Metodika treningu

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Stuart » stř 05. kvě, 2004 17:49

Shotokan určitě není měkký styl ani žádné skupování danů a tisknutí diplomů.Je to o lidech.Teď sem přečet "Cesta Kyokushin" od Oyamy,místy sem trošku nechápal,ale Oyama nikde,ani náznakem neschazoval žáný styl..Na rozdíl spousta lií,kteří neumšjí vůbec nic..Narozdíl od různých historek a legend,kde si nemůžu zjistit jak to dopravy bylo je zdokumentováno a 7 z z 280 exhibičních Oyamy zápasů i natočeno.Porážel judisty,boxery,zápasníky i thaiboxery,nikdy ho nikdo neporazil,zabyl holou rukou několik býků,v sebeobraně jednou ranou zabil útočníka s nožem kterej ho chtěl přepadnout..A ani jednou neřek že je nějakej styl horší než ten jeho..Až budeme tak dobří jako Funakoshi nebo Oyama můžeme kritizovat,ale co sme zač my?Mysli že u Oyamy bysme byli po celej život na úrovní bílýho pásku:o)A myslim že můžu mluvit za všechny..
Stuart
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod DMC » čtv 06. kvě, 2004 14:43

Chlapi, nic ve zlym, ale pripada mi ze to trosku moc prozivate. Shotokan byl v minulosti "smrtelne ucinny", Oyama byl neporazitelny...vzdyt to byli taky jinom lidi, a karate, co jineho to mohlo byt nez udery, kopy, hody a paky, takova normalni sebeobrana?

Mimochodem, kdyz uz jste mi pripomeli Oyamu...tuhle jsem o nem cetl takovej pomerne netypickej clanek, napsal to jeho zak, a je to docela zajimavy, o Oyamovi, jeho zacich a modernich MMA.....zkuste si to precist a pak reknete co si myslite :-)
http://www.realfighting.com/0102/jonblumi.htm
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod koblih » čtv 06. kvě, 2004 15:04

marvin píše:No mna zaujima jedna a ta ista vec od zaciatku do konca: Co sa skryva za tym, ze podla hystorickych informacii majstri a teda hlavne ich ziaci dokazali cvicit 4-6 hodin denne v dost neprijemnych casoch /skoro rano, neskoro vecer/ a medzi tym pracovat - casto aj fyzicky narocne a zvladat to 7 dni vtyzdni. ????
Myslím, že toto je hodně dáno náturou toho národa. Ať dělají cokoliv opřou se do toho a věnují tomu vše, osobní selhání je jen těžce přípustné .... A jak to mohli fyzicky zvládnout? Myslím si, že to je dáno přístupem k BU. U nás převažuje takový ten materialistický, čistě fyzikální, nebo jak to říct. Oni rozvíjeli tělo nejen fyzicky ale i duševně, a ten duchovní rozvoj jim umožňoval dostat se za hranice, za které se čistě fyzickým rozvojem nejde dostat. Toť můj názor.

Jinak co se zátěže a regenerace po tréninku týká, možná to pro mnohé nebude nic nového, ale co mě hodně pomohlo bylo, že jsem začal dodržovat pitný režim před i po tréninku, konkrétně teda používám hypotonický nápoj Ionstar a nejen, že tělo lépe zvládá zatížení tak i regenerace je znatelně rychlejší. Navíc jsem se definitivně nepříjemných křečí při delší zátěži způsobených vypocením minerálních látek.
koblih
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

oyama

Příspěvekod Stuart » čtv 06. kvě, 2004 19:55

prosimtě můžeš mi říct o čem ten článek je?je to nad moje anglické síly..
Stuart
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

pro DMC

Příspěvekod pucmaz » pát 07. kvě, 2004 15:32

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 11:24, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 07. kvě, 2004 17:34

Pucmaz - však se taky říká,že 1.danem teprve začíná pořádné studium :wink: :lol: :lol: Tak bouchej,bouchej :!: :lol: :lol:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DMC » pát 07. kvě, 2004 19:28

Pucmaz: Nu fajn, a co jsi tedy objevil, ze je karate vic nez udery, kopy, paky a hody?
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » ned 17. pro, 2006 13:58

:roll:
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Předchozí

Zpět na bojová umění a sporty obecně