jeikob píše:pane jo vždyt ruce nohy jsou archaismus co je člověk člověkem.a já nevím jaký může být rozdíl mezi kopancem ze 17.století a dneska.
Stejny jako dnes:
1) dobry - pouzitelny v boji
2) spatny - nevhodny k praktickemu pouziti
jeikob píše:druhá věc je že žiju ve dvacátým století v zapadní civilizaci a pokud se nevěnuju bojovému sportu či komflikty nevyhledávám ,nebo se neživím jako profesionál tak moje praxe může být pár fackovaček a mezi náma tak bych tipl ,že to má vetšina cvičenců bojových umnění
V tom je ten problem a co ti tedy dava naboje do diskuze? Je to tedy jak jsi napsal: "tak moje praxe může být pár fackovaček?"
jeikob píše:.čtyři roky samozřejmně pro ti lidem tady je málo ,ale zkušenost to také je .
Usmevna a ja bych tomu zkusenost nerikal, resp. je to stejne, jako by mi radilo 6-ti lete dite jak mam zit a o cem zivot je ... usmeji se, poplacam ho po rameni a reknu, jsi roztomilej Venousku ...
jeikob píše:mimo jiné spoustu lidí může zajímat co dá cvičení bežnýho praktikanta.
NIC - protoze nikdo nevi, co je cviceni bezneho praktikanta ... snad jen to, ma-li stesti a dostane-li se do poradneho klubu, ze nema tlachat na netu nesmysli a pokud se dostane do realneho stretu, tak ma (s obdobnym pristupem k veci) zdrhat jako zajic!!!
jeikob píše:mimo jiné píšu někde něco proti sparingu,a že box je špatnej.
Pak nechapu o cem se tady bavime ... cili sparing je dobrej a nutnej? Za jak dlouho? Az zvladneme zaklady? ... Super a kdy je zvladneme dostatecne na to, abychom pokrocili ke sparingu? Za 20 a vice roku az budem stary, telo a mysl nas nebudou poslouchat? Az z nas budou senilni stary dementi a zombieci?
jeikob píše:jen mi vadí ,že se tvrdí že to je jedinej přístup. co je špatně na nějakém postupu od základů.
A kde jsi vzal, ze na to nejdou ve sportech od zakladu? Jsou snad X-boxeri dukazem toho, ze nemaji zaklady? Ja vim stara znama kvalita, ze? Takze dukazem kvality je ona delka nekonecneho trvani budovani zakladu? Neni to spise dukaz pohybove impotence jedincu? Kubo jak dlouho ses ucil latku pro prvni stupen zakladni skoly? Vetsina lidi 4 roky a pozor ted to prijde - v tzv. zvlastni skole se to same lidi uci 8 a vice roku ... maji proto kvalitnejsi vzdelani ... neni to nahodou naopak?
jeikob píše:Ano filmy zabavný je že v těch filmech je často řečený co tady právě pořád dokola řikáte:) onen klasickej film o šaolinu ty komnaty. začatečník musí bejt zapalenej,vybudovat kondici,sílu,obratnost,reflexy,pak naučit se pohyby techniky,pak otužování a praxe a hlavně dřina:) a tahle myšlenka je právě v každým starým kung fu filmu . stejně tak že učitel tomu klukovi dá nejdřív pořádnej kouř a pak s ním sparruje. je to zábavnější než manualy.
Kubo ne ... ty filmy a videl jsem jich mraky, nemaji vetsi nez umeleckou hodnotu - pokud ji maji. Jakou konkretni radu, resp. cim konkretnim treba zvedl tvou bojeschopnost film Hrdina a nebo 36 komnat v shaolinu??? S cim to vubec porovnavas? Jako metodika treninku v porovnani s filmem??? To si ale delas srandu, vid?
PS: Pokud nechces neodpovidej na to, stejne se odpoved sama nabizi a vsem kterym to dojit muze to uz doslo