Beh ?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod reccol » stř 11. kvě, 2011 9:44

Genesis píše:... nebo hraje soft ...

Tak na tohle bych vazne neriskoval nic jinyho nez kanady :wink:
reccol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod PC » stř 11. kvě, 2011 9:49

Genesis píše:Ale docela mi vrtá hlavou, v čem chodit, když zrovna neběhám?

sorry ale musel sem :-D

http://www.youtube.com/watch?v=v0QX0YYajFs
Pavel Codl
Chen Taijiquan - Chen Style Practical method
陈式太极拳
www.taijiclub.cz
pavel@taijiclub.cz
+420 602 213 628
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 11. kvě, 2011 10:43

PC - veeelky LOOOL :D :D :D

za seba - posledne dva behy som uz isiel 100% cez spicku, treba sa sustredit na spravnu techniku, nejde to same... a lytkove svaly bolia, boliaaa :twisted:

dam im teraz dva dni pauzu, nech zregeneruju poriadne a zvazujem zvolnit z 5 dni behania na 4, casovo je to dost neudrzatelne, ked chce clovek cvicit, bikovat aj liezt... a to nehovorim o ostatnych vykonoch :D

napriklad vcera - bol som na stene od siedmej, o deviatej som dosiel domov, sup na hradzu, o desiatej som dosiel domov na kasu... dnes sice pohoda, ale uplne citim, ako mi dva dni nicnerobenia urobia dobre :D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod reccol » stř 11. kvě, 2011 10:46

Jak to s tema lejtkama delate? Na beh pres spicku se soustredim uz par mesicu a fakt me nikdy neboleli, respektive ne vic nez predtim...
reccol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cohen » stř 11. kvě, 2011 10:54

reccol: mozno mas len stastie a lepsie geneticke predpoklady ako ja

a pre beh naboso som skusal zatial len travu a hladky asfalt. momentalne mam k dispozicii len ten asfalt, takze som len velmi opatrne zvysoval davky po 100 metroch...

buducnost - len co zozeniem nejaku vhodnu gumenu podlozku pod pracku, alebo nieco podobne, zmajstrujem si huarraches a hybaaaaj!! :-D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 11. kvě, 2011 11:57

ukropcany píše:4reccol - ja som s tým tiež nemal problémy... kopa x-boxerov behá veľa v telocvični po parketách a tam sa naučíš behať správne... o naskákaných hodinách na švihadle ani nehovorím... takže lýtka na tom majú lepšie ako bežní bežci čo behajú len v teniskách.

To muzu potvrdit. Jak jsem pred par lety hostoval dva mesice na thaiboxe, tak me ze zacatku hodne bolely lejtka, ale pak se to srovnalo. Pak uz me bolely uplne jine partie tela (hlava, holene a zebra) ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » stř 11. kvě, 2011 22:20

ukropcany píše:4genesis - no Ty na vol. 7 radšej nechoď... :twisted: :wink: :lol:
Nějak nechápu kam míříš.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » čtv 12. kvě, 2011 13:38

toddb píše:Berete nějaký potravinový doplňky na výživu kloubů a prevenci artrózy atp?Relativně dost lidí tady samozřejmě dělá nějaký to BS/BU, hodně lidí běhá a určitě další sporty provozuje, tak by mě zajímalo, jestli máte někdo nějaký tipy na kvalitní potravinový doplňky.

No já teď na doporučení (uživatelů, doktora) testuju Hyalgel - vcelku levná varianta s tím co by mělo být třeba.... Užívám chvíli z důvodu, že jsem si trocha na minulém semináři podělal koleno a nějak se to nelepšilo.... momentálně dávám dvojnásobné dávky a koleno se zdá o dost zlepšilo i když si dávám stále pozor a ve vychýlení to ještě není ono, ale už jej necítím v průběhu dne, po spaní, blbém hejbnutí a sportu...., na sport tedy zatím fixuju....
Samo stálou prevenci zvoří gumoví medvídci a další želatinové bonbóny :)
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » čtv 12. kvě, 2011 17:55

ukropcany píše:4genesis - no to bol samozrejme vtip... :D Ty si si nepozrel to video, čo sem postol PC?
No vtip sem pochopil, že tam je, jen sem ho nemoh najít :D
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » čtv 19. kvě, 2011 9:57

ty kokos, clovek aby si dal pri behu pozor na vsetko... na psov, uhybal slimakom, cyklistom a korculiarom... teraz aby jeden cakal aj utok zo vzduchu 8O :twisted:
http://vas.cas.sk/clanok/3985/vzdusny-u ... l-oko.html
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 19. kvě, 2011 10:26

Ale to je dobré, ne? Jenom běžet umí kde kdo ale uhýbat útokům dravé zvěře vzduch-země, jo to už chce trochu kumštu.
Já teda vždy koukám jestli neletí orel, výr velký, káně, krahujec nebo pterodaktyl ovšem ze všeho nejhorší jsou pštrosy.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pali » pát 20. kvě, 2011 13:22

Jenom běžet umí kde kdo ale uhýbat útokům dravé zvěře vzduch-země, jo to už chce trochu kumštu.

Komu sa aj to máli a potrebuje k behu aj estetiku a myslenie :wink:

Murakami Haruki
O čom hovorím, keď hovorím o behaní
Táto kniha je nezvyčajným súborom esejí o behaní na dlhé trate a zároveň spisovateľovým denníkom každodennej štvormesačnej prípravy na Newyorský maratón. Haruki Murakami behá už dvadsaťpäť rokov, každý deň desať kilometrov. Hovorí tu o fyzickej i psychickej bolesti, o starnutí, aj o tom, na čo myslí, keď behá a púšťa si pritom hudbu. Dnešný svet praje najmä silným osobnostiam a aj v literárnom svete sa uchytia cieľavedomí spisovatelia-manažéri v dobrej kondícii, a taký je aj Murakami.
Pali
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Toman » pát 20. kvě, 2011 14:46

RUNAR píše:Ale to je dobré, ne? Jenom běžet umí kde kdo ale uhýbat útokům dravé zvěře vzduch-země, jo to už chce trochu kumštu.
Já teda vždy koukám jestli neletí orel, výr velký, káně, krahujec nebo pterodaktyl ovšem ze všeho nejhorší jsou pštrosy.

Mimořádně obdařeným jedincům doporučuji věnovat zvláštní pozornost přítomnosti hadilova písaře na obzoru. :D
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » sob 21. kvě, 2011 16:16

Pali píše:O čom hovorím, keď hovorím o behaní

Mozno niekoho bude zaujimat trochu extremu, maraton spirituality:
http://bakos.blog.sme.sk/c/457/Maratonci.html
Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod reccol » sob 21. kvě, 2011 16:39

Zajimalo by me, kolik je na tom pravdy. Protoze by se to nemelo dat prezit / vydrzet.
reccol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cohen » pon 23. kvě, 2011 10:51

ked si rozlozis prekonanie 42 kilometrov na cely den, tak to vobec nie je nerealne... a pochybujem, ze ti mnisi to odbehnu, normalne to odkracaju.

ale k veci (teda k behu): v piatok som odbehol 6 km, s tym, ze v sobotu ma cakalo 12. lenze po vylezeni zo sprchy ma zacalo dost neprijemne boliet prave lytko v spodnej casti, takze voltaren a pokoj cely vikend. rozmyslam, preco sa tak stalo a vyslo mi, ze lytka nestihali regenerovat po zmene stylu behu, co sa nakoniec prejavilo varovnou bolestou... takze si dam este par dni pauzu (pre istotu) a potom to skusim cele odznova... nic lepsie mi nenapada. strecing po behu som nezanedbaval, bezecku abecedu som robil tiez... holt clovek sa uci na vlastnych chybach :roll:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod reccol » pon 23. kvě, 2011 11:04

Cohen: Ale tam v zaverecny fazi meli zvladat 84km denne, se spankem cca 2 hodiny a po dobu 100 dnu. To uz je trosku tezsi ne? :wink:
reccol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cohen » pon 23. kvě, 2011 11:19

reccol: zaverecnu fazu nekomentujem :D ale jeden sovietsky dostojnik, ktoreho mucila NKVD sa naucil spat postojacky, tak preco by nedal nejaky mnich 84 km denne 100x za sebou ;)

ucrop: a kde presne ta to boli? nie som si presne isty definiciou fascie, nasiel som toto www.reflexnaterapia.eu/myofascialna.html
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Clarke » pon 23. kvě, 2011 12:41

Tak jste mne zvyklali a šel jsem si taky zaběhat (nepočítám-li tělocvik kdysi na škole, tak poprvé v životě :oops: ).
Podlehl jsem a zkusil běh "naboso" - plátěný kecky s ultratenkou podrážkou, došlap hezky přes špičku ... a už čtvrtý den chodím jak namrdanej kačer. :D Lýtka odešly neskutečným způsobem. Den poté byl problém i jen přejít byt.
Clarke
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod cohen » pon 23. kvě, 2011 12:42

aha, to raz bolelo aj mna (zakliata prava noha)... len som nevedel, ze sa to vola plantarna fascia - a tiez som bolest riesil aj rolovanim chodidla po lopte... po dvoch tyzdnoch to nastastie preslo.

plus este dodatok - pozeral som si trosku anatomiu, tak opravujem nie lytkovy sval ma boli, ale achillovka cca v polovici. takze si ten pokoj doprajem kusok dlhsie radsej

keby to este niekoho trapilo http://www.beh.sk/mod/clanky/vzdorujte- ... ova-slacha
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně