Jeet kune do

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod pavela » čtv 17. úno, 2005 1:56

Dzin píše:to Pavela

Chtěl jsem tě jen upozornit na lidi co znáš a doufám, že uznáváš. Viděl jsi tady někdy podobný skřek od nich nebo už začínáš chápat, jakou si tu děláš ostudu! Bohužel jsi propásl i možnost se omluvit jako člověk, kterému to ujelo a dál se chováš opravdu nevhodně na někoho, kdo tady stále jen poučuje. Jak je vidět, buď tě tvůj učitel učí špatně nebo jsi vůči výuce dost odolný - což vypadá dost pravděpodobněji. :P
Hele kdo ty si, že posuzuješ jestli se chovam nevhodně, nějakej Guth - Jarkovský nebo co? A nevím za co bych se měl omlouvat, spíš ty mě. Máš představy o morálce a slušném chování poněkud zvrácené a drze se chováš ke stařečkovi. Vykládat o tom jak mě učitelé učí špatně, ty jsi nějaký chytrolín viď? Navíc ty i senior postrádáte základní schopnost porozumění psané řeči. Poznámka o honění brka, (jinak nevinném způsobu zábavy) byla myšlena obrazně, asi vám uniklo, že se tímto způsobem označuje slangově bezmezné obdivování idolu, asi jako když řeknu, že se někdo "modlí před obrázkem" třeba Karla Gotta. Apropó nikdo z kritizujících si nevšiml, že člověka kterého se to týkalo, tzn.Playera se to nijak nedotklo, nebopť mi odpovídá a může odpovídat stejnou mincí. Chápete co tím chci říct Džine a Seniore?, ze srdce se mi hnusí pokrytečtí moralisti, ti kteří konečně mají na koho UKÁZET PRSTEM a jako první začnou řvát, HELE PAVELA, vykřikl něco o honění péra, to je ostuda, to MY, které učitelé učí nejčistší morálce bychom tohle NIKDY nevypustili z úst. NENE hoši, to právě VY si po tom co na mě veřejně vylejete kýbl špíny(a možná i při tom) doma tajně honíte brko. :?
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » čtv 17. úno, 2005 2:01

Ahoj Pucmaz,dík konečně zde někdo kdo mluví jako člověk a ne jako Guth - Jarkovský :lol: Ty seš taky v Asii nebo ponocuješ?
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: filmy

Příspěvekod pavela » čtv 17. úno, 2005 2:10

player píše:Pavela:no cece asi takhle.Neznam tebou vedeny film,urcite bych se na to rad podival.Jde ale o to,ze me se nelibi jakekoli kung fu(co jsem videl,nerikam ze to je i ten tebou vedeny) filmy ze 70-80 let,kde pri kazde bitce na tebe ustavicne dycha do oci bijici predem nadefinovana choreografie,takze tem konfrotacim clovek muze ztezi uverit,nemluve o tech "stop-play" pohybech,jestli mi rozumis.U filmu s Brucem mam tento pocit minimalni,proto se mi jeho filmy libi.
Ted jsem zvedavej na ten novy film s tim thajcem,Ong bak nebo tak nejak se to jmenuje,urcite vis.Doufam,ze uz konecne nekoho trklo,ze "wire-fu" ala Jet Li neni to prave orechove;)
Já zapoměj Playere, Jingwumen se jmenuje anglicky Fist Of Fury, to si určitě viděl. Jinak abysme si rozuměli wire fu je hnus a naprosto se mi nelíbí, zejména když na ty provazy přivazujou někoho naprosto neschopnýho.(což se o několikanásobném šampionu číny Jet Lim říct nedá žejo) Ale Jet Liho filmy, ačkoliv dodnes obdivuju jeho mistrovství, které je s uměním BL skutečně neporovnatelné, se mi líbily do té doby než natočil první film v USA (Lethal weapon). Od té doby jsou to bohužel sračky plné wire fu a korunované sračkou největší, Zhang Yi mouův HERO, to je ohavnost i jako film i jako kungfufilm. Ovšem v Jet Liho filmech z produkce ČLR (Klášter šaolin, Shaolin Xiao Zi, Nan Bei Shaolin, žádné wire fu nebylo, jen čisté B umění. Ve filmech pozdějších(Huang Fei Hung, Fang Shi Yu, The Master atd) sice nějaký ty provazy mírně byly ale poměrně vkusně zakomponované, ne jako "letecké dny" a "broučci" v podání Chow Yunfata a Zhang Ziyi v Tygrdrak. To abychom si rozuměli co kdo obdivuje a u čeho si honí brko, abych potěšil pány moralisty... :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » čtv 17. úno, 2005 5:11

Jasne ze jsem v Asii. Mam tady dokonce jeste tak o hodinu vic nez ty...
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Senior » čtv 17. úno, 2005 8:15

To Pavela a Pucmaz

no jo, teď už budu vědět že výraz "honit si brko" je na stejné úrovni jako "honit si triko", i když s jiným významem. To víte, jsem z vesnice, internet jsem si tajně připojil z velína větrné elektrárny a tak se ke mě spousta věcí holt nedostane.
Nejsem ani moralista hystericky hlídající slušné mravy ani Mirek Dušín, jen mi to skutečně připadlo jako když někomu dochází argumenty a tak si bere do huby kde co, je tady snad takových případů málo? U Pavely jehož názory tady čtu rád a respektuji je mě sice trochu překvapilo že by se snížil k něčemu takovému (to jsem ještě nevěděl že "honit si brko" je skutečně nevinná nadsazená hláška), ale každý má své mínusy, ne? Teď když vím že to nebylo myšleno hanlivě ale ironicky...OK.
Tak co - dýmka míru? Nebo raděj to brko...? :D :D :D

Zdraví Vás Senior
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pavela » čtv 17. úno, 2005 13:28

Seniore, jak to myslíš 8O jaká dýmka míru, jaký brko, upozorňuju, že jsem 100% na holky :D . Ale konec srandy, věnujme se tématu, Player tady nadhodil srovnání Bruce Lee&Jet Li(Li Lianjie), myslíte si opravdu, že Bu. Jet Liho se nevyrovná BU BL?
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Senior » čtv 17. úno, 2005 14:14

Konečně k tématu

Vyrostl jsem v době "Brusliho" :D , hlavně díky polské televizi, na dlouho to byla jediná jakžtakž běžně dostupná hvězda BU a možná proto je na něj tak nekritický pohled. Dlouhé roky jsem i já žil v dojmu že byl nejlepší na světě, než jsem se dostal k dokumentům z jeho tréninků a hlavně z natáčení filmů, kde teprve potom člověk pochopí co všecko dokáže kamera a hlavně střih. Jako snad jeden z prvních byl J.Chan který na konci svých filmů dával ukázky z nepovedených záběrů a tím bořil mýtus toho že to co předvádí je skutečně výjimečné mistrovství natočené v jednom záběru...mistrovství to bezpochyby je, ale trošku tím ta aura padá. Nebýt těchto záběrů a dokumentů tak by neznalý člověk skutečně věřil tomu co vidí - tzn.neskutečné artistické a žonglérské kousky v jednom zátahu s divokou bitkou s kdekým. Teď konečně odpovím na otázku o Jet-Lim a BL: neřekl bych že jeden z nich je nějak výrazně horší a podle filmu se to nepozná už vůbec. To by chtělo posoudit třeba podle vývoje jejich bojovnické kariréry před filmem nebo mimo film.
A to že jsem viděl že ani BL nebyl žádný jedinečný Bůh, ale že taky občas něco zpackal ještě ale neznamená že teď na něj začnu plivat a vysmívat se mu. Ať je jeho skutečné BU jaké je, myslím si že málokdo z tohoto fóra by nad ním zvítězil a nikdo mu neupře že ho zná snad každý a že hodně lidí přivedl k BU.

Senior domluvil :)
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 17. úno, 2005 14:17

...nebo jinak,vyrovna se bojove umeni BL a JL nekomu z K1,Ultimaty apod?...nemyslim spartakiadu,ale schopnost bojovat naplno...asi odpoved nedostanu,ze..
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 17. úno, 2005 14:40

:))))

zase jedna povedená taškařice

kdo byl lepší - BL nebo JL?
kdo má nejlepší BU?
kdo si honí brko?
kdo se v noci prohání potemnělými Stínadly?
A co Mirek Dušín?

BU BU BU BU BU :))

sory, neberte to nijak osobně , ale při zběžném přečtení těch moudrých slov nahoře jsem si nemohl pomoci :)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 17. úno, 2005 16:47

to Pavela:

prostě je to jen potvrzené zklamání mistře teorie
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 17. úno, 2005 18:17

Pavela: jo tak to jo,Fist of fury samozrejme zanm i mam,dokonce to bylo nekde i pod nazvem Chinese connection a tady v CR to je distribuvano pod nazvem "Pest plna hnevu":)Tak se pak v tom vyznej;)
U Jet Liho me prave mrzi to,ze se vyskytuje v posledni dobe na tech dratkach,protoze verim tomu(coz pravdepodobne potvrzuji jeho drivejsi filmy,jak si naznacil),ze to nema vubec zapotrebi.
Jo a potesil si me se svym nazorem na Hero a Tygr a drak,sdilim stejny nazor;)
K porovnani dovednosti BL a JL se v podstate nemohu vyjadrit,protoze bych chte nechte posuzoval JL pouze z jeho filmu a bohuzel jen z tech wirefu,jine sem nemel tu cest videt:/
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 17. úno, 2005 19:06

player píše:Pavela: jo tak to jo,Fist of fury samozrejme zanm i mam,dokonce to bylo nekde i pod nazvem Chinese connection a tady v CR to je distribuvano pod nazvem "Pest plna hnevu":)Tak se pak v tom vyznej;)
U Jet Liho me prave mrzi to,ze se vyskytuje v posledni dobe na tech dratkach,protoze verim tomu(coz pravdepodobne potvrzuji jeho drivejsi filmy,jak si naznacil),ze to nema vubec zapotrebi.
K porovnani dovednosti BL a JL se v podstate nemohu vyjadrit,protoze bych chte nechte posuzoval JL pouze z jeho filmu a bohuzel jen z tech wirefu,jine sem nemel tu cest videt:/

Tak pozor! Jing wu men bylo uvedeno jako Chinese Connection v samotnych USA!!! :lol: (I kdyz to dnes kazdy zna jako Fist of fury)

http://imdb.com/title/tt0068767/
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 18. úno, 2005 7:15

pucmaz píše:Mimochodem stale cekam na to, az se nektery BL uctivac vyjadri k tomu vyroku s tim clunem a rekou. Jak je mozne, ze si BL bral do huby Buddhovy vyroky a vydaval je za svoje, navic o JKD? Nebo cekam marne?

Kdekdo si "bere do huby" Budhhovy (Kristovy, Lao´C, Konfuciovy apod.) výroky. Tak proč by si je nemohl vzít BL???
Pucmazi, to už je paranoia :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » pát 18. úno, 2005 7:27

Anonymní píše:
pucmaz píše:Mimochodem stale cekam na to, az se nektery BL uctivac vyjadri k tomu vyroku s tim clunem a rekou. Jak je mozne, ze si BL bral do huby Buddhovy vyroky a vydaval je za svoje, navic o JKD? Nebo cekam marne?

Kdekdo si "bere do huby" Budhhovy (Kristovy, Lao´C, Konfuciovy apod.) výroky. Tak proč by si je nemohl vzít BL???

Pardon, to jsem byl já, zapomněl jsem se přihlásit :wink:
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pát 18. úno, 2005 8:21

Anonymní píše:

Jenže něco jinýho je vydávat je za svoje... :?
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pát 18. úno, 2005 8:22

Dzin píše:to Pavela:

prostě je to jen potvrzené zklamání mistře teorie

Trhá mi to žíly...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » pát 18. úno, 2005 8:29

pavela píše:
Anonymní píše:

Jenže něco jinýho je vydávat je za svoje... :?

A on to fakt vydával za svůj výrok, resp. výrok o JKD??? Já jen, že jsem to nikde nečetl (přesněji řečeno v tom, co jsem kdy o BL a JKD četl...i když připouštím, že jsem se mohl přehlídnout). Prosím tedy o upřesnění.

Na druhou stranu - citáty a výroky se běžně používají, aniž by člověk musel uvádět zdroj, že - myslím tím v běžném hovoru, v diskuzi. Opakem je, když to člověk vydá písemně, pak by se zdroj uvádět měl.

Mě jen opět překvapila reakce Pucmaze (i když by mě to už překvapovat nemělo), jak to, že si BL vůbec mohl vzít do huby výrok Buddy...
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pát 18. úno, 2005 8:33

player píše:Pavela: jo tak to jo,Fist of fury samozrejme zanm i mam,dokonce to bylo nekde i pod nazvem Chinese connection a tady v CR to je distribuvano pod nazvem "Pest plna hnevu":)Tak se pak v tom vyznej;)

Nojóóóó, tak to máš díry v základním vzdělání, Jet Li tuším dostal 1.celočínskou medaili asi v 10 letech, pak ještě vychrál celočínské mistrovství ve wušu 19x, v různých stylech, všechno zlato. Jeho učitel Wubin, je ten nejtradičnější z nejtradičnějších. Pro zajímavost jsem vlepil nějaké záběry Jet Liho když ještě nebyl filmstar ale už BU star http://www.taijizlin.cz/wudang/malejjetli.avi , . apropó, jak jsem ho měl rád tak od té doby co natáčí v USA wire-fu mě NAPROSTO nudí.
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TAPTAK » pát 18. úno, 2005 10:03

player - videl jsi Fists of Fury pretoceny s Jet Li?<br>Kamarad to komentoval slovy - 'takhle to mohlo vypadat v podani BL, kdyby byl neco umel'.
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Angus » pát 18. úno, 2005 10:18

pavela píše:...konečně zde někdo kdo mluví jako člověk a ne jako Guth - Jarkovský :lol: ...

Co Ti vadí na tom, když se někdo snaží vyjadřovat slušně (třeba i jako Guth - Jarkovský) :?: :cry: :lol: :wink:
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně