obrana proti viacerym

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod NAIA » stř 29. bře, 2006 15:57

Nesouhlasim ani s Lowem ani s Pandou v tom poslednim prispevku.
Podle me ma informace hodnotu podle kvlaity toho kdo ti ji dava. A na Lowa nereaguju. Nestoji za to...
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » stř 29. bře, 2006 16:04

2Low.: Ale dyť ty vůbec nevíš co cvičíme.Alespoň na mých tréninzích jsem si nikoho tak arogantního nevšiml :lol:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » stř 29. bře, 2006 16:08

2 Naia: V tom s tebpu souhlasím jen napůl, zajímavé myšlenky ke mě přišly často i od dost nekvalitních lidí, já jen nesnáším argument až vyrosteš tak to pochopíš, nechtěl jsem abysme se k němu dopracovali...
A vůbec poďte se bavit vo něčem jinym...
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 29. bře, 2006 16:21

naia: no nevim, jen mi připadá že je to nějakej paskvil alá rádoby BU.

dělej kyokushin naplno, dělej box naplno, dělej MT naplno, dělej kickbox naplno ale rozhodně si sám nevymejšlej nějaký svoje postupy, protože se v tom budeš akorát patlat a nikam se nedohrabeš, jeden boxer co dělá box pět let má podle toho jak chápu co cvičíte vyšší bojovou hodnotu než deset lidí od vás. a k tomu K.O. jednim úderem. třeba v takový K-1 těch k.o. taky zas tolik neni, na ulici ti ale zaručuju že by jim jedna rána stačla.. jako spousta lidí tady nechápeš sportovní zápas. tam proti sobe stojej dva trénovaný borci, oba taktizujou, vyčkávaj, vědí co od druhýho čekaj..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 29. bře, 2006 16:23

ja kdybych se tady měl reagovat jen na zajmavý názory tak nemám 550 příspěvků ale pět a půl, ale mě to baví :)
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » stř 29. bře, 2006 19:11

V pohodě Low, neber to nějak osobně já tě neznám, jen mě nebaví někomu furt dokola něco vysvětlovat. A myslím že ty jsi z těch lidí co furt jen ryjí a s nima to nikdy není rozumná diskuze. Jenom mi moc nesedí to tvoje sebevědomí. Nevím jak cvičíš ty a jak tvrdě. Já mám 11 tréninků za týden a nevím jestli bych si dovolil někoho kritizovat a poučovat tak jak to běžně děláš ostaním. Možná není úplně od věci se zamyslet na co si tu hraješ. To co tu napíšeš čtou i lidé, kteří jsou na tom s BU daleko líp (tím nemyslím nutně sebe) než ty, tak si přestaň hrát na pána "Všechno znám, všude jsem byl dvakrát..." tím končím víc sem nenapíšu....
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 29. bře, 2006 20:26

jo je tady hafo lidí kteří jsou na tom líp než já ale podle toho co píšete do tohohle topicu nepřizpívají
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » stř 29. bře, 2006 23:23

Low píše:jo je tady hafo lidí kteří jsou na tom líp než já ale podle toho co píšete do tohohle topicu nepřizpívají

Lebo nezabijaju cas, aby ti to vysvetlovali, ale radsej trenuju. Skutky su viac ako reci. 8)
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » stř 29. bře, 2006 23:26

NAIA píše:
Skateordie píše:
NAIA píše:
Toman píše:
TRiTON píše:Ahoj.
Muj nazor je, co nejdrive odstranit utocniky nejucinejsimy technikami....

To souhlasim.....to je správný názor :idea:

To neni moc dobre, protoze se oni snazi o to same. A dopadne to tak ze se venujes jednomu a osatni te dostanou. Jestli ho teda nevyradis hned. A jestli sparujes tak asi vis kolikrat se ti podari KO z prvni rany.

Ja bych spis doporucoval je pomalu "nasekavat" a ne se je snazit hned vyradit, protoze to vede k tomu ze clovek ustrne na miste a tam i skonci.

To nasekavanie ti bude trvat dlho, potom uz ani nebudes vladat udriet. Jednoznacne likvidacne techniky (pichy, seky, kopy na genitalie), inac velmi tazko vyhras.

Co ti na to mám říct. Zkus si to a uvidíš. Když se ti ten druhý snaží udělat to samé tak to není tak jednoduché. Rady tipu rychle to vyřiď jsou stašně fajn. Protože do teď jsem to dělali uplně naopak:) Snažili jsme se aby byl boj co nejdelší :D

Ked idu traja, tak je mala pravdepodobnost, ze na teba pojdu likvidacnymi technikami, takze to nie je uplne tak ako pises. Okrem toho, ak mas mudrejsiu radu ako likvidacne techniky, tak povedz. To obskakovanie sice je dobra myslienka, ale skor ako ich vsetkych das, tak skoncis v nemocnici.
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » čtv 30. bře, 2006 11:22

Pokial to bolo dvaja na troch, tak obranca co mal iba jedneho utocnika-musi toho co najrychlejsie "vybavit" a potom pomoct obrancovi c.2.
Samozrejme ak ten este je na nohach. Je to tazke. Ak ste vsetci rovnako dobri tak to asi nevide, a dostanu Vas. Ale niekde "vonku" to moze byt ine a zalezi od okolnosti.
Ale to len teoretizujem - nemam oskusane :oops:
Ale tento typ treningu co praktikuje Naia sa mi paci, myslim ze taketo "modelovky" su super.
Mozno ze taketo veci sa riesia aj v nejakych combat systemoch. Fireball, Jendis ?
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » čtv 30. bře, 2006 17:43

tady je vidět jak jednoduše de dát k.o. pokud to není zápas, kde je to díky spousta faktorům(hlavně tím že proti sobě stojej dva srovnatelní borci) daleko těžší

http://video.google.com/videoplay?docid ... .O&pl=true

a já bych taky měl na Jendise otázku( naprosto vážnou), jaký vidí šance např při hospodský rvačce na straně člověka co dělá kickbox dejme tomu 5 let(tedy má za sebou pár zápasů) a na druhý straně člověka co dělá combat po stejnou dobu ?
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » čtv 30. bře, 2006 18:21

Krásný snímek, akorát že ten co dostal KO tu ránu nečekal zatímco když tě napadne víc lidí tak určitě čekají že se budeš bránit, minimálně tedy už ten druhý.
Je přeci jasné že kdybys dostal takovou ránu které dostáváš při sparingu běžně v momentě kdybys ji vůbec nečekal (třeba kdyř se dívýš na televizi) tak pujdeš k zemi, zatímco když jí dostaneš ve sparingu jen se otřepeš a jdeš dál.
Já neříkám že to nejde jen říkám tak těžké že ani nejlepší boxer nemůže počítat s tím že se mu to pokaždé povede napoprvé.
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » čtv 30. bře, 2006 18:36

Panda: právě že narozdíl od zápasu to na ulci nikdo nečeká..A pokud netrénuje neni schopnej na to ani zareagovat
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lee » čtv 30. bře, 2006 22:56

právě že narozdíl od zápasu to na ulci nikdo nečeká..A pokud netrénuje neni schopnej na to ani zareagovat

Já nevim jak ty ale já když se peru na ulici tak ránu čekám.Samozřejmně je něco jinýho když někdo příde a bezdůvodně bez varování ti jí tíhne,ale o tom si ty nenapsal ani slovo...Mimochodem tim chceš jako říct že ten japonec byl netrénovanej když nestihl zareagovat?já myslim že v Pridu si trošku svoje bojovníky vybíraj a že to nejsou nějací lidi který půl hodiny před zápasem seberou od stánku s hot dogama.Ale tak podle toho co tu píšeš,ty by si to bez problémů stihl vykrejt a Heringa by si porazil jak nic!...chce to myslet když něco píšeš
Lee
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Low » čtv 30. bře, 2006 23:11

lee:
jo právě proto se radši zamysli. na ulici nečekáš nic, jestli seš jeden z těch co si stoupne do bojovýho postoje pak samozřejmě je to jiná. když nejseš trénovanej tak je úplnějedno jestli to čekáš nebo ne.

na tomhle jsem chtěl ukázat rozdíl mezi zápasem a realitou.
totiž to že se v zápase nakope 30 lowkicků neukazuje na to že by se jich tolik muselo nakopat i na ulici, chceš li někoho složit, tam ti může stačit jeden.

je to hlavně reakce na argument typu "složil se ve sparingu někdy jednou ranou ? " což akorát ukazuje na to že nechápe rozdíl mezi sparingem a realitou.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » čtv 30. bře, 2006 23:17

protože když se nausíš posílat zemi lidi ve sparingu, v realitě je to hračka.(a stejně tak hračka je dostat)
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Wodnicek » pát 31. bře, 2006 6:37

tak pani kukol som si tieto vase prispevky celkom zaujimave ale asi nemate vela skusenosti...:) ja som bitkar odmalicka a uz som sa toho nafightoval v piatok v meste...jooooj to by bolo pribehov...(inak robim WT ale nie velmo dlho takze to s tym nema nic...)v podstane vzdy ide o to kto chyti prvu..to je zaklad ak su na vas dvaja v momente bez debaty aje keby nevim co bolo si vyberem vacsieho a silnejsieho a dostane bud brutal uder do sanky alebo na krt a pak je to az do konca 1on1(pozor neudirajte na nos--vela ludi sa s toho rychlo s pameta a idu dalej ako keby nic...len krvy je vsade a on sa ete viac nasere:))) v pripade 3 a viacerych je to uz tazsie...moj rekord je 3+1 ten jedne nebol hned na zaciatku ale asik po 15sekundach sa pripojil...spravil som to tak ze som zacal utekat tym som docielil ze aj oni zacali..a to bola chyba...postupne som spomaloval az na rychlost ked dokazem v momente zastat...boli tesne za mnou a skoro z zaskupe--alebo radsej povedzme v miernom rozostupe.ale neboli vsetci na jednej urovni to znamena ze prvy bol viac menej osamote z otocky dostal head-ku dalsi kopacku do kolena-meniskus:)heh a pak som zvladal uz v pohode...ale ruku som si zlomil:(--pest tie skuven* kosticky male...ale oni dopadli horsie...to staci...nedostal som nakladacku.. :lol:
Wodnicek
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Skateordie » pát 31. bře, 2006 9:47

Wodnicek píše:tak pani kukol som si tieto vase prispevky celkom zaujimave ale asi nemate vela skusenosti...:) ja som bitkar odmalicka a uz som sa toho nafightoval v piatok v meste...jooooj to by bolo pribehov...(inak robim WT ale nie velmo dlho takze to s tym nema nic...)v podstane vzdy ide o to kto chyti prvu..to je zaklad ak su na vas dvaja v momente bez debaty aje keby nevim co bolo si vyberem vacsieho a silnejsieho a dostane bud brutal uder do sanky alebo na krt a pak je to az do konca 1on1(pozor neudirajte na nos--vela ludi sa s toho rychlo s pameta a idu dalej ako keby nic...len krvy je vsade a on sa ete viac nasere:))) v pripade 3 a viacerych je to uz tazsie...moj rekord je 3+1 ten jedne nebol hned na zaciatku ale asik po 15sekundach sa pripojil...spravil som to tak ze som zacal utekat tym som docielil ze aj oni zacali..a to bola chyba...postupne som spomaloval az na rychlost ked dokazem v momente zastat...boli tesne za mnou a skoro z zaskupe--alebo radsej povedzme v miernom rozostupe.ale neboli vsetci na jednej urovni to znamena ze prvy bol viac menej osamote z otocky dostal head-ku dalsi kopacku do kolena-meniskus:)heh a pak som zvladal uz v pohode...ale ruku som si zlomil:(--pest tie skuven* kosticky male...ale oni dopadli horsie...to staci...nedostal som nakladacku.. :lol:

Ja mam zase kamarata a ten mi odporuca prvy uder dlanovkou na nos, ze mu to funguje. Proste clovek spadne na zem, krvaca, ma zlomeny nos a este aj mu slzia oci (predvcerom to zase otestoval, spal na internate a 2 koko... mu rozkopali dvere a tomu, co mal 190cm dal do nosa a bol vyradeny). Fakt si zazil niekoho, kto isiel so zlomenym nosom dalej. Kde potom zacinas utocit ty alebo kde odpurucas utocit?
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » pát 31. bře, 2006 9:52

zlomenej nos udela neco leda tak z holkou.. uz si ho mel nekdy zlomenej? asi ne ..

tady ty kamarady co maj rekordy 3+1 ber hodně s rezervou..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » pát 31. bře, 2006 12:02

Low píše:zlomenej nos udela neco leda tak z holkou.. uz si ho mel nekdy zlomenej? asi ne ..

tady ty kamarady co maj rekordy 3+1 ber hodně s rezervou..

Berem to s rezervou. Chcel by som ta vidiet ako by si sa bil, ked ti bude valit krv z nosa a slzit oci. Inac ten zlomeny nos nemusi bat koniec, ale toho super to rozladi. Ty si dajaky borec, asi by ti ani zlomena sanka nevadila, co?
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně