Motivacia aziatov

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod defendu » pon 06. lis, 2006 17:07

pucmaz píše:
defendu píše:Sosuke přijeď do Plzně,žije tu nejvíc japlek v celé republice :wink: a několik tisíc lidí od nás u nich pracuje.Se svými názory bys tu dostal brzo přes tlamu.Japka jsou tady většině jen pro smích,je to naprosto "vymytej"národ,co řekne šéf je svatý i kdyby to byla největší hovadina na světě.Pravidla jsou pro ně důležitější než realita.Na tebe jako na bělocha by koukali jak na nulu,opici co slezla ze stromu,ale nikdy ti to neřeknou přímo,budou se usmívat a klanět a ve chvíli kdy to budeš nejmíň čekat (třeba při 13 platu :lol: )bác a zjistíš jak to je,ale oni se stejně budou usmívat dál a přímo ti nic neřeknou.Mimochodem lhaní je pro ně normální vlastnost.

Dnes už jsou BU ve většině asij. zemí jen dědictvím minulosti.Učitelé je laboratorně (ne reálně) dále rozvíjejí,ale realita je pryč.Chce-li se někdo naučit skutečně bojovat,tak musí do zemí kde jde permanentně o krk.Tam má záruku toho,že ho nebudou učit kraviny,ale věci co fungují.A jaké země?Tam kde je obří kriminalita, hrozí ozbroj. konflikty apod. -např. Izrael,Filipíny,Brazílie,Rusko......

defendu, projevujes se uplne stejne jako sosuke, pouze naladen opacnym smerem... (jenze jemu je 15, coz ho jeste jakztakz omlouva)
Navic koukam, ze jsi v JPN nejspis sam byl a obesel vsechna mozna (i ta neverejna) dojo, ze toho o japonskem bu tolik vis :roll:

Rad bych pozadal adminy o nejakou cinnost, uroven celeho bu.cz je cim dal tim horsi!

Máš pravdu,že se vyjadřuju opačným zp. než sosuke,z něj mluví vyčtené ideály a dětinskost ze mě MÁ zkušenost.Tvá je samozřejmě jiná,svou ti nepředhazuju :!: Vidím,že jsi už skoro jako japko,neumíš-li si poradit sám zavoláš šéfa (admina)
Z mých příspěvků jsi si nejspíš všiml,že mě zajímá realita a tu jsem v jap. dojo skutečně nenašel,v tomhle máš pravdu.
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pon 06. lis, 2006 17:23

Defendu, já už se do těchto flejmů zkouším nezapojovat, navíc když napíšu, že pucmaz má pravdu, zřejmě odpovíš, že jsem taky skoro japko... Slyšel si někdy slovo xenofobie? Přečti si po sobě, co tu plodíš...

Pracuješ v japonské společnosti, OK. Máš s nimi špatnou zkušenost, OK... seber se a nech se zaměstnat jinde, když Ti tolik vaděj. Předpokládám, že jim (nadřízenejm) říkáš do očí to, co nám tu píšeš... jako správnej (upřímnej) Čech. Já naprosto nechápu, proč si tu stěžuješ, jak je hrozný u nich pracovat - nějak nevím, jak to souvisí s BU. Aha, vlastně jo... to je zase typicky česká vlastnost, pořád si stěžovat na poměry.

Jejich kultura a společnost je jiná, než naše a co? Budeš tu převychovávat každýho, kdo napíše, že dělá nějaký japonský BU a že se mu japonská kultura líbí? Je každej člověk, co ho to zajímá méněcenej? Tady aby se člověk "bál" napsat, že dělá japonský BU. Prostě to někomu (třeba mně) vyhovuje.

Zřejmě proto by tu chtělo trochu práce adminů. Těch nadávek je tady až docela dost.

Sorry za OT.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod CurieuxGarcon » pon 06. lis, 2006 17:40

patrik píše:Defendu, já už se do těchto flejmů zkouším nezapojovat, navíc když napíšu, že pucmaz má pravdu, zřejmě odpovíš, že jsem taky skoro japko... Slyšel si někdy slovo xenofobie? Přečti si po sobě, co tu plodíš...

Pracuješ v japonské společnosti, OK. Máš s nimi špatnou zkušenost, OK... seber se a nech se zaměstnat jinde, když Ti tolik vaděj. Předpokládám, že jim (nadřízenejm) říkáš do očí to, co nám tu píšeš... jako správnej (upřímnej) Čech. Já naprosto nechápu, proč si tu stěžuješ, jak je hrozný u nich pracovat - nějak nevím, jak to souvisí s BU. Aha, vlastně jo... to je zase typicky česká vlastnost, pořád si stěžovat na poměry.

Jejich kultura a společnost je jiná, než naše a co? Budeš tu převychovávat každýho, kdo napíše, že dělá nějaký japonský BU a že se mu japonská kultura líbí? Je každej člověk, co ho to zajímá méněcenej? Tady aby se člověk "bál" napsat, že dělá japonský BU. Prostě to někomu (třeba mně) vyhovuje.

Zřejmě proto by tu chtělo trochu práce adminů. Těch nadávek je tady až docela dost.

Sorry za OT.

Patrik

Pod to se klidně podepíšu.
CurieuxGarcon
diskutér - nováček
diskutér - nováček

patrik

Příspěvekod defendu » pon 06. lis, 2006 18:40

Strašně se mi líbí jak jste s pucmazem až neuvěřitelně vztahovační 8O Napíšu mladému pomatenci co si myslím o japkách já a hned se vyrojí borci,kteří by mě nejraději ukřižovali za vlastní názor,který prezentuju a začnou se odvolávat na admina.Já xenofobní?Je vidět,že Japonce moc neznáš,asi s nima už několik let netrávíš cca 10 hodin denně (a to stále s jinými) :wink:
Dělám u nich dál jen proto,že si momentálně nemohu dovolit odejít (rodina) a proto,že ten boj mě baví :!: ,i když vím že ho nikdy nemohu vyhrát.
Proč jsem o tom začal psát,když to nesouvisí s BU?No právě kvůli tomu mladému klukovi,který je tak nekriticky obdivuje,ne kvůli lidem praktikujícím JBU.A na poměry si zrovna nestěžuju,není to má vlastnost,čecháčkovství se mi hnusí.
Napiš mi jedinou mou větu kde jsem někoho kdo dělá JBU převychovával a snad ho i odsuzoval,buď tak laskav,ano?
Nadávky :?: To už si fakt děláš srandu :?:
To,že děláš JBU v mých očích neznamená,že jsi méněcenej.Je mi to naprosto fuk,máš právo si dělat co chceš tak to dělej,přede mnou si to obhajovat nemusíš :wink:
Ozval jsi se jen proto,že jsi ješitný na to co děláš.Uráží tě když ti někdo jen slovem nebo náznakem napadne to čemu se tak dlouho a vehementně věnuješ.Není to pravda?Připadáš si špatně,že se někdo opovážil "pohanět" něco co se běžně,v prostředí kde se pohybuješ, obdivuje?Vrať se zpátky na zem.Ale nemusíš se už bát a strachovat,o japkách už nic psát nebudu,když to bortí tvoje vzdušné zámky.
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: patrik

Příspěvekod patrik » pon 06. lis, 2006 18:51

Ve třech bodech.

Ozval jsem se proto, že souhlasím s tím, že úroveň diskuzí na BU.cz jde velmi ale velmi dolu a admini nebo moderátoři na to pečou. Můj psychologický profil (ješitnost a kdovíco ještě) není IMHO na pořadu dne. Přestože to tak klidně může být.

Ad zaslepenej sosukeho - jistě po pár příspěvcích od nějakého anonymního defendu, kterej do něj reje určitě začně přemejšlet úplně jinak...

Ad nadávky - použij funkci "hledat všechny příspěvky od uživatele defendu" a přečti si, co sem třeba právě Ty píšeš. Slova jako "pičus" a "teplouš"mi už jako nadávky přijdou (bez ohledu na to, že je to v jiném topicu).

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » pon 06. lis, 2006 19:12

Můžu ti kontrovat do nekonečna.
Po pár příspěvcích od nějakého patrika začnu japka milovat?
Co se týče sprostých slov - už jsem ti psal,že mě zajímá realita a do skutečného života tahle slova prostě patří.Použil jsem je právě v místech,kam patřila.Pohybujem se v setsakra tvrdém světě,někdo cvičí proto,že ho to baví,ale jinak je to hodný chlapec (TY?),někdo aby lépe bojoval v reálu a hodný moc není.Patřím do té druhé sorty a část těchto stránek je i o streetfightingu,takže se musíš smířit s tím,že tu nebudou padat jen kulantní slova.
Pokud chceš vychovávat adminy tak si založ jiný thread.
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TierraZ » pon 06. lis, 2006 21:40

Jako maly děti. Začali jste o ideálech a skončíte u toho kdo má lepší kolo. :cry:
Zvítězit bez boje znamená převýšit jiné svými ctnostmi.
http://s2.bitefight.cz/c.php?uid=82215
TierraZ
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod defendu » pon 06. lis, 2006 22:09

TierraZ
Fór je jen v tom,že když jeden nemá žádné kolo,nemůže mu ho ten druhý pomluvit :wink:
Co se týče ideálů - o žádných jsem nepsal,žádné totiž nemám.
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » úte 07. lis, 2006 2:22

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 19:23, celkově upraveno 2
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

da end.

Příspěvekod Lin-Shit » úte 07. lis, 2006 17:12

okej teraz je ta prava chvila aby som to napisal:
nech moja tema zanikne v prachu historie a terminalovych zberniciach.
Lin-Shit
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

motivace

Příspěvekod Hark » úte 07. lis, 2006 22:35

Myslim si, ze motivace byla stejna jako v Evrope - umeni ubranit zivot, zdravi. Umet bojovat za svou zem a rodinu a sveho pana.

Jediny rozdil bych videl v tom, ze v Asii se o vyvoj BU hodne starali duchovni, mnisi. A diky tomu asijska BU prezila rozvoj palnych zbrani a vznik organizovanych pravidelnych armad. Diky tomu, ze mnisi dal pokracovali v tradici spojeni cviceni tela a ducha. "To, ze je pro cinany kung fu neco jako pro Evropany fotbal... to je tradice." (citat, ale uz nevim odkud)

Kdezto v Evrope skoncil bojovy serm a podobne dovednosti s nasazenim rotacnich kulometu. Myslim, ze posledni nadsenci byli Polaci, kteri na zacatku druhe svetove jeli proti tankum na konich se savlemi...protoze na mechanizaci nemeli penize. Zbytek BU v Evrope pohltil sportovni business.

Nicmene se povida, ze nektere linie spanelskych skol sermu prezily od 13. stoleti do soucasnosti neprerusene. Tozn. opravdove umeni i s durazem na duchovni stranku.

Soucasti sermu je duraz na harmonicky rozvoj osobnosti.

Prirovnal bych nektera evropska umeni k japonskym "Do" a "Jutsu". Serm je cesta, Do. Treba box, zapas osobne vnimam spis jako "jutsu", kdy to zjednodusim, tak jako "technicky" orientovany styl - opravte mne jestli se mylim.
Vít Hrachový
ELYWCIMAA // http://www.kungfuwingchun.cz
Škola ozbrojené sebeobrany // http://sosb.cz
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Senior » stř 08. lis, 2006 10:23

Proč se nejen v tomto fóru kolikrát už zoufale dovoláváte adminova zásahu - v podstatě cenzury?
Protože úroveň tohoto webu jde dolů? A co jako by měl ten admin dělat? Sedět na prdeli u monitoru a každý příspěvek nejdřív očuchat jestli není z hlediska BU ideově závadný a nejsou v něm nadávky a pak teprv jej dát na web?
Jestli tento web upadá není chyba admina a případné cenzury. V hospodě u stolu taky sedí nějaký admin? Pamatuju časy kdy tam sedával, ale říkalo se mu "důvěrník", tak kua buďme rádi, že ty časy různých adminů jsou pryč. A pokud někdo není schopný se nějak rozumně srovnat s tím, že tu, na v podstatě veřejné diskusi někdo občas píše kraviny, tak je to jen jeho problém.

Senior
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod marvin » stř 08. lis, 2006 11:24

:roll: :roll:
Naposledy upravil marvin dne sob 16. pro, 2006 14:28, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tekara » stř 08. lis, 2006 13:24

Sosuke napsal:
Lin-Shit: Jak si dovoluješ urážet názvem tu nejlepší rasu???!!!!!!!!!!!!!
Když už tak NE šikmookých, ale MONGOLOIDNÍ!!!!!!!!!

Mongoloidní? To nemyslíš vážně?
tekara
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pucmaz » stř 08. lis, 2006 15:05

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 19:23, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: motivace

Příspěvekod Picard » stř 08. lis, 2006 15:44

Hark píše:Jediny rozdil bych videl v tom, ze v Asii se o vyvoj BU hodne starali duchovni, mnisi. A diky tomu asijska BU prezila rozvoj palnych zbrani a vznik organizovanych pravidelnych armad.

Ehmmm .... coze???

Myslim, ze posledni nadsenci byli Polaci, kteri na zacatku druhe svetove jeli proti tankum na konich se savlemi...protoze na mechanizaci nemeli penize.

Tohle je siroce rozsireny mytus, ale to je jedno

Prirovnal bych nektera evropska umeni k japonskym "Do" a "Jutsu". Serm je cesta, Do.

No to je prave tezke, nektery serm je do, nektery jutsu, ale rek bych ze vsechny obsahuji prvky z obojiho a nic neni cernobile. Ani snad nelze definovat co je "do" a "jutsu". Fukncni technika? O tu jde prece i v do. Rozvoj mentalnich aspecktu? O to jde prece v disciplinach, ktere se nazyvaji jutsu. Proto serm muze byt do, jutsu, nebo oboji... jde o to jaky serm, jaka styl, skola, ucitel ... Tohle fojtikovske do/jutsu deleni je priserne cernobile a zjednodusujici.

Jinak souhlasim s pumaczem, nekdo by to tu mel moderovat, rasismus a xenofobii fakt nebrat, to uz je fakt dno. Idealne tohle tema cely smazat. Uz jen kvuli tomu nazvu.
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Senior » stř 08. lis, 2006 16:22

Ano, idelání je toto téma smazat...kverulantům zablokovat přístup a postupně vytvořit web nový, čistý, kde si všichni budou jen přitakávat...

:roll:
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 08. lis, 2006 16:37

Senior píše:Ano, idelání je toto téma smazat...kverulantům zablokovat přístup a postupně vytvořit web nový, čistý, kde si všichni budou jen přitakávat...

:roll:

To ne...ale určitou kulturu projevu by to tu sneslo.....a třeba taky úctu...jeden ke druhému...slušnost.....a zamezit přístup prudičům......Diskutovat na úrovni lze......a nebolí to...ani trošku :wink: :idea:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » stř 08. lis, 2006 18:26

idealne je zakazat pristup vsetkym, potom tu len bude klud ..
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 08. lis, 2006 18:38

marvin píše:idealne je zakazat pristup vsetkym, potom tu len bude klud ..

tak...zrušit to.....těch ušetřenejch nervů...... :twisted: :lol: :lol:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně