STEROIDY

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod RUNNAR » čtv 17. srp, 2006 18:04

V podstatě souhlasím ,já si myslím že ve většině BU byly starý páky silnější a i některý výkony starých evropských siláků jsou nepřekonány.
Stačí se podívat občas někde na sochy starých mistrů který vysochaly
nějakýho atleta a člověk se diví jak tenkrát bez moderních metod a výživy byly borci svalově rozvynutí ,takový lýtka by se mi líbily
působí to preventivním dojmem na potencionální útočníky :lol:
Ale co se týče závodního vzpírání ,atletiky jdou výkony nahoru těžko říct jaký podíl na tom má moderní trénink a jaký ehm ehm "doplňky" :lol:
I když je velká škoda že se nedá porovnat kolik by uzvedli borci z antických dob,
archeologové a jiný vědátoři už nám něco podobnýho asi nevyzkoumaj :)
Naposledy upravil RUNNAR dne čtv 17. srp, 2006 18:11, celkově upraveno 1
RUNNAR
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod roza » čtv 17. srp, 2006 18:10

Panda - tvuj myslenkovy pochod je spravny ,vizualizace,koncetrace a meditace samozrejme ,proc ne ,tech metod je spousta ,na mnoha rozdilnych urovnich se daji pouzit jako prostredky k ziskani ruznych dovednosti i zkusenosti ,izolovane i v kombinacich.Stejne jako opodstatneny dril.

Ja mam jen takovy osklivy zvyk drzet se konkretniho tematu debaty a predkladat argumenty :lol:

"no tak sem to řek ale o víc jak ten kousek nejdu" - dik i za ten kousek

:lol:

Roza

PS:"technika je o tom, že mozek pošle ve přesně správný čas do správných svalů signály" - technika se cvici nejen solo ,ale postupne i v ramci treninkove konfrontace (cviceni ve dvojici ,vsechny jeho formy).A zjistovani KDY je spravny cas a KTERE jsou spravne svaly,aby mel mozek na zaklade ceho spravne reagovat , muze trvat prave ty tisice opakovani po pomerne dlouhe treninkove obdobi.Vysilujici ,ze?Tim spise ,cim se treninkova konfrontace blizi realite ( coz nutne musi / i kdyz postupne ,samozrejme) intenzitou utoku sparingpartnera ,rychlosti ,atd.A ted kontrolni otazka ,soudruzi :nemohly by i v teto situaci prijit doplnky - zde ST. - ke slovu?
Tim spis .ze se tu jedna o zasadni zkusenost - nacasovani ,v jeji objektivni forme ,ktera si vyzaduje maximalni soustredenost - tzn.nenechat se rusit fyzickym vysilenim....
PPS:Subjektivni nacasovani - casove sladeni pohybu celeho tela v ramci jedne techniky procvicovane solo.
Objektivni nacasovani - predchozi + sladeni pohybu celeho tela s tou pazourou ,co mi chce za zlomek sekundy urazit hlavu.
Kontrolni otazka c.2 :co je narocnejsi na soustredeni a tudiz se pri tom nechceme uz vubec nechat limitovat unavenym telem?

Spravne odpovedi mi zasilej na adresu STUDIO KAMARAD
Jindrisska 16
111 50 Praha 1

:lol: :lol: :lol: :lol:
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » čtv 17. srp, 2006 18:24

silnejsi podle me nebyli

myslim ze dneska kdyby se nejakej starodavnej mistr karate nebo kung fu postavil dnesni uz pomalu roboticky mlaticce treba z k-1 nemel by zadnou sanci. bez ohledu na to co je to sport a co ne.

porovnejte snimky starejch kulturistu a dnesnich, ronnie coleman atd.. dneska 300kg na bench neni vzacnost.

nadruhou stranu driv byli lidi zvykli na tvrdsi zivot a stavba jejich tel tomu odpovidala.

kdyz se podivame na stary boxery, z 20-40 let hlavne z ameriky byli to obri jak blazen a boxovali v necem v cem to bolelo mozna vic nez bez toho :)

nejakej pracovlek mel urcite vetsi silu nez my dneska, byl bliz ty opici mozna i gorile..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hyperboreus » čtv 17. srp, 2006 18:38

[quote="Low"]silnejsi podle me nebyli

tady si myslím,že se pleteš,BYLI silnější,přečti si,jak probíhalo měření sil kdysi a jak probíhá dnes.kdyby měli dnešní borci dělat cviky jak za starých časů,tak bez sypání steroidů by si polámali hnáty-bohužel ®ÁDNOU chemií nenahradíš tzv."sílu v kostech",lidi se dali nepřirozeným směrem dál,i proto máš dnes nepoměrně víc degenerativních změn na novorozencích atd.ale to už sem opravdu nepatří

moderní trénink/pokud chceš jít až na vrchol a stojí ti to za to/ se bez chemie neobejde.tečka
]
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RUNNAR » čtv 17. srp, 2006 18:55

Já bych řekl přesně naopak starý mistři by dnešní K-1 bojovniky přemohli v pohodě ,naprosto jiným přístupem k tréninku jim šlo v zápasech o život ,chyba a jsi v ***** ,
V K-1 se k sobě běžně otáčej zády tohle udělat proti starýmu mistrovi
tak jsi zase v ***** ,
nemusíme chodit daleko do minulosti řekl bych že Oyama je dobrý příkládek :lol: někoho ze starší gardy kdo by s nimi neměl problém :lol:
No a poslat tam antickýho rohovníka asi by je taky pěkně namasíroval
Ale takhle se nemá cenu bavit coby kdyby bla bla
Naposledy upravil RUNNAR dne čtv 17. srp, 2006 19:08, celkově upraveno 1
RUNNAR
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Panda » čtv 17. srp, 2006 19:08

Low píše:silnejsi podle me nebyli

myslim ze dneska kdyby se nejakej starodavnej mistr karate nebo kung fu postavil dnesni uz pomalu roboticky mlaticce treba z k-1 nemel by zadnou sanci. bez ohledu na to co je to sport a co ne.

porovnejte snimky starejch kulturistu a dnesnich, ronnie coleman atd.. dneska 300kg na bench neni vzacnost.

..

Lowe, benčovat můžou kolik chtějí ale když jsem si dal s dvěma kluky z naší kulturistické reprezantace páku tak jsem je porazil na hlavu a to měli pazory 2-3krát větší a mohutnější, okolním divákům to tenkrát přišlo strašně komické.Svaly kulturisty nemají na svaly trénovaného sportovce ani zdaleka, objem klame...
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fidellll----llll » čtv 17. srp, 2006 19:41

no jak se to veme nekteri lidi maj obrovskou silu v malych svalech kulturista ma velkou silu ale v porovnani s tim jaky ma svaly tak velka byt nemusi kazdopadne si taky myslim ze Bruce Lee by dneska v k-1 neobstal
Fidellll----llll
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Toman » čtv 17. srp, 2006 19:43

Panda: Já ti to bez problémů věřím.
Hyperboreus: absolutní souhlas.

Ono jde totiž o jednu důležitou věc a tou je tzv: užitečná síla. Tento termín jsem si nevymyslel večer po pivu, ale začíná se používat ve světě čím dál víc.
A nejspolehlivější metoda jak se k ní dopracovat je, světe div se, manuální těžká práce. Hodil jsem sem předtím odkazy na dva trenéry. Pokuid si někdo všimnul tak cviky ponejvíc připomínaj práci otroků:-)

Já dám zas za příklad Fedora: Viděli jste jeho silový trénink? ®ádný stroje v posilovně jako Ivan Drago z Rockyho, ale mlátí palicí do pneumatiky, hází šutrama, zvedá železa, tahá expandery.

Mimo jiné když už jsme zmiňovali borce z K-1.Opravdu bych nechtěl vidět souboj dnešního šampiona K-1 a antického přeborníka v pankrationu.
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pát 18. srp, 2006 7:06

Kluci vzdyt ti borci z K1 jsou porad jenom lidi.
Prijde mi, ze nekteri z vas moc koukaj na takove ty "extra" sestrihy z zapasu a KOcek a podobne.

Jasne, ze jsou to masiny, ale na kazdyho chlapa se najde jeste vetsi chlap. Ale vy tu o nich nekteri kolikrat snite jak o necem nadprirozenem.
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pát 18. srp, 2006 7:53

Toman píše:Ono jde totiž o jednu důležitou věc a tou je tzv: užitečná síla. Tento termín jsem si nevymyslel večer po pivu, ale začíná se používat ve světě čím dál víc.
A nejspolehlivější metoda jak se k ní dopracovat je, světe div se, manuální těžká práce.

Za veliké siláky byli v dřívější době považováni kováři a lidé z kamenolomů. Jejich stavba těla závisela na přijímané stravě a množství odpočinku. Takže se mezi nimi našli šlachouni i medvědi. A teď světe div se. Ne každá síla se dá použít v BU. Dle dochovaných pramenů byli největšími hospodskými vybíječi sedláci. A světe znovu div se- jako praktickou sílu nejlépe rozvýjející bylo zvoleno..............kosení trávy 8O .
Co tato činnost s tělem udělá?

1.svaly-kosení parádně rozvíjí sval, který se nazívá buď hovězí svíčková, nebo vepřová panenka. Tělo (od kyčlí k ramenům) proto, aby mohlo fungovat jako pružina, potřebuje silné svaly okolo páteře.
Ano okolo je důležité. To okolo, které nevytvoříte přítahy na hrazdě se širokým úchopem a podobnými nesmysli. Pro zajímavost uvádím, že sedláci přítahy na hrazdě nedělali ani úzkým úchopem. Ruce mají být totiž přirozeně těžké-uvolněné a nemají být nadzvedávány převyvinutými vnějšky zádových svalů.

2.šlachy- dlouhé držení poměrně lehkého nástroje přirozeně posílí šlachy na zápěstích. Zápěstí je tak dostatečně chráněno a jeho sevření je rychlé. Ostatním šlachám a svalům v těle sedlákově se tímto omnlouvám za jejich opomenutí.

3.přenos síly-synchronizace spodních končetin, těla a horních končetin při tomto cvičení-práci dosahuje vrcholu. Nevědomá, ale praktikovaná mnohačetná práce s kua způsobí opravdu dobré uvolnění svalů pánevního dna. Vzpřímená páteř a hlava zajistí hladké otáčení( ne přetáčení) celého těla. Ramena držená nízko zajistí přenos síli přes lopatky přímo do končetin. Přirozená šířka postoje a pohyb krok přísun dobře rozvynou (sice jednostranně ale efektivně) silový potenciál dolních končetin.

4.technika- sekání trávy je trochu zavádějící termín. Oddělování nadzemní části travin-obilovin od drnu-kořínků se děje řezáním-ne sekáním. Ti z Vás, kteří cvičí se zbraněmi, jistě vzpomenou na jemnost potřebnou ke správnému říznutí. Cvičení-práci si můžeme zpestřit sekáním v nerovném terénu. To nám pomůže udržet pozornost při jinak mechanickém provádění pohybů. Pohyby si můžete vyzkoušet i vertikálně při kultivaci živého plotu.

5.vnitřní energie- vím, že o ní řada z Vás odmítá mluvit, ale chci Vás upozornit na jednu skutečnost: já ji mám, Vy ji máte a měli ji i staří sedláci. Způsob jejího uvolnění vidím v perfektní mechanice pohybu a toto je jedno z mnoha cvičení na její uvolnění. Pro další práci s energií však musíme nutně poznat další obory.......

Sedlák Fakt
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNNAR » pát 18. srp, 2006 10:33

Tomáši,
ještě k tomu posilování ,zatracovat stroje je podle mě chyba ,protože

-některý stroje dokáží poskytnout velmi kvalitní procvičení těch částí svalových partií který jinak procvičit tak dobře nejdou

-leg press umožnuje výborně procvičit nohy kdy máš celou páteř opřenou do sedačky , takže se nepřetěžuje ani u velkých vah, dřepy prováděné i s bezchybným držením těla namáhají páteř velmi nehezky.

Dále:
v metodice rychlostních atletů jsou fáze tréninku kdy rozvíjejí maximální sílu ,práce s těžkými váhami při 5 -12 opakování ,těžko budou atleti trénovat cosi co je ve výsledku zpomalí.
takhle rozvíjejí sílu i lifteři protože nejlepší je síla získaná z více opakování a zároveň se trochu posilují i šlachy vaziva a úpony ,

Samozřejmě že pro zápasníky a boxery je dobrý posilovat jinak než kulturisti ale těžký váhy po 5-12 opakování v jejich rozpisech taky najdeš.

Mlácení kladivem do pneumatiky je skvělej nápad protože rozvíjí dovednosti který jsou pro zápasení důležitý to samý házení balvany atd.
S tím naprosto souhlasím.
RUNNAR
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Toman » pát 18. srp, 2006 10:59

Runnar:

Nebudu tě přesvědčovat. Půjčím ti bezva knížky a můžeš se podívat jak se dají stroje s úspěchem nahradit ba i předčít.

Zatím

T
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » pát 18. srp, 2006 11:35

Já mám taky pár oblíbených strojů, mezi moje nejoblíbenější které považuji z opravdu vhodný doplněk pro Bu ..no já to teda řeknu ale musíte mi slíbit že se nebude smát...je totalgym...:) Po cvičení na něm vůbec necítím tu obvyklou zkrácenost která se na mě prijevuje například při práci se závažím, naopak se cítím příjemně protáhlý a "napumpovaný" a jsem připraven na akci :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » pát 18. srp, 2006 11:39

Pando...Ty seš asi velkej drsňák viď.......Ten největší Chucku věř mi :!:

Promiň musel jsem :D . Ne vážně TotalGym znám velmi dobře a např. do bytu kde není tolik místa je vynikající.
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pát 18. srp, 2006 11:41

RUNNAR píše:-leg press umožnuje výborně procvičit nohy kdy máš celou páteř opřenou do sedačky , takže se nepřetěžuje ani u velkých vah, dřepy prováděné i s bezchybným držením těla namáhají páteř velmi nehezky.

Dále:
v metodice rychlostních atletů jsou fáze tréninku kdy rozvíjejí maximální sílu ,práce s těžkými váhami při 5 -12 opakování ,těžko budou atleti trénovat cosi co je ve výsledku zpomalí.
takhle rozvíjejí sílu i lifteři protože nejlepší je síla získaná z více opakování a zároveň se trochu posilují i šlachy vaziva a úpony ,

add. legpress- no právě. Chyba je právě v té izolaci. Dobře že jsi zmínil atlety (platí to však na veškerý výkonnostní sport). Izolovaným cvičením dosáhneš izolovaných výsledků. Při sportu však funguje tělo jako celek a jeli izolovaně cvičeno, budou přetěžovány právě izolací oponenuté partie. A z toho pramení častá zranění ve sportu.
Stejně je to s myšlením. Mladá mysl všechno rozpitvává (od slova pitvat) a moudrá zase spojuje.
A to je fakt!
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNNAR » pát 18. srp, 2006 12:06

fakt: Já jsem nepsal že je dobrý cvičit jen izolovaně ty stroje doplní co činky nezvládnou ,jinak na stroji je dráha pohybu vždy velmi podobná což
je nevýhoda ano ,
Trénink musí být vždy vyvážený a cvičit se musí všechny partie který se na výkonu podílej ,včteně šlach vaziv a úponů.

Vůbec neříkam že se maj cvičit jenom stroje to je nesmysl ,jenom říkám že pro některý části svalových partií stroje nabízej skvělou možnost procvičení.
Řekl bych že trénovat se má hlavně se železem a vlastním tělem a jako skvělý doplněk právě stroje.
RUNNAR
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod RUNNAR » pát 18. srp, 2006 12:21

Tome
jak jsi to myslel s tím antickým přeborníkem ?
Díky předem za zevrubný popis
Ahoj
RUNNAR
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Low » pát 18. srp, 2006 12:48

Gino píše:Kluci vzdyt ti borci z K1 jsou porad jenom lidi.
Prijde mi, ze nekteri z vas moc koukaj na takove ty "extra" sestrihy z zapasu a KOcek a podobne.

Jasne, ze jsou to masiny, ale na kazdyho chlapa se najde jeste vetsi chlap. Ale vy tu o nich nekteri kolikrat snite jak o necem nadprirozenem.

a kolik si jich videl na vlastni oci ? :)

runnar:

V K-1 se k sobě běžně otáčej zády tohle udělat proti starýmu mistrovi
tak jsi zase v ***** ,
nemusíme chodit daleko do minulosti řekl bych že Oyama je dobrý příkládek

no a co ze se otacej zady?

oyama by podle me se svou postavou a vahou dneska uz mozna takova hvezda nebyl.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNNAR » pát 18. srp, 2006 13:07

Jestli nevíš jak by to dopadlo otočit se proti výbornýmu bojovníkovi ze starých časů zády tak se nemáme o čem bavit.
Myslím ale taky zápas ne podle pravidel K-1 s boxerkama a zakázanýma technikama.
No a s Oyamou jaká postava? Podívej se na Sefa ,Hunta atd.
Oyama ve svých nejlepších letech vážil víc než Sefo a menší nebyl!
RUNNAR
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Toman » pát 18. srp, 2006 14:46

Run:
Nevim myslim ze kdyby si vzal průměrný vzorek tehdejších pankrationistů a prům. vzor. současných bojovníků tak by to byla hrozná řež ve prospěch antiků.Jsou to jen názory a spekulace, nechci o tom vést diskuzi protože by nikam nevedla, ale ti lidé se tankráte byli i o život a trénovali aby přežili a to je rozdíl.
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně