Pohádky v BU

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Re: Pohadky v BU

Příspěvekod mnich » čtv 19. říj, 2006 14:55

pavela píše:
mnich píše:pavela-jednak proto ze priprava trva prilis dlouho.to ze to cvicila garda cisare je dle mne zavadejici informace.cvici to mohli ale pred vstupem do rad cisarske gardy to mohli byt letiti zaci sifu jang lu chan nebo pochazeli z vesnice kde to cvicil kazdej.krom toho jak za cisaru tak za republiky dostavala spousta mistru bu cestne tituly cvicitel narodni armady atd...jestli se u thdesiho cinskeho vojska neco ucilo tak to muselo byt rychle a srozumitelne.proto mne zed thai ti nejak nezapada.minulost bu se vsemy neporezitelnymi mistry saoliny a wutangskymi mudrci je jdena velka pohadka,zovna jako ze vsichni cisarovo vojaci cvicili a umneli kung fu ....ata
Prosimtě, co je na taiji pomalýho a nesrozumitelnýho.Nic nebrání tomu aby to cvičilo vojsko, taqijiquan se nijak zvlášť neliší od ostatního wušu. Taiji je jednoduchý a naprosto srozumitelný, není v tom žádná věda a není o nic pomalejší než ostatní BU. Ani příprava netrvá o nic dýl...Armáda cvičila Xingyi, Pakua tak proč by ne Taiji??? A minulost nemusí být zrovna pohádka, spousta soubojů je historicky doložených a známých.
////pro pavelu ano souhlasim thai ti je srozumitelne a jednoduche ale pro cloveka ktery leta dela wu shu.vem si ze mas rotu cersvych odvedencu a potrebujes je rychle a tak aby to oni pochopily necemu naucit.jina situace byla u cisarovo gard kam uz vpodstate prichazeli lide kteri predtim cvicili wu shu.tam se skutecne mohli thai ti ucit.v knize putovani stareho chromce byla zmnika o chlapikovy ktery cvicil v shao linu proto aby ziskal hodnost u cisarskeho vojska.to vyraci pohadky o tom ze se cvicilo kvuli nejake meditaci ci filozofovani jak tu porad podsouva miro.ale co thai ti nerozumim a mohu se mejlit nic mene v zimne budu v pekyngu muzes mne presvecit o opaku
mnich
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod marvin » čtv 19. říj, 2006 19:25

krovak - oni nie ;) ale niekto asi hej ... nezaujimam sa o to, takze som nevedel ...
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pát 20. říj, 2006 5:10

Krovak, na ty slovenský stránce je to špatně, ten Shi De Long neni MNICH ale su jia(laik) to znamená, že se učil KF v šaolinu či přilehlých oblastech ale ne buddhismus. Ptal jsem se dneska mnicha jestli ho nezná a povídal že ne, že žáků laiků 31 generace je spousta a hodně z nich se jenom poklonilo Shi Su Xi ale neučili se přímo s ním. Ale pokud má jméno "De" tak je jistě dobrý,současný opat Yong Xin je v hierarchii až pod "De" a "Xing" v šaolinu se učilo hodně Su Jia a hodně jich také naopak v ©aolinu vyučovalo či reprezentovalo(jak třeba Qin Ming Tang) Muj mistr Shi De Shui je jeden z nejvyšších mnichů (jeden z prvních generace "De") a spolu s grandmasterem Su Xi obnovovali ©aolin jako takový v 80tých letech vůbec. Generace slavných mnichů "De" a žáku Su Xi například Shi De Shui,Shi De Yu, Shi De Yang, Shi De Ding,Shi De Chao, Shi De Yuan, Shi De Zhou atd... Mnich: já jsem to ale vysvětloval, někteří, třeba MNI¦I v šaolinu(ale i třeba v mém druhém "domovském" klášteře Da Xiang Guo Si) cvičí kvůli meditaci, někteří hlavně laici kvůli tomu aby se naučíli prát a naprostá většina laiků, nebo prostě obyčejných žáků, proto, aby byli absolventi slavného šaolinu, což jim pomůže vydělat prachy, třeba v zahraničí. Hodně lidí chce také k filmu. A spousta lidí studuje třeba kvůli zdraví, nebo třeba jenom čchanový buddhismus. Každý podle svého...(můj mistr Shi De Shui je třeba jeden z nejvýznamějších buddhistických malířů dneška a to byl zakladatel vůbec první oficiální wušu-školy v Zhengzhou, v době kdy po kulturní revoluci cvičilo šaolin wušu v Zhengzhou pět a půl lidí. BU se nemusí primárně studovat za účelem praní ale to neznamená, že se dotyčný neumí prát, to je základní požadavek,jinak by to nebylo BU)
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pát 20. říj, 2006 5:21

Marvin, ty videa mi bohužel nefungují, že prej odkaz neexistuje???
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ly » pát 20. říj, 2006 7:52

marvin píše:ly -- bolo to davno myslim, ze oktober 1998, robil taku staz pre aikidakov a doslova sa snazil prehovorit trenera S.K. ;) aby sa vyprdol na aikido, ze on ho nauci cinske umenie. Stevo chodil nalomeny, lebo mali nejaku debatu s praktickou ukazkou a po argumente, ze aikido je lepsie mu ten cinan povedal ze moze doviest aj 10.dan a on mu ukaze, ze nie je ;) chlapik bol velmi priamy - proste sa nesral a hooodne rychli a silny. Ukazal mu prakticky zopar cviceni ako sa hovori z ruky do huby ;0 ) ale bohuzial nenasiel odozvu.

:lol: :lol: :lol:

Inak, tohoto pana sa to samozrejme netyka, ale sa mi stava bezne, ze cvicime s kamaratom vonku a kazdu chvilu sa pri nas pristavi nejaky podivin a ze nam ukaze to PRAVE KUNGFU. Jeden bol tak dobry, ze sa takmer zneskodnil vlastnym uderom... :lol:
ly
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod marvin » pát 20. říj, 2006 8:41

:roll: :D
Naposledy upravil marvin dne sob 16. pro, 2006 14:37, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » pát 20. říj, 2006 12:19

Tak fakt nevím co si o tom mám myslet :? . To je jako husté co ten člověk předvádí, dost mě dostlo jak ustál ty bomby do krku 8O , já jich při sparingu v kapapu taky pár dostal, nebyly to takové šupy a dost hustě jsem to vydýchával(spíš nedýchal) pod studenou vodou, než jsem byl schopný normálně dýchat a to jsem měl chránič na krk. Pro mě teda neuvěřitelné, ikdyž asi ne nemožné, jak předvádí ten laický mnich.
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » pát 20. říj, 2006 12:51

:roll:
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: .

Příspěvekod gnu » pát 20. říj, 2006 21:44

luen píše:
Saros píše:
luen píše:
1) ... okna jsou pouze holej system (což znamená, že s pouhejma oknama bys ani tento příspěvek neposlal a na monitoru bys viděl tak tři ikonky jako např "koš" ...

Tak o této části věty bych se docela hádal.. to je zase pro změnu taková pohádka z IT :lol: :roll:

Kdo umí, umí, ale běžnej uživatel ... :wink:

! Tak POZOR !!!
Mala odbocka k IT !!!
Moc mne nezlobte !!!
Tady pozor !!!
Microsoft WIndows JSOU HOLY SYSTEM !!!
Po nainstalovani je k dispozici az NEPEKNE MALO programu !
Lze provadet pouze zakladni ukony...a o nejakem pohodli si clovek muze nechat tak leda zdat !!!
Pokud se tento nazor nekomu nelibi muze prijit diskutovat k mym 8 fyzickym + 10 virtualnim pocitacum ke me do kancelare: Pavel ADAM (tester); STROM telecom - BB Centrum-Beta; 3.patro; oddeleni Billing
Koncim diskusi na tema, ze Windows(samotne) nejsou jen holy system.
Tech par programu co tam cpe Microsoft pro lepsi prodej (win-media-player, apod...) je v porovnani s Linuxem zanedbatelnych.
Pavel Adam
Mai Gei Wong Wing Chun
http://www.wing-chun.cz/
Linie : Yuen Kay Shan + Lai Leung Ying -> Wong Jing -> Wong Wu Fong ("Mai Gei Wong") -> Wong Nim Yi -> Ivan Rzounek -> Jan Novák
gnu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pavela » sob 21. říj, 2006 3:55

majkx píše:

Tak fakt nevím co si o tom mám myslet :? . To je jako husté co ten člověk předvádí, dost mě dostlo jak ustál ty bomby do krku 8O , já jich při sparingu v kapapu taky pár dostal, nebyly to takové šupy a dost hustě jsem to vydýchával(spíš nedýchal) pod studenou vodou, než jsem byl schopný normálně dýchat a to jsem měl chránič na krk. Pro mě teda neuvěřitelné, ikdyž asi ne nemožné, jak předvádí ten laický mnich.
Takže hoši, můj názor je, a stavím se za něj všema deseti i jako pravý pokračovatel tradice umění starého mnicha Su Xi, že to co jsem zhlídnul na těch videích jako "cosmic energy", Qigong, one inch punch(five animals minefunguje) je to NA 100% PODVOD, nemá to NIC společného ani s Shaolin qigongem ani s odkazem grandmastera Su Xi. Shi Su Xi se ostatně NIKDY nesnížil k tomu, aby za účelem vydělání peněz předváděl takovýhle podfuky.Bohužel jediné video, kde by Shi De Long předváděl nějakou formu mi nejde stáhnout, proto nemůžu posoudit, jestli se učil opravdu šaolin kungfu ale tohle a ©aolin Čchikung? Ksmíchu nebo spíš k pláči Spíš mi připadá,že se moc koukal na film 36 komnat šaolinu...Takže to co ten pán ukazuje je klasický příklad pohádky v BUObrázekObrázekObrázek
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » sob 21. říj, 2006 13:04

...i když přiznávám, že by to byla krásná pohádka kdyby tohle někdo uměl doopravdy. Sorry Marvine a ostatní, že musím zklamat, je to jenom pohádka,navíc klamání a podvod...Obrázek
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » sob 21. říj, 2006 15:07

:roll:
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kachna » ned 22. říj, 2006 12:51

kdyz uz jsme u tech videicek, zrovinka jsem narazil na xinyi liuhe quan pai da aka zelene telo a na tuishou pana Wanga, obe vypada prinejmensim zajimave, pohadky/realita?
kachna
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod pavela » ned 22. říj, 2006 13:19

kachna píše:kdyz uz jsme u tech videicek, zrovinka jsem narazil na xinyi liuhe quan pai da aka zelene telo a na tuishou pana Wanga, obe vypada prinejmensim zajimave, pohadky/realita?
Takže konečně něco hezkého a pravdivého. To tuishou je klasika, ale muslimské Henanské Xin Yi a starý pán Li Qing Sheng to je moc hezký. Líbí, 100 bodů milionkrát lepší než ty kraviny co předvádí Shi De Long Obrázek[/b]
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sosuke » ned 22. říj, 2006 18:23

Já si myslím, že v BU nejsou žádné nesmysly.
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MiroB » pon 23. říj, 2006 9:36

Nie som si istý, či sa to hodí práve do tohto fóra, ale na internáte som mal spolubývajúceho, ktorý začal chodiť na tae bo (nemýlte si to s thai box). Asi po dvoch týždňoch k nám prišiel na borovičku jeho kamarát a tento taebo-ista mu hovorí: no, bol som dvakrát na tae bo a myslím si, že by som to už dokázal použiť na ulici...
Tak asi toľko.
MiroB
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Toman » pon 23. říj, 2006 9:56

No a co je na tom zlého? Použít můžeš ledacos ale s jakým úspěchem :twisted:
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » pon 23. říj, 2006 9:57

Asi tak. Já jsem ztrávil s BU jen několik málo stovek hodin, ale na ulici bych to dokázal použít zaručeně. Jen si nejsem jistý, jestli bych nedostal přes hubu :D :D
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » pon 23. říj, 2006 10:09

MiroB píše:Nie som si istý, či sa to hodí práve do tohto fóra, ale na internáte som mal spolubývajúceho, ktorý začal chodiť na tae bo (nemýlte si to s thai box). Asi po dvoch týždňoch k nám prišiel na borovičku jeho kamarát a tento taebo-ista mu hovorí: no, bol som dvakrát na tae bo a myslím si, že by som to už dokázal použiť na ulici...
Tak asi toľko.

To je klasicka neznalost u lidi, co nemaji hlubsi znalosti o BU. U nich je to pochopitelne a asi si timto stadiem prosel kazdy. Horsi je, pokud takovyto nazor zastavaji i po delsi dobe cviceni. Je hodne dulezite mit moznost srovnani a nebyt uzavren jen tim, co se uci na treninku. Pokud jim nekdo vymejva mozek a tvrdi jim, ze Tae Bo je vhodne jak pro aerobni cviceni, tak jako realna sebeobrana, tak tam asi nebude neco v poradku a nebude to ciste jen problem toho cloveka. Nicmene je to klasicka pohadka o BU Obrázek
Naposledy upravil SiuLouFu dne úte 24. říj, 2006 13:00, celkově upraveno 1
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » pon 23. říj, 2006 10:43

šak takovým je to nejlepší názorně vysvětlit, dát jim rukavice a ukázat jak to chodí :twisted: a to se ulici ještě rozhodně nerovná "aby zas přistáli nohama na zemi" lepší než aby pak ve své utkvělé představě o tom jaký je už superman skončil pak na aru....
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně