jedno BU nebo víc?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Anonymní » úte 26. dub, 2005 13:11

zaujimavy rozhovor sa tu risuje :lol:

moj pribeh je asi taky ze po 4 rokoch aikida /momentalne sa to snazim pochopit asi 6,5 roka 8O /
som sa s kamosmi prihlasil aj na WT.
No a po roku WT , pricom som este chodil a chodim na aikido....
som rozhadzoval aikidokov na treningu....hociake stupne...
bolo nas vtedy neako okolo 20-25.

......rychle svihove udery....zopar po krku a sanke a potom paka
alebo hod...
a to sa ma jeden kamos vtedy 1 kyu...spytal...preco sa netrenuje takto?
a ja mu nato...spytaj sa trenera.
ziadne ine techniky....len doplnene niecim co sa v aikide neuci...
sranda nie?

8) 8)

pravda je ale aj opacna....
ked som dosiel na WT bol som plny euforie...ake je aikido super...
a to mi zopar mesiacov dokazovali ze nasadit paku alebo pokusit sa o hod
ked niekto udiera zopar krat za sekundu....je pekny sen....
Ale ked som ako tak pochopil o co vlastne vo WT ide....a ako je to tam perfektne premakane......dalo sa blokovat, dali sa robyt paky, dalo sa aj hadzat....
potom sa ma spytali aaaaa...ty si ten co chodi na aikido co?
:wink:
no lebo niektore veci zase nepoznaju WT-ckari...

Preto ma niekedy zlosti ked sa medzi sebov jednotlivci resp. klubi alebo styli ohovaraju.......
pricom by sa mohli od seba tolko naucit....

skoda....je pekny sen....
ludia su hlupaci
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 26. dub, 2005 14:10

Ja sa priklanam k pythonovi.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » úte 26. dub, 2005 15:57

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 13:33, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Balerionove pico..ny

Příspěvekod Anonymní » úte 26. dub, 2005 20:06

....pocuvak Balerion,ty saso...internetovy "HERO",zvastas tu sracky,"fundamentalnetaekwondosracky"... ze si sa pobil so spoluziakom na silvestra a na zemi ste boli 10 sekund a blabla...tomu ako hovoris streetfight...podla toho hodnotis ulicu a co na nej funguje? ...a ze ti dakto porozpraval rozpravky z Ameriky...suhlasim s Ukropcanym,ja mam doma tiez nahrate poulicne streetfighty,z Ameriky,hlavne...tam to je samy poulicny "gadzobox" strihnuty s kvazi "zapasklincami" a nasledne jeb rovno na zem,a to muzi,ako aj zeny...a ze to len hraju,v 80 % subojoch sa snazia zosrotovat navzajom a najme baby,tie sa rezu jak svina,nikto tam nestiha ziadne tzv. nebezpecne techniky,bo net casu a priestor...ked si zosraty si to rozdat s thaiboxerom,ultimatnikom,lebo argumentujes,ze su to len upolovy sportovci,ved ty predsa si obmedzeny pravidlami,nemozes na nich pouzit tie svoje bullshido sracky,ako vpichy do oci,drtenie guli,prelamovanie kolien,palcov...penisu:),samozrejme vsetko super tajne techniky od "Bugsa Bunnyho"...uz som videl fight,kde boli dovolene aj tieto techniky,a ultimatnik predsa vyhrala na zemi,drzal kungfistu v kesagatame,skrtil,chranil si oci,nedal priestor,este aj stihal ho udriet do huby, nenechal sa do oci pichnut i ked sa kungfista snazil- aaa vyhral ...ako chces prezit na ulici,ked to nevies natriet thai,kick,boxerovi....ty mas pocit,ze si to s niekym rozdas pichnes ho do oka,kopnes do vajec a odides efektne ala Van damme domov.... ti uz ozaj j.be? ...aj ja som si par krat dal s kamosmi do huby,bo sme mali lignute...a co? tam som necitil ani strach,lebo sme obaja vedeli,ze si dame po cuni a pojdeme znova ligat... nikdy sa to neda porovnat s tym,ked pride cudzi,vylizany manik a z nicoho nic ti vysype zopar bomb do huby a uz sa vezies a nemas cas na ziadne super nebezpecne sracky....proste bud si k.o. na zemi,alebo ta slabo trafil a ty sa rezes...akoze co ine tam chces vymysliet??? ....ja by som fakt rad teba videl,keby to znenazdajky na teba vybalil kvalitny boxer...bomby do huby jak svina ,co by si robil....v 99% velky prd,lebo by si davno lezal v srackach na zemi...sa preber,fullcontact sporty ako box,thaibox a ine, v tebe rozvijaju "gameness",bojove srdce,ustat bolest,konfrontuju ta kazdy trening s vlastym strachom,naucis sa prijat a dat ranu...toto ci na ulici treba...si pamatam,jak som si dal raz konfrontacny sparing s boxerom,to som robil jeden tradicny styl...ja velky chuj,s netakym sebavedomim a s chujovinami v hlave,ako vpichy do oci,krku,kopy do vajec atd. som nanho nabehol,stihol som ho raz mierne kopnut do vtaka,napocudovanie jemu nic,pretoze povolil a ja som ho len skrtol,vybehol som ako trulko so seriou tradicnych uderou,on pekne povolil a prask po brade.....sadol som pekne na rit,srdce v gatiach,svet sa mi tocil...a vtedy som zacal pomyly chapat,ze fullkontaktne sporty nie su az taka picovina ,ako nam vtlkali do hlav...a to nebol nic moc boxer.... ta len tolko,cakam ,ze ma oznacis za navacsieho primitiva tu na tomto fore,vyblujes tu kopec protiargumentov:) ako vzdy...uz si tu tym popularny....moj odkaz pre teba, mam ta v <>:) zijes si svoj zivot/ romanticky svet ,plny taekwon hrdinov:)/ ,zij si- je to tvoj problem...mne si ukradnuty,cvic a rob co chces...pa a pusku ti posiela Skepticky:)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Balerionove pico..ny

Příspěvekod Anonymní » úte 26. dub, 2005 20:06

....pocuvak Balerion,ty saso...internetovy "HERO",zvastas tu sracky,"fundamentalnetaekwondosracky"... ze si sa pobil so spoluziakom na silvestra a na zemi ste boli 10 sekund a blabla...tomu ako hovoris streetfight...podla toho hodnotis ulicu a co na nej funguje? ...a ze ti dakto porozpraval rozpravky z Ameriky...suhlasim s Ukropcanym,ja mam doma tiez nahrate poulicne streetfighty,z Ameriky,hlavne...tam to je samy poulicny "gadzobox" strihnuty s kvazi "zapasklincami" a nasledne jeb rovno na zem,a to muzi,ako aj zeny...a ze to len hraju,v 80 % subojoch sa snazia zosrotovat navzajom a najme baby,tie sa rezu jak svina,nikto tam nestiha ziadne tzv. nebezpecne techniky,bo net casu a priestor...ked si zosraty si to rozdat s thaiboxerom,ultimatnikom,lebo argumentujes,ze su to len upolovy sportovci,ved ty predsa si obmedzeny pravidlami,nemozes na nich pouzit tie svoje bullshido sracky,ako vpichy do oci,drtenie guli,prelamovanie kolien,palcov...penisu:),samozrejme vsetko super tajne techniky od "Bugsa Bunnyho"...uz som videl fight,kde boli dovolene aj tieto techniky,a ultimatnik predsa vyhrala na zemi,drzal kungfistu v kesagatame,skrtil,chranil si oci,nedal priestor,este aj stihal ho udriet do huby, nenechal sa do oci pichnut i ked sa kungfista snazil- aaa vyhral ...ako chces prezit na ulici,ked to nevies natriet thai,kick,boxerovi....ty mas pocit,ze si to s niekym rozdas pichnes ho do oka,kopnes do vajec a odides efektne ala Van damme domov.... ti uz ozaj j.be? ...aj ja som si par krat dal s kamosmi do huby,bo sme mali lignute...a co? tam som necitil ani strach,lebo sme obaja vedeli,ze si dame po cuni a pojdeme znova ligat... nikdy sa to neda porovnat s tym,ked pride cudzi,vylizany manik a z nicoho nic ti vysype zopar bomb do huby a uz sa vezies a nemas cas na ziadne super nebezpecne sracky....proste bud si k.o. na zemi,alebo ta slabo trafil a ty sa rezes...akoze co ine tam chces vymysliet??? ....ja by som fakt rad teba videl,keby to znenazdajky na teba vybalil kvalitny boxer...bomby do huby jak svina ,co by si robil....v 99% velky prd,lebo by si davno lezal v srackach na zemi...sa preber,fullcontact sporty ako box,thaibox a ine, v tebe rozvijaju "gameness",bojove srdce,ustat bolest,konfrontuju ta kazdy trening s vlastym strachom,naucis sa prijat a dat ranu...toto ci na ulici treba...si pamatam,jak som si dal raz konfrontacny sparing s boxerom,to som robil jeden tradicny styl...ja velky chuj,s netakym sebavedomim a s chujovinami v hlave,ako vpichy do oci,krku,kopy do vajec atd. som nanho nabehol,stihol som ho raz mierne kopnut do vtaka,napocudovanie jemu nic,pretoze povolil a ja som ho len skrtol,vybehol som ako trulko so seriou tradicnych uderou,on pekne povolil a prask po brade.....sadol som pekne na rit,srdce v gatiach,svet sa mi tocil...a vtedy som zacal pomyly chapat,ze fullkontaktne sporty nie su az taka picovina ,ako nam vtlkali do hlav...a to nebol nic moc boxer.... ta len tolko,cakam ,ze ma oznacis za navacsieho primitiva tu na tomto fore,vyblujes tu kopec protiargumentov:) ako vzdy...uz si tu tym popularny....moj odkaz pre teba, mam ta v <>:) zijes si svoj zivot/ romanticky svet ,plny taekwon hrdinov:)/ ,zij si- je to tvoj problem...mne si ukradnuty,cvic a rob co chces...pa a pusku ti posiela Skepticky:)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Balerion » úte 26. dub, 2005 20:31

:lol: lol to mas pravdu, ze si o tebe budem mysliet, ze si primitiv, co tak asi cakas po tak inteligentne podanom prispevku? :D take typy jak ty mam rad... hovori sa im sedlaci :D
ale vies co? je mi uplne ukradnute co si taky sedlak jak ty moze mysliet, ostatny tu aspon argumentuju inteligentne, s tvojho prispevku som mal pocit, ze som dakde v krcme na dzedzine :D
premna za mna si rob co chces, ja konflikty nevyhladavam a urcite nemam v plane si privodit zranenie kvoli tomu aby som sebe alebo dakomu inemu nieco dokazoval, zas tolko rozumu este mam :P
to co som tu pisal niesu rozpravky kamarat, mozem ti kludne dat icq cislo na toho kamarata a ten ti porozprava veci ze ti pojde hlava kolem... ziadne videa, alebo klietky, ale realne poulicne bitky skinov apod. :D v dnesnej dobe ale funguje taka 'skupinova drzost', tym myslim, ze ked ta uz niekto chce napadnut, tak si da zalezat aby bol jaksi v presile :P potom premna zamna sa na jedneho hod a sundaj ho na zemi, som zvedavy ci ti dalsi sa budu len pozerat :D nie dakujem, radsej sa podobnym veciam vyhnem
co sa tyka Bugs Bunnyho, tak to bol moj hrdina ked som maly stupel, no musim sa priznat, ze ma nijake tajne techniky nenaucil :cry: holt nie kazdy ma take stastie ako ty :cry:
nespominam si kedy som pisal o nejakych 'taekwon hrdinov', vlastne ziadnych nepoznam, ale ako som uz pisal asi milionkrat, jedine preco spominam tkd je preto lebo som ho cvicil a vzdy som ho pouzival len ako 'priklad' ak ti to nieco hovori :P co sa tyka toho 'romantickeho zivota', tak na ten som prestal verit uz hoooooooooodne davno :P
jo a co sa tyka toho silvestra, tak bolo myslene s nadsazkou (preto som tam dal toho smajlika :P ) a chcel som tym akurat naznacit, ze kazdy boj zacina v stoji a nemusi skoncit na zemi ;)
no snad som napisal setko, kukam futbal a trochu ma to rozptyluje, tak mozno nieco zmenim/doplnim neskor ked si spomeniem :D
jo a zelam ti aby si coskoro dostal trochu toho rozumu a naucil sa co je to slusne spravanie, mozno ti to na tych treningoch vybili z hlavy :lol:
jo a este jedna vec ma napadla, skus aj citat tie prispevky na ktore sa odvolavas a hlavne sa ich skusit pochopit, ak ti to nepojde do hlavy, tak kedykolvek napis a ja ti to vysvetlim po lopate jak som to myslel :D
Balerion
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Balerion » úte 26. dub, 2005 21:18

ukropcany píše:®iaľ, ale so skeptickým musím do bodky súhlasiť... skús si to s niekým kto to vie a potom píš o nereálnosti... nie je problém za Slavom Molnárom skočiť do Astry a môžeš si skúsiť ľahký (!) zápas... môžeš skúsiť aj klinč, či s ním pohneš... :roll:

aku nerealnost mas teraz na mysli? videa, klietky, alebo nieco ine? co sa tyka videii, tak som uz pisal, ze som hodne videi videl, ale treba to brat z rezervou, videl som aj take co vyzerali velmi realne a pritom to bolo setko hrane, ale minule som jedno srandovne video videl, mozno ho este mam, su to taky blazni v cechach (poslal mi to kamarat) co idu po ulici a zo srandy biju ludi :D co sa tyka nerealnosti klietok apod.: tusil som, ze som to mal lepsie vysvetlit :P nehovorim o ich tvrdosti, hovorim o tom, ze klietka nieje ulica a to mi nikto nevyvrati, ci uz ide o povrch, priestor, pravidla, lekarov na okolo apod.
co sa tyka toho zapasu, tak ako som povedal take veci niesu premna a ani ich nepotrebujem aby som si nieco take dokazal (ale kto vie, mozno to niekedy mozme uskutocnit, ale urcite to nijak skoro nebude, vobec ma to nelaka, jedineho cloveka ktoreho by som chcel porazit je fotrik (to je taky moj mensi ciel :lol: ) :lol: ale ako mi neustale opakoval, tak to sa stane az ked bude lezat na smrtelnej posteli :lol: ) a este k tomu s mojou momentalnou kondickou... :lol: mozno za nejaky cas, zatial mozme taketo veci rozoberat akurat teoreticky alebo pri pive :D a koniec koncov, ja sa snazim drzat 'nerob druhym to, co nechces aby robili tebe' a taktiez som bol uceny, ze pokym clovek agresivitu a bitky nevyhladava, tak si ani ony nenajdu jeho... znie to ako filozoficka fraza z bu, ale mne to funguje (zatim), konflikty nevyhladavam, vyhybam sa im a taktiez sa konflikty zatim vyhybaju mne :) a som spokojny... osobne som nikdy necvicil bu preto aby som sa vedel bit (take veci by zo mna fotrik hned vytlkol :D )
niektory ludia taketo veci nikdy nepochopia (ano mam teraz na mysli ludi co sa ucia bu aby sa naucili bit, take typy poznam... vzdy ked niekto cvici preto aby sa naucil bit, tak si ho tie bitky najdu a to plati (takmer) na 100% :) )
takze ja sa radsej necham nazyvat snilkom apod., ale treba podotknut, ze snilkom bez vaznejsich zraneni :D
preto nemam rad podobne sporty, lebo v ludoch akurat pestuju agresivitu, to je proste na tych ludoch vidiet, na ich spravani apod.
no a kedze sa v polsednej dobe pomerne nudim, tak si rad popisem na roznych forach, dostat zo seba tu hadavu naladu a potom ist kludne spat :D
co sa tyka klinca, tak viem nahodou pomerne presne ako by to dopadlo :D (urcite nie dobre pre mna, kedze klinc necvicim :D )
ale to je fuk, ja si budem stale tvrdit svoje, tak ako vsetci ostatny :) (nato som prilis tvrdohlavy :P )
Naposledy upravil Balerion dne úte 26. dub, 2005 21:29, celkově upraveno 1
Balerion
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 26. dub, 2005 21:25

Pucmaz:takhle ale nevíš jestli by se tvůj pohled na věc po tom sparingu nezměnil..
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Balerion » úte 26. dub, 2005 21:32

low píše:Pucmaz:takhle ale nevíš jestli by se tvůj pohled na věc po tom sparingu nezměnil..

no neviem preco by sa mal jeho pohlad na vec menit, ked niekto dostane pri spraingu do drzky, tak zisti, ze musi viac trenovat

osobne s pucmazovym nazorom plne suhlasim 8)
Balerion
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 26. dub, 2005 21:47

ukropcany píše:®iaľ, ale so skeptickým musím do bodky súhlasiť... skús si to s niekým kto to vie a potom píš o nereálnosti... nie je problém za Slavom Molnárom skočiť do Astry a môžeš si skúsiť ľahký (!) zápas... môžeš skúsiť aj klinč, či s ním pohneš... :roll:

ukropcany vyser sa na Baleriona,nechaj ho zit v jeho rozpravkovom svete.Molnara radsej nech neskusa,aby si nahodou o neho nezlomil nohu :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Balerion » úte 26. dub, 2005 21:50

ukropcany píše:4balerion - hm... Ty to stále nechápeš... plnokontaktný šport nemá s agresivitou absolútne nič spoločné. Agresivita je cesta do pekla ako na ulici, tak v ringu... ende... strata času... bol tu jeden ako Ty (volal sa player, týmto ho zdravím!!!), on nás tiež častoval názormi až do prebudenia... :wink: nič, vzdávam sa...

P.S. Inak tá poznámka o "nedokazovaní sa" to len potvrdzuje. Týmto názorom trpia všetci ľudia, ktorý sa plnokontaktným disciplínam nikdy nevenovali - oni totiž nechápu, že sparing je tréningová metóda, nie dokazovanie si... :idea:

hm ked to vzdavas, tak potom to vzdavam aj ja, hm skoda dobra debata to zacinala byt... :(
co sa tyka sparingov tak tie sme mavali na kazdom treningu (no dobre, nie uplne na kazdom, ale na vacsine) a ked si clovek priniesol chranice tak sa islo na plno (sak mi aj kamarat rozbil nos ked som si po naliehani fotrika nasadil helmu, urcite to poznate, zakon schvalnosti sa tomu tusim hovori :D )
no ale musim suhlasit, ze takto sa nikam nedostaneme, ono najlepsie sa diskutuje pri pive (toto mi tiez nikto nevyvrati :D )
a nehovorim o full kontaktnych styloch, ale o tzv. agresivnych styloch akymi ultimaty urcite su, alebo aj wing chun niekdy (pocul som rozne veci na wing chun, ci uz dobre, alebo aj zle), tak isto ako thaibox, poznam kopu historiek od kamaratov apod. ked napr. jeden typek co robil thaibox schvalne provokoval bitky, alebo proste s treningu chodievali cvicenci vyvolavat konflikty... agresivne styly a agresivita ludi cviciaich ich idu ruka v ruke (teraz samozrejme nehovorim o vsetkych!!! ale taketo chovanie cvicencov najdete najcastejsie v podobnych styloch a to je proste fakt)
no mozno to niekedy mozme prediskutovat pri tom pive, pripadne mozes dojst na fotrikov trening a hodit s nim o tom rec, urcite by si si s nim pokecal lepsie jak so mnou (ja niekedy napisem/poviem veci, ktore myslim trochu inak a potom dochadza k nedorozumeniam a vysvetlovaniu :) )
Balerion
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Balerion » úte 26. dub, 2005 21:58

Anonymní píše:

ukropcany vyser sa na Baleriona,nechaj ho zit v jeho rozpravkovom svete.Molnara radsej nech neskusa,aby si nahodou o neho nezlomil nohu :lol:

kludne to volaj rozpravkovy svet :D mne je to fuk, dokym to funguje :P co sa tyka molnara, tak jedineho molnara co poznam je jeden co so mnou chodil na zakladnu skolu tusim, ale to asi nebude ten o ktorom hovoris ty :lol: (jo a samozrejme potom toho futbaloveho trenera :D ) no ak je aspon spolovice tak tvrdy ako doska ktoru mam opretu o skrinu a skoro som si nanej dolamal ruku kvoli blbosti a zbytocnemu rozculeniu :D tak myslim, ze by som si nanom zlomil viac jak nohu :P (zatim som este nemal nic zlomene *klopem na drevo*, a ani to nemam v plane :D ako som povedal, jediny clovek ktoreho by som rad porazil je isty clen rodiny :lol: )
Balerion
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

pre sasa Baleriona

Příspěvekod Anonymní » úte 26. dub, 2005 23:45

...aaale mojko,reagujes uplne,ako som predpokladal...ked uz si taky super inteligentny,nekonfliktny taekwondacik,tak pri tom laskavo ostan....a netrep pic...ny o kt. nemas paru... a to,ze si ma nazval sedlak,tak to mojko mam uplne v <> :P ,radsej sedlak,ako debilek,co do kazdej debaty arogantne strka nos,majster truhlik,ktory sa samozrejme nezabudne pochvalit ,ze je ockov syn,toho taekwondistu s vysokym danom a ktoreho chce porazit 8O ...boha ,ty mas kolko rokov?15 aj topankami? :twisted: ..a tie tvoje bajky/od kamarata/ o rozpravkovych rytieroch Skinheadoch,ulici atd. ...pocuvaj mojusko,ja som cca pred 10 rokmi v obdobnej partii oxidoval,ak ti hovori nieci "hooligans",robili sme pic...ny po futbaloch,takze som uz nieco videl a zazil...takze taky truhlik,ako ty,ma nebude presviedcat co na ulici funguje a co nie....a najviac ma dojima,pokecajme si teoreticky pri pivku,akoze co funguje na ulici atd. ...tvoj problem je,ze ty chcel len kecat,aj o tom,o com vies velky prd...zamysli sa nad sebou truhlik..pa,bozkavam ta a idzem nakrmit svine,kravy a hydinu :twisted:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 26. dub, 2005 23:59

...a este jedna vec,niekde som od teba cital,ze si ku taekwondu chces pridruzit nejake kungfuk,pocuj mojko...ser ty na kungfu a smykaj ty aspon na polroka na muaythai/mas tu marvina a ukropcaneho ,kontaktuj ich/,potrenuj,posparuj,oni ti tu tvoju diagnozu uz preliecia :twisted: ,a po case,ked sa tvoje srdiecko pozbiera,zmuzneje,zodvazneje...tak ti mojko slubujem,ze ta uplne prestane bavit pisat take pic...ny,akymi tu zasieras toto forum :twisted: Pa,navzdy tvoj Skepticky :twisted:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Balerion » stř 27. dub, 2005 0:44

aaale prosimta, coby taky nekonfliktny cloviecik ako ja asi tak robil na thai boxe? :D ne ne dakujem, o sporty typu thai box apod. fakt zaujem nemam, to sa radsej budem ucit hadzat sipkami :D ono problem tu ja vidim v tom, ze niektory ludia (vratane mna) nerobia bu preto aby sa naucili bit, ja robim a chcem robit bu, lebo je to nieco viac ako sport a viac ako boj, lenze potom su ludia ako ty, ktory taketo veci nikdy nepochopia :) takisto verim v tie veci ktore som predtym napisal a tiez verim, ze ak sa ma nieco stat tak sa to proste stane a ak ma ma niekto na ulici zmlatit jak zito, tak mi nepomoze ani prirucne delo :D jednoducho sa to stane a basta
a ako si sam povedal, ja som nekonfliktny clovek a snazim sa drzat nejakych tych zasad bu (ako napr. nevyhladavat konflikty, snazit sa im vyhybat apod), ale opat su to veci, ktore niektory ludia proste nepochopia, jednoducho im to hlava nebere :P
ludia bezne spominaju svojich trenerov, ludi od ktorych sa ucili, u ktorych trenovali a ktorym sa chcu vyrovnat, to je uplne normalna vec, rovnako ako ostatny aj ja spominam svojho trenera (aj ked mu nehovorim trener :) ) osobne natom nevidim nic zle, to k sportom a bu jednoducho patri a nikomu nezazlievam ked hovori o svojom trenerovi, prave naopak, som zvedavy a chcem to pocut (ale kazdy je iny vsak? :) )
co sa tyka tych poulicnych bitiek, skinov, pankacov, anarchistov, hooligans apod. tak na takych ludi mam vlastny nazor (clovek ktory vyhladava nasilie asi nebude tak uplne vporiadku ;) )
ja tu nikoho nepresviedcam o tom co funguje a co nie, neodsudzujem ziadne bu/bs... to ze niektoe styly jednoducho nemam rad kvoli istym veciam s nimi spojenymi, neznamena, ze by som si myslel, ze su neucinne ;)
co sa tyka mojho veku, tak uz som tu pisal, ze nemam 15, ale o nieco viac :) (s topankami dokonca este viac :P )
jo a co sa tyka toho kung-fu, tak mas pravdu, je tu niekde taky thread, vola sa to 'kung-fu v ba' a naozaj chcem nejaky ten kung-fu styl pridat k tkd a k hapkidu a mozno ta to prekvapi, nechcem robit kung-fu preto aby som mal drsne reci a chodil sa von byt, ale s uplne inych dovodov ktore nikdy nepochopis ;) ono nato aby sa clovek naucil bit, nemusi chodit na nejake treningy, robit nejake bu a pocuvat tam tie filozoficke dristy, pravda? :P
no je to fajn debata, vzdy si rad pokecam (obzvlast v poslednej dobe sa hodne nudim :D ) ale mam taky zvlastny pocit, ze uz davno je tak trochu off topic :P
Naposledy upravil Balerion dne stř 27. dub, 2005 6:57, celkově upraveno 3
Balerion
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pucmaz » stř 27. dub, 2005 1:17

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 13:32, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » stř 27. dub, 2005 6:03

lidi, lidi, lidi, lidi...

Si to tady ráno pustím a koukám, že už to není o tématu, škoda...

Tak jako se nedávno každé fórum, kam přispěl plajer změnilo ve fórum svět vs. plajer, tak i teď, když přispěje balerion, je z toho svět vs. balerion. Takže tu máme další dvě stránky o tomtéž, svět píše totéž... Balerion píše totéž... a furt dokola.

Diví se někdo, že se tu zakládaj nový a nesmyslný auditka, když se v těch co nějakej smysl dávaj skončí vždycky u toho, že ten a ten nepodepsanej píše o tom a tom podepsaném, že je kokot a jeho bu nefunguje a ať si to jde zkusit do klietky, na ulici, na diskotéku a k nám do gymu?

Patrik

P.S.
2Balerion... prosím, nezačni teď v deseti dalších příspěvcích vysvětlovat, jax to myslel a že to a to s nemyslel vážně, protože je tam smajlík... si spočti, kolik smajlíků kam dáváš.
Naposledy upravil patrik dne stř 27. dub, 2005 6:08, celkově upraveno 1
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Balerion » stř 27. dub, 2005 6:05

pucmaz-co myslis tym sklidni? sak ja som kludny, nenadavm, neurazam (aj ked musim uznat, ze v tej debate predtym s geninom som bol trosku agresivny, ale to bolo tym, ze som mal blbu naladu a potreboval som sa trochu vybit :P ), neodsudzujem... jedine o co mi islo je trochu si pokecat, povedat svoj nazor a zistit nazor ostatnych, zabit trochu nudu... myslel som, ze o tom to tu je :/ preco clovek, ktory maodlisny nazor je skoro vzdy brany, ze chce druhych urazat apod.? viem, ze niektory ludia neradi pocuju otvorene nazory druhych a snazia sa ich urazit, ignorovat atd...:/ taktiec pouzivam kopu smajlikov (raz som bol dokonca na jednom fore nazvany 'smilie addicted' :D ) preto, aby bolo jasne, ze niesom nasrany, ale ze je setko ok a treba to brat z usmevom :D
taktiez som nepovedal, ze si ma prisiel 'podporovat', to by ma s tvojho prispevku nenapadlo, ale ja s tym tvojim prispevkom suhlasim, lebo presne to iste som sa tu snazil cely cas povedat (hm asi by som mal zacat chodit rovno k veci :D )
no zhrnuto a podtrzeno, som tu preto aby som si pokecal s ludmi o veciach ktore ma bavia a ktore mam rad... uz som zvyknuty, ze ludia so mnou povacsinou v istych veciach nesuhlasia, to uplne normalne, tak isto ako ja s mnohymi vecmi ktore tvrdia oni taktiez nesuhlasim, no dufal som, ze na fore o bu sa stretnem s trochu vacsim pochopenim (co sa nestalo), alebo si aspon budem moc poriadne pokecat, aj ked pod hrozbou, ze bude urazany a brany ako arogantny fracek (co sa stalo :D ), lebo mam proste iny nazor ako niektory ludia
no tot vsio, heh v skole som nerad pisaval slohy a rozne uvahy, no ked tak kukam na svoje prispevy na forach... 8O :D

patrik-ospravedlnujem sa, ze to tu tak trochu odbocilo od temy, je to asi trochu moja vina :/ :P

P.S. 2patrik-neboj, to ani nemam v umysle, setky veci ktore som povedal myslim vazne a su to veci za ktorymi si stojim, tymi smajlikmi som chcel len povedat, ze pokym ich pouzivam tak som kludny a ze treba brat tie veci 's usmevom' (proste v dobrej nalade a ne hned zacat druheho urazat ako mistr skepticky :) ale mozno som len zavysli na nich a akurat si to namyslam :P
Balerion
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 27. dub, 2005 8:37

Je to trochu od veci, ale od veci je tu uz niekolko poslednych stran. Cize rad by som sa spytal odbornikov na boj na zemi a na nastup na boj na zemi, co si myslia o nasledujucej obrane:

V okamihu ked protivnik, ktory ma chce dostat na zem, ukaze chrbat, zasadit mu tvrdy uder laktom zhora nadol do chrbtice alebo na vazy.

Nez ma tu zacnete nejako inteligentne sundavat ako blbca atd., tak par faktov:

- pytam sa uplne vazne, neni to provokacia
- boj na zemi vobec neovladam, teda par fint kde ako prstami zatlacit a tak, ale nic systematickeho
- nikdy som to nevidel urobit na zapasoch vale tudo a co aj viem coho, ale zas som ich az tak moc nevidel, a podla mna na to mali chlapci v pohode dost casu a priestoru
- par pokusov dostat ma na zemi so uz ustal (trening, nie ulica), stacilo trochu uhnut, nechat ist jeho energiu okolo, ... hmmm, mat vacsiu vahu :), a uz som mal krasny priestor na ten uder laktom, ... , ale zas nebudem mrzacit kamarata
- z ulice takuto skusenost nemam, teda popravde som uz davno ani ziaden problem na ulici nemal, staci sa na ludi milo usmievat, ... mat spravnu vahu a zostrih, .... no a samozrejme sa vcas vyhnut bande chlapcekov hrajucich sa na hooligans

No ale spat k otazke, fakt ma to zaujima, nevystavuje sa takto zemny fighter utoku na chrbticu alebo vazy? No a este sa da urobit, ak je hlava v dobrom uhle, chytit rukami za krk a vytvorit paku na krk medzi rukami a telom, a pri pohybe smetom dozadu a nadol, ted tam, kam ma chce super dostat, sa mu lame vaz.

Budem vdacny za nejaku rozumnu odpoved, mozete ma oslovovat kludne mojko (aspon viem, ze ma ma niekto rad) alebo chlapcek (v mojom veku tiez mile), ale nejake dristy o tom, ze o tom prd viem, si nechajte, lebo ako pisem hore, prd o tom viem.

---------------------------------------------------------------------------

A este k poslednym strankam toho, co tu rozoberate: Raz sa stalo, ze pupkateho pana v strednych rokoch (cca okolo 50) a ostatnych cestujucich
provokoval v autobuse adolescent (cca 20 rokov), az pan nevydrzal, a na zastavke vyhodil adolescenta z autobusu stylom mlatenie-kufrom-do, prvu dostal do ksichtu, dalsich par ako zaucha na hlavu ..... a z autobusu letel vdaka kopacke do zadku. No a na druhy den sa po meste roznieslo, ze prebornik v Muaithai za mesto ci za co celil presile cigosov :), pac mal chlapec nejake modriny na tvari. ..... Verte - Neverte
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod python » stř 27. dub, 2005 9:44

Ahoj Hugo, nepokladám sa za obzvlášť skúseného, ale toť moje vlastnoručné postrehy:

V okamihu ked protivnik, ktory ma chce dostat na zem, ukaze chrbat, zasadit mu tvrdy uder laktom zhora nadol do chrbtice alebo na vazy.
-nikdy som to nevidel urobit na zapasoch vale tudo a co aj viem coho, ale zas som ich az tak moc nevidel, a podla mna na to mali chlapci v pohode dost casu a priestoru

Toto sa skutočne používa, ale málo, lebo sa to neosvedčilo z niekoľkých dôvodov:
Predpokladajme, že súper ukazujúci chrbát útočí technikov (double)takedown (podraz úchopom za dve alebo jednu nohu ).
1. takedown je vykonávaný naozaj bleskovo - súper nemá čas reagovať ak priamo tento útok neočakáva. Málokdo "značkuje" vykonanie takedownu, obvykle predchádzajú úderové techniky (jab, cross, hook) v hornej zóne
2. súper po útoku na nohy takmer okamžite stráca stabilitu, podvedome sa zachytáva útočiaceho, prípadný úder zhora nemá pri vykonaní oporu v nohách.
3. to ale neznamená, že sa tam nejaký ten lakeť nezmestí ! :mrgreen: asi ale nie sú nejako účinné napriek skutočnosti, že pozdĺž chrbtice je hromada meridiánov a ich centier.... ?! Skúsený grappler okamžite po vydarenom útoku prechádza do fullmountu (pozícii na vrchu) lepí sa a skryje hlavu. A na zemi v submisívnej pozícii sa naozaj ťažko udiera.

- par pokusov dostat ma na zemi so uz ustal (trening, nie ulica), stacilo trochu uhnut, nechat ist jeho energiu okolo, ... hmmm, mat vacsiu vahu , a uz som mal krasny priestor na ten uder laktom, ... , ale zas nebudem mrzacit kamarata

Ono ten takedown je treba tiež riadne natrénovať. Správne si ušiel z centra útoku, ale ak ti dobrý grappler už zachytí nohy, vie okmažite meniť smer útoku. Ak prenesieš ťažisko na neho môžeš ho ako kontratechniku jednoducho svojim telom priklincovať o zem, ale ak zaváhaš čo len desatinu sekundy riskuješ, že ťa naberie dohora ako nosorožec a wrestlingovo praští o zem.

No ale spat k otazke, fakt ma to zaujima, nevystavuje sa takto zemny fighter utoku na chrbticu alebo vazy? No a este sa da urobit, ak je hlava v dobrom uhle, chytit rukami za krk a vytvorit paku na krk medzi rukami a telom, a pri pohybe smetom dozadu a nadol, ted tam, kam ma chce super dostat, sa mu lame vaz.

Zemní fajteri majú riadne obúchaný a otužilý chrbát. Záznamy zo zápasov valetudo ukazujú, že sem-tam ten lakeť ide, ale NIKDY som nevidel ani nepočul, že by to bol dôvod na ukončenie zápasu. Je to skôr také masírovanie súpera. Skôr sa obávam o ľadviny ako o väz, ako už som povedal, grappler hneď schová hlavu a "zasunie" šiju medzi ramená.

Správny postreh máš pri chytení súpera za krk -gilotíne- táto kontratechnika sa často používa, záleží na tom, či útočník stihne "prilepiť hlavu" o telo obrancu alebo nie.
Ďaľší spôsob kontry je thaiboxerský úkrok späť a kolienko do tváričky ´a la Ignashov´. Opäť ťažké časovanie.

Na záver: kto chce ísť na zem cez nohy mal by vedieť čo robí, a keď už to robí dobre, je ťažká obrana proti nemu.

Pekný tréning
python
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně