nej technika

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod hrom » pát 03. zář, 2004 11:38

Náš pes vyhrabává krtky na zahradě a pak si s nima vesele pohazuje. :D

A kočka nám nenosí hlavy, ale naopak těla bez hlav. Mám dojem, že si mrcha pochutnává na mozečku. :?
hrom
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod tombl » pát 03. zář, 2004 12:31

Kamarádka měla jednou křečka, ale ten byl naopak tak laxní, že ho jednou vzala do ruky a vypadly mu oči :( :( :(
tombl
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Angus » pát 03. zář, 2004 12:46

Koukám se držíme tématu tohoto fóra jako klíště. :wink:
Angus
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Onion » pát 03. zář, 2004 13:05

MaJ píše:Onion,
mohl by jsi prosim mne, cloveku neznalemu krvavych akci a dusevnich pochodu pri zabijeni, vysvetlit rozdil mezi ucenim se techniky zlomit vaz a ubodat nekoho nozem?
Mysle jsem si, ze jde pouze o odlisne cesty ke stejnemu cili? Pokud ano, pak opravdu nechapu tvoje moralizovani..... anebo si nastavujes zrcadlo?

Martin

Mohu jen konstatovat, že jsem reagoval především na poetičnost se kterou zde bylo popisováno zlomení vazu. Nikdy mne nechytnete při tvrzení, že je něco pěkného na tom, ubodat někoho nožem! Bodnout někoho nožem je nepěkná a disharmonická záležitost.
Nejvíc mne pobavila ta kombinace která vyplývá z mirovi reakce. Miro je velký bojovník a jeho nejoblíbenější technikou je technika o které se domnívá, že je taková jaká je, aniž by ji někdy zkusil. Jak charakteristické pro bojovníky profesionály :D :D :D
stay sharp
www.gunting.cz
Onion
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wushi » pát 03. zář, 2004 13:11

...uz som videl zlomenie vazu mysi macacim chvatom - zakusla ju do krku a tolko s nou mykala zo strany na stranu az to povolilo... :D
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » pát 03. zář, 2004 15:14

hmm
.uz som videl zlomenie vazu mysi macacim chvatom - zakusla ju do krku a tolko s nou mykala zo strany na stranu az to povolilo... Velmi šťastný

toto ponuka moj pes mackam ako beznu jednorazovu masaz ... :twisted: :twisted: :twisted:
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 03. zář, 2004 16:41

Mohu jen konstatovat, že jsem reagoval především na poetičnost se kterou zde bylo popisováno zlomení vazu. Nikdy mne nechytnete při tvrzení, že je něco pěkného na tom, ubodat někoho nožem! Bodnout někoho nožem je nepěkná a disharmonická záležitost.

Nemas pravdu. Akurat si este tu krasu neobjavil. Nerozpravaj o tom, comu nerozumies. Je milion sposobov ako bodnut. A niektore sposoby su proste funkcne ci esteticky kvalitnejsie ako ine. Krasa je v onej kvalite, vo funkcnosti, sposobe prevedenia atd. Predpokladam, ze ked ides bodnut niekoho Ty, bude to omnoho kvalitnejsie, ako ked pojde bodnut niekoho Tvoja 17-rocna susedka a bude pritom bezprizorne mavat nozom sem a tam. Takze Tvoje bodnutie bude celkom jednoznacne estetickejsie ako bodnutie Tvojej susedky.
Noz ma celu radu dalsich funkcii okrem bodnutia - a i samotne bodnutie nemusi nutne znamenat smrt, prave naopak, moze znamenat milosrdne vyradenie protivnika z boja bez toho, aby sme mu vazne ublizili. Podobne technika "zlomenia krku" ma celu skalu najroznejsich verzii, ktore nemusia koncit smrtou supera, prave naopak, jeho znehybnenie a kontrola. To su tak elementarne veci, ze proste neverim, ze by si tie idiotiny, co pises, mohol mysliet vazne - v podstate tym iba zakryvas iny problem, ktory mas.

Nejvíc mne pobavila ta kombinace která vyplývá z mirovi reakce. [b]Miro je velký bojovník a jeho nejoblíbenější technikou je technika o které se domnívá, že je taková jaká je, aniž by ji někdy zkusil. Jak charakteristické pro bojovníky profesionály :D :D :D[/b]

Clovek nemusi vsetko vyskusat, aby vedel, ze to funguje. Nikdy si este o tom nepocul? Domnievam sa, ze na svojich treningoch s nozom tiez nepodrezavas svojich partnerov, ze? Takze v podstate iba taras idiotiny, akoby si bol naprosty hlupak, hoci nim celkom zrejme nie si.
V com mas problem, Onion? Preco si svoj problem nevyriesis sam pre seba, ale namiesto toho chces po mne, aby som ho vyriesil za Teba? Preco po mne chces, aby som Ti robil pestunku? Si velky vojak, mas certifikaty absolvovania najroznejsich kurzov, dokonca mozes dokazat aj pisomne, ze sa vies bit, preco si neporadis s takym jednoduchym problemikom, ako je fakt, ze Ta drazdi moja existencia?
Chces odpoved, co je to, co Ta drazdi? Je to velmi jednoduche. Si vojak, si remeselnik. Ovladas perfektne svoje remeslo, ale nerozumies tomu, preco ho robis a kto vlastne si. A podvedome tusis, ze kazdy, kto rozumie bojovym umeniam, je na tom lepsie ako Ty, hoci aj nema Tvoje remeselne schopnosti. Pretoze kazdy bojovy umelec, na rozdiel od vojakov - remeselnikov, vie kto je a preco je taky, aky je. Pretoze o tom su bojove umenia - o sebapoznani. A to je to, co Ti tak velmi chyba.

Miro
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 03. zář, 2004 17:22

-> Miro

Musím se obdivovat Vaší schopnosti proniknout do hlubin lidské duše.

Osobně by mi asi nestačilo těch pár řádků Onion-sama k poznání jeho osobnosti a podvědomých traumat. Nebo se snad znáte osobně?

Technicky "elegantní" způsob jak někoho zranit či zabít ještě neznamená, že půjde v případě praktické aplikace o elegantní, harmonickou a povznášející činnost.

Možná by toto téma spíše než na www.bojovaumeni.cz patřilo na www.psychopatologie.cz...

mumeishi

P.S: http://www.boomspeed.com/logan_god/arguing.jpg
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 03. zář, 2004 17:33

Miro,bez urážky,ale jak Tě tak čtu,přijde mi,že se nemůžeš dočkat,jak někoho rozšmelcuješ na sračky......jestli hledáš krásu v tom,jak někomu zlámat krk,vykuchat ho,urazit palici......je mi Tě trošku líto.Ale tohle se dá léčit :wink: 8)
Není snad největší krásou a uměním život DÁVAT?????(místo toho,jak ho někomu vzít)..... :idea:

Fakt Ti nerozumím,asi jsem hloupej..... :oops: :oops: :oops: :cry:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » pát 03. zář, 2004 18:45

Mumeishi,

Technicky "elegantní" způsob jak někoho zranit či zabít ještě neznamená, že půjde v případě praktické aplikace o elegantní, harmonickou a povznášející činnost.

To je sice pravda, ale:
zaprve, povodna otazka nebola stavana na elegantnu, harmonicku a povznasajucu cinnost, ale na naoblubenejsiu a najefektivnejsiu osobnu techniku - a ta by mala byt svojim sposobom technicky elegantna, ak ma byt ucinna,
za druhe, je spusta zamestnani, ktore nie su elegantne, harmonicke ci povznasajuce a predsa to ti ludia robia bez toho, aby chodili dokola a bedakali nad svojim udelom a ze to nie je esteticke...
Nehovorim uz ani o tom, ze pre profesionalneho vojaka to *musi* byt (ci aspon mala by byt) elegantna, harmonicka a povznasajuca cinnost (zabezpecovanie stastia a istoty pre svojich bliznych, bla-bla-bla), napriek vsetkej krvi a formalnej surovosti ci krutosti - a ak nie je, tak by dotycny s tym mal skoncit, pretoze sa na danu pracu nehodi, pretoze mu to skor ci neskor vlezie na mozog. To sice na prvy pohlad znie ako naprosta vymetenost mozgu, ale je to v podstate jediny sposob, ako zachovat funkcnost armady - bez toho armada a ani policia nebudu fungovat a je lepsie ich kompletne rozpustit a nech si kazdy robi, co chce.

Jendis,

sorry za taky dojem, ale myslim si, ze proste viac-menej nevinna odpoved sa nafukla a teraz je z toho halo... Tvrdim, ze aj v tomto je krasa, ale samozrejme to nie je jedina krasa, ktoru vidim a citim. Chces debatovat o cinskej filozofii, buddhistickej meditacii ci taoistickej alchymii? Myslim, ze Ta hravo dokazem presvedcit o tom, ze ich viem esteticky a prakticky vychutnat podobne ako bojove umenia. Ci davas prednost zapadnej literature? Iny topic? No problem, len zacni...

Koncim s tymto topicom, uz tu nebudem odpovedat, nikomu. Onion, ak sa chces cokolvek opytat ci ak potrebujes s cimkolvek pomoct, prosim privatne. Dik.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 03. zář, 2004 20:22

Dobře,oháníš se tím,že otázka směřovala na nejoblíbenější techniku.....ale Tvá odpověď zněla - ZLOMENÍ KRKU!!!!!Vždyť takhle by Ti odpověděl 13-letej harant,kterej nedělá nic jiného,než že hraje na počítači akční hry a kouká na dementní filmy(a jeho vnímání reality je pokřivené)....kdyby Ti fakt bylo 13,asi bych se jen pousmál.Ale Ty se tu nejdříve prezentuješ jako Mnich a pak odpovíš takhle 8O 8O 8O Tos mě fakt dostal...... :roll:
Víš Miro,tady nešlo o jednu nevinnou odpověď.Však se na to podívej znovu,jak se v tom babráš a poeticky rochníš....mrkni na to nezaujatě,z pohledu jiného,než svého :wink: Fakt to pak vyznívá dosti ujetě..... 8O
Asi bude opravdu lepší,když toho necháme..... :wink:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » sob 04. zář, 2004 2:59

Ukropcany & Jendis,

ako som povedal, nebudem uz o tom debatovat, ale chcem Vam podakovat za Vase nazory.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » sob 04. zář, 2004 5:37

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 12:11, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » sob 04. zář, 2004 8:24

tombl píše:Kamarádka měla jednou křečka, ale ten byl naopak tak laxní, že ho jednou vzala do ruky a vypadly mu oči :( :( :(

a nebyl vycpanej?

Onion píše: Miro je velký bojovník a jeho nejoblíbenější technikou je technika o které se domnívá, že je taková jaká je, aniž by ji někdy zkusil. Jak charakteristické pro bojovníky profesionály :D :D :D

Na tomhle nevidím nic nepochopitelnýho... KDYBYCH já osobně popisoval oblíbenou techniku, napsal bych něco jako diagonální sek přímo ze saji "gjaku kesagiri" a okamžité "kesagiri" zpátky ve stejném úhlu... pro méně znalé :wink: je to 5. kata v seitei iai... nebo mnoho podobných pohybů s mečem. S džó bych popsal "gjakuteuči" respektive "kiriotoši" z pozice "hikiotoši no kamae", tedy úder, kterým rozbíjíte soupeřovu hlavu.... anebo by to byla úvodní část "čúdan kuricuke", tedy technika, při níž v horším případě soupeře zabijete a v lepším mu zablokujete ruce... krásný a elegantiní pohyb.

NIKDY si nevyzkouším, jak to funguje a proto pro Oniona zůstávám teoretikem, ale nechápu, proč bych nemohl napsat, že je to krásný, harmonický pohyb.

Ujetý je, když má někdo mezi oblíbenými stránkami videa různejch masakrů a zkoumá, co to s ním dělá.

V disciplínách který dělám já se učíš elegantně zabíjet, ale žádný zabijáky tady v dódžó nemáme. Ale kdyby si Onion přečetl něco o přeměně "budžucu" v "budó" asi by jeho rozdělování a soudy o teorii a praxi nebyly tak jednoznačné.

V jednom fóru tu Onion napsal, že viděl Katori ©intó rjú... Neříkám, že se tahle starobylá škola musí líbit každému, ale přesně tam vidím to, co popisuje Miro ohledně jeho lámání vazu.

mumeishi píše: Osobně by mi asi nestačilo těch pár řádků Onion-sama k poznání jeho osobnosti a podvědomých traumat. Nebo se snad znáte osobně?

Tohle se tu (rozuměj na fóru BU.cz a obecně na Inet fórech) dělá úplně běžně a řekl bych, že Miro hodnotil Oniona podle většiny jeho příspěvků... Tys je četl.

pucmaz píše:No ja si zase myslim, ze prave proto ze by takhle odpovedel 13ti letej parchant, ta Mirova reakce nemohla byt brana jinak nez s nadsazkou. Ja jsem se pri cteni docela pousmal. Nechapu proc na ni nekdo musi takovym hrdinskym zpusobem odpovidat, nebo proc nekdo citi potrebu nekomu dokazat, ze i kdyz dela bojove umeni, je to k nicemu, protoze jeste nikdy v praxi nikoho nezabil.
Se vsi uctou k Onionovi, mozna by spis nez tady nasel spolecnou rec s nekym na specnaz.cz, tam je takovych hrdinu jako maku.

S tímhle souhlasím. NAPROSTO...
Jednak jsem pochopil, že to byla nadsázka (i když to další pitvání to dost zdramatizovalo)...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fireball » sob 04. zář, 2004 8:35

Onion píše: Miro je velký bojovník a jeho nejoblíbenější technikou je technika o které se domnívá, že je taková jaká je, aniž by ji někdy zkusil. Jak charakteristické pro bojovníky profesionály :D :D :D

Na tomhle nevidím nic nepochopitelnýho... KDYBYCH já osobně popisoval oblíbenou techniku, napsal bych něco jako diagonální sek přímo ze saji "gjaku kesagiri" a okamžité "kesagiri" zpátky ve stejném úhlu... pro méně znalé :wink: je to 5. kata v seitei iai... nebo mnoho podobných pohybů s mečem. S džó bych popsal "gjakuteuči" respektive "kiriotoši" z pozice "hikiotoši no kamae", tedy úder, kterým rozbíjíte soupeřovu hlavu.... anebo by to byla úvodní část "čúdan kuricuke", tedy technika, při níž v horším případě soupeře zabijete a v lepším mu zablokujete ruce... krásný a elegantiní pohyb.

NIKDY si nevyzkouším, jak to funguje a proto pro Oniona zůstávám teoretikem, ale nechápu, proč bych nemohl napsat, že je to krásný, harmonický pohyb.

Ujetý je, když má někdo mezi oblíbenými stránkami videa různejch masakrů a zkoumá, co to s ním dělá.

V disciplínách který dělám já se učíš elegantně zabíjet, ale žádný zabijáky tady v dódžó nemáme. Ale kdyby si Onion přečetl něco o přeměně "budžucu" v "budó" asi by jeho rozdělování a soudy o teorii a praxi nebyly tak jednoznačné.

Tak pod toto sa podpisujem :? :? :? :? :? :? :?

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 04. zář, 2004 9:35

No dobře,možná to tak bylo......s nadsázkou jsem bral tu mačetu zezadu do palice.To mi vyznělo jako nadsázka.....u Mira mi to s těma detailama a následnýma odpovědima vyznělo rozhodně jinak.
Co se týče Oniona,myslím,že u něj reagujete na něco,co neřekl.Mně Onionova odpověď vyznívá dost jednoznačně a jasně a můžu jen souhlasit(i když určitě nejsem tak zkušený praktik)
Tady hodně lidiček radí,jak někoho dobít,zničit.....přitom z příspěvků mi taky přijde,že ten dotyčný nikdy nezažil situaci s hustou atmosférou,s přívalem adrenalinu a rozklepanýma nohama(při cvičení a sparringu tyhle situace nezažijete)......Onion prostě reaguje z pozice člověka,který to zažil.Alespoň takhle to vidím já.
Miro - OK,pohoda :wink: Vždyť je to jen diskuze.....taky neříkám,že jsi úchyl.Jen jsem se Ti snažil naznačit,žes napsal zhovadilost(alespoň z mého pohledu) :wink: Já je taky občas plácnu....očekávám,že mi to pak někdo taky řekne :wink: 8) 8) 8)
Naposledy upravil Jendis dne sob 04. zář, 2004 16:52, celkově upraveno 2
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tombl » sob 04. zář, 2004 10:36

Sorry, ale celá diskuse "Onion vs. Miro" mě připadne jako debata představitelů ČR a jistého pana filosofa(nevzpomenu si na jméno), která proběhla hned po útoku na WTC 11. září. Pan filosof se snažil sám proti všem "řemeslníkům" (asi 7 osob) osvětlit situaci z pozice útočníka - neptejme se: "Jak mohli zaútočit na NA©I AMERIKU, SVĚT DOKONALOSTI?" musíme se ptát: "Proč na nás zaútočili, co jsme udělali my špatně ?" - ale všichni z něj udělali sympatizátora s teroristy, neboť se nedokázali nezaujatě a "filozoficky" podívat do hloubky problému.

PS: tím rozhodně nechci nikoho pobouřit a dohnat k další nekončící debatě :twisted: :twisted: :twisted:
tombl
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod marvin » sob 04. zář, 2004 10:59

no ja len dodam podla toho co som si stihol vsimnut, ze "miro" a "onion" su si asi blizsia ako sami tusia. Mohli by si vzajomne vymienat svoje uchylno-sadomasochistickoonanisticke linky .... netusim preco sa niekto citi vacsi chlap ked sa pozera na zohavene ludske telo ... ???
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mantis » sob 04. zář, 2004 11:31

Sledovat různé horory, sadomaso krváky apod., je dle mého úchylka, ale umět se vyrovnat s mrtvým či zohaveným tělem je výhoda.
Jak tu někdo psal, když máte ten adrenalin a klepe se vám celé tělo a vy musíte dělat a reagovat, je to dle mého jen plus.

Setkal jsem se s tím ve své dřívější práci a myslet si, že toto je pouze záležitostí armády či policie, je dost krátkozraké.
Pročpak se ti mladí medici chodí dívat na patologii? A jsou to všichni úchyláci? Asi ne, ale je celkem hloupé, když se lékař u otevřené zlomeniny sesype :wink:
My se s tím ale můžeme denně setkat, jedna havárka a je vymalováno.

Ale abych pořád nemluvil o těchto věcech, mé nejoblíbenější techniky jsou páky kolenem na přební nohu, či podrazy přední nohy, ala mantis KF, úder ramenem z Yang taiji nebo obsházení (prolamování) rukou pomocí kombinace mantis wing tsun. :twisted:

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod KungPao » sob 04. zář, 2004 18:56

...
Naposledy upravil KungPao dne pon 24. led, 2005 0:51, celkově upraveno 1
KungPao
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně