Správná tréninková metoda ?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod luen » pon 11. kvě, 2009 18:36

jeikob píše:pane jo vždyt ruce nohy jsou archaismus co je člověk člověkem.a já nevím jaký může být rozdíl mezi kopancem ze 17.století a dneska.

Stejny jako dnes:

1) dobry - pouzitelny v boji

2) spatny - nevhodny k praktickemu pouziti

jeikob píše:druhá věc je že žiju ve dvacátým století v zapadní civilizaci a pokud se nevěnuju bojovému sportu či komflikty nevyhledávám ,nebo se neživím jako profesionál tak moje praxe může být pár fackovaček a mezi náma tak bych tipl ,že to má vetšina cvičenců bojových umnění

V tom je ten problem a co ti tedy dava naboje do diskuze? Je to tedy jak jsi napsal: "tak moje praxe může být pár fackovaček?"

jeikob píše:.čtyři roky samozřejmně pro ti lidem tady je málo ,ale zkušenost to také je .

Usmevna a ja bych tomu zkusenost nerikal, resp. je to stejne, jako by mi radilo 6-ti lete dite jak mam zit a o cem zivot je ... usmeji se, poplacam ho po rameni a reknu, jsi roztomilej Venousku ...

jeikob píše:mimo jiné spoustu lidí může zajímat co dá cvičení bežnýho praktikanta.

NIC - protoze nikdo nevi, co je cviceni bezneho praktikanta ... snad jen to, ma-li stesti a dostane-li se do poradneho klubu, ze nema tlachat na netu nesmysli a pokud se dostane do realneho stretu, tak ma (s obdobnym pristupem k veci) zdrhat jako zajic!!!

jeikob píše:mimo jiné píšu někde něco proti sparingu,a že box je špatnej.

Pak nechapu o cem se tady bavime ... cili sparing je dobrej a nutnej? Za jak dlouho? Az zvladneme zaklady? ... Super a kdy je zvladneme dostatecne na to, abychom pokrocili ke sparingu? Za 20 a vice roku az budem stary, telo a mysl nas nebudou poslouchat? Az z nas budou senilni stary dementi a zombieci?

jeikob píše:jen mi vadí ,že se tvrdí že to je jedinej přístup. co je špatně na nějakém postupu od základů.

A kde jsi vzal, ze na to nejdou ve sportech od zakladu? Jsou snad X-boxeri dukazem toho, ze nemaji zaklady? Ja vim stara znama kvalita, ze? Takze dukazem kvality je ona delka nekonecneho trvani budovani zakladu? Neni to spise dukaz pohybove impotence jedincu? Kubo jak dlouho ses ucil latku pro prvni stupen zakladni skoly? Vetsina lidi 4 roky a pozor ted to prijde - v tzv. zvlastni skole se to same lidi uci 8 a vice roku ... maji proto kvalitnejsi vzdelani ... neni to nahodou naopak?

jeikob píše:Ano filmy zabavný je že v těch filmech je často řečený co tady právě pořád dokola řikáte:) onen klasickej film o šaolinu ty komnaty. začatečník musí bejt zapalenej,vybudovat kondici,sílu,obratnost,reflexy,pak naučit se pohyby techniky,pak otužování a praxe a hlavně dřina:) a tahle myšlenka je právě v každým starým kung fu filmu . stejně tak že učitel tomu klukovi dá nejdřív pořádnej kouř a pak s ním sparruje. je to zábavnější než manualy.

Kubo ne ... ty filmy a videl jsem jich mraky, nemaji vetsi nez umeleckou hodnotu - pokud ji maji. Jakou konkretni radu, resp. cim konkretnim treba zvedl tvou bojeschopnost film Hrdina a nebo 36 komnat v shaolinu??? S cim to vubec porovnavas? Jako metodika treninku v porovnani s filmem??? To si ale delas srandu, vid?

PS: Pokud nechces neodpovidej na to, stejne se odpoved sama nabizi a vsem kterym to dojit muze to uz doslo :wink: Zbytek v dalsim zivote - spatna karma 8) :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » pon 11. kvě, 2009 20:00

No jen mi mrzí ,že se překrucuje co píšuvypíchne se co se hodí a často se zapomíná co se nehodí. Jo třeba že v prbním nebo druhém příspěvku sem napsal ,že o tom kdy sparovat by měl rozhodnout dobrej učitel.napsal jsem že náš trenér nás pustil ke kumite po třičtvrtě roce . a ukrop se do mně pustil. a přitom nás právě cvičil bejvalej boxer.
prostě jako bych pár let dělal něco zbytečně protože sem cvičil karate a ne box.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » pon 11. kvě, 2009 21:21

jinák chápu o co jde nejsem zas tak blbej.akorát cejtím přílišný extrém a krapet arogance od některých lidí.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod skiorh » pon 11. kvě, 2009 23:10

Zdarec vsichni!

Vahal jsem, zda prispet do teto diskuze, kterou par dni sleduji a nakonec mi to neda :)

Jestli tomu dobre rozumim, strhla se tady neco jako na BU.cz jiz obvykla debata TBU vs. 'to co funguje' :) Na jedne strane jeikob, na druhe vsichni ostatni.

Jak zde myslim ukropcany, marcelo a luen podotkli, cviceni formy bez sparringu je jen prazdne 'onanovani'. Znamena to tedy, ze forma neni dulezita? To jste urcite nemysleli, ze ne? Neni to debata o tom, kolik casu venovat forme - ci technikam, fa, nebo at uz to nazvem jakkoliv, a kolik sparringu?

Ja se ucim system, kde je dulezite aby se clovek naucil spravne a presne! pohyby tak aby je mohl pouzit. V tradicnim pojeti by to bylo 7 let zakladu a formy, nez se clovek vrhne na proper sparring (neznamena to vsak necvicit s partnerem vubec).

Z prispevku marcela a ukropa si dokazu vyvodit jejich odpoved, ze tohle je uplna blbost, clovek musi 'bit' do tvrdeho a ne do vzduchu atd.

Na to bych si dovolil polozit otazku, kvuli ktere se tady vlastne tak rozepisuju - reakci na ukropcanyho post:

ukropcany napsal :

4jeikob - strácaš náš čas svojimi teorémami. My sme si to všetko vyskúšali a vieme to porovnať. Ty si vyskúšal čo? Prd... kde vlastne berieš tú drzosť furt oponovať o niečom o čom vieš hovno?

Neber to prosim zle, mam velkou uctu k boxerum a mit odsekano tak jak mnozi, neobtezoval bych se delat jine BU :)
ALE: Nechapu Tvuj post: 'My sme si to vsetko vyzkusali a vieme to porovnat' .... Tohle mi opravdu do hlavy nejde. Chapu ze v marastu BU a zvlast CBU plnych sarlatanu je snadne pet dokola tuto pisnicku, ale co to proboha znamena? Jeste nedavna minulost je plna lidi, kteri dokazali, ze TBU cesta neni jenom samoucelne 'onanovani forem'
To, ze par % z jejich zaku je schopno dosahnout stejnych schopnosti prece neznamena, ze to nefunguje. Mnohym to nefunguje a fungovat nebude, ale prece to ze 98% lidi zvoli zkratku v treninku a za par let uci neco cemu sami nerozumi neznamena ze tato cesta je spatna - metoda bude porad fungovat, jsou to lidi kdo selhali!!

Jestlize se nebudu ucit od cloveka, ktery obsahl to dane TBU kompletne, tak dobre - neco se urcite naucim, ale asi budu pro smich prave Vam x-boxerum, kteri mate mnohem primocarejsi a jednodussi cestu. Pokud najdu toho, kdo tomu opravdu ROZUMI fyzicky i mentalne, mam prvni predpoklad se to naucit taky. Pak jeste nasleduje dlouha cesta. Proc tedy zvolit TBU? Treba proto, ze narozdil od x-boxu to skutecne muze delat az do smrti a v 90 letech (Hong Junsheng) davat klepec mladochum.

Tesim se na Vase odpovedi,

Matej
skiorh
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod roza » pon 11. kvě, 2009 23:15

Jeikob -
nikdo nerika,ze bys byl tak blbej,ze bys to nechapal.
Blbej jsi proto,protoze nechapes rozdil mezi formalni a obsahovou strankou veci - tobe nevadi obsah,tam se vicemene shodnes (co jineho ti taky zbyva,kdyz nemas zadne relevantni zkusenosti),proste mas jenom tu zkurvenou levicackou posedlost neustale oponovat nekomu,kdo si je na zaklade vlastni zkusenosti jistej.
Vadi ti sebeduvera u jinych,protoze ti samotnemu chybi?
Ano,zpochybnovat znamena neustale zdokonalovat - ale promin,nas trenink s touto metodou uz prirozene pracuje,nepotrebujem pseudointelektualniho umelce,aby nam v tom pomahal.
Spis se zamysli,co nas motivuje k tomu,ze se vyjadrujeme urcitym zpusobem - ze by to byly ty zkusenosti ,ktere my mame a ty ne?
Tady se nedaj pouzivat argumenty jako v diskusi o impresionistech pocatku 20. stoleti,jsme jinde...
Kdyz tu o necem napisu,ze je to mrtka,nepotrebuju dalsi vety jako argumenty...Luen,Ukrop a ostatni me videli se hybat a podle toho to berou.Bud OK nebo ne,muj boj,ale neokecam to ani na cele strance......
Bud boucham nebo ne...

Bouchal jsi s nima nekdy?

Bouchal jsi s nekym nekdy?

NE

Tak si zkus jen na chvili predstavit,ze pro nas,na rozdil od tebe,muze byt pododbna diskuse obcas dulezita a neberem ji jen jako zabavnou hodinku vyrokove logiky.Za kazdym pismenkem je litr potu.

Prosim te - a dekuji timto Luenovi jehoz trpelivost me inspirovala k tomu ,neposlat te do predele hned z kraje :D - bez si povidat do jinyho auditka.

Dik

PS:Opravdu,neodpovidej mi a kdybys mi psal SZ tak mi hlavne zase nevykej.Proste pis do diskuse o filmech z 80. let,o tom,jake byvalo karate zamlada atd.Jednou,az se potkame ,ti zaplatim pivo za kazdy prispevek,ktery do teto diskuse nenapises....a klidne se necham ztrapnovat v diskusi o vytvernem umeni,kteremu nerozumim a ty jo.Uvidis,ze te budu taky srat po peti minutach......

Tvuj doufajici Roza :wink:
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » pon 11. kvě, 2009 23:39

skiorh -
kdyz uz jsem v tom psani.....sice to nebylo urceno me,nicmene mel bych par postrehu....

Hezky procenta,ale...ucil by ses taiji u Turnebra?Asi ne.Nejspis jsou ti vysledky jeho treninku ve srovnani s tvyma zkusenostma smesny....nehlede na rodokmen a podobny debility....

Takze cvicis neco,co tvoje zkusenosti prevysuje a jsi stastny....

Zkus si predstavit,ze nekdo ma ale zkusenosti,na zaklade kterych mu tvoje vysledky pripadaji smesny.....

A abych to usadil do spravnych souvislosti - mluvime o bojovem aspektu,schopnosti prat se a branit se.....ne o otvirani caker a etickem kodexu.....pouze o relevantnim vysledku - a proto Ukrop a dalsi muzou napsat "vieme to porovnat' "......protoze se jednoduse perou.

"Treba proto, ze narozdil od x-boxu to skutecne muze delat az do smrti a v 90 letech (Hong Junsheng) davat klepec mladochum." .......ale no tak,a s timhle tady chces seriozne diskutovat?

PS:Kdyby to nebylo jasne ,tak abych nevypadal zaujaty - ja na tom Josephove seminari byl,oba dny

:wink:
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » úte 12. kvě, 2009 0:34

hele mně osobně to může bejt jedno .občas se tu dozvím zajímavý věci .ale pokud bych tu měl hledat informace kde cvičit a co cvičit tak je nenajdu dozvim se toto že bud jsou lidé co dělají bojová umnění blázni co hledají energie ,nebo musím dřít jak na výhru v hyper ringu a nebo trenovat hyperealitu. podívám se teda na stranky škol tam je takzvaný curiculum víte základy,technika,sestavy,sparring přičemž tady se dozvím že to první je vlastně blbost . A asi bych šel na obranu si koupit pistol a kuli kondici na aerobik a kdybych se chtěl prát tak budu chodit fandit slavii. ®adná střední cesta ,ale já to chápu člověk vidí svět jen svejma očima .
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 12. kvě, 2009 8:16

jeikob píše:No jen mi mrzí ,že se překrucuje co píšuvypíchne se co se hodí a často se zapomíná co se nehodí.

Tak to vitej v klubu, tohle me mrzi uz min. 15 roku a tahle diskuze je sama o sobe dukazem toho, ze se moc velkej pokrok ve vnimani BU neudelal. Ono je pohodlnejsi drzet se svejch iluzi a se zavrenyma ocima.

Ale jednu vec, nehrotil bych to ... proste tahle diskuze neni o tom TBU vs BS ci moderni bojove sporty. Jedna podstatna vec obhajcum tzv. TBU stale unika. Box, thai box ... jsou starsi nez mnohe Cinske a treba Japonske tzv. TBU :lol: Jenom nekde se stalo tradici blekotat o principech. Ujizdet si na podruznych vecech a nebo ulpivat na trivialnich zakladech, ktere chteji dotahnou k dokonalosti s omezenym a omezujicim pristupem k veci... drze tomu rikaji TRADICNI METODIKA!!!

Uz jsem to napsal nejmene 100x krat ... v mnoha skolach maji plne zdi panu, kteri se verejne a nebo jinak vysmivali nemetodicnosti, vysmivali se hloupejm postupum, ktere nikam nevedou atd ... Mnoho generaci, mnoho lidi nemusi byt vzdy zarukou kvality, ale treba naopak, mnoho balastu a mnoho omylu.

Ja jsem take optimista a snilek - porad totiz doufam, ze to lidem dojde, kdyz to bije do oci, ale porad se snazim mit jasnou hranici mezi tim co je me zbozne prani a realitou :wink:

Cili neni to otazka nejake skryte valky mezi BU a BS, ale mezi levakama a tema ostatnima. Ja take s Ukropem nesouhlasim, resp. vidim tech par vlastovek, ktere on prehlizi ve svete BU, ale nedivim se mu, ze to zobecnuje - delame to vsichni :!: Ja take a az na onech par lidi vnimam komunitu TBU jako rozhadane jehovisty s evangelikama. Jedni tvrdi, ze duse neexistuje, jini, ze existuje neco jako zaznam. Jedni tvrdi, ze je buh pri armagedonu zachrani teleportem a druzi zase tvrdi, ze budou preneseni do nebe na oblacku ... Proste cim vic se clovek hrabe v zumpe, tim vic smrdi :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod maxo » úte 12. kvě, 2009 8:57

Už to, že máte nejaké MS v kata, formách, neviem čom je taká strašná pičovina, že až fuj... Zlý nebo velmi zuřivý ©okovaný Koulející očima

presne a potom sa clovek docita, ze viac ako 10 nasobny majster sveta v karate pan. Roman Volak ZISKAL CENU PRE NAJLEPSIEHO KARATISTU !!!
nepotrebuje dalej komentar.

to uz ma k boju fakt blizsie us wrestlingova sialenost.
maxo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod skiorh » úte 12. kvě, 2009 11:13

Ukrope, diky za reakce.

ukropcany píše:
4skiorh - ja sa to pozerám tak, že človeka, ktorého živí trénovať niekoho BU nemá najmenší dôvod sa snažiť urobiť rýchly výsledok, šiel by totiž proti sebe (=svojej peňaženke). U BS toto ale neplatí, pretože tréner potrebuje mať štípača čo najskôr ready aby nosil peniaze, že motkať ho či už schválne, alebo z vlastnej blbosti dokola pre neho nemá žiadny zmysel a ani sa to nedeje.

Souhlasim s tebou, ze v dnesni dobe tohle bude vic nez aktualni, Zaroven naivne doufam, ze to neni problem vsech treneru.

ukropcany píše: Nechápem čo také trénuješ 7 rokov, aby si mohol dať 2 údery... 8O Toto proste nechápem... keď boxer začína spárovať, tak má dovolenú jednu, jedinú techniku, ktorú smie použiť a ktorá mu musí stačiť - predný rovný. Bodka. Keď to nejako ide, tak smie (!) začať použiť aj zadnú rovnú. Po mesiaci smie v sparingu použiť 2 (dva) rovnaké údery... Vy od začiatku sparingu používate celé spektrum techník? Hlavne v tom mať bordel, že neviem čo skôr, že... :roll:

O tomhle asi diskutovat nebudem pac to proste JE rozdil mezi pristupem boxu a TBU

ukropcany píše:Pár vecí:
- "este nedavna minulost je plna lidi" - aká minulosť?

20. stoleti

ukropcany píše:- "To, ze par % z jejich zaku je schopno dosahnout stejnych schopnosti prece neznamena, ze to nefunguje" - ale áno, presne toto to znamená. Ak nie je systém prenosný, tak je na <> :!: :!: :!: Chápeš akú strašnú blbosť si v tomto napísal? Však potom nemá zmysel to vôbec robiť, keď je len málopercentná šanca to zvládnuť... ja snáď snívam... 8O

Tady jsme se mozna nepochopili - zkusim se vic rozepsat. Tech par % zaku v mych ocich znamena ty, kteri 1. nasli cloveka, ktery rozumel tomu co uci a 2. dokazali se naucit a pochopit cely ten system.
Tvoje logika v tomhle mi neni jasna - to ze existuje 98% Funebru prece neznamena, ze metoda je spatna. Ty boxujes, takze vis, ze od studenta muzes ocekavat vysledky, sparring, fight v horizontu mesicu ci par let. U TBU prece neznamena, ze jen ten system neprenosny - jen to proste ti lidi 'nedali' cele.
Pokud budes chtit argumentovat tim, ze box muzes pouzit za rok a TBU za 10 let, to je uplne jina diskuze. Jak tu nekde poznamenal Pavela -prece taijistu muzes naucit bojovat za par mesicu uplne stejne - jde prave o tom, ze ten system je tak komlexni, ze skutecne se ho naucit trva dele.
Naprosto ale chapu tvuj postoj - prave kvuli te situaci co v TBU je -ale to prece neznamena ze na to muzes takhle cernobile kalet :)

ukropcany píše:- no a k tomu masastu - ja vždy trénujem u toho najlepšieho ktorý v danej chvíli je. Bolo to tak aj s JJ, aj s aikidom, aj teraz to tak je. Nikdy som netrénoval už žiadneho evidentného Hladíka ani niekoho podobného. To však neznamená, že z môjho pohľadu to nebola strata času. Tie systémy sú oproti x-boxu impotentné a bodka. Ako je možné, že človek s ktorým som bol jedna ruka a mal 3. dan v aikide mi odmietol prísť na sparing, na JJ detto "čo Ti drbe, na to my nemáme"... :roll: a kedy na to budú mať?

....

ukropcany píše:- no a ešte k formám - a my snáď netrénujeme formy? :D Si snáď robíš prdel... tieňovanie, ani drilovanie, ani lapovanie, ani pytlovanie z Teba štípača nespraví... :idea: To sú všetko len nejaké metódy, ale potom je potrebné sa pustiť do seba... pokojne si onanujte na driloch, keď vás formy urážajú, kľudne si onanujte na lapovaní, alebo pytlovaní... ako mi raz povedal náš tréner boxu "jááááááj... majstrovstvá sveta v lapovaní sa nerobia..." :idea: Chápeš? Už to, že máte nejaké MS v kata, formách, neviem čom je taká strašná pičovina, že až fuj... :evil: 8O :roll:

Nepsal jsem, ze boxeri netrenuji formy - kdyz tak checkni muj prispevek. Psal jsem prave ze ta debata je asi spis o tom jaky je pomer casu straveneho formou/technikou vs. sparringem

Jeste k te neefektivnosti a tem 2%.
Kdyby si stejnou logiku aplikovat na cokoliv jineho ze zivota, nedosahl bys asi niceho. Tj. kdyz to nefunguje za rok, neni to efektivni - ztrata casu.
Ja studuju cca 8 let chemie a nedokazu si predstavit, ze by mi nekdo na zacatku vysvetloval to, na cem zrovna ted pracuju. Kdybych pouzil stejne mysleni jako jsi popsal - rovnou bych se na to tehda vy.ral.
Znamena to, ze to na nem ted pracuju nefunguje, nebo nedava smysl?
Ne, jen jsem musel projit spoustou jinych informaci, nechat uzrat cas, aby mi to ted davalo smysl. Tak to byla jen takova alegorie.

Sry za dlouhy post
skiorh
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod skiorh » úte 12. kvě, 2009 11:30

roza píše:skiorh -
kdyz uz jsem v tom psani.....sice to nebylo urceno me,nicmene mel bych par postrehu....

Hezky procenta,ale...ucil by ses taiji u Turnebra?Asi ne.Nejspis jsou ti vysledky jeho treninku ve srovnani s tvyma zkusenostma smesny....nehlede na rodokmen a podobny debility....

Takze cvicis neco,co tvoje zkusenosti prevysuje a jsi stastny....

Zkus si predstavit,ze nekdo ma ale zkusenosti,na zaklade kterych mu tvoje vysledky pripadaji smesny.....

A abych to usadil do spravnych souvislosti - mluvime o bojovem aspektu,schopnosti prat se a branit se.....ne o otvirani caker a etickem kodexu.....pouze o relevantnim vysledku - a proto Ukrop a dalsi muzou napsat "vieme to porovnat' "......protoze se jednoduse perou.

"Treba proto, ze narozdil od x-boxu to skutecne muze delat az do smrti a v 90 letech (Hong Junsheng) davat klepec mladochum." .......ale no tak,a s timhle tady chces seriozne diskutovat?

PS:Kdyby to nebylo jasne ,tak abych nevypadal zaujaty - ja na tom Josephove seminari byl,oba dny

:wink:

Roza diky za reakci - nemuzu nez souhlasit.
Ten Hong nebyl podnet na zadnou diskuzi, jen mi prijde fajn myslenka, ze na tom muzes pracovat cely zivot (A nemyslim tim cekat cely zivot na to, az budes se budes umet prat :evil: )

A kdyz uz roza prozradil, ze jsem tam byl taky, tak budu vecny a prdnu sem link na Josephuv clanek o stadiich vyvoje v TJQ

http://www.chenzhonghua.com/index.php?o ... &Itemid=97

PS: Roza, ktery ty jsi byl na tom seminari? :)
skiorh
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod maxo » úte 12. kvě, 2009 11:37

ze sa ti do toho pletiem
O tomhle asi diskutovat nebudem pac to proste JE rozdil mezi pristupem boxu a TBU

tak prave to co je presne a jasne pomenovane a zjavne na to nevies odpovedat tak utnes takto ? Takze nemas na to odpoved. Skoda som bol zvedavy ako to vyargumentujes pretoze to je podstata problemu o ktorm sa tu stale dokola pise.

Inak ja ti nebudem odpovedat za ukropcanyho, ale argumentujes fakt scestne. On niekde pisal, ze ked vidis prekazku, alebo nieco co nezvladnes mas sa na to vysrat ked to ty nevies zvladnut ? Ja som to cele pochopil tak, ze na zaciatku samozrejme nevies zvladnut a ani si predstavit ako by si ty sam dokazal kopec veci. Kazdy ked pride na trening napr. nejakeho boxu alebo zapasnikov tak mu oci idu okolo z toho co tam robia a ako to dokazu. Nikto to nevie hned. Musi sa to naucit a trva do dlho. Tak sa to ucia. A za rok vidia, ze sa posunuli vidia ze to ma zmysel. Nie su ani zdaleka tam kde spicka ale vidia ze to niekam ide.

Tvoja paralela je ale dobra. Keby som ja prisiel na prvu hodinu chemie a tam stal chlapik co odrapkava periodicku tabulku odhora dolu a to je vsetko co vie a to mi da obraz, ze to je chemia tak sa to asi budem ucit az do momentu kym mi niekto neukaze, ze to je len fragment a ze cesta vedie inakade. To ze ty mas to stastie, ze existuje metodika a skola kde vedia ako naucit chemiu a ty si tam chodil a zacal sa ju ucit spravnym sposobom a teraz si profik je presne to co ti ukropcany a pod. vysvetluju. Ak by si sa to ucil metodikou aku pouzivas na tvojom BU tak dodones len rapkas periodicku tabulku a to je vseko.

Rozdiel je ten, ze kto pride na povedzme box tak ma ciel vysoko. Ma v dnesnej dobe moznost vidiet fakt spicku. Takze sa moze konfrontovat s tym co sa naucil a vidi ci sa posunul, alebo nie kedze ma na to metody. S cim sa konfrontujes ty? Co vidis ? Aku spicku v BU. Myslis to ci niekto dokaze lepsie zacvicit zostavu ? Alebo co ti dava jasnu odpoved co si sa naucil za povedzme posledny rok ?
maxo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » úte 12. kvě, 2009 12:17

maxo píše:... to je len fragment a ze cesta vedie inakade.

Super, tohle je presne ono Obrázek Mimochodem nedobereme se asi zadneho konsensu ... ono je pohodlnejsi divat se na to jakoby odjinud z jineho sveta ... zustava tak prostor pro zadni vratka - porad je totiz ve hre jedna vec, bojovat se treba nenaucim a preci si nevemu moznost o tom aspon tlachat - to je 90% TBU aspon u nas.

Muze za to jedna postava z jednoho serialu brandon walsh beverly hills 90210 :lol:

Nemam co nabidnout, tak muzu ridit diskuze na krouzku buuuuuuuu ...

A nebo je to jinak ... treba: v tomto zivote se bouchat nenaucim, ale naucim se o tom dlouuuuze povidat a vypravet Obrázek a v pristim zivote uz jen ta sranda - naucit se to :lol:

Preci je tu jasna logicka posloupnost ... vedci se bavi o vede, sportovci o sportu, bojovnici o bojovani - tak se k nim pridam a budu rychle a snadno take bojovnik Obrázek situaci jako je zde se da vyhnout tim, ze zalozim vlastni skolu, kde si necham jen dobre zaky - ti kteri me budou plne respektovat a hltat me hlody ...

Vlastne je to zabavne ...
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod skiorh » úte 12. kvě, 2009 12:54

maxo píše:ze sa ti do toho pletiem

tak prave to co je presne a jasne pomenovane a zjavne na to nevies odpovedat tak utnes takto ? Takze nemas na to odpoved. Skoda som bol zvedavy ako to vyargumentujes pretoze to je podstata problemu o ktorm sa tu stale dokola pise.

Nechapu tvou reakci. Proste tak jak psal ukropcany je to v boxu. V TBU se tech technik ucis vic. bodka :) O cem tady chces argumentovat?

maxo píše:Rozdiel je ten, ze kto pride na povedzme box tak ma ciel vysoko. Ma v dnesnej dobe moznost vidiet fakt spicku. Takze sa moze konfrontovat s tym co sa naucil a vidi ci sa posunul, alebo nie kedze ma na to metody. S cim sa konfrontujes ty? Co vidis ? Aku spicku v BU. Myslis to ci niekto dokaze lepsie zacvicit zostavu ? Alebo co ti dava jasnu odpoved co si sa naucil za povedzme posledny rok ?

Tvuj ironicky ton mi prave nedava moc chuti o tomhle diskutovat. To, ze ty nevidis zadnou spicku v BU znamena, ze nejsou?
Hazim ja snad hnuj na box? Uz jsem psal, jaky respekt u me maji x-boxeri. Zjevne jak naznacil luen z toho nakonec zadna seriozni diskuze stejne nebude - jedni si melou svoje, ti druzi zas to svoje.

K veci: konfrontuju se napriklad s praktickou zkusenosti s clovekem, jehoz schopnosti povazuju za vysoky standard - Chen Zhonghua (jak na me roza prozradil). Nebudu predstirat, ze jsem netapal tak jako vetsina lidi na zacatku. Ted vim co chci.
skiorh
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod maxo » úte 12. kvě, 2009 13:35

Nemyslim to ironicky, skor mam dojem, ze ked padne otazka na ktoru nevies odpovedat tak ty v momente hladas unik na zaklade nejakej takejto hluposti. Kludne napis, ze nevies a ze to robis len na zaklade slepej viery alebo ja netusim coho. Ale predsa vies sam najlepsie ako to je tak mi to vysvetli prosim kde beries informacie o tom co som sa pytal.

takze - neodpovedal si mi podla coho vies co si posledny rok vlastne urobil ? Kam si sa posunul na svojej ceste. A tiez by ma zaujimalo podla coho vies ze je dany pan spica ku ktorej sa oplati blizit v tom co robis. bez ironie. dik.

Nechapu tvou reakci. Proste tak jak psal ukropcany je to v boxu. V TBU se tech technik ucis vic. bodka Usmívající O cem tady chces argumentovat?

no predsa o tomto:
Nechápem čo také trénuješ 7 rokov, aby si mohol dať 2 údery... ©okovaný Toto proste nechápem... keď boxer začína spárovať, tak má dovolenú jednu, jedinú techniku, ktorú smie použiť a ktorá mu musí stačiť - predný rovný. Bodka. Keď to nejako ide, tak smie (!) začať použiť aj zadnú rovnú. Po mesiaci smie v sparingu použiť 2 (dva) rovnaké údery... Vy od začiatku sparingu používate celé spektrum techník? Hlavne v tom mať bordel, že neviem čo skôr, že...

co je na tom tazke odpovedz prosim co tolke roky /sedem / trenujes aby si mohol dat dva udery ? dakujem
maxo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod marcelo » úte 12. kvě, 2009 14:29

skiorth- jedine co tu predvadzas je to ze zarputilo hajis metody kt. sa drzis a za boha nepripustis realitu aj ked je jasna jak facka...zrutil by sa ti tvoj imaginarny svet..popravde mne sa TBU vonkajsou formou velmi pacia..nerobi mi problem si priznat ze mnoho ludi od x-boxu su vypatlane opice,pohybova estetika boxu je az na par ludi neatraktivna, nemam rad spotene,smradlave a nalepene tela v klinci a pri BJJ..hnusia sa mi moje vlastne prepotene boxing rukavice..strasne rad by som cvicil nieco pri com by som sa velmi nepotil a fungovalo by to na hnusnych a obmedzenych boxerov a nebolelo to..chcem to tak ako vy,pretoze by som len tak zevloval a nebol casto bolavy a unaveny :lol: ..len ja sa uz zaboha nemozem prinutit tomu uverit :( :twisted: :lol:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » úte 12. kvě, 2009 14:44

1. pul rok polovina treningu rozcvička,posilování.zakladní akrobacie kotrmelce a pády,posilování kliky,dřepy,leh sedy sklapovačky. druhá polovina zenkutsu,kiba dači,cuki ,age uke,a tak dál. ano v nízkých postojích,udery z nejzaších nápřahů po idealních drahách. proč ne že se tak bude bojovat ,ale abychom nevytáčeli ramena ,nepředkláněli se, zvykli si cejtit těžiště,posílili nohy uvolnili v kyčlích.
2.pul rok
sperring! ano řízené kumite,dril, cuki-uke,cuki. uder kryt,proti uder, kop ,kryt,proti uder. na místě ,nebo v postojích v pohybu.začli jsme první katu. ke konci roku 5 minut pár lidí jsme mohli cvičit volný sparring.
2. rok
kratší rozcvička .kruhový posilování na žebřinách břicho ,kliky na kloubech a přibilo bouchání a kopání do žíněnky.
pořád technika ,druhá kata .ale víc času sparring kumite ale hlavně drily už i v bojovém postoji a speciality obrance u zdi nebo ruce za záda a jen uhýbat. nebo jeden se braní a dva střídavě utočej. jinak tohle necvičili všichni . jo a občas nám trener ukazoval nějaké páky a hmaty.
občas jsme procvičovali padání.
takhle sem cvičil skoro 4 roky. žadné dědy jsme na zdi neměli:)
co mi to dalo co se týká bojových schopností. no že když mně nějaký blb někde chtěl praštit tak sem uměl uhnout nebo mu tam nastavit pazouru a nepřemejšlet o tom jestli jí tam dát nebo nedat. a hlavní rozdíl mezi tbu a bs vidím v tom že bs trenuje na situaci kdy proti sobě stojej dva týpci v bojovém střehu oba se stejným arsenálem. kdežto bu člověk trenuje aby byl schopnej reagovat na ruzný situace samo že to muže být i situace střeh vs střeh ale jen jedna z x. sportovec trenuje na zápas kterej musí vydržet dlouho . snaha v bu je vyřešit situaci co nejrychleji a nejde jen o likvidaci!!! třeba utočníka udržet nefunkčního do příjezdu policie.jasné někdy se rvačka protáhne tudíž nějaká kondice je zapotřebí.
Samozřejmně že bojový sportovec svým treningem je schopnej zvládnout to co člověk očekává od bojového umnění o tom nepochybuju .Na druhou strenu bojový umělec,když začne cvičit jako sportovec může sportovat.Ale pořád jsou to rozdílný učely a proto mi přijde zcestný doporučovat lidem který se chtěj umět bránit sport.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » úte 12. kvě, 2009 15:41

ukropcany píše:a potom zistíš, že kým umelec rieši či to zvládne, tak športovec o tom vôbec neuvažuje. Spraví bumbum... zzzzzzzzzzz....

...a buď leží nebo stojí ...no excuses :D
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod skiorh » úte 12. kvě, 2009 15:49

ukropcany píše:... ľudia sa nevedeli pozrieť do googla, na YT a vyhodnotiť. Proste verili a platili...

Souhlas. Ale je jasne ze na googlu nenajdes uplne vsechno.

ukropcany píše:ad "20. stoleti" - tak uveď prosím «a nejaké video...

Postnout muzu nejake aplikacky na ktere ted vzpomenu(tj. vsehno az do sanshou). Proper rvaci videa tu nedavno (a myslim, ze uz ponekolikate) nekde postnul pavela.

Chen Zhonghua
http://www.youtube.com/watch?v=C6lSGiuyhB4
http://www.youtube.com/watch?v=zUDNr8v7eRI

Chen Yu
http://www.youtube.com/watch?v=LGoWUNqJ ... re=related

Docela dobrej Yang
http://www.youtube.com/watch?v=N0H_z9y3 ... re=related

Bohuzel to pokryva jen zlomek 20.stoleti. Tech prvni 60-70 let moc zadnych videi nenajdes

ukropcany píše:... U TBU prece neznamena, ze jen ten system neprenosny - jen to proste ti lidi 'nedali' cele." - výhovorky. Aké "celé"... :roll: Keď niekto nevie buchnúť a kopnúť, tak aké celé... :roll: bavíme sa o absolútnych základoch... :!:

Naprosto souhlasim. Nechapu, proc nechapes me 'cele' :) ?

ukropcany píše:ad "prece neznamena ze na to muzes takhle cernobile kalet" - budeš sa diviť ale môžem... 8) Prečo by som nemohol pomenovať veci tak ako ich vidím?

Pravda, kalet si muzes nakonec na co chces. :)
skiorh
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod marcelo » úte 12. kvě, 2009 15:50

Jeikobe..postujem tu video z ghettobrawls,proste natvrdo povedane "cernoskovia" sa bavia a komunikuju :roll: :(
http://www.youtube.com/watch?v=PUZj51oXvfY ..vsimni si ze vacsina stretov sa da vzriesit a odist po svojich po 3 rokoch treningu boxingu a greko-rimo zapasenia,ani tie "zvierata" co som tam videl si nejak nevydlabavali oci a neodtrhavali semenniky..pozri si aj ked pochybujem hlboko ze mas paru o zapasnicko-klincovych technikach,co robia mily cernoskovia v 5 min. tohoto videa.. zacinaju shit boxerskou prestrelkou, jeden z nich prejde do klinca greko technikou zvanou "bodylock"..ten druhy co je nacapeny na aute to celkom dobre kontruje dvojitym "whizzer" overhookom aby ho ten druhy nestrhol k zemi..ten co zacinal sa snazi o prirodzeny "gadzo" takedown k zemi ale nedari sa az nakoniec strhne toho bez tricka k zemi..nejakych par slabsich uderov kt. nie su vysokopercentne tam tiez nejak prebehlo a napokon su odtrhnuti....takto vacsinou prebieha aj boj medzi dvoma jedincami kt. su ako tak vyrovnani fyzicky...tie iste techniky sa robia aj v MMA,doslova kopec borcov v UFC ma podobnu strategiu ked dostavaju na budku a nechcu dosta k.o tak idu do klinca...ja si myslim ze ti cernoskovia si chceli celkom ublizit..neutrhli si ani hlavu, nevidel som tam pichanie do oci,nevidel som tam ziadnu spektakularnu techniku z vychodnych BU..vsetko prirodzene techniky kt. vedia urobit aj netrenovani jedinci,trenovani tie techniky robia omnoho lepsie ,estetickejsie a ucinejsie..preto sa pytam,ma vyznam trenovat techniky ktore su neprirodzene,ich trenovanie zaberie kopec casu a pod adrenalinom ich skoro kazdy zabudne alebo rozvijat techniky kt. su prirodzene a doplnit ich este o spinave a zakeracke "techniky"?????? :wink: ..odporucam este pozriet 6:15 akokeby som kukal na sedlacke valetudo v postoji atd..ten suplex hod zo zadneho klinca bol fajn..dufam ze to ten clovek prezil bez nasledkov na zdravi..je tam strih :(
Naposledy upravil marcelo dne úte 12. kvě, 2009 15:55, celkově upraveno 1
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně