Trenéři,instruktoři

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod patrik » pon 15. říj, 2007 13:46

luen píše:... vsechno tecka :wink:

v poho ;)

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » pon 15. říj, 2007 13:55

Jinak se nam to tady zase trochu svezlo jinam ... tak bych to vratil zpet. Jaky ma byt tedy trener/ucitel podle vasich predstav :?:

Krom toho ze bude jezisek, rozdavat darky v podobe dovednosti - CAP SAO :wink: a podobne :lol: :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pon 15. říj, 2007 14:05

Patriku, takovej pan Jabu to teda byl fašoun kovanej :lol: :lol: :lol: (jestli pamatuješ na "Zajatec japonských ostrovů", co jsme jako kluci hltali) Jinak teda nejsem příznivcem těch davovejch spartakiád, to mělo význam tak pro armádu. A k těm prachům, myslím, že v tom to je a bylo to řečeno jasně. když si za to žáček zaplatí, tak k tomu taky tak přistupuje. Zacáloval jsem, tak hezky uč. Já ani mí kolegové v parcích a chrámech jsme za to nikdy dotyčnému mistrovi neplatili a tudíž zívá na všechny stejně :lol: Ne vážně, v čínskym parku se NAOPAK mistr věnuje vždycky prvořadě těm nováčkům, starší ví co a jak a stačí jim slovo a vědí co mají dělat. Takže nějaký drahocennosti času stráveného s mistrem, no to je sranda... Největší vedení potřebují ti noví právě proto, že v BU jsou nejdůležitjší dobré základy. PS: Jeikobe taktéž zdravím.
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hosobiki » pon 15. říj, 2007 14:08

luen píše:Rostou stejne? A jak to zaridis? Maji stejnej software? Nebo je skupinka zamerne berzdena, aby pockali na ty mene zdatne az je dozenou? Cvicim uz vice jak 26 roku, ale s timhle jsem se jeste nesetkal ... asi nejaci bambinoti :lol: Vzajemne se mezi sebou opravuji ... taky dobry :lol: Fylozofovani nad technikama je take dobre ... vrele doporucuji :wink:

Rostou stejně - tím bylo pravděpodobně myšleno to, že se učí stejné věci... to jak komu co jde už je jiná věc - to nic nemění na tom, že mají všichni stejnou šanci... a upřímě nevidím důvod, proč by se měl sensei (teď to řeknu možná trochu hnusně) zahazovat s naprostýma lamama (kterým by vysvětloval třeba celý rok to, co jiní zvládnou za tři měsíce...) na úkor "nadanějších žáků"... v každé dojo můžeš rozdělit zhruba na tři skupiny: talenty, kotvy a průměr... je logické, že podle toho, ve které skupině se člověk nachází může taky očekávat odezvu ze strany senseie...

Proč by se mezi sebou nemohli opravovat?? Když si zapamatuješ, že máš někam ukročit pravou nohou a tvůj spolu-nevím co tam chodí levou, tak mu to neřekneš nebo co?

A k tomu, že nevíš, jak můžou v aikidu poznat začátečníka od pokročilého: pokud vím, psala jsem, že berou ty, co už nějaké bu dělali (respektive s ním mají zkušenost), to neznamená, že jmusí být nějací experti... ať začneš s čímkoli (bu) a pak někam přejdeš, určitě se s tebou bude pracovat líp než s naprostým začátečníkem...
Hosobiki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod patrik » pon 15. říj, 2007 14:14

pavela píše:Patriku, takovej pan Jabu to teda byl fašoun kovanej :lol: :lol: :lol: (jestli pamatuješ na "Zajatec japonských ostrovů", co jsme jako kluci hltali) Jinak teda nejsem příznivcem těch davovejch spartakiád, to mělo význam tak pro armádu. A k těm prachům, myslím, že v tom to je a bylo to řečeno jasně. když si za to žáček zaplatí, tak k tomu taky tak přistupuje. Zacáloval jsem, tak hezky uč. Já ani mí kolegové v parcích a chrámech jsme za to nikdy dotyčnému mistrovi neplatili a tudíž zívá na všechny stejně :lol: Ne vážně, v čínskym parku se NAOPAK mistr věnuje vždycky prvořadě těm nováčkům, starší ví co a jak a stačí jim slovo a vědí co mají dělat. Takže nějaký drahocennosti času stráveného s mistrem, no to je sranda... Největší vedení potřebují ti noví právě proto, že v BU jsou nejdůležitjší dobré základy. PS: Jeikobe taktéž zdravím.

EE já jsem o penězích napsal jen, že ingwe hlásil, že se u nich za výuku neplatí v reakci na hlášení "že si přece zaplatili" ;)

A že je nutné věnovat se začátečníkům o tom žádná... Jenže jak? Ten postup, jak ho znám já a jak funguje je právě o tom, začátečníkům rvát do hlavy základy a jsou-li čtyři (bo čtyřicet) začátečníků pohromadě, tak cvičí totéž, základy. Stejným způsobem, by se naučili chodit a hejbat ručičkama a nožičkama. Teprve až to dost dlouho dělají, má smysl něco dál dělit. V tom fašounském japonském systému, co dělám já, se věnujeme začátečníkům, páč pokročilí už můžou cvičit "sami". Anebo pokročilí cvičí základy se začátečníky, aby si je sami zopakovali.

A je snad jasné, že každému z těch začátečníků se odpovídá na otázky, které pokládá, páč každej začátečník (člověk) vidí věci jinak.

2luen

Jen k tomu, abych nebyl OT.
U mně je kvalitní učitel takový, který se (mimo jiné) dál věnuje vlastnímu cvičení. Dál se učí.

Patrik
Naposledy upravil patrik dne pon 15. říj, 2007 15:07, celkově upraveno 1
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » pon 15. říj, 2007 14:15

luen píše:Jinak se nam to tady zase trochu svezlo jinam ... tak bych to vratil zpet. Jaky ma byt tedy trener/ucitel podle vasich predstav :?:

Krom toho ze bude jezisek, rozdavat darky v podobe dovednosti - CAP SAO :wink: a podobne :lol: :wink:

Když mám popsat svoje dva nejoblíbenější mistry,tak silný hlas,vtip,showmesnství,nepřehlédnutelný zjev,mluví a předvádí techniku zároveň,mluví k věci,nezačínají pokaždé větou "když jsem cvičil se zakladatelem ...",vysvětluje i princip a ne jen techniku samotnou a mimo jiné má techniku prostě v malíku.
Naposledy upravil severin dne pon 15. říj, 2007 14:18, celkově upraveno 1
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 15. říj, 2007 14:16

Hosobiki píše:proč by se měl sensei (teď to řeknu možná trochu hnusně) zahazovat s naprostýma lamama (kterým by vysvětloval třeba celý rok to, co jiní zvládnou za tři měsíce...) na úkor "nadanějších žáků"... v každé dojo můžeš rozdělit zhruba na tři skupiny: talenty, kotvy a průměr... je logické, že podle toho, ve které skupině se člověk nachází může taky očekávat odezvu ze strany senseie...

:lol: :lol: :lol: ...bože.....no jo...tak jim rovnou řeknem,ať táhnou,že jsou nemehla,ne?!...pokud Ti lidé makají,maj zájem se to naučit a jen jim to "nejde",nejsou tak šikovní,jako jiní....mno....tak je potřeba s nima víc pracovat.Od toho se ten člověk nazývá "senseiem",učitelem.....nehledě na to,že průměrných je většina.

Logické to tedy není.Nevím,jak je to u Vás,ale když učím,trávím nejvíce času s těma,co jim to nejde.....to mi přijde logické...a mám radost z každého pokroku.Samozřejmě,pokud vidím,že vážně dřou.Pokud ne a chodí jen,aby se neřeklo,také se nepřetrhnu...tady je ta odezva,logika. :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 15. říj, 2007 14:18

patrik píše:
pavela píše: v reakci na hlášení "že si přece zaplatili" ;)

To nebylo jen na Ingweho....většina učitelů si za cvičení peníze bere.....odtud má reakce.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pon 15. říj, 2007 14:33

Jendis píše:
patrik píše:
pavela píše: v reakci na hlášení "že si přece zaplatili" ;)

To nebylo jen na Ingweho....většina učitelů si za cvičení peníze bere.....odtud má reakce.

Jendis, tím chci říct, že nikde nehlásám, že se za cvičení nemá platit.

btw, IMHO jich není většina ;)

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 15. říj, 2007 14:37

OK....ještě upřesním...většina těch,které znám,si za cvičení platit nechá.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » pon 15. říj, 2007 15:04

No uz to tady napsal Jendis a ostatni ... nebudu to tedy vymyslet znovu.

Jen jedna otazka pro INGWE a treba HOSOBIKI ... kdy, kde a s kym jste konfrontovali vas zpusob treninku s nekym od jinud? Mozna by to stalo za zvazeni, ne? Treba zjistite, ze to, co prave ted povazujete za vynikajici pristup a super metodiku ... bude mozna o nicem. A aby to nevypadalo jako, ze nekoho lanarim zajdete si nekam uplne jinam, box, zapas, KM, BJJ, ... atd ... :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pon 15. říj, 2007 20:45

severin píše:nezačínají pokaždé větou "když jsem cvičil se zakladatelem ...",vysvětluje i princip a ne jen techniku samotnou a mimo jiné má techniku prostě v malíku.

:lol: :lol: :lol:

jinak jsem Kubo prehlednul tvuj pozdrav, :oops: takze te take zdravim :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 15. říj, 2007 21:51

caj Jakube, pozdrav i z me strany, stav se zase nekdy
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: .

Příspěvekod Hosobiki » úte 16. říj, 2007 7:52

luen píše:No uz to tady napsal Jendis a ostatni ... nebudu to tedy vymyslet znovu.

Jen jedna otazka pro INGWE a treba HOSOBIKI ... kdy, kde a s kym jste konfrontovali vas zpusob treninku s nekym od jinud? Mozna by to stalo za zvazeni, ne? Treba zjistite, ze to, co prave ted povazujete za vynikajici pristup a super metodiku ... bude mozna o nicem. A aby to nevypadalo jako, ze nekoho lanarim zajdete si nekam uplne jinam, box, zapas, KM, BJJ, ... atd ... :wink:

Netvrdím, že každému nemůže vyhovovat jiný přístup... tenhle ale "o ničem" rozhodně není.
Hosobiki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: .

Příspěvekod luen » úte 16. říj, 2007 9:46

Hosobiki píše:Netvrdím, že každému nemůže vyhovovat jiný přístup... tenhle ale "o ničem" rozhodně není.

Dik za odpoved, neco takoveho jsem cekal, takze zkusenosti od jinud mizive resp. zadne. Takhle je to vzdy :wink: Cim mene zkusenosti, tim vice povyku nad jednim modelem ... to je normalni :wink: Take jsem si myslel, ze prvni devce, ktere jsem poznal je ta nejuzasnejsi bytost :lol: A nebyla :wink: Ac mi to vsichni rikali - myslel jsem si o tom sve a dohadoval se jak o zivot :lol:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » úte 16. říj, 2007 13:45

Sice je to OT, ale myslim, ze minimalne urcitou cast vycviku zacatecnici stravni ve skupine spolu (stadecku :-) ) protoze i kdyz je pak budes chtit delit dal, tak je napred musis poznat a nechat je naucit se aspon neco. Podle meho nazoru je rozhodne dobry napad mit lidi rozdelene podle skillu a ty ucit zvlast, je to tak prakticke jak pro ne tak i pro instruktory, pokrocilejsi obvykle potrebuje cvicit neco jineho a jinak nez treba totalni zacatecnik. V tom co delam ja se ale take hodne cvici tak, ze cvici vsichni spolu, mene pokrocili se tak mohou ucit od tech pokrocilejsich a ti zase od tech jeste pokrocilejsich a ti pokrocilejsi zase na sobe musi makat, aby sli dobrym prikladem pro ostatni. Take se ale cvici ve skupinach, treba i malych podle pokrocilosti. Oboji ma proste neco do sebe.

Individualni pristup zak-ucitel je dulezity, na tom se asi shodnou vsichni.

Taky bych rekl, ze ruzna BU budou mit proste trochu jiny system a jine potreby a metody, protoze jsou proste ruzna, na kjudo se asi bude trenovat trochu jinak nez na boxu a lidem se tam asi budou venovat jinak.

Trochu mi prijde ze se v tomhle vlakne nekteri spis snazi chytit ostatni za slovicko a pak si to, co rikaji trochu prekroutit a pak se do nich poradne oprit, coz mi tu trochu nesedi :-(

Co se tyce otazky na zacatku vlakna, tak samozrejme oblibene intruktory mam, ale jejich jmena vam nic nereknou :-)

Jinak sorry za OT prispevek.
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 16. říj, 2007 14:45

Picard píše:
Co se tyce otazky na zacatku vlakna, tak samozrejme oblibene intruktory mam, ale jejich jmena vam nic nereknou :-)

Třeba yo...... :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 16. říj, 2007 15:19

Picard píše:Sice je to OT, ale myslim, ze minimalne urcitou cast vycviku zacatecnici stravni ve skupine spolu (stadecku :-) ) protoze i kdyz je pak budes chtit delit dal, tak je napred musis poznat a nechat je naucit se aspon neco. Podle meho nazoru je rozhodne dobry napad mit lidi rozdelene podle skillu a ty ucit zvlast, je to tak prakticke jak pro ne tak i pro instruktory, pokrocilejsi obvykle potrebuje cvicit neco jineho a jinak nez treba totalni zacatecnik. V tom co delam ja se ale take hodne cvici tak, ze cvici vsichni spolu, mene pokrocili se tak mohou ucit od tech pokrocilejsich a ti zase od tech jeste pokrocilejsich a ti pokrocilejsi zase na sobe musi makat, aby sli dobrym prikladem pro ostatni. Take se ale cvici ve skupinach, treba i malych podle pokrocilosti. Oboji ma proste neco do sebe.

To je v poho ... nikdo nerika, ze je problem lidi cas od casu prohazet a namotivovat tak zucastnene :lol: Jedny na to, ze musi pritlacit a jedny na to, ze uz udelali nejake ty pokroky ...

Ovsem tuhle srandu nemuzeme brat za bernou minci a davat ji jako prikladnou metodiku pro ostatni :wink: Taky obcas rekneme vtip, kteremu se vsichni od srdce zasmeji, ale nikdo to nemysli vazne :wink:

Zpestreni vyuky je jedna vec a kostra metodiky vec druha. Kdo v tom ma jasno, vi kde si ktera metoda stoji, kdy ji pouzit ... atd ... atd ... Ovsem nemel by to asi nikdo zamenovat :wink:

+ malej dotazek kdo ze se tady na nekom ukaji??? Asi jsem pomalej F.G., ale nevsiml jsem si toho ...
Naposledy upravil luen dne úte 16. říj, 2007 21:35, celkově upraveno 1
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » úte 16. říj, 2007 15:37

+ malej dotazek kdo ze se tady na nekom ukaji??? Asi jsem pomalej F.G., ale nevsiml jsem si toho ...

Nejak me to tak prislo ... nemyslim to na nikoho konkretniho, jen muj dojem z tech tri stranek.

To, co tu popisujes jako srandu, muze nekde jinde fungovat naprosto normalni a seriozni soucast metodiky vyuky. To, ze se to nekde dela a nekde ne (nebo nekde vice a nekde mene, nebo nekde tak anebo jinak) prece neznamena, ze je to spatne, ne? Vim jak to chodi u nas, ale dokazu si predstavit, ze jinde to muze chodit uplne jinak a rozhodne nemam duvod, to oznacovat za spatne, nebo to nejak podcenovat ...

IMHO se takhle na superobecne urovni vsech-BU-obcne-dohromady nejde bavit moc o konkretnich vecech, treba jak ma vypadat trenink... kazde BU je proste jine.
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lilu » úte 16. říj, 2007 17:20

pro me nej :!: Jan Jukl :!:
web: http://jukl.karate.sweb.cz
A duvod? Diky komplexnosti vyuky. Není to jen výuka pohybu, umí představit i filozofii, nevede tréninky jednostraně... je tam i zabava.
Trenuju u nich od ledna a sem spokojena... 8)
Lilu
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně