Tradicni BU vs BS

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod NOKT » sob 17. led, 2009 23:47

ghekon píše:NOKT: Mnel jsi nejaky zapas ve fullkontaktu?

Počítá se zápas se studentem Sanda podle jejich pravidel ?
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod akusan » sob 17. led, 2009 23:50

otázka:kdyby Vás někdo ohrožoval nožem-jak by jste se bránili,utěkem?
akusan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod ghekon » sob 17. led, 2009 23:51

NOKT píše:

Pokud to nebyl sparring tak samozrejmne ze ano.

akusan: Pokud by to slo tak ano. A ty taky.
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » sob 17. led, 2009 23:53

ghekon píše:
NOKT píše:

Pokud to nebyl sparring tak samozrejmne ze ano.

akusan: Pokud by to slo tak ano. A ty taky.

To taky záleží člověk co myslí nebo si představuje pod pojmem sparring :D
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Trian » ned 18. led, 2009 0:01

Myslím, že keď porovnávaš BU a BS, mal by si vedieť aj rozdiel medzi sparringom a zápasom :roll:

Najlepšia obrana proti nožu je útek (rovnako ako v mnohých ďalších podobných situáciách). Sebavedomie si môžeš zvyšovať na tréningoch. Aj keby si útok zblokoval a súpera zneškodnil, nakoniec utečieš. Inak sa ti zavesia na krk policajti, útočník ťa udá, že si ho napadol a pôjdeš do basy... :evil:
Trian
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod jeikob » ned 18. led, 2009 0:06

hoši od sportu je bezva,že děláte reklamu sportu. sportu zdar a sportem ku zdraví :lol: ale problém je že hodnotíte bojové umnění ne v obecné rovině ale podle osobních zkušeností a zda by dotyčný vydržel šest kol. tedy hodnotíte a srovnáváte lidi. kung fu za to nemůže ,že ho někdo špatně učí a žáci ho v podstatě neumí. a zakladní vec je rok 2ooo .vetšina lidí co jde cvičit bojový umnění tak se chce mít pocit ,že se ubraní při nějaké klasické konfrontaci . zároven že se budou smysuplně hejbat a baví je to. nechystaj se na boj v kleci či v k1. někdo chce jezdit na superbiku závody ,ale spousta lidí potřebuje jezdit na obyč motorce .a bojové umnění je systém,kterej jim k tomu má dopomoct. nakolik ho ovládnou zaleží kdo je učí a jak oni chtějí. a jistě nekterej ten systém,umnění je to nenaučí. ale když budu chodit do mizerný boxerský školy,tak se také naučím kulový
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod akusan » ned 18. led, 2009 0:25

..jeikob:
myslím,že jsi to vystihl přesně.Kdo chce zápasit bude zápasit.Kdo chce cvičit BU bude cvičit BU.Je to o lidech.Jinak porovnávat aikido,karate,kung fu,atd je vpořádku,ale říkat co je lepší je nesmysl.Jinak já bych třeba nikdy nemohl dělat kung fu,protože se mi nelíbí pohyby.někomu zase jo..

S tím nožem souhlasím,to je jasný-jen mě zajímaly odpovědi.Jinak někomu v ringu může narůst ego a pak mu ho srazí nějakej bitkař,kterej nikdy BU nebo BS nedělal.Podle mě jde o přístupu
akusan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod jeikob » ned 18. led, 2009 0:42

no spíš jde o to co funguje v dnešní době. to je druhá věc. v tom má zase hodně lidí co dělají sport a často maji zkušenost i s bojovým umněním. že některý prostě v dnešní době nejsou použitelný a nejde o lidi,ale čistě technicky.prostě nejsme ve starém japonsku či staré číně
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod akusan » ned 18. led, 2009 0:56

Tomu rozumim.taky jsme jinak stavěný jak japonci,ale důležitý principy přežití jsou stejný.To samozřejmě neplatí v ringu..
akusan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod jeikob » ned 18. led, 2009 1:03

tak ono nejde o tělesnou stavbu.ale spíš styl boje. vetšina těch jutsu a nasledně aikido a podobněvychazí ze samurajského boje.a tomu je to uspůsobený
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod akusan » ned 18. led, 2009 1:17

No právě,že jde o boj a ten boj se nemění(jde ti o to přežít).
Jednou jsem byl na tréninku jujutsu(nevím jake,ale učili se tam techniky aikido,kung fu,taekwondo,judo)-vypadalo to spíš jako moderní slátanina bojových uměni.No a učitel svoje žáky učil vykopávat nůž protivníkovi z ruky(otočkou).Hodně n ereálný a nebezpečný!No a ted si vem,že žáci mu věří a pak se dostanou nedej bože do takovýhle situace a mají nůž v ledvinách.Takže BU,které jim mělo zachránit život je vlastně zabije.Přitom člověk,kterej nikdy nic nedělal,tak by mu pud sebezáchovy nedovolil se otočit noži zády..A já pochybuju,že by se tohle učilo v pravým jujutsu..
Takže podle mě jde o přístupu učitele ,ne o BU.
akusan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod roza » ned 18. led, 2009 1:49

jeikob - dnešní noc patří jen nám
Prozradíš mi,s kým soutěžíš o titul "nejdebilnější příspěvek roku" již několikátý rok?
Procento tvých příspěvků,které by mi nekroutily oči vzhůru kleslo povážlivě k nule....a to jsem se opravdu snažil to ty roky ignorovat.
Na všech forech.......ve dne i v noci ...připraven ptát se na píčoviny....a vyprávět historky ze starých filmů....

Bůh je mi svědkem,že pokud ne kvuli gramatice,tak kvuli nekompetentnosti se k něčemu vůbec vyjadřovat bych tě skutečně..........požádal,abys to už nikdy nedělal....

Prosím tě,nevyjadřuj se k cvičení ,zájem tě omlouvá jen do určité úrovně.
Cvičils hovno,cvičíš hovno a hovno cvičit budeš,z tvých příspěvků je znát že nejsi schopen pochopit základní fakta i přes svůj pokročilý věk.....varuj se toho,abys oslovoval cvičence bojových sportů s despektem mezi řádky,krátce po tom,cos chtěl vážně diskutovat o reálnosti scén ve fimu Ipman,nebo kteréhokoliv z jiných filmů o kterých tu plácáš.....

Neodpovídej mi,neveď se mnou polemiku jak vim co cvičíš,prostě to poznám stejně jako zbytek fora z debility tvých příspěvků.
Nechci si s tebou psát.
Pokud máš alespoň trochu vkusu a studu,zkus se nad tím zamyslet.
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » ned 18. led, 2009 2:14

prosím když mne urážíš napiš mi aspon jednu konkretní kravinu.ano dělám chyby . to je oblíbený argument lidí co nemaji co říct.a nemaj argument jen chtěji někoho ponížit. to že je někdo sportovec a mlatí se v ringu ,neznamená že sežral šalamounovo hovno. nikde je nesnižuju nikde je neurážím na rozdil od nich. ano veřim tomu že každej z nich by mně a tisíce dalším dali přes držku.spokojenej pane rozo. a za další naučte se číst spousta věcí mi podsouváte nebo překroutíte.ale to je bežná věc v čechách na diskusích pokud mi někdo nesedí ,tak co napíše z toho vyberu co se mi hodí a poupravím si to.ale jak vidno tak fora koukám sledujete jako ostříž.a já za timhle utokem cejtím spíš to ,že hodně lidem vadí ,že vystupuju proti rasismu a pouličním rvačkám. a staré filmy ano mám je rad a nikde nepíšu ,že v nich jsou realný rvačka!!! mimo jiné najděte si ve slovníku co znamená slovo autentický a realný. a to že sem na forech no chci si popovídat.a pokud sem vám pro smích tak mne ignorujte a pokud se vám zdá ,že píšu kraviny tak je opravte. ale koukám že tolerance a slušnost vám nic neřiká
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » ned 18. led, 2009 2:34

jeikob - pochpil jsem,že neumíš psát.Nevěděl jsem,že neumíš ani číst.Cos konkrétně nepochopil na "Neodpovídej mi a Nechci si s tebou psát"?

Cílem nebylo tě urazit ale přimět tě propříště zvolit následující postup:
1)nejdřív přemýšlím
potom
2)píšu na BU.cz......
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » ned 18. led, 2009 2:51

tak když nechcete se mnou psát tak o mně veřejně nepište.to je jednoduchý. mám se nechat urážet. to jednoduchý napsat o někom že je idiot a nekompetentní a píše kraviny, ale nesdělit co konkretně. od toho to je tady aby lidi diskutovali a pokud někdo napíše hovadinu tak tak jí snad vyvrátim argumenty. pokud se vám to teda nechce tak pak to neni slušný. nebo si to tady uzavřete povolte přístup jen lidem co mají odboucháno tolik a tolik a takový stupen udělejte si soukromý klub a máte po starostech.a nebudete muset tady reagovat na příspěvky joudů o starých kung fu filmech. a nereaguju na vás ,ale obecně na uvažování lidí jako máte vy. a ještě jedna věc o spoustě věcí člověk může psát a mluvit aniž by je aktivně provozoval pokud má oči tak vidí a o tom co vidí tak přemýšlí. tak třeba nechápu proč by nemoh řešit autentičnost filmového wing chun v yip manovi.nemusím dělat wing chun abych poznal wing chun postoj a kryt .zrovna tak když někdo kouká na box má nakoukáno tak také o tom už něco ví. Ale za jedno vám děkuju. je to tady ztráta času se dohadovat.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » ned 18. led, 2009 11:33

NOKT: Rozdil mezi zapasem a sparringem je obrovsky, ve sparringu jde o to sice si zabouchat tvrde, treba na 100%, ale porad v "kamaradskem duchu", bez publika, bez takovych nervu nebo adrenalinu. Kdezto zapas pred plnou halou divaku s nekym, kdo te chce serezat jak psa a nebude brat zadne ohledy, pojede na maximum, bude delat vsechno pro to aby te porazil i za cenu zraneni ( v zapase nikdo neceka jestli zaklepes, kdyz ne, tak ti tu ruku proste zlomi ). A ani nemluve o adrenalinu a nervozite...
Ja mnel pred prvnim zapasem v mma tep 120 :lol: :lol:
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » ned 18. led, 2009 11:41

ukropcany píše:
ghekon píše:Ja mnel pred prvnim zapasem v mma tep 120 :lol: :lol:
V pohode, v Bystrici je vždy tá istá zdravotníčka a už keď ma vidí, tak hneď "koľko to dnes bude? 150/90?" 8)

:lol: :lol:
To znam, zdravotnik (mehealth z fightnews) si uz zvykl, tak vzdy pise skutecny tep - 20 az 30 :lol: Zavidim Iggymu :evil:
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » ned 18. led, 2009 11:49

ghekon píše:NOKT: Rozdil mezi zapasem a sparringem je obrovsky, ve sparringu jde o to sice si zabouchat tvrde, treba na 100%, ale porad v "kamaradskem duchu", bez publika, bez takovych nervu nebo adrenalinu. Kdezto zapas pred plnou halou divaku s nekym, kdo te chce serezat jak psa a nebude brat zadne ohledy, pojede na maximum, bude delat vsechno pro to aby te porazil i za cenu zraneni ( v zapase nikdo neceka jestli zaklepes, kdyz ne, tak ti tu ruku proste zlomi ). A ani nemluve o adrenalinu a nervozite...
Ja mnel pred prvnim zapasem v mma tep 120 :lol: :lol:

Soráč jakožto "praktikant" TBU jsem plnou halu v životě neviděl :D :D
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » ned 18. led, 2009 11:55

Myslim ze chapes co jsem ti myslel ne?
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » ned 18. led, 2009 12:10

ghekon píše:Myslim ze chapes co jsem ti myslel ne?

Jasně, že jo :)
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně