hoj díky za doporučení já si říkal ,že ta kniha je taková ......však víš. Připadá mi to jako by to napsal nějaký člověk ,který vyzkoušel pár BU a smotal to dohromady a vydal knihu.
Naštěstí ji mám jen z knihovny ,kdybych si ji koupil tak bych byl určitě hodně naštvaný za vyhozené peníze. Řekni mi teda odkud teda pochází to tvrzení ,že v cap. jsou důležité nože atd. pochybuji ,že by si to vymyslel.
Jian píše:kik: poslys, ja i Madmax jsme psali v prvni rade o historii - nikoliv o tom ze jsou v capoeire dulezite noze (v pritomnem case), protoze jak jsme oba rovnez podotykali, tak soucasna capoeira je uz dle nas dost o necem jinem nez kdysi. Kdyby ses napred podival na ten jeho puvodni prispevek, tak tam najdes i odkazy na prislusne prameny ze kterych kdo cerpa, kuprikladu tento link: http://www.redmarcial.com.ar/informes/capoeira.htm
a nemusel se tu na to ptat znovu. Jestli ti dela problem spanelstina a nestaci ti ten Madmaxuv souhrn, jiste se tu najde nekdo kdo ti toho prelozi vic.
kik píše:možná to je špatnì ,že dnešní cap. je už o nìèem jiném a že se z toho vytratily pùvodní principy tak možná tím pádem už je to fakt jen tanec a nemá smysl se o tom dál bavit.
PetrVotava píše:Ahoj nevim možná ste si to už vyřešili, nečet sem vše.
Já viděl dokument kde mistr Capoeiry ukazoval jak se používá Capoeira v boji a mě to přišlo bojoví až až.
To jak tady někdo napsal že BU tomu říkaj jen Capoeiristi mi připomíná jednoho kickboxera, když se šel mrknout na člověka, co cvičil Tai Ji a smál se a řikal,,Tohle je BU? Ne Ne, to je tanec." Je to asi člověk co tomu nerozumí.
PetrVotava píše:no co si pamatuju tak ten chlápek řikal že v tomhle BU sou i zvířecí styly nebo techniky nebo tak nějak.Jestli si pamatuju tak snad tygr, opice, želva...a hejbal se podle těch zvířat ale asi bych nepoznal jaký to je zvíře kdyby to neřek
Quan-Chi píše:Rika se tomu, alespon u nas, "Amazonas" ... je to jen forma hry, ktera se hraje v Rode. Tohle opravdu neni pro boj, ale je to pekelne zabavne
Quan-Chi píše:podtext mozna, text ale urcite ne![]()
jako ze nepujdes po ulici a pred souperem nezacnes delat jezevcika, osla anebo vopici
kik píše:Quan-Chi píše:podtext mozna, text ale urcite ne![]()
jako ze nepujdes po ulici a pred souperem nezacnes delat jezevcika, osla anebo vopici
ok tak ted mi odpověz normálně.V číně jsou zvířecí styly a je to normálně BU takže to je blbost co jsi napsal.
kik píše:Quan-Chi píše:podtext mozna, text ale urcite ne![]()
ok tak ted mi odpověz normálně.V číně jsou zvířecí styly a je to normálně BU takže to je blbost co jsi napsal.
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků