Beh ?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Makoto » čtv 02. čer, 2011 9:28

Ukrop: asi mas pravdu. Kdyz jsi to podal takto obsahle, smysl v tom vidim. Tak to jsem rad, ze to neni pro magory,ale vlastne poctiva treninkova jednotka ;-) Doporucim to nasim studentum v oddile, uz ted me miluji za to, co a jak s nimi jedu na treninku, ted vsak budu jejich nejoblibenejsi superstar ;)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » čtv 02. čer, 2011 22:27

tifik píše:
Lada píše:
No já teď na doporučení (uživatelů, doktora) testuju Hyalgel ......

Tak co Hyalgel, funguje? Já ho začal taky užívat, nemůžu se zbavit bolesti kolen z běhání. Beru Hyalgel plus taky 2x denně, pomalu se to zlepšuje (kdybych vydržel nechodit na tréninky tak by se to asi zlepšovalo rychleji :-), hodně mi vadí třeba zima, když kolena nafoukají na kole při jízdě ráno nebo večer ve studeném vzduchu a potom rázy-běh, švihadlo. On chondroitin funguje prý se zpožděním, principiálně pomalu dochází k vyživování chrupavky.

čau tak já už mám koleno více méně cajk, raději si ho na voliš, squash a na tréninky ještě vážu obinadlem a ortézou, kvůli občasným náhlým a rychlým výpadům do boku to to občas ještě pocítím, ale co se běhání, trocha cvičení na nohy to už vůbec nevážu tam nehrozí to vychýlení do boku na kterém jsem si to zrakvil a bez problému ;-), po spaní už taky ráno nebolí..... nicméně hyalgel beru dál ty 3 metry to vydržím ono to snad poůže i jinde....
Jinak mám spíš problém s druhým kolenem, které už nějaký ten rok se začíná ozývat při běhání a to po cca 5-6km v terénu, to občas už domů z běhání dopajdám spíš pojedné :/ to nevím co s tím, zatím vyzkouším pomalé zvykání a běhy do této hranice, jelikož toho zas moc nenaběhám... Dneska na dráze-tartanu 6km a obě kolena v poho

Jinak ta zima na kolena z kola je jasná to si zakladáš chlape na problémy do budoucna! to hodně rychle změn ;-) kolena se neprokrvují, tak pěkně chládnou a ve stáří se ti nebude dobře chodit, já to znám s motorky když jsem ještě před x lety jezdil ráno na vlak do školy a to už byla i docela kosa - zamrzalo hledí :D samo tehdy v riflích a to samé na kolena nic moc, pak jsem převlíkal přes rifle otcovy šusťáky.Teď už na motorce samo jezdím jen v adekvátních hadrech a v místech kolen jsou chrániče.

Tobě bych doporučil, brát si na kolo, když jezdíš v chladnu vždy nějaké chrániče... stačí si vyrobit něco co neprofoukne na gumičkách které jen přetáhneš přes kolena a třeba i s nějakou podšívkou, letmo mě napadají třeba návleky na boty na chůzi/běžky do sněhu a k nim třeba přidat podšívku pod by to nestačilo...možností je spousta. Nebo hold si vzít apoň šusťáky.
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Vrozkrokkop » čtv 02. čer, 2011 22:54

S těma kolenama, teď co mám urvanej ten křížovej úpon, ku 10km už to taky slušně cítím, dneska co jsem byl běhat po tréninku, tak už asi okolo 5 (hned jdu domů, za ten risk mi to nestojí), nicméně co teď mám k dispozici kostivalovou mast, tak ta ty kolena vždycky celkem slušně zklidní, doporučuju.
Nejprve pokácím strom, zapálím dům a zabiju ženu
Vrozkrokkop
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod josef2 » sob 04. čer, 2011 22:06

Měl bych dva dotazy na Ukropa: 1) je nějaká argumentace, vysvětlení podporující Tvé pozorování? Obecně by vycházelo, že pokud chci připravit organismus na konkrétní situaci, je vhodné tuto simulovat (např. pokud chci zápasit a vím, že moje tepovka bude 160+, tož je třeba adaptovat organismus na práci v této frekvenci, atd...) a 2) jaká je tedy spodní hranice intenzity té minimální aktivity? Do kdy je to jen flákání a od jaké intenzity je to smysluplné zvyšování kondice?
josef2
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod nick1234 » sob 04. čer, 2011 23:48

A ja mám tiež jednu otázku, niekto tu niekde spomenul ultrapomalé behy. Na čo slúžia okrem toho že pri nich týrame lýtka? :lol: myslím kondičku a pod. :)
Rukavice: 25 eur
Oblečenie: 20 eur
Katsudo: 40 eur
Dobrý pocit po tréningu: Na nezaplatenie.
nick1234
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod nick1234 » ned 05. čer, 2011 19:30

dik, nemyslel som to ako vyrypovanie ale ako normalnu nevedomost moju.
nick1234
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Dalt » ned 05. čer, 2011 20:50

Makoto: zdar, jediny co mi pride divny, je ze tahas tolik vody - myslim, ze to je zbytecny - ja (kdyz jsem behal hodne - ted zas zacinam :) ) treba nikdy vodu na behy do 20 km nebral a v pohode (a to jsem behal treba v petatricitkach) - asi teda hlavne proto ze nesnasim mit pri behu neco na tele (camelback, ledvinku), navic kdyz to porovnam s treninkama boxu tak tam (alespon u nas) se taky nepije a nikdo zatim nekolaboval :)

Ukrop: souhlas, ale kdyz clovek beha moc, zacne bejt slabej - ja to tak aspon mel - dostal jsem se behanim (pred 2 roky) na 84 kg ze 108, za hodinu jsem dal 15 km, v ringu jsem mohl poskakovat 20 kol, ale udery byli vo hoodne slabsi, v klinci hned unavenej, regenerace pomala...no vsechno se musi s rozmyslem - trener rika ze nejdriv to chce nejakou zakladni vytrvalost (treba dat v pohode 12km) a pak zacit trenovat useky (my jsme delali triminutovky na plno a pak minuta pauza)
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod josef2 » ned 05. čer, 2011 20:57

Ukrop: Dík. Takhle podáno to moje hlava začíná pobírat :-) Jenom bych se rád doptal: že začátečník bude lata a je třeba ho šetřit a ne zničit, je jasné. A co pak, až si něco vybuduje? mění se něco, nebo jede po stanovených kolejích? 80% nízká tepovka, 20% ten druhý extrém - anaerobní pásmo? intervaly? Ten můj druhý dotaz směřoval do toho kde je ta spodní hranice mezi smysluplným ale nízkointezivním tréninkem a už zbytečnou nesmyslnou přílišnízkointenzivní činností, která už je ztrátou času a ne tréninkem. Můžeš pro nás méně v obraze rozvést tu myšlenku s tím maratonem? Dík
josef2
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod cohen » pon 06. čer, 2011 8:50

V piatok som nevedel, co od radosti, tak som vyskusal experiment - striedal som beh a bike systemom 7x 1km beh a 3km bike, cca za hodku a pol som dal 7km behu a 21km na biku.

ucelom bolo striedat zatazenie achilovky - trosku ju potrapit pri behu a nasledne zregenerovat na biku.

vysledok: pocitovo velmi dobry, len je otrava tlacit bike pri behu a kazdeho pol kilometra menit strany. inac odporucam vrelo.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod nick1234 » pon 06. čer, 2011 10:32

ja ked tlacim bicykel tak stale zakopavam o pedal :oops: :lol:

A k tomu pitiu, neviem si predstavit 1,5 hodiny nepit, este v zime ok, no teraz v lete by to bol hardcore. Je to individualne alebo sa da "nepitie" natrenovat :?: lebo ked sa na zaciatku rozbehame, a potom rozcvicka, techniky, lapy, sparingy, alebo formy tak amen tma bez vody.
nick1234
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod TongPo » pon 06. čer, 2011 10:51

Dalt píše:...ale kdyz clovek beha moc, zacne bejt slabej - ja to tak aspon mel - dostal jsem se behanim (pred 2 roky) na 84 kg ze 108, za hodinu jsem dal 15 km, v ringu jsem mohl poskakovat 20 kol, ale udery byli vo hoodne slabsi, v klinci hned unavenej, regenerace pomala...

:lol: Jo panáček se dostane skoro o dvě váhový kategorie níž a přitom by si chtěl zachovat pecku supertíhy, jo? :twisted: Čím nižší váhovka, tím slabší úder, to je přece jasný :idea: V boxu je dost důležitá věc si pro sebe najít optimální váhovku, tedy pro konkrétního jedince optimální kombinací síly + pohyblivosti. Akorát mě zaráží ta pomalá regenerace - typoval bych to na energetickej deficit nebo přetrénování (případně kombinace obojího).
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 06. čer, 2011 12:33

hm, za maj som napriek tyzdnovej pauze nabehal 88km, odcvicil cca 17 hodin s kettlami a vlastnou vahou, par krat bike, turistika, aj lezecku stenu som raz stihol... a nepadol som ani o kilo.

=> treba cvicit komplexne, pretoze ako hovori majster z kung fu panda: "nahody neexistuju" :D :twisted: :oops:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 06. čer, 2011 13:24

tak to dufam, ze ano :D a ked nie maraton, tak aspon polmaraton dam urcite. uvidim podla toho, ci ma spomalia alebo nespomalia zranenia...

vcera som bol behat v karpatoch, 55 minut v kopcoch pri tepe 113 - 115... dobra treningova jednotka.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 06. čer, 2011 14:09

ano, pekne pas okolo hrude, digitalky... a pocitovo to tiez sedelo s hradzou, tri kroky nadych, styri vydych. raz mi to tusim skocilo az na 125, treba si to strazit... ale vliekol som sa ako slimak :oops:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 06. čer, 2011 14:18

zajtra chcem ist do kopcov behat sprinty, tak si overim, ci ten merac nie je pokazeny... :D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » pon 06. čer, 2011 14:54

cohen píše:...vcera som bol behat v karpatoch, 55 minut v kopcoch pri tepe 113 - 115...

Taková nízká tepovka v kopcích? 8O 8O 8O Hele člověče, kolik vážíš a měříš?
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 06. čer, 2011 15:13

tong po: 185/82... a siel som very easy, kotroloval som si dych. displej ukazoval co ukazoval - ked som ten kopec potom zbiehal, mal som tep medzi 80 - 90...
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 06. čer, 2011 19:10

tak teraz som fakt mimo... ale skuste mi teda zodpovedat na tieto otazky:

- ked mam max. tepovku 200, tak 60% z nej by malo byt 120... otazka c. 1: ked sa v tej tepovke da bezat na hradzi, preco by sa nedalo aj do kopca?

- snezienku poznam, chodim tade na biku hore na kolibu... vcera som bezal z peknej cesty, vynoril sa pri Troch duboch a pokracoval po cervenej znacke smer biely kriz, po nejakom case to otocil a sup dolu to iste. a otazka c. 2 znie: ako je mozne, ze som to udychal takym istym sposobom, ako ked bezim lahky beh po hradzi??? 3 kroky nadych, 4 vydych...

- ku kramu sa pokusim zajtra vecer najst manual a skontrolujem, co za veci mi to ukazuje, ale tie dve cisla pri veeelkom srdci mohli znamenat len jedno - priemernu a aktualnu tepovu frekvenciu. ;)

- tepovku v klude mam 55 (udaj spred dvoch rokov, mozno je to uz so mnou lepsie), postojacky 80 (som si teraz odmeral - ste ma donutili nazrateho vstat z kresla :D )

- ma seriete :D :twisted: :wink:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod nick1234 » pon 06. čer, 2011 20:09

k tomu udychaniu, ono niesu 3 nadych a 4 vydych ako 3 nadych a 4 vydych. aj ak si dodrzal pocet, urcite si inak dychal ako na hradzi.
nick1234
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod nick1234 » pon 06. čer, 2011 21:27

ukropcany píše:- ak bežíš do kopca s tepovkou 115, tak serieš Ty nás, nie my Teba... :wink:

:lol: :lol: hold, teraz len zistit ci to ma geneticky a mozme len zavidiet...
nick1234
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně