tifik píše:Lada píše:
No já teď na doporučení (uživatelů, doktora) testuju Hyalgel ......
Tak co Hyalgel, funguje? Já ho začal taky užívat, nemůžu se zbavit bolesti kolen z běhání. Beru Hyalgel plus taky 2x denně, pomalu se to zlepšuje (kdybych vydržel nechodit na tréninky tak by se to asi zlepšovalo rychleji

, hodně mi vadí třeba zima, když kolena nafoukají na kole při jízdě ráno nebo večer ve studeném vzduchu a potom rázy-běh, švihadlo. On chondroitin funguje prý se zpožděním, principiálně pomalu dochází k vyživování chrupavky.
čau tak já už mám koleno více méně cajk, raději si ho na voliš, squash a na tréninky ještě vážu obinadlem a ortézou, kvůli občasným náhlým a rychlým výpadům do boku to to občas ještě pocítím, ale co se běhání, trocha cvičení na nohy to už vůbec nevážu tam nehrozí to vychýlení do boku na kterém jsem si to zrakvil a bez problému

, po spaní už taky ráno nebolí..... nicméně hyalgel beru dál ty 3 metry to vydržím ono to snad poůže i jinde....
Jinak mám spíš problém s druhým kolenem, které už nějaký ten rok se začíná ozývat při běhání a to po cca 5-6km v terénu, to občas už domů z běhání dopajdám spíš pojedné :/ to nevím co s tím, zatím vyzkouším pomalé zvykání a běhy do této hranice, jelikož toho zas moc nenaběhám... Dneska na dráze-tartanu 6km a obě kolena v poho
Jinak ta zima na kolena z kola je jasná to si zakladáš chlape na problémy do budoucna! to hodně rychle změn

kolena se neprokrvují, tak pěkně chládnou a ve stáří se ti nebude dobře chodit, já to znám s motorky když jsem ještě před x lety jezdil ráno na vlak do školy a to už byla i docela kosa - zamrzalo hledí

samo tehdy v riflích a to samé na kolena nic moc, pak jsem převlíkal přes rifle otcovy šusťáky.Teď už na motorce samo jezdím jen v adekvátních hadrech a v místech kolen jsou chrániče.
Tobě bych doporučil, brát si na kolo, když jezdíš v chladnu vždy nějaké chrániče... stačí si vyrobit něco co neprofoukne na gumičkách které jen přetáhneš přes kolena a třeba i s nějakou podšívkou, letmo mě napadají třeba návleky na boty na chůzi/běžky do sněhu a k nim třeba přidat podšívku pod by to nestačilo...možností je spousta. Nebo hold si vzít apoň šusťáky.