Beh ?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod cohen » úte 07. čer, 2011 8:32

hm, pri tom, co mi teraz hovorite, zacinam mat pocit, ze chyba bude fakt v pristroji :D

ucrop: snezienku som este nevybehol, je to pre mna trosku od ruky na behanie. len na biku tade chodievam po asfaltke, ked je v lese moc mokro.

kazdopadne - vecer dam vediet, v com bol problem :wink:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 07. čer, 2011 10:16

horsky bike mam... je to makacka, co si budeme nahovarat, strmy kopcek :D

a akym sposobom davas snezienku? plynuly beh, alebo intervalovo - sprinty?

co sa tyka mutacii :D pred troma tyzdnami som zacal robit toto
http://www.youtube.com/watch?v=xkV7cRpu ... re=related
zvladol som 2 - 3 opakovania v serii (obvykle davam 5 serii). tento piatok som uz dal 6 opakovani v serii a stvrtu a piatu 3 opakovania s 16kg zavazim :D ...uvidime, kolko pojdem dnes.

v podstate moj zaver je takyto: je relativne lahke dostat sa na nejaku slusnu uroven, pokial clovek na sebe aspon trochu maka. lenze potom dosiahne strop, zacina ho limitovat geneticka vybava, zranenia, prichadza stagnacia a kazdy maly krocik dopredu je tazko vydretym krocikom.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 07. čer, 2011 14:45

sprinty do kopca su snad v kazdom bezeckom manuali ;)

ano, to je asi najvacsie umenie... dokazat si postupne bez nahanania sa vybudovat silovy a vytrvalostny zaklad, od ktoreho sa potom bude odvijat vsetko ostatne...
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » úte 07. čer, 2011 18:37

cohen píše:tong po: 185/82... a siel som very easy, kotroloval som si dych. displej ukazoval co ukazoval - ked som ten kopec potom zbiehal, mal som tep medzi 80 - 90...

Hmm, tak to seš sice hubeňour, ale ne nijak extrémní... :lol: Každopádně abys měl při běhu z kopce stejnou tepovku, jako když v klidu stojíš na místě, je poněkud zvláštní, nemyslíš? 8) No a tepovku 115 při běhu do kopce si fakt pořád nedovedu představit... Když člověk běží pěkně zvolna po rovině nebo v mírně zvlněným terénu (kratší kopečky), tak se to v pohodě pod 130 udrží, ale při delším kopci to jde rychle nahoru - na 115 by člověk musel do kopce místo běhu jít a to ještě docela pomalu...

No nic, dej vědět, kolik ti ten budík naměřil při sprintech do kopce... :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod levakbob » úte 07. čer, 2011 21:06

Mě by zase zajímaly ty minutový sprinty, musim přiznat, že sprintovat celou minutu a potom to ještě opakovat, je nad moje chápání a to mám představivost celkem slušnou...
levakbob
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cohen » stř 08. čer, 2011 8:17

taaakze :)

vcera som sa s pristrojom trosku pohral, nastavil ho normalne a konecne zacal vyhadzovat normalne hodnoty: do kopca okolo 155, pri sprintoch na 100m do kopca mi to vybehlo max na 204, pri zbiehani z kopca okolo 130.

dnes si ho zoberiem na hradzu a uvidim, co mi to ukaze... 120 asi nie.

...skoda, uz som zacinal verit vo vlastnu vynimocnost :D :twisted: :oops:

ale zato towel pull ups som uz dal 5x po 7. aspon nieco :P
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » stř 08. čer, 2011 8:39

Vítej zpět v klubu normálních smrtelníků, ty softwarovej mutante... :lol:
Tyhle hodnoty už bych viděl jako realistický. :wink:

Jinak na netu jsem se dočetl, že v okolí Bratislavy byl v posledních dnech zpozorován nějakej Cohen Gump nebo tak nějak... :twisted:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 08. čer, 2011 9:54

uz som zacinal vymyslat titulky do novin: "rekord kosickeho maratonu sa trasie", "aktualne: forrest sa vracia!" ci: "tridsatrocny bezecky talent dobija svet!"
8)
avsak pravda je ovela jednoduchsia: som len prach a na prach sa obratim
:wink:
alebo.... si pockam na vyvoj pseudometalickych posilovacov, necham si ich implantovat u prveho vhodneho sialeneho vedca - a potom uvidiiiite! :D :twisted: 8)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 08. čer, 2011 14:02

ukropcany píše:4cohen - tých 204 si mal počas behu, alebo po dobehnutí?

myslim, ze pocas behu, pri druhom sprinte mi computer zaznamenal najvyssi tep 201, ktory ostal na displeji, a pri stvrtom 204... pozeral som sa na tep vzdy okamzite po dobehnuti, ale to uz som mal 180 a rychlo to klesalo.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » čtv 09. čer, 2011 8:16

ucrop: nooo, lenze ked napalim na maximum hore kopcom 100 metrov, kmitam pri tom rukami ako carl lewis, takze nejake checkovanie pocas behu nehrozi. skusim to pri 400m sprinte, ten je o dost kludnejsi...

vcera na hradzi som sa prvu polovicu vliekol pri tepe okolo 130 - straaasne pomale to bolo, na nevydrzanie, cas som mal skoro 7 minut na kilometer (wtf!) cestou spat som uz siel okolo 145 a ked som sa vyzul a bezal kilometrik naboso, tep mi skocil cez 150.

otazka znie - pri akom tepe behate regeneracny a pri akom mierny beh?
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Vrozkrokkop » sob 11. čer, 2011 21:50

Rád bych se ještě zeptal, jestli vadí když jdu běhat třeba v deset v noci nebo i později. Tou dobou vždycky dostanu chuť.
Jinak teď jsem šel běhat v noci a ještě přiopilej a musím říct, že alkohol opravdu škodí :lol:
Nejprve pokácím strom, zapálím dům a zabiju ženu
Vrozkrokkop
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod reccol » sob 11. čer, 2011 22:03

Vrozkrokkop píše:... musím říct, že alkohol opravdu škodí :lol:

To ja zas vzdycky po pivu mam nejen strasne zravou naladu, ale i hroznou chut do behu :)
reccol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RBR » ned 12. čer, 2011 19:00

ukropcany píše:Ja mám len 2 druhy behu - pomalý a rýchly. A ako rýchly je rýchly je dané dĺžkou trate... pulzovátko už nepoužíval, lebo len ma to serie... 8)

Už nepoužíváš při běhu sport tester?

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod reccol » ned 12. čer, 2011 21:27

Makoto: Zkousel si ty Inov-8 EvoSkin? Sice vypadaji dost... divne, ale prece jen stoji o litr min nez VFF...
reccol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Vrozkrokkop » ned 12. čer, 2011 23:16

reccol: Což o to, chuť je (nebo chuť... běhám, protože musím :) ), ale v tom alkoholovém opojení je to najednou takové vyčerpávající.
Dneska jsem byl běhat a výkon byl tedy o 7km lepší než pod vlivem :lol:
Vrozkrokkop
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod reccol » ned 12. čer, 2011 23:34

Vrozkrokkop píše:Dneska jsem byl běhat a výkon byl tedy o 7km lepší než pod vlivem :lol:

To znamena 7 kilaku? :lol:
reccol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Vrozkrokkop » pon 13. čer, 2011 0:11

:lol: zhruba 12
Vrozkrokkop
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 13. čer, 2011 5:51

reccol píše:Makoto: Zkousel si ty Inov-8 EvoSkin? Sice vypadaji dost... divne, ale prece jen stoji o litr min nez VFF...

Nezkousel. Ja beham porad ve Vibramech anebo uplne bos. Dle terenu.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 13. čer, 2011 8:05

neda mi sa nepochvalit :D piatok 9km po hradzi (tep 145), sobota 3 hodinova turistika (tep 130 hore kopcom) a v nedelu som mal podla kalendara zabehnut 16km po rovine, ale kedze som bol na chate, tak som bezal 1:05 hore kopcom pri tepe 150 - 160 a skratkami to zbehol za 30 minut - 16km to nebolo, ale tych 13 - 14 urcite. prevysenie bolo cca 400 metrov.

velka spokojnost 8)

a momentalne ocenujem pipadlo z dovodu, ze ked si strazim tepovku, nepresilim sa - a zajtra uz budem moct ist bezat nejake vesele intervaly.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 13. čer, 2011 9:08

cohen píše:neda mi sa nepochvalit :D piatok 9km po hradzi (tep 145), sobota 3 hodinova turistika (tep 130 hore kopcom) a v nedelu som mal podla kalendara zabehnut 16km po rovine, ale kedze som bol na chate, tak som bezal 1:05 hore kopcom pri tepe 150 - 160 a skratkami to zbehol za 30 minut - 16km to nebolo, ale tych 13 - 14 urcite. prevysenie bolo cca 400 metrov.

velka spokojnost 8)

a momentalne ocenujem pipadlo z dovodu, ze ked si strazim tepovku, nepresilim sa - a zajtra uz budem moct ist bezat nejake vesele intervaly.

Dobra prace, Cohen :-)
To je super, ze sledujes tepovku misto toho, kolik ci jak dlouho ubehnes. Kdyz jsem byl na testovani v CASRI (Czech Army Sport Research Institute), tak mi take potvrdili to, co mi tvrdil uz jeden manik, co behal triatlon - primarni je v jake tepovce ubehnes. Pokud se ti zlepsi tepovka, pak pobezis rychleji i delsi vzdalenosti, ale to uz je sekundarni prinos. Me osobne doporucili behat na 60% maxima a musim rici, ze mam velike pokroky, viz muj predchozi beh (predtim jsem nejak nedokazal zlepsit cas, aniz bych se totalne utavil).

Ze zacatku je nejhorsi se drzet v tech 60%, protoze clovek citi, ze muze bezet rychleji, ale casem si zvykne, zacne si uzivat pohled na okoli, na bruslarky v kratkych sortkach a ten beh se pak da ;-) Jestli vse pujde tak, jak chci, tak chci o vikendu dat 3.5 hodiny ve stejne tepovce s tim, ze posledni cca hodinu pobezim uplne bosy. A postupne to budu zvysovat, at se pripravim na ultramaraton za nejake dva tri roky...jo...to bude vyzva :-) No a pak si zkusim zase neco dalsiho (paragliding budu muset vynechat, zena mi vysvetlila, ze se mi nechce ;-) )
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně