player píše:Pavela:no cece asi takhle.Neznam tebou vedeny film,urcite bych se na to rad podival.Jde ale o to,ze me se nelibi jakekoli kung fu(co jsem videl,nerikam ze to je i ten tebou vedeny) filmy ze 70-80 let,kde pri kazde bitce na tebe ustavicne dycha do oci bijici predem nadefinovana choreografie,takze tem konfrotacim clovek muze ztezi uverit,nemluve o tech "stop-play" pohybech,jestli mi rozumis.U filmu s Brucem mam tento pocit minimalni,proto se mi jeho filmy libi.
Ted jsem zvedavej na ten novy film s tim thajcem,Ong bak nebo tak nejak se to jmenuje,urcite vis.Doufam,ze uz konecne nekoho trklo,ze "wire-fu" ala Jet Li neni to prave orechove;)
Já zapoměj Playere, Jingwumen se jmenuje anglicky Fist Of Fury, to si určitě viděl. Jinak abysme si rozuměli wire fu je hnus a naprosto se mi nelíbí, zejména když na ty provazy přivazujou někoho naprosto neschopnýho.(což se o několikanásobném šampionu číny Jet Lim říct nedá žejo) Ale Jet Liho filmy, ačkoliv dodnes obdivuju jeho mistrovství, které je s uměním BL skutečně neporovnatelné, se mi líbily do té doby než natočil první film v USA (Lethal weapon). Od té doby jsou to bohužel sračky plné wire fu a korunované sračkou největší, Zhang Yi mouův HERO, to je ohavnost i jako film i jako kungfufilm. Ovšem v Jet Liho filmech z produkce ČLR (Klášter šaolin, Shaolin Xiao Zi, Nan Bei Shaolin, žádné wire fu nebylo, jen čisté B umění. Ve filmech pozdějších(Huang Fei Hung, Fang Shi Yu, The Master atd) sice nějaký ty provazy mírně byly ale poměrně vkusně zakomponované, ne jako "letecké dny" a "broučci" v podání Chow Yunfata a Zhang Ziyi v Tygrdrak. To abychom si rozuměli co kdo obdivuje a u čeho si honí brko, abych potěšil pány moralisty...