Etiketa

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod patrik » ned 02. dub, 2006 15:30

Low píše:patrik: a to že ostatní aikidisti maj k cvičení jinej přístup znamená že jejich aikido je účinější? Těžko.. :lol:

šmarja Lowe, mluvíme tu o etiketě, osobně jsem o účinnosti nenapsal ani slovo...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » ned 02. dub, 2006 15:30

To: Low

Jaký má smysl to bití klackem v těch dvou klipech? Znám člověka, který se vydal cestou potlačování bolesti na tréninku, aby ukázal, že je chlap a nyní má endoprotézu. Do konce života bude kulhat.
Nemám nic proti použití zbraní při tréninku karate, ale musí to mít smysl např. aplikace technik. Zde je vlastní bolest nejlepší zpětná vazba, že není něco OK, ale mlátit borce do břicha, když posiluje úplně jinou partii těla je přinejmenším zvláštní.

RBR

PS: všeho s rozumem i trénink kondžo (doufám, že jsem použil správný termín)
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » ned 02. dub, 2006 15:53

patrik: jo v pořádku ale pro mě je to jedno s druhym.

rbr: smysl to má ale ten poznáš až když do tebe někdo začne takhle mlátit :)
já jsem třeba kyokushin začal cvičit právě pro to že si nikdo nebral servítky a z prvního tréninku jsem přišel zbitej jak pes.. proto tam asi chodí tak málo lidí:) ale přesto to nemá nic společnýho s honěnim ega.. podívej se na MT, tam nikdo nefilozofuje nad tvrdostí tréninku ,prostě to k tomu patří.. a jak vidět prospívá jim to.. tohle co je na tom videu co jsem sem dal si dovolim říct že vydrží každej člověk, bez toho aby něco cvičil..ba dokonce to nic neni.. a je to jen o překonání bolesti, což se mi zdá má dobrej vliv na posílení vůle..

pod pojmem tvrdej trenink nemyslim jen mlacení do sebe, ale hlavně to překonávat se. teda http://home.comcast.net/~Courtney_Brown/Masuda.WMV
Naposledy upravil Low dne ned 02. dub, 2006 16:48, celkově upraveno 1
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fukki » ned 02. dub, 2006 16:12

.
Naposledy upravil Fukki dne pát 09. říj, 2020 18:25, celkově upraveno 1
Fukki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Low » ned 02. dub, 2006 16:14

fukki: já vim že je to posilování prsou.. vidim v tom úplně stejnej význam jako když se mlátíme nebo kopeme do břicha.. zkus a zamiluješ si to :oops:

co třeba význam : vydrž nebo vzdej? :wink:
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » ned 02. dub, 2006 16:17

rbr: smysl to má ale ten poznáš až když do tebe někdo začne takhle mlátit :)
já jsem třeba kyokushin začal cvičit právě pro to že si nikdo nebral servítky a z prvního tréninku jsem přišel zbitej jak pes.. proto tam asi chodí tak málo lidí:)

Trénink je především o informacích. Pavela to výše napsal. To nejdůležitější co si odneseš z tréninku nejsou modřiny, a jiné drobné zranění, ale informace se kterými můžeš doma dál pracovat. Když budu chtít být tvrdý, půjdu hrát ragby.

ale přesto to nemá nic společnýho s honěnim ega.. podívej se na MT, tam nikdo nefilozofuje nad tvrdostí tréninku ,prostě to k tomu patří.. a jak vidět prospívá jim to..

Zvláštní nedávno jsem se díval na fotky z tréninků Kru Hanumana a tam byli borci ochráničováni od hlavy až po paty. Spíš bych řekl, že se maximálně snažili nepřivodit si zranění zbytečným machrováním. Sám ©pejbl na stránkých uvádí, že se po jednom večeru dává 14dní dohromady. Myslíš si, že chodí na trénink dokazovat si jaký je borec a machruje jak umí překonávat bolest. Ten se svým tělem živí, naopak potřebuje se zraněním vyhýbat.

tohle co je na tom videu co jsem sem dal si dovolim říct že vydrží každej člověk, bez toho aby něco cvičil.. a je to jen o překonání bolesti, což se mi zdá má dobrej vliv na posílení vůle..

Bolest k tréninku BÚ patří, ale není důvod jí zbytečně vyhledávat. V těch klipech bylo použití tyče o ničem. Akorát ty kačáky v moři byli přínosem pro fyzičku. Věřím, že toho měli plné zuby. Jak jsem psal výše všeho s mírou. Někdy má smysl se kounout jindy nikoliv.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » ned 02. dub, 2006 16:20

Low píše:fukki: já vim že je to posilování prsou.. vidim v tom úplně stejnej význam jako když se mlátíme nebo kopeme do břicha.. zkus a zamiluješ si to :oops:

co třeba význam : vydrž nebo vzdej? :wink:

V tomto případě spíš póza na kameru, ale možná máš pravdu.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » ned 02. dub, 2006 16:24

rbr: myslíš že my při sparingu nepoužíváme chrániče? a co mi hlava pamatuje nevim že by někdo za ty dva roky měl vážnejší zranění než zlomenej nos,naraženou čelist nebo palec..tedy nic co by mělo s otužovánim něco společnýho.

někde jsem čet že Mas Oyama věřil že tělo vydrží těméř všechno, jen musí projít náročnym tréninkem, a mě se zrovna tohle líbí.a samozřejmě bolest musí bejt účelná, já v tomhle ale účel vidim..

a samozřejmě tohle je póza na kameru.. ale klacek se rozhodně používá.
Naposledy upravil Low dne ned 02. dub, 2006 16:29, celkově upraveno 1
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fukki » ned 02. dub, 2006 16:28

.
Naposledy upravil Fukki dne pát 09. říj, 2020 18:25, celkově upraveno 1
Fukki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Low » ned 02. dub, 2006 16:37

fukki: jo a obzvlast mam rad kdyz lezim na brichu a dupe po mne nejaky stokilovy hovado :oops:

http://home.comcast.net/~Courtney_Brown ... ioning.WMV
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

LOW

Příspěvekod pavela » pon 03. dub, 2006 5:03

pustil jsem si ty tvoje videa, no teda ehm... Budu v komentáři zdrženlivý. Nejlepší je to jak ten poťouchlej Japončík praští toho černocha zezadu klackem, to jsem se fakt válel smíchy :lol: Proti kačákům nic nemám. Ale to jak šťouchá a bodá tyčí do břicha toho cvičícího zavilýho, to je sorry naprosto nahovno, maximálně mu to poraní kůži, efekt v tréningu nulový. Typické nepochopení původně čínských praktik... :wink:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pon 03. dub, 2006 5:34

Low píše:patrik: jo v pořádku ale pro mě je to jedno s druhym.

Ano, všim sem si... Kam vlezeš, probírá se totéž.

Jenže tady se ptám Ukropčányho na konkrétní věc, o který víš prd... Ptám se ho na praktiky, který zažil v konkrétním dódžó a doporučuju mu, aby se poptal ostatních, než bude zobecňovat, že takhle to je v každém dódžó. A Ty, místo toho, abys napsal, žes ten post nepochopil, hájíš se, že je to pro Tebe totéž.

Patrik

P.S.
Všem: Vraťte se k etiketě, pls.
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » pon 03. dub, 2006 5:46

Patrik: ale pro mě je to skutečně totéž, etiketa sama o sobě je pro mě nic ... A myslim že v čechách pro každýho člověka co se něco chce naučit.. nejsem z těch co pijou v dojo zelený čaje a praktikujou čajový obřady aby si pak když zkusej použít něco z toho co se mimoto naučej za techniku sami zlámali ruce..

Pavela: nevim co to má s čínou společnýho, ti vychrtlí čínani by to nevydrželi :lol:
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pon 03. dub, 2006 6:04

Low píše:Patrik: ale pro mě je to skutečně totéž, etiketa sama o sobě je pro mě nic ... A myslim že v čechách pro každýho člověka co se něco chce naučit.. nejsem z těch co pijou v dojo zelený čaje a praktikujou čajový obřady aby si pak když zkusej použít něco z toho co se mimoto naučej za techniku sami zlámali ruce..

©marjá Lowe. Dokážeš pochopit, že se ptám (a ne Tebe) na konkrétní věc, která nesouvisí s ničím, jako je účinnost nějakého bojového umění? A popravdě, jestli je to pro Tebe totéž, je mi úplně jedno?

IMHO zasíráš tohle fórum OTčkama.

Patrik

P.S.
Nikdo tu o pití čajů nic nenapsal. btw Čajový obřad je samostatná disciplína, ale máš recht... je na hovno, protože jediný, co funguje je kjokušin, kterýmu děláš zatraceně medvědí službu.
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pon 03. dub, 2006 13:12

Low píše:Patrik: ale pro mě je to skutečně totéž, etiketa sama o sobě je pro mě nic ... A myslim že v čechách pro každýho člověka co se něco chce naučit.. nejsem z těch co pijou v dojo zelený čaje a praktikujou čajový obřady aby si pak když zkusej použít něco z toho co se mimoto naučej za techniku sami zlámali ruce..

Pavela: nevim co to má s čínou společnýho, ti vychrtlí čínani by to nevydrželi :lol:
Hele Lowe, číňani možná vychrtlý, ale ČÍŇANKY, koukni na to, tahle by se ti líbila: Obrázek :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » pon 03. dub, 2006 15:00

patrik: jo chapu to, jen se nad sebou zamysli jestli se ti skutečně zdá že propaguju kyokushin.. audi je a vždycky byla lepší než škoda.. a jen kvuli tomu že někdo jezdí ve škodovce nebudu tvrdit něco jinýho.. ale máš pravdu je to OT a nebaví mě to řešit s člověkem tvýho typu(ani nikdym jinym) kterej všechno ví nejlíp, měj svůj topic :)
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Etiketa

Příspěvekod Ralph » pon 03. dub, 2006 22:14

Jestli je škola tradiční, tak by tam měla fungovat patřičná etiketa
:!:
Je to na přístupu jednotlivých cvičenců jak dát najevo úctu.
Vcelku dost lidí to tu odsuzuje, ale já sám bych například chtěl více proniknout do těchto "tajů", zvyků o kterých běžný evropan nemá ani páru a může se je naučit hlavně od svého Sifu! Mám tím teď namysli např. posezení se Sifu u oběda či večeře, ( v čajovně,....). Sebemenší špatný pohyb může být Číňanem brán jako urážku, nebo třeba projev úcty.
Je toho spousta!
Ralph
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: Etiketa

Příspěvekod Ralph » pon 03. dub, 2006 22:27

Ralph píše:Jestli je škola tradiční, tak by tam měla fungovat patřičná etiketa
:!:
Je to na přístupu jednotlivých cvičenců jak dát najevo úctu.
Vcelku dost lidí to tu odsuzuje, ale já sám bych například chtěl více proniknout do těchto "tajů", zvyků o kterých běžný evropan nemá ani páru a může se je naučit hlavně od svého Sifu! Mám tím teď namysli např. posezení se Sifu u oběda či večeře, ( v čajovně,....). Sebemenší pohyb může být Číňanem brán jako urážku, nebo třeba projev úcty atd.
Je toho spousta!

Když škola není tradiční a je to spíše klub lidí, kteří si občas chcou prohejbat svý polomrtvý tělo, nebo skupina kluků co cvičí pro svý pevný tělo nějakej Free....., tak o.k, ale podle mě to prostě k té tradiční škole patří.

P.S: Doufám, že jsem se nedotkl některé skupiny
Ralph
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod dondyna » ned 16. dub, 2006 6:08

titulky z jednoho filmíku, celkem výstižné:

Chlapče, nejvýraznější stránkou
WuShu...
není porazit ostatní,
ale ovládnout svou vlastní namyšlenost.
Ať se děje cokoliv,
slušnost a morálka nesmí utrpět.
Naučit se WuShu, znamená
posílit své tělo a pomáhat ostatním.
Není k tomu, abys s jeho pomocí dělal potíže.
A rozhodně to není nástroj pomsty.
Hmm
Je to způsob, jak spolu lidé
vycházejí.
Je to tak, že se musíš
naučit respektovat ostatní.
Potom budou ostatní respektovat tebe.
Ty kteří umí WuShu
se nikdo neopováží nerespektovat!
Jestli se tě někdo bojí nebo tě respektuje,
tak to jsou dvě úplně odlišné věci.
dondyna