokov von, takže venujem tréningu len 11 hodín týždenne, takže mám určité veci dosť nezvládnuté, ale je super, že Ty na to čas máš... úprimne Ti závidím... budem samozrejme rád, ako mi tie háky a zvedáky predvedieš, rád sa nechám poučiť - to moje večné poučovanie niekoho je fakt trápne a občas aj únavné, zastúpiš ma prosím? Ako spravny vymleťáci/natvrdláci potom pôjdeme s luenom plakať do kúta, zatiaľ čo nám predvedieš svoj smrteľný ipponken do vzduchu... Obrázek

hm a tím jsi chtěl shodit ipponken nebo mě?a co máš proti ipponkenu umíš ho aspoň použít ,když o něm mluvíš?je nejjednodušší si z něčeho dělat srandu ,ale těžší je to nacvičit .Jinak dík za odpověď trochu mne to zklamalo myslel jsem ,že thaibox je propracovaný a stojí taky na nějakých technických základech.

A k Luenovi ,který karatista mi napsal ,že jsem mimo?Já se tady bavím s nima aspon o věcech které se týkají cvičení a neshazuji tu kata ani kumite nic.A můžeš mi napsat v čem jsem byl konkrétně v karate mimo.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hyperboreus » čtv 28. čer, 2007 17:18

luen píše:
kik píše:Luene jsi zas mimo :roll: já se bavím o technice jak se provádí ten kop vím ,že to není mawaši proto mě zajímá technika ,kdyby to bylo karatistické mawaši tak se na něj neptám.Za další se snažím bavit s Ukropčanym o věcech kterým rozumí a ne o karate o kterém ví prd a je to pro mě ztráta času.Jestli jsi natvrdlí a nevíš co jsem tím videem chtěl říct tak už fakt nevím takže ve zkratce ještě po milionté jedné jde mi o to ukázat ,že v jiných BU se používají i jiné úderové plochy než pěst tak by to mělo jít i v karate.Jo a ještě proč bych ho měl poslouchat má svoji cestu a já svou nechci být omezený na pár technik když jich existuje mnohem víc a tak...tak nevím jestli to je patolízalství z tvé strany ,že mám poslechnout ukropčanyho nebo to je nějaký nesmírný obdiv fakt nevím.Já nevím v čem bych ho mohl poslechnout ,když kromě thaiboxu se nedá s ním o ničem bavit.

Kdyz ti rekne nekdo z thaiboxu, ze jsi mimo a mluvis o nem ..., kdyz ti rekne nekdo z wing chunu, ze jsi mimo a mluvis o nem ... a konecne, kdyz ti rekne nekdo z karatistu, ze jsi mimo a mluvis o nem dal a meles si porad svou, tak to milej kiku neznamena, ze oni jsou mimo, ALE TY :wink:

To, ze se tady pomerne stabilne par jedincu shoduje a to napric vsema stylama neni znamka patolizalstvi, ale znamka toho, ze maji obdobne zkusenosti a jaka nahoda, ze to jsou zrovna lide, kteri nemaji problem s tim kohokoli pozvat nebo navstivit a prakticky dolozit sva tvrzeni ... Ale to ty asi nechapes, protoze ty si "honis" sve techniky, vid?

Hele jak napsal Ukropcany ... fakt se na tebe tesim :wink: akorat si myslim, ze te nikdy nikdo z nas neuvidi, jelikoz na to by ti nestacila pouha fantazie za klavesnici, vid :?: Jestli osud bude prat, tak pak muzes znovu napsat kdo ze je tady mimo :lol: :wink:

Zdravím Luene a Ukropčany... :)
Mám dojem,že komentáře Kika atd.už ani nemá cenu hodnotit.Jen to zde sleduji a bavím se...jak s nima ty a Ukropčany "cvičíte".
Všimněte si,že tito hoši prosazují svoje vize a svou pravdu,ale jakmile řekneš kouzelnou větu"stav se u nás ve škole"nebo"přijeď na sparring",všichni nějak zapomenou odpovědět,nebo dělají jako by se jich ani na to nikdo neptal... :) :) :)
A přitom nic jiného ti správný směr,při pochybnostech,neukáže,než konfrontace....souboj....rvačka....duel....bitka....ať už se to nazývá jak chce....bohužel....nebo bohudík....
Vás dvou(s Ukropčanym)si vážím i třeba jen proto,že nemlátíte prázdnou slámu,hovoří za vás zkušenosti,a jste ochotni vaše tvrzení podepřít i nějakou tou osobní demonstrací.... 8)
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kik » pát 29. čer, 2007 8:10

Hyperboreus píše:
luen píše:
kik píše:Luene jsi zas mimo :roll: já se bavím o technice jak se provádí ten kop vím ,že to není mawaši proto mě zajímá technika ,kdyby to bylo karatistické mawaši tak se na něj neptám.Za další se snažím bavit s Ukropčanym o věcech kterým rozumí a ne o karate o kterém ví prd a je to pro mě ztráta času.Jestli jsi natvrdlí a nevíš co jsem tím videem chtěl říct tak už fakt nevím takže ve zkratce ještě po milionté jedné jde mi o to ukázat ,že v jiných BU se používají i jiné úderové plochy než pěst tak by to mělo jít i v karate.Jo a ještě proč bych ho měl poslouchat má svoji cestu a já svou nechci být omezený na pár technik když jich existuje mnohem víc a tak...tak nevím jestli to je patolízalství z tvé strany ,že mám poslechnout ukropčanyho nebo to je nějaký nesmírný obdiv fakt nevím.Já nevím v čem bych ho mohl poslechnout ,když kromě thaiboxu se nedá s ním o n

Zdravím Luene a Ukropčany... :)
Mám dojem,že komentáře Kika atd.už ani nemá cenu hodnotit.Jen to zde sleduji a bavím se...jak s nima ty a Ukropčany "cvičíte".
Všimněte si,že tito hoši prosazují svoje vize a svou pravdu,ale jakmile řekneš kouzelnou větu"stav se u nás ve škole"nebo"přijeď na sparring",všichni nějak zapomenou odpovědět,nebo dělají jako by se jich ani na to nikdo neptal... :) :) :)
A přitom nic jiného ti správný směr,při pochybnostech,neukáže,než konfrontace....souboj....rvačka....duel....bitka....ať už se to nazývá jak chce....bohužel....nebo bohudík....
Vás dvou(s Ukropčanym)si vážím i třeba jen proto,že nemlátíte prázdnou slámu,hovoří za vás zkušenosti,a jste ochotni vaše tvrzení podepřít i nějakou tou osobní demonstrací.... 8)

gratuluji Ukropčany a Luene už tu máte i svůj fan klub určitě má i váš plakát na zdi :lol: a jestli se mnou cvičí nevím zatím mi nevyvrátily ,žádný můj argument ohledně karate (asi proto že by o něm museli něco vědět ,ale to je nepodstatný detail)
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 29. čer, 2007 8:43

kik píše:gratuluji Ukropčany a Luene už tu máte i svůj fan klub určitě má i váš plakát na zdi :lol: a jestli se mnou cvičí nevím zatím mi nevyvrátily ,žádný můj argument ohledně karate (asi proto že by o něm museli něco vědět ,ale to je nepodstatný detail)

Ale notaaak ... bud trochu chlap a nech si vyplavovat do krve mene estrogenu :wink: Kiku vzdyt ty uz ses nazorove predvedl ... a ac to je maximum toho co jsi schopen predvadet (plane teoretizovani) a na co mas svou "odvahu", tak vice vedet nepotrebuji :!:

Mozna snad kdybys chtel prijit, tak si nech zjistit krevni skupinu :lol: Joke ... deti nebijeme :wink:
Naposledy upravil luen dne pát 29. čer, 2007 10:02, celkově upraveno 1
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » pát 29. čer, 2007 9:39

Ukropc.--suhasim do bodky...
KIK-sice je dolezite cvicit techniku a aplikovat do sparingu,ale "SRDCE" to je KRAL...ono rozhoduje ci to vzdas alebo pojdes dalej..na akom stupni potravinoveho retazca si..musim este vela pracovat na vlastnom "srdci"...sam som srajda, ako som zistil v poslednom case pri sparingoch :oops: :oops: :twisted:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Senior » pát 29. čer, 2007 12:35

ukropcany píše:...že BU sú o technike až na poslednom mieste... :idea:

Na tom něco bude. Když jsem poprvé viděl videa, kde se prali borci z různých druhů BU, byl jsem celkem zklamán. Místo excelentních technik a fintiček se liskali po čuni jak to šlo a naskakovali do sebe nohou napřed jako normální bitkaři.
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Hyperboreus » pát 29. čer, 2007 13:23

Kiku,Kiku.... :) :) tušil nebo spíš věděl jsem,jaká bude tvá reakce...
Taky jsem byl mladej a blbej.....to přejde uvidíš.Každý se jednou vzpamatuje.Poradím ti úplně jednoduchou věc:Běž za Luenem nebo Ukropčanym a prober s nimi své argumenty z očí do očí,vsadím boty,že pak budeš mluvit úplně jinak....pokud nejsi schopen reagovat na větu"stav se k nám do školy"jinak než ignorováním,jsi...myslím že pro hodně lidí tady co se vyznají v branži...pouze malý kluk,na něco si hrající... :) 8)
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » pát 29. čer, 2007 22:51

Hyperboreus píše:Zdravím Luene a Ukropčany... :)

Vsichni jsme meli (nekdo jeste stale ma) sve naivni predstavy ... To asi i patri k veci. Muzeme jen poprat hodne stesti az se dostanou do situace, kdy jim pomuze jen to co umi ... az kazdemu dojde, ze jen vedet je sakra malo a nic to neznamena, tak bude klid :wink: Ja to preju kazdemu a doufam, ze to ustoji 8)

Chtel jsem se zeptat ... co cvicis?
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hyperboreus » sob 30. čer, 2007 8:04

Vsichni jsme meli (nekdo jeste stale ma) sve naivni predstavy ... To asi i patri k veci. Muzeme jen poprat hodne stesti az se dostanou do situace, kdy jim pomuze jen to co umi ... az kazdemu dojde, ze jen vedet je sakra malo a nic to neznamena, tak bude klid Ja to preju kazdemu a doufam, ze to ustoji

Chtel jsem se zeptat ... co cvicis?
tel.: +420 608 172 785
linie: Yuen Kay Shan + Lai Leung Ying -> Wong Jing -> Wong Wu Fong ("Mai Gei Wong) -> Wong Nim Yi -> Ivan Rzounek

Hmm,kdysi v dobách,kdy zde BU/BS začínaly se tomu říkalo sebeobrana,dnes by to někdo pojmenoval MMA,já-protože jsem začal cvičit kvůli sebe-obránění,tak bych zůstal u té "obyčejné"sebeobrany.
/a za cca 17 let mám mnohokrát prakticky ověřeno to,co zde prezentuješ ty a Ukropčany,Kik se spíš ukazuje jako teoretik/zatím :) /v kostce to nej z karate,juda,boxu a kickboxu upravené pro praktické užití. 8)
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod hellas » sob 30. čer, 2007 11:14

ukropcany píše:inak boli sme teraz 2x v Brne na opene..

Ukropcany svuj zapas vyhral 8)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Předchozí

Zpět na bojová umění a sporty obecně