Sorry, že to zase vytahuju no

Komentáře Machidů o Karate:
http://www.youtube.com/watch?v=WFGjaGB1VD4
RBR píše:To Runar:
Morote uke
No označit to stržení jako morote uke je docela nezvyklé. Morote uke je kryt, máš to i v názvu. Machida žádný kryt nedělal, protože neměl proti čemu. Soupeř nedával žádný silný úder ani kop, který by se musel krýt oběma rukama. On v postatě podrazil soupeři nohy, akorát to bylo trochu podobné vnějším vzhledem k morote. ale pokus to byl dobrý
Sanbon tsuki
No pravda dal tam tři údery po sobě, ale říkat o nich, že jsou tsuki....spíš bych to nazval tři direkty po sobě
Gjaku
To máš pravdu gjaku to je, ale gjaku tsuki nikoliv.
Mě osobně se celkově Machidovi ruce zdají spíš boxerské než karaťácké (možná něco mezi), ale to je jedno hlavně, že mu to funguje.
RBR
ukropcany píše:Prepáč, ale teraz šlapeš ranařovi na kurie oká... Povedať na najlepšieho shotokanistu najväčšiemu shotoonanistovi niečo také, to je na popravu....
Gino píše::) Ale jo, Machida asi pouziva neco z karate, ale ze by to byly zrovna ty udery? Zajimalo by me jak casto Machida karate cvici? Myslis, ze nekde jeden kihon a kata? Nebo jenom sparringy a aparaty? To je potom otazka, jestli je to vic karatisticke, nebo vic boxerske, jak pise RBR.
RBR píše:Karatistou se mi jeví spíše pohybem, přístupem k boji, uvažováním v boji, taktikou než používáním konkrétních technik definujících shotokan.
RUNAR píše:
Morote uke- nás to použití morote uke učili přesně takhle....jako přehoz přes nohu.®e se to jede v kata jako kryt je jiná věc.
Sanbon tsuki- podle mě tsuki jak vyšitý.Jedna věc je kihon, aparáty a jiná použití a je to takhle podle mě správně.Na top Shotokan závodech vidím to samý akurát ještě rychlejší a přesnější.
Jestli máš na mysli přetočenej trup a vystrčený rameno dopředu.....to je přesně podle mě správně....technika se jede podle vzdálenosti a situace, jasně že rameno na úrovni trupu a trup na úrovni boků vygeneruje silnější tsuki ALE....v zápase, střetu se to jede podle vzdálenosti a situace...není JEDNO gyaku, není jenom JEDNO provedení techniky.
Gino píše::) Ale jo, Machida asi pouziva neco z karate, ale ze by to byly zrovna ty udery? Zajimalo by me jak casto Machida karate cvici? Myslis, ze nekde jeden kihon a kata? Nebo jenom sparringy a aparaty? To je potom otazka, jestli je to vic karatisticke, nebo vic boxerske, jak pise RBR.
RBR píše:
K tomu abych to nazval tsuki tam chyběla podstatná věc rotace předloktí a konci dráhy.
Bavíme se o té fotce předpokládám. Nevyjádřil jsem se přesně. Nemám připomínek k trupu, ramenu, ale dle postavení pěsti ten úder letěl po oblouku nikoli po přímce, pak nelze z fotky poznat zda-li ta přišla rotace předloktí, což je dosti podstatný prvek, proto si nedovažuji ten úder přesně pojmenovat.
RBR
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků