zpevnění úderových ploch

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod DrGlock » čtv 30. lis, 2006 15:42

pm píše:DrGlock: nechapu, protoze

a) zadne zraneni = moznost trenovat kazdy den, zatimco zraneni = cekani na to nez se zahoji, ztrata casu, ktery si mohl venovat treninku

b) co zdravi? ne dnes, kdyz si mladej a vsechno se ti rychle hoji, co za pet, za deset, za dvacet let? sorry, nevymenil bych zeleznou pest za moznost moci se rukou podepsat nebo skladat se synkem Lego.

jinak na tuto "osvedcenou metodu" (kterou budou nedejboze laici-zacatecnici hledajici pouceni od anonymnich vsevedu na webu v treninku aplikovat) jsi prisel sam, naucil ses ji od nekoho, nebo ses o ni docetl na jinym chytrym webu od jineho rozumbrady? jen pro zajimavost, kde, u koho a jak dlouho cvicis? no offense, ale to co pises jsou nesmysly, cesta k znicenym rukam. nebyt bolestinek jeste neznamena byt magor.

Asi jsem zapoměl napsat, že to tak samozřejmě nedělám stále. Dělal jsem to tak před pár lety, než si ty ruce zvykly a než sem se naučil trochu boxovat. Teď už sem shnilej a bouchám minimálně v bandážích (někdy i v boxerkách), protože dřív než kůže na kloubech by mi asi odešly zápěstí. Ale ty klouby si tenkrát zvykly a i dnes je to to poslední, co by mě při úderech bolelo.

a) V okruhu lidí, se kterýma cvičím, je člověk do tří zranění zdravej. A ať už je zranění jakékoliv, pokud člověk není ochrnutej, je stále co cvičit.

b) Zas nejsem takovej magor, abych trénoval se zlomeným nártem, jako někteří lidi, které znám. Ale odřená kůže, pokud to není na šití, mi jako zranění nepřipadá. A jizvy z toho žádný nemám.

Tuhle metodu mě naučil borec, co mě učil údery. Mě to přijde celkem normální. Když v rámci tréninku boucháme do lap, kde ty údery prostě sklouzávají, skoro vždycky si tu kůži někdo rozedře a teče mu krev. Ale u nás se kvůli takovým prokotinám nepřestává a trénujou tak i baby. Necvičím u někoho v nějaké škole bojového umění, máme partu lidí, pronajatou tělocvičnu a cvičíme sebeobranu. (Dřív jsem BU cvičil a pro zábavu dělám bojvé sporty.)
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 30. lis, 2006 16:00

takze v zasade samouk co si to s par kamosema pytlikuje v sokolovne, co poucuje samouka? rozmazavate si tu krev z lap pak po tvarich a po tele? ne vazne, uvedomuje si vetsina mistnich poradcu ze to nejaky pubertak vezme vazne a zitra si dle vasich navodu rozmlati ruce na kasi? viz Tvuj prvni prispevek:

Chce to prostě bušit a bušit, aby se ty svaly, šlachy i kosti zpevnily. Když budeš dost bušit, rozsekáš si do krve kůži na těch kloubech, a to je dobře. Když pak vydržíš pár dní nebouchat, zahojí se to a vznikne tam tvrdší kůže, kterou už tak lehce nerozbiješ. A když jo, zase se to zahojí a bude to ještě tvrdší. Problém je, když pak pár dní nebudeš bouchat, protože ta kůže změkne a zase si ji rozsekáš. Pokud tě to už nebude bavit, pořiď si nějaký "ponožky na ruce" na bouchání a bouchej s něma. Časem si ty klouby rozmlátíš i přes ně, ale je to příjemnější jak si je rozbíjet o pytel. A s holeněmi je to stejný. Váleček může jedině prospět, ale zároveň to chce kopat a kopat a kopat. Hádám že minisukně nenosíš, tak se o modráky nestarej. A pokud ty naraženiny nebudou takový, že bys nedokázal stát, tak kopej. Bolest je jen v tvé hlavě, tak se nauč ji vydržet, děláš bojová umění a né nějakej aerobik. V boji se tě nikdo nebude ptát, jestli tě náhodou něco nebolí a budeš muset pokračovat i přes bolest. A na závěr dobrá rada: všeho s mírou. Nemusíš udělat dva tisíce úderů denně, když je už po stovce pytel od krve, stačí když jich uděláš tisíc

vezmes si toho kluka na svedomi, az sem napise jeho mama, ze ma kluk obe ruce v gypsu?! nechapu. vsimni si, ze jsem vyse popsal jak cvicime v nasi skole, ovsem bez konkretniho navodu, protoze bez vedeni a dozoru se to clovek proste nenauci, jen si ublizi, navic jakykoliv "otloukani" je beh na dlouhou trat, aneb - pravidelne cvicit a postupne pridavat.

manitu, prestan se ucit z knizek a webu a zapis se na karate, box, cokoliv, cvic dle overene metodiky, a nezapomen ze zdravi mas jen jedno.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » čtv 30. lis, 2006 16:31

Tohle si bohužel člověk neuvědomí dokud nějaké to zranění které ho vyřadilo na par měsícu z treningu sám neprodělá...a pak může mluvit o štěstí když už na to uvědomění není pozdě.
Věřte mi že když pak sedíte 6 měsíců s kolenem v gypsu protože misto abyste neco zkoušeli postupně a zároveň se na to připravovaly fyzicky ste se to pokusili prolomit naráz a doufáte že dostanete šanci tu chybu nezopakovat a budete moc zase jenom tvrdě makat, tak na to mate pak jiný náhled.
Postupně pomalu...ve vytrvalosti je síla, ne v tom že nedostatek schopností nahradím nerozvážností...
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » čtv 30. lis, 2006 19:27

Tak mě tak úplně obecně napadlo: Proč je pro někoho nutné podstupovat to masochistické "otužování" kloubů a kůže na nich jejich opakovaným rozbíjením do krve a opětovným hojením? Jen kvůli tomu, že na tom pytli bez rukavic pak více vydrží? K čemu je tento dosažený efekt, který zase poměrně rychle zmizí, když se nějakou dobu netrénuje, vlastně dobrý v praxi? K čemu je to dobrý, když v tréninku mohu jednoduše použít pytlovky? Je to kvůli tomu, že chcete být zocelení pro eventuelní střet na ulici? A jak často to bude? Jednou za pět let? To si to vlastní "sebetrýznění" při tréninku klidně odpustím, klouby jako takové to díky klikům na nich a používání pouze lehkých pytlovek vydrží a že si na nich případně rozmlátíte kůži... a co? Jak už jsem psal, pro mě osobně je důležitější mít zpevněná zápěstí, proto údery na pytli trénuju sice v rukavicích, ale zásadně bez bandáží. (Začátečníci musí opatrně, nějakou dobu trvá, než zápěstí dostatečně zesílí.) Mimo jiné si uvědomte, jak je nehygienické opatlávat krví cvičební pomůcku, na které se většinou střídá více lidí... A co ty chvějící se ruce, až vám bude čtyřicet a více? Já sám jsem například spokojený s tím, že dokážu s citem zmáčknout spoušť a nerad bych na tom něco měnil.
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » čtv 30. lis, 2006 19:28

...
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod manitu » pát 01. pro, 2006 16:33

to PM:
Jo to já se přihlásím do nějakého klubu, ale až bude čas, kvůli škole nejsem pevně na jednom místě, takže snad za rok. Mě šlo jen o to jak omezit modřiny, kůži jsem neměl sedřenou nikdy, (jinak na karate jsem chodil 5 let takže nějaký základ mám), ale právě že jsem měl málo času a pak škola, vyšel jsem ze cviku, a teď prostě začínám znova. Teď jsem začal používat rukavice (takový ty bílý co se berou na závodech karate), a docela mi to pomáhá, modřiny už jsem po čase neměl. Taky neberu vážně všechny rady co kdo napíše, jen je to někdy docela zajímavý :lol: , podle knížek se toho taky nedá moc naučit, takže fakt jedině někoho kdo tomu rozumí, to je mi jasný. Zdarec :)
manitu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod chachar » pát 01. pro, 2006 20:59

nac otuzovat nejak extreme ruce- boxuj v pytlovkach a je to
a venku tech par ran vydyrzis to muzu rict z vlastni zkusenosti
chachar
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod diablik » pát 01. pro, 2006 21:20

a venku tech par ran vydyrzis to muzu rict z vlastni zkusenosti[/quote]---cim ma clovek silnejsiu bombu v rukach,tym vacsia nachylnost ,ze to metakarpy neunesu a zlomia sa..najcastejsie boxerom...preto treba buchat po sanici a nie do ocnic, čela,vrcholu hlavy a skor buchat take tazke vybusne facaky ala rodney chico king---bezny "prdlici" ako napr. ja a 3/4 fora si s tym az tak hlavu lamat nemusi,nemyslim si ze disponujeme takymi bombami aby sme si polamali paste...
Naposledy upravil diablik dne sob 02. pro, 2006 12:31, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » sob 02. pro, 2006 8:42

pm píše: sorry, nevymenil bych zeleznou pest za moznost moci se rukou podepsat nebo skladat se synkem Lego.

100 % souhlas. Mám za sebou pár let na makiwaře v mladších letech a o špatném bouchání vím už své. Je ale pravda, že ve 20, 25 letech jsem na zdraví taky moc nemyslel. Asi si tím musí projít každý.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » ned 03. pro, 2006 10:50

Nejčastější zranění u vyhazovačů,kteří při "akci" používají pěsti (neni můj případ i když boxuju) a ne dlaně,jsou rozbité,doslova roztržené klouby o zuby protivníka :!: :!: I když si to okamžitě vydezinfikujete,zánětu ze zubů se neubránite (hodně blbě se to hojí,dost dlouho to mokvá) a to NIKDY,prostě tam hned je,zuby jsou totiž semeništěm mikrobů,zubům to nevadí,ale v otevřené ráně....
Můžete tedy pěstma řezat třeba do zdi,ale v reálném konfliktu si tím moc nepomůžete :!:
Perlička na závěr - kolegovi z takové rány vymačkával doktor hnis a najednou mu tam odsud začlo "lézt" něco bílého,jako střípky...ano správně - zubní sklovina :lol: :lol: a to po třech týdnech od "akce".
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » ned 03. pro, 2006 11:35

fakt píše:
pm píše: sorry, nevymenil bych zeleznou pest za moznost moci se rukou podepsat nebo skladat se synkem Lego.

100 % souhlas. Mám za sebou pár let na makiwaře v mladších letech a o špatném bouchání vím už své. Je ale pravda, že ve 20, 25 letech jsem na zdraví taky moc nemyslel. Asi si tím musí projít každý.

No a když jsi cvičil na té makiwaře tak jsi si nikdy neodřel kůži na klubech? Ani ze začátku?
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 03. pro, 2006 12:14

defendu píše:Nejčastější zranění u vyhazovačů,kteří při "akci" používají pěsti (neni můj případ i když boxuju) a ne dlaně,jsou rozbité,doslova roztržené klouby o zuby protivníka :!: :!: I když si to okamžitě vydezinfikujete,zánětu ze zubů se neubránite (hodně blbě se to hojí,dost dlouho to mokvá) a to NIKDY,prostě tam hned je,zuby jsou totiž semeništěm mikrobů,zubům to nevadí,ale v otevřené ráně....
Můžete tedy pěstma řezat třeba do zdi,ale v reálném konfliktu si tím moc nepomůžete :!:
Perlička na závěr - kolegovi z takové rány vymačkával doktor hnis a najednou mu tam odsud začlo "lézt" něco bílého,jako střípky...ano správně - zubní sklovina :lol: :lol: a to po třech týdnech od "akce".

souhlas, nehlede na to, ze hlava jako takova je ostatne na ranu pesti dost tvrda. vsimnete si jak v UFC spousta borcu po par ranach pesti do hlavy preslo na dlane, lokty atd.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » ned 03. pro, 2006 22:21

NAIA píše:
fakt píše:

No a když jsi cvičil na té makiwaře tak jsi si nikdy neodřel kůži na klubech? Ani ze začátku?

Kdyby kůži. Mlátil jsem jako pošuk a pak si rok hojil prasklý kloub. Takže to nejdůležitější: postupně zdraví je jen jedno
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » úte 05. pro, 2006 9:16

ukropcany píše:Yo, náš obľúbený Bas Dingididingididing Rutten kým sa boxovalo holými rukami išiel na facky, žiadne päste...

To bylo Pancrase. Taky se mu Frank Shamrock po trech inkasovanych pekne vysmal. 1:40
Hilarious :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=Rs69mMMpbw8
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » úte 05. pro, 2006 11:25

Yo, náš obľúbený Bas Dingididingididing Rutten kým sa boxovalo holými rukami išiel na facky, žiadne päste...

si mimo, to bolo pravidlami ako pise Toman ...
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » úte 05. pro, 2006 22:54

pm píše:takze v zasade samouk co si to s par kamosema pytlikuje v sokolovne, co poucuje samouka? rozmazavate si tu krev z lap pak po tvarich a po tele? ne vazne, uvedomuje si vetsina mistnich poradcu ze to nejaky pubertak vezme vazne a zitra si dle vasich navodu rozmlati ruce na kasi? viz Tvuj prvni prispevek:

...

vezmes si toho kluka na svedomi, az sem napise jeho mama, ze ma kluk obe ruce v gypsu?! nechapu. vsimni si, ze jsem vyse popsal jak cvicime v nasi skole, ovsem bez konkretniho navodu, protoze bez vedeni a dozoru se to clovek proste nenauci, jen si ublizi, navic jakykoliv "otloukani" je beh na dlouhou trat, aneb - pravidelne cvicit a postupne pridavat.

manitu, prestan se ucit z knizek a webu a zapis se na karate, box, cokoliv, cvic dle overene metodiky, a nezapomen ze zdravi mas jen jedno.

Třeba jsem jen samouk a ty třeba jen napodobuješ svého mistra... čí pravda je pravdivější... :wink:

Proč by měl mít ruce v gypsu kvůli sedřené kůži? Kdybych si myslel, že je to škodlivé a neměl to prakticky ověřené, tak to sem nepíšu.

Otloukání vůbec není běh na dlouhou trať. Protože to nejsou tvoje ruce a nohy, co se otlouká, ale tvoje hlava. U otloukání jde jen o to, zvyknout si na bolest nebo se ji naučit ignorovat. A čím intenzivněji budeš otloukat, tím dřív si zvykneš.
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » úte 05. pro, 2006 23:10

TongPa píše:Tak mě tak úplně obecně napadlo: Proč je pro někoho nutné podstupovat to masochistické "otužování" kloubů a kůže na nich jejich opakovaným rozbíjením do krve a opětovným hojením? Jen kvůli tomu, že na tom pytli bez rukavic pak více vydrží? K čemu je tento dosažený efekt, který zase poměrně rychle zmizí, když se nějakou dobu netrénuje, vlastně dobrý v praxi? K čemu je to dobrý, když v tréninku mohu jednoduše použít pytlovky? Je to kvůli tomu, že chcete být zocelení pro eventuelní střet na ulici? A jak často to bude? Jednou za pět let? To si to vlastní "sebetrýznění" při tréninku klidně odpustím, klouby jako takové to díky klikům na nich a používání pouze lehkých pytlovek vydrží a že si na nich případně rozmlátíte kůži... a co? Jak už jsem psal, pro mě osobně je důležitější mít zpevněná zápěstí, proto údery na pytli trénuju sice v rukavicích, ale zásadně bez bandáží. (Začátečníci musí opatrně, nějakou dobu trvá, než zápěstí dostatečně zesílí.) Mimo jiné si uvědomte, jak je nehygienické opatlávat krví cvičební pomůcku, na které se většinou střídá více lidí... A co ty chvějící se ruce, až vám bude čtyřicet a více? Já sám jsem například spokojený s tím, že dokážu s citem zmáčknout spoušť a nerad bych na tom něco měnil.

Protože je to rychlej a efektivní způsob. Klidně bys mohl bouchat tak, že jak to začne být pro tvou kůži nepříjemné, přestaneš a pokračuješ zase jindy, ale bude ti to trvat několikanásobně déle, než ty klouby otužíš. V pytlovkách by to trvalo hrozně dlouho, jestli bys je vůbec někdy tak otužil.

Hodí se to na spoustu věcí, třeba když při tréninku boucháš (v pytlovkách nebo ultimátkách) do něčeho tvrdýho, třeba do helmy s mříží nebo plastové protiúderové vesty. Pokud nemáš ty klouby otužený, bolí to i přes ty rukavice.
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 05. pro, 2006 23:22

DrGlock píše:Třeba jsem jen samouk a ty třeba jen napodobuješ svého mistra... čí pravda je pravdivější... :wink:

Proč by měl mít ruce v gypsu kvůli sedřené kůži? Kdybych si myslel, že je to škodlivé a neměl to prakticky ověřené, tak to sem nepíšu.

Otloukání vůbec není běh na dlouhou trať. Protože to nejsou tvoje ruce a nohy, co se otlouká, ale tvoje hlava. U otloukání jde jen o to, zvyknout si na bolest nebo se ji naučit ignorovat. A čím intenzivněji budeš otloukat, tím dřív si zvykneš.

Treba jsi cvicil tam, kde to bylo postavene na okoukavani, ale takhle to neni vsude! U P. Macka sifu jsem "parkrat" byl a nic takoveho jsem tam nevidel :wink:
Ale ty prece nevis, jak se ta tva metoda osvedci napr. za 30 let ... "Nikde" to takhle neuci ... a vis proc ... asi uz to zkouseli a treba to nedopadlo dobre :wink:
Pokud ti nezalezi na tom jak ti budou ruce fungovat za par let, tak to chapu ... ale nedavej tyhle rady do placu bez upozorneni, ze ta metoda jeste vlastne neni poradne overena :idea: :wink:
Vlastne ti preji, aby ti to vyslo. Nebot si dovedu predstavit, co by te mohlo cekat za par roku a neni to zrovna "happy end" :( Tak hodne stesti :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kmp » stř 06. pro, 2006 7:02

Ahoj,jedna odstrašující fotka Obrázek
Všimněte si pravé ruky Jirky Jiráska, stojí první v řadě.
kmp
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Angus » stř 06. pro, 2006 10:59

Tu ruku tak má trvale? :cry:
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně