luen píše:... vsechno tecka
v poho

Patrik
luen píše:Rostou stejne? A jak to zaridis? Maji stejnej software? Nebo je skupinka zamerne berzdena, aby pockali na ty mene zdatne az je dozenou? Cvicim uz vice jak 26 roku, ale s timhle jsem se jeste nesetkal ... asi nejaci bambinotiVzajemne se mezi sebou opravuji ... taky dobry
Fylozofovani nad technikama je take dobre ... vrele doporucuji
pavela píše:Patriku, takovej pan Jabu to teda byl fašoun kovanej![]()
![]()
(jestli pamatuješ na "Zajatec japonských ostrovů", co jsme jako kluci hltali) Jinak teda nejsem příznivcem těch davovejch spartakiád, to mělo význam tak pro armádu. A k těm prachům, myslím, že v tom to je a bylo to řečeno jasně. když si za to žáček zaplatí, tak k tomu taky tak přistupuje. Zacáloval jsem, tak hezky uč. Já ani mí kolegové v parcích a chrámech jsme za to nikdy dotyčnému mistrovi neplatili a tudíž zívá na všechny stejně
Ne vážně, v čínskym parku se NAOPAK mistr věnuje vždycky prvořadě těm nováčkům, starší ví co a jak a stačí jim slovo a vědí co mají dělat. Takže nějaký drahocennosti času stráveného s mistrem, no to je sranda... Největší vedení potřebují ti noví právě proto, že v BU jsou nejdůležitjší dobré základy. PS: Jeikobe taktéž zdravím.
luen píše:Jinak se nam to tady zase trochu svezlo jinam ... tak bych to vratil zpet. Jaky ma byt tedy trener/ucitel podle vasich predstav![]()
Krom toho ze bude jezisek, rozdavat darky v podobe dovednosti - CAP SAOa podobne
![]()
Hosobiki píše:proč by se měl sensei (teď to řeknu možná trochu hnusně) zahazovat s naprostýma lamama (kterým by vysvětloval třeba celý rok to, co jiní zvládnou za tři měsíce...) na úkor "nadanějších žáků"... v každé dojo můžeš rozdělit zhruba na tři skupiny: talenty, kotvy a průměr... je logické, že podle toho, ve které skupině se člověk nachází může taky očekávat odezvu ze strany senseie...
patrik píše:pavela píše: v reakci na hlášení "že si přece zaplatili"![]()
Jendis píše:patrik píše:pavela píše: v reakci na hlášení "že si přece zaplatili"![]()
To nebylo jen na Ingweho....většina učitelů si za cvičení peníze bere.....odtud má reakce.
severin píše:nezačínají pokaždé větou "když jsem cvičil se zakladatelem ...",vysvětluje i princip a ne jen techniku samotnou a mimo jiné má techniku prostě v malíku.
luen píše:No uz to tady napsal Jendis a ostatni ... nebudu to tedy vymyslet znovu.
Jen jedna otazka pro INGWE a treba HOSOBIKI ... kdy, kde a s kym jste konfrontovali vas zpusob treninku s nekym od jinud? Mozna by to stalo za zvazeni, ne? Treba zjistite, ze to, co prave ted povazujete za vynikajici pristup a super metodiku ... bude mozna o nicem. A aby to nevypadalo jako, ze nekoho lanarim zajdete si nekam uplne jinam, box, zapas, KM, BJJ, ... atd ...
Hosobiki píše:Netvrdím, že každému nemůže vyhovovat jiný přístup... tenhle ale "o ničem" rozhodně není.
Picard píše:Sice je to OT, ale myslim, ze minimalne urcitou cast vycviku zacatecnici stravni ve skupine spolu (stadecku) protoze i kdyz je pak budes chtit delit dal, tak je napred musis poznat a nechat je naucit se aspon neco. Podle meho nazoru je rozhodne dobry napad mit lidi rozdelene podle skillu a ty ucit zvlast, je to tak prakticke jak pro ne tak i pro instruktory, pokrocilejsi obvykle potrebuje cvicit neco jineho a jinak nez treba totalni zacatecnik. V tom co delam ja se ale take hodne cvici tak, ze cvici vsichni spolu, mene pokrocili se tak mohou ucit od tech pokrocilejsich a ti zase od tech jeste pokrocilejsich a ti pokrocilejsi zase na sobe musi makat, aby sli dobrym prikladem pro ostatni. Take se ale cvici ve skupinach, treba i malych podle pokrocilosti. Oboji ma proste neco do sebe.
+ malej dotazek kdo ze se tady na nekom ukaji??? Asi jsem pomalej F.G., ale nevsiml jsem si toho ...
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků