ukropcany píše:1. nepíšem o karate, píšem o tom, čo píšeš Ty, na karate to nijakto nevzťahuj, týka sa to všetkých BU, kľudne aj na judo, na zápasenie, na šerm, na čo len chceš
2. buď taký laskavý, nesnaž sa ma umlčať, snažím sa ja Teba umčať? Je to hnus a grc... keď sa Ti nechce sa so mnou handrkovať, v pohodenie si ani prvý, ani posledný, ale na právo písať som veľmi zúrivý, keď mi niekto siaha a ani ja naň nikomu nesiaham
![]()
3. keď to čo píšem ja napíše niekto iný ako ja, potom to akceptuješ?
4. WCH - je jedno aké BU by si sem dal, klasicky a stále SI vyberáš len DRILY/KATY (či už v dvojici, alebo do luftu, to je jedno) a to je to, čo sa nám s TongVonPa nepáčilo, pretože tam NIE JE žiadna improvizácia. Proste jeden mele, druhý stojí ako tĺk. Hodnota = 0,000. Ja hovorím o skutočnej schopnosti tela aplikovať daný pohyb v dopredu neznámej situácii, z neznámeho uhla a od agresívneho, silného, veľkého a skúseného protivníka, nie mechu s rukami a nohami čo spraví jeden (1) infantilný (a ešte k tomu aj pomalý) pohyb a potom ho zabiješ 10 údermi, takí múdri sme všetci.
5. prečo myslíš, že mi vyhovuje vedieť len 3 techniky a to ešte nie na obidve strany? Ja nepíšem o tom, že je blbosť vedieť to, ja píšem o tom, že je problém to natrénovať, pretože deň má len 24 hodín a že toho JA NIE SOM ČASOVO SCHOPNÝ a že ma udivuje (na základe skúseností, ktoré mám a profíkov čo vidím okolo seba a s ktorými trénujem), ak to niekto dokáže (=stihne). A keď si myslím, že to stihnúť ide len veľmi ťažko, tak je hádam celkom logické, že si myslím, že to ide na úkor kvality... nie?
Takže jsem to odhadl zase správně o karate nic nevíš a máš nejvíc řečí tady a pak kdo je teoretik a hnus a grc je do všeho kecat když tomu rozumíš jak koza petrželi. Nechci se hádat,ale když píšeš takové věci o kata a myslíš si, že to kničemu tak to je strašný blábol vše k něčemu je a musíš cvičit abys poznal k čemu. Dám ti otázku považuješ wing chun za efektivní BU pro boj na ulici?myslíš si ,že to jak se učí různé seky do krku a ostatní údery které nejsou prováděne klasicky pěstí jsou neefiktiní?já se nebavím furt o tom ,že si oblečeš boxerky ,kdy nevytvaruješ s tou rukou nic ,ale bavím se o nácviku na ulici.Já si myslím ,že WCH je vysoce efektivní a různé údery a seky které nejsou klasické nepovažuji jako spestření ,ale jako normálně plnohodnotné bojové prvky.Bavím se pořád o BU pro ulici a ne pro závody možná ,že ty v tom nevidíš rozdíl ,ale já ano.Tak znovu opakuji ,že pokud jsou různé seky afektivní v jiném BU tak proč ne v karate a měli by se učit.Možná si představuješ ,že chci aby se v šotokanu využívali jen podle tebe nepraktické věci ,ale jde mi taky o to ,že i v šotokanu existuje hák ,zvedák a jsem taky pro to aby se to víc učilo a využívalo.Určitě máš představu o karate ,že jsou to jen přímé podle pravítka prováděné údery ,ale to není pravda je tam toho strašně moc.Ok ty máš problém natrénovat víc jak 3 techniky ,ale já nemám protože studuji vš a mám na to moře času takže pro mě není problém nastudovat víc technik když si rozhodnu ,že budu trénovat 5 hodin denně 7 dní v týdnu tak můžu je určitě rozdíl až začnu procovat ,ale jestě nepracuji takže se BU můžu věnovat naplno a znát víc jak 3 techniky.A nemusí jít kvalita na úkor kvantity.Nechci se už s tebou bavit o karate protože ho neděláš raději se budu bavit s tebou o tom čemu rozumíš třeba o thaiboxu-třeba by mě zajímalo jak se v thaiboxu kope mawaši všiml jsem se že ,se kope s nataženou nohou po celou dobu jaké je třeba použití boků?