Lidé na bojová umění .cz

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod BenGuri » úte 17. srp, 2004 16:38

Marty, myslím, že Tě ráno čeká překvapení, už se k tomu nebudu tady vracet, ale jestli se to mělo rozhýbat, rozhýbalo se to. Ne? :)
A co se toho ještě ukáže....
BenGuri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Picard » úte 17. srp, 2004 19:11

pucmaz píše:Jo jo, jsem zenaty, nicmene bez deti, takze zatim nejsem tatka. Mimochodem knife.cz/nagomi? Tak to uz je mi jasno a prave jsem ztratil veskerou chut s tebou ztracet cas. A s Polakem a vsemi podobnymi experty :evil:

Pekne se podarilo pokazit celkem zajimave forum.

Pridavam se k Pucmazovi, jakmile se nekdo zastiti knife.cz/nagomi, tak je vymalovano, uz nema cenu se s tim clovekem vubec bavit...
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 17. srp, 2004 19:20

A proč???Vždyť je milej......hodně jsem se pobavil :wink: :lol: :lol:
Mám pocit,že se trošku snažil trefit do mne....je mi to jedno :wink: ®iju si,jak já chci..... 8) 8) 8) Jen tak mimo...ženatý nejsem.

Onion - 1) Ano....ale bojovat se snažím pouze až jako krajní možnost.Jinak cvičím,protože mne to baví.....
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BenGuri » čtv 19. srp, 2004 0:11

Jestli se výrazem Buzna tento zde dotkl nějakého regulérního homosexuála, neměl to v úmyslu. Přiznat to, na to musí být odvaha. To buzny nemají. V kriminálním prostředí, kde se pohybuji, se tak říká bezpáteřním křivým a slizkým nablblům, tak že to se statečně přiznanou orientací nemá co dělat. 8)
Tak kde je další svatoušek, kterého pohorší, jak se tahle pěkná učesaná chlapečkovská diskuse pokazila?
BenGuri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Miro » čtv 19. srp, 2004 1:22

BenGuri, to mas 14 rokov naozaj, alebo to iba hrajes? Belsevikobijec pohybujuci sa v kriminalnom prostredi, ostry hoch na noze, no aspon ze je veselo...
Na jednej strane Polak, na druhej BenGuri, a medzi nimi same buzny. :lol:

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BenGuri » čtv 19. srp, 2004 7:01

Co je Polak?
BenGuri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 19. srp, 2004 7:16

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pěkně BenGuri......málem jsem padl pod stůl.....vedeš 1:0 :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:
Trošku jsme si nerozuměli,ale to je můj problém.Zřejmě jsem na sebe vztáhl něco,co mi též nebylo určeno.Ale jinak skvěle......
Pokud jsi ten,kdo se domnívám,že jsi,tak Ti jméno Jaroslav Polák určitě něco říká :wink: (Vydával časopis Warrior a knihy o Ninjutsu)
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Tak znova

Příspěvekod Onion » čtv 19. srp, 2004 7:26

Ať tady neztrácíme čas nějakým Polákem :evil:

Dostáváte se do situací kdy můžete nebo musíte použít své BU :?:
Pokud ne, proč cvičíte zrovna BU :?:
stay sharp
www.gunting.cz
Onion
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Re: Tak znova

Příspěvekod patrik » čtv 19. srp, 2004 7:39

Onion píše:Dostáváte se do situací kdy můžete nebo musíte použít své BU :?:

ne... :)

Onion píše:Pokud ne, proč cvičíte zrovna BU :?:

I když se to měnilo... dneska asi nejvíc

- kulturní zájem
- pochopení "strategie" a technik (?)
- relativně logický vývoj :wink: aikidó (zájem o bojování, viz první otázka... ) :arrow: zbraně :arrow: ken&džó :arrow: kendó :arrow: iaidó :arrow: staré japonské školy :arrow: džódžucu & kendžucu

Jedna otázka pro všechny...

Co Vás dokáže namíchnout ve světě BU?

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Onion » čtv 19. srp, 2004 7:45

Mně štve na BU jediná věc :!:

Lidi kteří NIKDY nebojovali, bojovat nebudou a pokud si to jsou schopni přiznat tak se boji i rádi vyhnou ze sebe dělají obrovské odborníky. Doplňují to neuvěřitelným množstvím teoretických informací a jsou ochotni dokazovat, že právě to jejich BU je to nejbojovější a nejsprávnější.
Přitom proč na rovinu nepřiznat (tak jak to tady spousta lidí udělala), že BU dělám protože mně to baví více, než lepení modelů a je to pro mně multitematický obor a může mi proto být jedno zda umím bojovat či nikoliv?
stay sharp
www.gunting.cz
Onion
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Onion » čtv 19. srp, 2004 7:52

for Patrik:
Na druhou otázku jsi vlastně neodpověděl :) Leda "Kulturní zájem" by mohl být tou odpovědí a možná i pochopení strategie. To ostatní není vysvětlením proč se BU věnuješ,ale nástin tvého "vývoje".
Pokud by jsi však chtěl pochopit strategie a máš zájem o bojování, je lepší se věnovat klasikům jako je Napoleon, Karel X. Gustav, Nelson, Alexandr Makedonský, etc.etc. a ne ztrácet čas poskakováním v tělocvičně 8)
Není třeba tvůj zájem o bojování jen plněním dětského snu, či prodloužením dětsví samotným?
stay sharp
www.gunting.cz
Onion
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod patrik » čtv 19. srp, 2004 8:14

Onion píše:for Patrik:
Na druhou otázku jsi vlastně neodpověděl :) Leda "Kulturní zájem" by mohl být tou odpovědí a možná i pochopení strategie. To ostatní není vysvětlením proč se BU věnuješ,ale nástin tvého "vývoje".
Pokud by jsi však chtěl pochopit strategie a máš zájem o bojování, je lepší se věnovat klasikům jako je Napoleon, Karel X. Gustav, Nelson, Alexandr Makedonský, etc.etc. a ne ztrácet čas poskakováním v tělocvičně 8)
Není třeba tvůj zájem o bojování jen plněním dětského snu, či prodloužením dětsví samotným?

Mno spíš jsme se nepochopili... je to nástin vývoje mého zájmu... začneš cvičit něco a přesto se začneš zajímat o něco jiného... z jiného důvodu... Někde v té druhé polovině už je jen ten kulturní zájem a strategie. Jestli není strategie to správné slovo, tak nevím, jaké jiné použít. Nezajímá mě bitevní strategie, ale principy JPN bojování.

Právě proto byla strategie v uvozovkách a s otazníkem :wink:

Dětský sen... To ani náhodou. Jako dítě jsem chtěl hrát fotbal a být bohatý. Právě to, že jsem se vzdálil od těch dětských snů (neporazitelnost?), dostal jsem se k opravdové práci :wink: na sobě.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Onion » čtv 19. srp, 2004 8:21

V principech bojování je strategie a taktika. Pokud tedy nemluvíš o principu konkrétní techniky, ale potom mně opět napadá otázka PROČ si jakýsi Patrik Orth hraje na samuraje /je to hra, pokud to nepoužíváš, neplánuješ použít a nebo jsi nepoužíval/ tj. je pokud si hraje na bojovníka věků minulých se zbraní dnes nepoužívanou. :wink: Není to ta samá hra jakou ukázali pár dní dozadu příznivci historie u Slavkova? Pokud to není to samé, v čem se to liší?
stay sharp
www.gunting.cz
Onion
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod patrik » čtv 19. srp, 2004 8:25

Onion píše:V principech bojování je strategie a taktika. Pokud tedy nemluvíš o principu konkrétní techniky, ale potom mně opět napadá otázka PROČ si jakýsi Patrik Orth hraje na samuraje /je to hra, pokud to nepoužíváš, neplánuješ použít a nebo jsi nepoužíval/ tj. je pokud si hraje na bojovníka věků minulých se zbraní dnes nepoužívanou. :wink: Není to ta samá hra jakou ukázali pár dní dozadu příznivci historie u Slavkova? Pokud to není to samé, v čem se to liší?

Těžko říct... :)

Nemyslím, že si hraju na samuraje... To by snad mohl potvrdit, nějaký můj známý. V keikogi a hakamě chodím pouze v dódžó během cvičení.

Nevím, zda se to v něčem liší... budu o tom přemýšlet.

Co vím určitě a už jsem párkrát napsal, bojové umění není pouze o schopnosti či možnostech prát se na ulici...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » čtv 19. srp, 2004 8:30

mimochodem, slovo "samuraj" na našich cvičeních často nepadá...

8)

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Onion » čtv 19. srp, 2004 8:33

Slovo samuraj v tomto spojení a tady používám úmyslně a peiorativně 8)
stay sharp
www.gunting.cz
Onion
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Miro » čtv 19. srp, 2004 8:53

...
Naposledy upravil Miro dne ned 21. pro, 2008 20:29, celkově upraveno 1
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MaJ » čtv 19. srp, 2004 11:24

..
Naposledy upravil MaJ dne pát 10. srp, 2007 16:59, celkově upraveno 1
MaJ
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jendis » čtv 19. srp, 2004 18:25

2 Onion -
Můžete?Musíte? Ano,tyto situace občas zažívám v práci.Takřka vždy se dá ale bojovému střetu vyhnout,předejít mu.....nebiju se,když opravdu nemusím.Co se budu s někým špinit?Vždyť stačí dát najevo,že se nebojím......ukecat to :wink: No a když už to jinak nejde.....tak se ukáže.Ale abych se do toho nějak sám hrnul,to ne :!:
A taky mám možná to štěstí,že naše město je relativně klidné :wink:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fireball » pát 20. srp, 2004 9:55

V principech bojování je strategie a taktika. Pokud tedy nemluvíš o principu konkrétní techniky, ale potom mně opět napadá otázka PROČ si jakýsi Patrik Orth hraje na samuraje /je to hra, pokud to nepoužíváš, neplánuješ použít a nebo jsi nepoužíval/ tj. je pokud si hraje na bojovníka věků minulých se zbraní dnes nepoužívanou. :wink: Není to ta samá hra jakou ukázali pár dní dozadu příznivci historie u Slavkova? Pokud to není to samé, v čem se to liší?

Hmmm - no toto je dosť husté. Bojové umenie je práve preto umenie - pretože tým meníš sám seba a nie niekoho druhého. Možno sa dá aj povedať aj to, že tým že žiješ zdravo (teda že cvičíš) prežiješ súpera ;).
Ale poďme teda k praxi. Koľko krát si Ty skutočne bojoval na ostrie noža keď išlo o život? Ako vieš že techniky ktoré trebárs cvičí Patrik Orth sa nedajú dnes použiť na ulici? Osobne cvičím aj Iai do, nôž robím v SCARSe a v Arnis De Mano i šerme. Ak môžem súdiť tak spústa technik napríklad s katanou sú rovnakú ako s nožom. Ďalší príklad: známy ktorý robí historický šerm bol na napadnutý. Jediné čo ho napadlo bolo zaujať streh z talianskej školy šermu a v momente súperovho útoku urobil obyščajný výpad a bodol prstamy súpera do krku. Myslím, že ak pochopíš princíp boja, potom to všetko sa zleje do jedného.
To je len môj názor, ktorý sa môže zmeniť, teda nechápte moje slová ako nejakú jedinú pravdu
S pozdravom Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně