Pohádky v BU

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Re: .

Příspěvekod NIK » úte 17. říj, 2006 13:46

luen píše:
fakt píše:Luen: ochotný diskutér. Jako ostříž sleduje svůj záměr. Dle svých příspěvků cvičí už dlouho. Dle neustálých pozvání na čaj-sparring si určitě věří v osobních soubojích. V diskusi velice silný. V případě, že někdo vysloví-vuje jiný názor je pozván na čaj-sparring-praktickou ukázku, anebo obviněn z hysterie.

Tento threat od počátku nepřipomíná diskusi a proto se připojuji k názoru, aby byl uzavřen.

Vždyt o nic nejde ... JEN DISKUTUJEME!!! Jaký záměr??? Záměr, že se nedám opít rohlíkem? To, že někoho pozvu na čaj neznamená, že si věřím v osobních soubojích a proto ho zvu!? To pozvání je přátelský akt a padlo tady jen ve vztahu k postojům na vysvětlenou jak jsem to myslel s tou terminologií... Jiný názor mi nevadí - naopak, ale musí to být NÁZOR - ne plácání do vody! Z hysterie obvinuji toho kdo má neadekvátní reakce a snaží se vyhnout přímé otázce např. tím, že překrucuje viz.:

Fakt píše:Myslím, že vím o co Ti jde a tak to tady řeknu:"Uznávám, že Ivan Rzounek dělá tradiční bojové umění. Toto umění cvičí poctivě a umí ho naučit své žáky tak, aby ho mohli použít."
Pokud Ti šlo o jinou osobu např. Jana Nováka, tak si pouze v viz. výše prohoď jména.
Jestli Ti to takhle stačí, tak se měj. Já si jdu zase cvičit to svoje.
, vytrhává z kontextu a pasuje se do role obětního beránka a začne sám sebe ukřižovávat! Což je projev hysterie. Nikdo o takové jednání nestojí ... Je to o BU, ale neni to terapeutický server. Mimochodem tvoje psychoanaliza mi také nějak nezapadá do kontextu tématu, ale prosím ... příště bych ocenil něco k tématu :wink:

Mimochodem je to velmi zajímavá a přínosná diskuze Obrázek

No mě už Luen taky pozval na "přátelský" čaj a mám týden zlomenou ruku a něco s okem :!: :lol: :lol: :lol: 8)
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » úte 17. říj, 2006 13:50

luen píše:Z hysterie obvinuji toho kdo má neadekvátní reakce a snaží se vyhnout přímé otázce např. tím, že překrucuje viz.:

Fakt píše:Myslím, že vím o co Ti jde a tak to tady řeknu:"Uznávám, že Ivan Rzounek dělá tradiční bojové umění. Toto umění cvičí poctivě a umí ho naučit své žáky tak, aby ho mohli použít."
Pokud Ti šlo o jinou osobu např. Jana Nováka, tak si pouze v viz. výše prohoď jména.
, vytrhává z kontextu a pasuje se do role obětního beránka a začne sám sebe ukřižovávat! Což je projev hysterie.
Mimochodem je to velmi zajímavá a přínosná diskuze Obrázek

Ano pár neadekvátních příspěvků jsem zaznamenal.
A nyní k mé osobě. Děkuji Ti za psychoanýlu. Potřeboval bych vysvětlit pár termínů, kterým nerozumím:
Překrucuje- nerozumím, napiš co.
Obětní beránek- ani trochu si tak nepřipadám, napiš něco konkrétního o svém pohledu, popřípadě o zdroji svých informací k mé osobě. Možná se potom budeme moci bavit v konkrétní rovině.
Hysterie- nechápu tento termín tak jak ho zde vysvětluješ, ale můžeš mi klidně vyložit svůj pohled.
Předem děkuji za vysvětlení. V opačném případě odešlu Tvůj příspěvek do říše pohádek.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 17. říj, 2006 13:55

NIK píše:No mě už Luen taky pozval na "přátelský" čaj a mám týden zlomenou ruku a něco s okem :!: :lol: :lol: :lol: 8)

Vlado zrovna ted ten vtip nebyl dobře načasovanej ..., ale až se sem skutečně dostavíš, tak budeš odcházet celej a zdravej ... :wink: neboj nic!!!
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » úte 17. říj, 2006 13:59

luen píše:
NIK píše:No mě už Luen taky pozval na "přátelský" čaj a mám týden zlomenou ruku a něco s okem :!: :lol: :lol: :lol: 8)

Vlado zrovna ted ten vtip nebyl dobře načasovanej ..., ale až se sem skutečně dostavíš, tak budeš odcházet celej a zdravej ... :wink: neboj nic!!!

Musel sem trochu uvolnit atmosféru :wink: :lol:
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » úte 17. říj, 2006 14:02

Miro napsal Ja si napriklad tiez osobne myslim, ze povazovat wingchun za vnutorny styl je absolutny nezmysel - a nielen myslim, som o tom presvedceny, je to naprosto samozrejme a Pavela v tomto ohlade nevie o taijiquan dostatocne vela, ked oznacuje wingchun za taijiquan juhu - ale sam wingchun necvicim a tak sa do toho nepustam, pretoze som proste nekvalifikovany, hoci by som tiez mohol natarat blbosti o obdobnej praci s rukami a kadeco... V tom případě mě blbému vysvětli, jaký je rozdíl mezi tchui šou(v tchj ťi čchüan a třeba v i-čchüan) a čch-šou (chisao) ve wingchun. Hele Miro, moje kvalifikace ve wingchun je nulová, jenom že kamarádim s Yiwanem, takže občas koukám přes plot jak to kluci cvičí ale sorry v tchajti bych se teda považoval za trošku vzdělanějšího, protože jsem se učil a učím od lidí, kteří jsou povětšinou mistři mistrů, kteří učí vaše učitele ve wušu školách, sorry. Nemyslim si, že bych tchaj ťičchüanu nějak skvěle rozuměl ale v porovníní s ostatními laowai jsem měl mnohem větší příležitost, jak řekl Issaac Newton, stál jsem na ramenech titánůObrázek
Fakt se nechci ohánět svými učiteli ale když jsi to tady vytáhl, tak teda musím malinko podpořit svojí kvalifikaci(klucí od Yiwana tady taky mají rodokmen tak co bych se nevytáhl)
Pavelovy studia Tchj ťu ćchüan: Tai Ji Quan Chen style old* Zhu Tian cai,Chen Zheng lei-Qin Ming Tang,Guo Shao Heng-Pavela

Tai Ji Quan Chen Fa Ke style:
Chen Fa ke-Li Zhong yin,Tian Jian hua-Pavela
Yang style xin jia: Yang Chen fu-Li Yu bin-Li Tian ji-Liu Guo chen-Pavela
Yang style lao jia: Yang Chen fu-Yang Zhen ji-Zhou Feng Ying-Pavela
Wu style-Li Bin ci-Jin Lian(Aisin Gioro)-Pavela /// Asi to není dost ale přesto si dovoluju tvrdit, že Tchaj ťi je velmi příbuzné s Wingchun a nácvik tlačení rukou je identický. Wingchun je vnitřní styl a stejně jako Taiji je vyšším stupněm Shaolin gongfu. Opakuju, vysvětli mi rozdíl mezi Chisao a Tuishou a uznám, že máš pravdu(asi by to ale bylo na čaj u Yiwana, o wingchun mluvím opravdu jako laik,pozorovatel a kungfu teoretik
Obrázek
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 17. říj, 2006 14:07

tohle bylo k tobě!
fakt píše:Myslím, že vím o co Ti jde a tak to tady řeknu:"Uznávám, že Ivan Rzounek dělá tradiční bojové umění. Toto umění cvičí poctivě a umí ho naučit své žáky tak, aby ho mohli použít."
Tohle už ne!
fakt píše: vytrhává z kontextu a pasuje se do role obětního beránka a začne sám sebe ukřižovávat! Což je projev hysterie.

fakt píše:Hysterie- nechápu tento termín tak jak ho zde vysvětluješ, ale můžeš mi klidně vyložit svůj pohled.

Tohle je OT! Takže bez reakce.

Btw psal jsem ti SZ k tomu co jsi napsal..., tak nedělej troubu... Moc dobře víš co mi vadí - stále to platí ... Ještě ti něco neni jasné?
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Pohadky v BU

Příspěvekod mnich » úte 17. říj, 2006 14:26

pavela-jednak proto ze priprava trva prilis dlouho.to ze to cvicila garda cisare je dle mne zavadejici informace.cvici to mohli ale pred vstupem do rad cisarske gardy to mohli byt letiti zaci sifu jang lu chan nebo pochazeli z vesnice kde to cvicil kazdej.krom toho jak za cisaru tak za republiky dostavala spousta mistru bu cestne tituly cvicitel narodni armady atd...jestli se u thdesiho cinskeho vojska neco ucilo tak to muselo byt rychle a srozumitelne.proto mne zed thai ti nejak nezapada.minulost bu se vsemy neporezitelnymi mistry saoliny a wutangskymi mudrci je jdena velka pohadka,zovna jako ze vsichni cisarovo vojaci cvicili a umneli kung fu ....ata
mnich
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Re: Pohadky v BU

Příspěvekod pavela » úte 17. říj, 2006 15:35

mnich píše:pavela-jednak proto ze priprava trva prilis dlouho.to ze to cvicila garda cisare je dle mne zavadejici informace.cvici to mohli ale pred vstupem do rad cisarske gardy to mohli byt letiti zaci sifu jang lu chan nebo pochazeli z vesnice kde to cvicil kazdej.krom toho jak za cisaru tak za republiky dostavala spousta mistru bu cestne tituly cvicitel narodni armady atd...jestli se u thdesiho cinskeho vojska neco ucilo tak to muselo byt rychle a srozumitelne.proto mne zed thai ti nejak nezapada.minulost bu se vsemy neporezitelnymi mistry saoliny a wutangskymi mudrci je jdena velka pohadka,zovna jako ze vsichni cisarovo vojaci cvicili a umneli kung fu ....ata
Prosimtě, co je na taiji pomalýho a nesrozumitelnýho.Nic nebrání tomu aby to cvičilo vojsko, taqijiquan se nijak zvlášť neliší od ostatního wušu. Taiji je jednoduchý a naprosto srozumitelný, není v tom žádná věda a není o nic pomalejší než ostatní BU. Ani příprava netrvá o nic dýl...Armáda cvičila Xingyi, Pakua tak proč by ne Taiji??? A minulost nemusí být zrovna pohádka, spousta soubojů je historicky doložených a známých.
Naposledy upravil pavela dne úte 17. říj, 2006 15:38, celkově upraveno 1
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » úte 17. říj, 2006 15:36

rychlé bojové umění, jediné praktické bojové umění, nové bojové umění oproštěné od zbytečných zastaralých technik, atd atd, to jsou právě ty největší pohádky (šířené z propagačních letáků různých organizací) :cry:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 17. říj, 2006 15:58

pavela píše:rychlé bojové umění, jediné praktické bojové umění, nové bojové umění oproštěné od zbytečných zastaralých technik, atd atd, to jsou právě ty největší pohádky (šířené z propagačních letáků různých organizací) :cry:

JJ rychlokvašek je všude jako máku! Ale pokud z toho vyrostou a pochopěj, že nic neni hned..., že je třeba proto taky něco udělat..., tak to vlastně ani neni problem! Problem to začíná být až ve chvíli kdy "zamrznou" Obrázek
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 17. říj, 2006 19:07

mirne off topic: omluva Jendisovi - poslal mi SZ, ktery radu veci ktere jsem se mylne domnival, uvedl na pravou miru. diky, vse nej
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 17. říj, 2006 19:42

Díky za vyjasnění...respect. :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » stř 18. říj, 2006 3:47

Panove,

Doufam, že je to celé jen nějaké hloupé nedorozumění a doufám, že už
přestaneš psát v duchu uraženého obětního beránka. Nikdo ti tu nejde
po krku a nikdo netouží po tvém skalpu - a proto bych krotil úplně
zbytečné emoce a zachoval bych chladnou hlavu ... Jsi myslím buddhista
a těm je vlastní ROZPOU©TĚT své ego ...

Nie som urazeny baranok a cela tato debata sa mna osobne ani v najmensom netyka (moji studenti taijiquan a baguaquan a ucastnici mojich seminarov v Cechach by to mohli celkom jednoznacne potvrdit, nie je to vsak potrebne). Preto mam naprosto chladnu hlavu a snazim sa velmi triezvo hodnotit cely tento thread. Moj nazor je, ze tento thread je extremne neferovy, tak neferovy, ze som dokonca aj uvazoval, ze prestanem na toto forum prispievat uplne. Dvadsat stran som cakal, ze bud Vam to dojde, alebo to utichne samo od seba, bohuzial uz nemam zaujem byt dalej trpezlivy a vravim, ze to co sa tu robi, je hanebnost.

1) Neočernujeme žádné JINÉ styly BU, ale špatné BU (několikrát to tady
padlo) resp. diletantský přístup lidí k BU!!! ®e si to vzal na sebe
(ač to tak nikdo nemyslel), je tím, že se nebavíš o kung fu/BU, ale
pouze o sobě. Nevím jak mam vysvětlit fakt, že se tady bavíme o BU a
ne o tobě ... Prostě se povznes nad to, že když někdo napíše tai ji
quan, že tím myslí TEBE (pokud v tom neni tvůj záměr a neni to nějaké
tajné cvičení)

To je skreslovanie faktov. Bolo povedane velmi jasne, ze uroven taijiquan v Cechach je blablabla... Nebolo to o spatnom BU, ako tvrdis, BU nikdy nie je spatne, iba ludia su spatni - ale ludia tu neboli menovani, menovane bolo cele taijiquan v Cechach... To je jasny sweeping statement - neslo a nejde Vam o spatne BU, slo/ide Vam o ociernovanie celeho taijiquan v Cechach, nepripustne ste to zovseobecnili na vsetkych cvicencov taijiquan, hoci vacsinu z nich ste nikdy nevideli cvicit a nikdy nestretli. Nie je to hanebnost?

2) Jak sis všiml..., ona se ta debata zdaleka netýká jen tai ji quanu,
ale i dalších stylů např. wing/ving chun/tsun, hung kuen, aikido ...
prostě všech BU obecně ... a nikdo kromě tebe to nevztahuje na svou
osobu!!!

Ano, ale nikdy tu nebolo povedane, ze wingchun v Cechach je nahovno, podme ho rozoberat, nikde nebolo povedane, ze hunggar v Cechach je nahovno, podme ho rozoberat - bolo to povedane iba o taijiquan. To povazujete za ferovy pristup? A pritom vy dvaja taijiquan vobec necvicite! Preco ste si nepovedali, podme rozoberat ten nahovno wingchun v Cechach, ktory robime a ktoremu rozumieme?

3) Cintáty typu:"Nemame o nich ani paru ...???" Tomu říkám věcný
argument ... Ano mnoho škol BU je opředeno pohádkama!!! Kéž by
takových škol bylo pár a jen hrstka ... bohužel..., opak je pravdou,
je jich většina a proto má kung fu takovou reputaci - jestli si to
nevěděl, tak ti to tímto oznamuji Jestli ti ta reputace vyhovuje a
vadí ti, že někdo má chut a odvahu to změnit, tak se od toho distancuj
a nemusíš se této debaty nijak účastnit - nikdo tě nenutí!!!

Nie som sam, komu je to uplne jasne, vie to minimalne aj Sun. Kungfu ma blbu reputaciu iba u tych, ktori mu nerozumeju - ked raz zacnes kungfu rozumiet, Luen, pochopis velmi rychlo, ze tu reputaciu mu nikto nemoze vziat. Chce to len zacat tomu kungfu (napriklad tym vnutornym stylom) rozumiet.
A ako chces zmenit, nieco, comu vobec, ale vobec nerozumies? Preco nejdes na nejaku diskusnu grupu fyzikov vyhlasovat, ze chces zmenit Einstovu teoriu relativity? Pretoze sam vies, ze by Ta vyhlasili za hlupaka. Preco Ti nedojde, ze to iste robis aj teraz na tomto fore?

4) Budeš se divit, ale obecně je u nás wing chun resp. jeho úroven
dost mizerná (v tomto ohledu neni wing chun nijak výjimečný) ... Je
totiž také opředen mnoha mýty z říše pohádek ... Myslel jsem, že ty
budeš jeden z prvních kdo bude věci kolem BU poctivě uvádět na pravou
míru ..., ale to jak se k tomu stavíš, je to tvoje volba a tvuj boj!!!

Rozumies bojovym umeniam velmi malo - ked sa pozries do Ciny, zistis, ze mnohi majstri stale propaguju ideu nebojovania a nefighting, bojove umenia ju obsahovali odjakziva a stale ju obsahuju. Mozem Ti citovat mnoho, mnoho prikladov... Pre Teba su to pohadky, lebo kungfu este stale vobec nerozumies, ale mas tu neskonalu drzost poucat ludi, ktori sa snazia tomu porozumiet, tvrdenim, ze to robia spatne... Samozrejme, vzdy budem uvadzat na pravu mieru nespravnosti - ked mi bude niekto bajit o mystike taijiquan, poviem mu svoje, neboj. Ale ked mi niekto bude pchat pod nos svoje nedokonale pochopenie ako jediny spravny nazor, tiez mu musim povedat svoje, sorry.
A neboj, som si dobre vedomy urovne wingchunu ci ineho kungfu v Cechach - ked jeden ucitel wingchunu ma taketo nazory a hlavne take pristupy, tak sa vobec nedivim, ze uroven kungfu v Cechach je tak mizerna...

5) Jestli máš pocit, že toto téma bylo založeno proto, aby tě tady
někdo urazil..., tak si špatně vykládáš to, co tady píšeme. Myslím, že
ty sám se nepočítáš do kategorie lidí o jejichž nekalích praktikách se
zde píše!!! Potom ale neni tvá sebestřednost a egoismus na místě!!!
Btw KDO tě tady urazil a ČÍM a nakonec bych tě chtěl požádat o tohle:
Když tady s námi celou dobu diskutuješ, polemizuješ ... dojdou ti
argumenty nebo chut, tak se pak prosím nedožaduj pomoci sifu I.
Rzounka - aby si nás zkrotil, odvolal apod.... To je hodně DĚTINSKÉ a
... "cenzura"! Pořád píšeš o vyzrálosti, širších aspektech chápání BU
a vnášíš do toho našeho "primitivního" pohledu duchovní dimense ...
Jednej podle toho jak kážeš a nechovej se zbaběle a přízemně - to
přeci neni tvá parketa ... ty už si "JINDE" ...

Ano, mohol si sa dovtipit, ze sa nepocitam medzi ludi, ktorych tu s kamaratom znasilnujes svojim myslenim. Mohol si sa preto dovtipit, ze to co tu pisem, nie je moja sebestrednost a egoizmus (lebo Vase vycitky voci studentom taijiquanu v Cechach sa ma vobec netykaju) a mohol si sa tiez pokusit dovtipit, preco to vsetko asi pisem. Mozno by Ti doslo, ako velmi neeticky tento thread je. Inymi slovami, snazim sa ochranit tych, ktori si cvicia taijiquan iba pre radost z pohybu ci pre zdravie, ci pre akekolvek ine dovody ako je ten Tvoj jediny spravny, snazim sa ochranit vsetkych tych, ktori vyznavaju ine priority (napriklad aj tehotne zeny a ludi, ktori zacnu cvicit taijiquan po 60-tke) pred "odbornikmi", ktori im tvrdia, ze ked nevedia dat ranu, nie je to bojove umenie. Ywanovi toto malo byt davno jasne jak facka a davno Vas oboch mal stopnut pretoze tento thread je proste hanebnost.

Miro

P.S.: Pavela, ak sa Ta moj vyrok dotkol, sorry, ale uz som kompletne otraveny a ani v najmensom netuzim o nicom debatovat verejne (hoci si za svojim nazorom stojim). Bud si to nechajme na inokedy alebo prijmi moje ospravedlnenie - ak chces, prehlasujem, ze som sa mylil, a prosim Ta o prepacenie. Dik.
Naposledy upravil Miro dne stř 18. říj, 2006 4:15, celkově upraveno 1
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » stř 18. říj, 2006 4:06

Pan Zhang vyzval pana Chena na suboj. Na zaciatku suboja pan Chen povedal: Pan Zhang, dovolte mi zacat na Vasej strane ringu, aby ma moji priatelia lepsie videli. Tak si vymenili pozicie na bojisku. Potom pan Chen povedal: Prepacte, pan Zhang, ale kedze som zo severu Ciny, z hladiska etikety by som mal zacat tento suboj na povodnom mieste. Tak si vymenili pozicie opat. Nato pan Chen povedal: Prepacte opat, ale moja matka sedi priamo za mnou. Prosim, vymenme si pozicie opat, aby som ju nezneuctil tym, ze k nej budem otoceny chrbtom. Napokon panovi Zhangovi doslo, ze pan Chen ho trikrat manipuloval v ringu bez toho, aby sa ho co len dotkol a uklonou priznal svoju porazku. Tomu sa hovori bojove umenie.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » stř 18. říj, 2006 7:10

luen píše:
Btw psal jsem ti SZ k tomu co jsi napsal..., tak nedělej troubu... Moc dobře víš co mi vadí - stále to platí ... Ještě ti něco neni jasné?

Předem velice upřímně děkuji za Tvoji reakci.
Neříkám, že všemu rozumím, ale oceňuji čas, který jsi mi věnoval. SZ zde necituji, protože respektuji, že se jedná o soukromou zprávu ale. SZ kterou jsem od Tebe obdržel začíná velice ublíženě a pasuješ v ní sebe-vás do role obětního beránka. Odepsal jsem Ti, že to tak není. Mé reakce se týkají pouze příspěvků tohoto threadu a snaha o to podsunout mi jiné zájmy vidím jako levný pokus o znevěrohodnění názoru, který se nehodí.
Závěrem SZ mi přeješ pevné zdraví. Za to Ti děkuji a přeji totéž.
Fakt

PS: Prosím redakci a ostatní, aby má odpověď nebyla brána v kontextu s odpovědí Mira. Vystupuji v tomto fóru za sebe. Fórum se mi vcelku líbí a já se na něm učím jiný typ komunikace, než na jaký jsem byl v době přednetové zvyknutý. Přiznávám, že jsou mé příspěvky občas jedovaté, ale mám za to, že jednám s dospělími lidmi s dostatečným nadhledem na to, aby takovou formu komunikace strávili. Reaguji na příspěvky a celkové ladění diskuse a opomíjím zájmy škol a stylů v diskusy zainteresovaných. Děkuji
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » stř 18. říj, 2006 7:48

Miro píše:Pan Zhang vyzval pana Chena na suboj. Na zaciatku suboja pan Chen povedal: Pan Zhang, dovolte mi zacat na Vasej strane ringu, aby ma moji priatelia lepsie videli. Tak si vymenili pozicie na bojisku. Potom pan Chen povedal: Prepacte, pan Zhang, ale kedze som zo severu Ciny, z hladiska etikety by som mal zacat tento suboj na povodnom mieste. Tak si vymenili pozicie opat. Nato pan Chen povedal: Prepacte opat, ale moja matka sedi priamo za mnou. Prosim, vymenme si pozicie opat, aby som ju nezneuctil tym, ze k nej budem otoceny chrbtom. Napokon panovi Zhangovi doslo, ze pan Chen ho trikrat manipuloval v ringu bez toho, aby sa ho co len dotkol a uklonou priznal svoju porazku. Tomu sa hovori bojove umenie.

Miro

To je zdařilé :wink: :lol: :lol: :lol:
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » stř 18. říj, 2006 9:11

Zdar a silu!

Po precteni dlouheho prispevku od Mira jsem si vybavil jednu scenu z filmu "Cerni baroni":

Kefalin: "No a ted reknete vy me, stejne ze ..., ze to bylo vsecko uplne absurdni?"
  Terazky: "Bolo. A ako. ... A povedzte mi, Kefalin, co vy si predstavujete pod takym slovom absurdny?"
  Kefalin se zasmeje: "Aha! No jo. No jo, no, tak se mejte pekne, pane majore."

Obrázek

Pro priznivce tohoto filmu: original tohoto rozhovoru je k dispozici zde (zazipovany wav) :wink:
Naposledy upravil SiuLouFu dne stř 18. říj, 2006 9:16, celkově upraveno 1
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » stř 18. říj, 2006 9:11

Hyperboreus píše:Jestli mohu,chci se tě zeptat,co rozumíš pod pojmem"vedení Qi"?

A povedzte mi, Hyperboreus, co vy si predstavujete pod takym slovom Qi?
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » stř 18. říj, 2006 9:26

Miro píše:Pan Zhang vyzval pana Chena na suboj. Na zaciatku suboja pan Chen povedal: Pan Zhang, dovolte mi zacat na Vasej strane ringu, aby ma moji priatelia lepsie videli. Tak si vymenili pozicie na bojisku. Potom pan Chen povedal: Prepacte, pan Zhang, ale kedze som zo severu Ciny, z hladiska etikety by som mal zacat tento suboj na povodnom mieste. Tak si vymenili pozicie opat. Nato pan Chen povedal: Prepacte opat, ale moja matka sedi priamo za mnou. Prosim, vymenme si pozicie opat, aby som ju nezneuctil tym, ze k nej budem otoceny chrbtom. Napokon panovi Zhangovi doslo, ze pan Chen ho trikrat manipuloval v ringu bez toho, aby sa ho co len dotkol a uklonou priznal svoju porazku. Tomu sa hovori bojove umenie.

Miro

Ahoj Miro, jo to je vynikající příklad vrcholu v BU vítězství bez boje, tedy aspoň to tak vnímám, zase na druhou stranu ty mistry co jsi jmenoval ti by asi neměli problém s ochranou svého zdraví a života, kdyby došlo na boj. Já sice se snažím chápat BU jako komplexní studium, které by ti mělo přinést jako výsledek pochopení a ochranu v celém spektru života, tedy ochranu nebo spíš umět se vypořádat se všemi nástrahami života ať je to úmrtí někoho blízkého v rodině, egoistický šéf, nebo ochrana zdraví při napadení mé osoby přičemž tahle položka může být na posledním místě, ale přesto by tam být měla. Myslím, že pokud někdo cvičí něco odvozené od slova bojové nebo válečné, tak by tam ta složka být měla a měla by být funkční. Když se budu chtít vypořádat s nástrahami života, můžu samozřejmě začít praktikovat pod nějakým mistrem zazen a nemusím cvičit BU, ale ikdyž se vším nesouhlasím v téhle diskuzi, tak v jednom některým diskutérům musím dát za pravdu, že pokud se někde necvičí ta bojová-válečná dovednost, ale prostě nějaká jóga v pohybu, tak by tak měla být i pojmenovaná. Neber to prosím, jako nějaký útok na tvoji osobu, tvoje příspěvky jsou pro mě přínosné. Jenom jsem tím chtěl vyjádřit jak to vnímám já.
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod irzounek » stř 18. říj, 2006 9:59

Mno, ani Ti nepisu "Zdar", Miro...

Ano, ale nikdy tu nebolo povedane, ze wingchun v Cechach je nahovno, podme ho rozoberat, nikde nebolo povedane, ze hunggar vCechach je nahovno, podme ho rozoberat - bolo to povedane iba o taijiquan. To povazujete za ferovy pristup? A pritom vy dvaja taijiquan vobec necvicite! Preco ste si nepovedali, podme rozoberat ten nahovno wingchun v Cechach, ktory robime a ktoremu rozumieme?

"ne.er si do huby Miro" (sorry za vulgarismus, jsem proste ze Zizkova :-)), co napsal LUEN v Tvem bodu 4. ? Precti si to.
Mimo jine o wing chun je tu diskuzi hafo, neumis cist?

Nie som sam, komu je to uplne jasne, vie to minimalne aj Sun. Kungfu ma blbu reputaciu iba u tych, ktori mu nerozumeju - ked raz zacnes kungfu rozumiet, Luen, pochopis velmi rychlo, ze tu reputaciu mu nikto nemoze vziat. Chce to len zacat tomu kungfu (napriklad tym vnutornym stylom) rozumiet.
A ako chces zmenit, nieco, comu vobec, ale vobec nerozumies?

bud hodne opatrnej v tom co pises Miro, nejenom ze uz zacinas psat uplne blbosti ale zacinas uz i utocit na konkretni lidi. Kdyz se Te to vsechno tak moc netyka a jsi tak vpohode, tak takovy veci skrabej na stenu ve svy meditacni jeskyni kde to nikdo nikdy nebude cist. Protoze kdyby to nahodou mohlo nekoho nastvat a nevedel by ze se Te to tak moc netyka a jsi uplne vpohode a vysmatej, kdyby to proste fakt nevedel, tak se muze stat ze se Te nekdy z oci do oci zepta jak jsi to vlastne myslel :-) .

4) Budeš se divit, ale obecně je u nás wing chun resp. jeho úroven
dost mizerná (v tomto ohledu neni wing chun nijak výjimečný) ... Je
totiž také opředen mnoha mýty z říše pohádek ... Myslel jsem, že ty
budeš jeden z prvních kdo bude věci kolem BU poctivě uvádět na pravou
míru ..., ale to jak se k tomu stavíš, je to tvoje volba a tvuj boj!!!

tohle si precti, sam jsi to pouzil, je to citat Luena.

Rozumies bojovym umeniam velmi malo - ked sa pozries do Ciny, zistis, ze mnohi majstri stale propaguju ideu nebojovania a nefighting, bojove umenia ju obsahovali odjakziva a stale ju obsahuju. Mozem Ti citovat mnoho, mnoho prikladov... Pre Teba su to pohadky, lebo kungfu este stale vobec nerozumies, ale mas tu neskonalu drzost poucat ludi, ktori sa snazia tomu porozumiet, tvrdenim, ze to robia spatne...

No, asi jezdime do jine Ciny nez Ty, nekam kde kungfu nerozumeji kdyz prvoradym prvkem vyuky je schopnost bojovat (i kdyz SAMOZREJME ostatni souvisejici veci nikdo, ani ja, nepopira)... Precti si pozorne jeste jednou to : "...bud hodne opatrnej..."

A neboj, som si dobre vedomy urovne wingchunu ci ineho kungfu v Cechach - ked jeden ucitel wingchunu ma taketo nazory a hlavne take pristupy, tak sa vobec nedivim, ze uroven kungfu v Cechach je tak mizerna...

vis kulovy schovanej na Taiwanu :-), objev se az budes zase v cechach, budes vedet vic.

...Ywanovi toto malo byt davno jasne jak facka a davno Vas oboch mal stopnut pretoze tento thread je proste hanebnost.

To delas Ty ??? ze prikazujes svym zakum co maji delat?! co maji psat?! co nemaji psat?! co maji jist?! kdy maji kakat?! specielne pro Tebe jeste jednou - mam dospele lidi kteri sami vedi co delat, nepotrebuji hlidat a nepotrebuji povely.

-------------------------------------------------------------------------------------

Abychom uspokojili Mira a Taijisti z Ceska si mohli vydaaachnout, zacneme treba tu diskuzi o wing chun v Cechach - a nebo co hungga ??? :-)

PC - nechces neco napsat? neco z osobni zkusenosti? jakej mas feeling z wing chunu? :-)
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně