Lidé na bojová umění .cz

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Angus » pát 20. srp, 2004 10:26

Fireball píše:... Myslím, že ak pochopíš princíp boja, potom to všetko sa zleje do jedného. ...

A vo tom to je.

Angus
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Onion » pát 20. srp, 2004 12:03

forb: Fireball: Mnohokrát. Naposledy 18.3.2003 v Praze proti veteránovi z Afganistánu. je k tomu i řádný policejní protokol. Pokud mně přijedeš ke mně do školy přesvědčit, jak se ti to slilo do jednoho, rád ti ten protokol předtím ukážu. Je to už sice více než rok, ale je mnoho případů i zdřívějška. Ti co mne znají, vědí že neteoretizuji. Jsem toho dalek. Oproti většině zdejších nejaktivnějších diskutérů mám totiž tu výhodu, že jsem studoval nejen teoreticky (Instruktorské licence a mistrovské stupně např. v Aikijutsu, JiuJitsu, ASP, self-defence instructor LevelI, etc.etc.), ale že díky práci jsem se na to mnohokrát podíval i ve velmi reálných podmínkách. Proto se usmívám, když se něco někomu sleje a spoustě dalších všeobecně tradovaných pravdám 8)
Díky tomu nejsem ani u sebe přesvědčen, že by se mi něco slilo a tak se stále učím, chodím k lidem o kterých vím, že jsou v něčem dobří, poslouchám jejich názory nachávám si od nich s úctou dávat do nosu etc.etc. Vím totiž, že většinou se sleje okorát nos dohromady s očima :D a že žádný mistr není takovým mistrem aby nemohl dostat pěkně na prdel. Každý je štikou maximálně tak ve svém malém rybníčku :roll: a vždycky jsou lidé od kterých je co se naučit. Mýtus mistra který vychází z bojů bez poskvrny je opravdu jen mýtus :twisted:
stay sharp
www.gunting.cz
Onion
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Fireball » pát 20. srp, 2004 12:27

Onion píše:forb: Fireball: Mnohokrát. Naposledy 18.3.2003 v Praze proti veteránovi z Afganistánu. je k tomu i řádný policejní protokol. Pokud mně přijedeš ke mně do školy přesvědčit, jak se ti to slilo do jednoho, rád ti ten protokol předtím ukážu. Je to už sice více než rok, ale je mnoho případů i zdřívějška. Ti co mne znají, vědí že neteoretizuji. Jsem toho dalek. Oproti většině zdejších nejaktivnějších diskutérů mám totiž tu výhodu, že jsem studoval nejen teoreticky (Instruktorské licence a mistrovské stupně např. v Aikijutsu, JiuJitsu, ASP, self-defence instructor LevelI, etc.etc.), ale že díky práci jsem se na to mnohokrát podíval i ve velmi reálných podmínkách. Proto se usmívám, když se něco někomu sleje a spoustě dalších všeobecně tradovaných pravdám 8)
Díky tomu nejsem ani u sebe přesvědčen, že by se mi něco slilo a tak se stále učím, chodím k lidem o kterých vím, že jsou v něčem dobří, poslouchám jejich názory nachávám si od nich s úctou dávat do nosu etc.etc. Vím totiž, že většinou se sleje okorát nos dohromady s očima :D a že žádný mistr není takovým mistrem aby nemohl dostat pěkně na prdel. Každý je štikou maximálně tak ve svém malém rybníčku :roll: a vždycky jsou lidé od kterých je co se naučit. Mýtus mistra který vychází z bojů bez poskvrny je opravdu jen mýtus :twisted:

Tak tak - aj ja si myslím, že učiť sa treba stále.
Tu otázku či si niekedy zažil boj som nemyslel ako urážku, ale skôr ako to že som bol zvedavý na Tvoje zážitky - rád sa učím kde sa dá :lol:
Tiež si ale myslím, že je rozdiel medzi bitkou a bojom o život.
Tým zliatim som napríklad myslel pochopenie takých pravidiel ako je vzdialenosť či timing a to platí vždy a všade.
O tých majstroch si myslel vlastne to isté - na každého chlapa sa nájde väčší chlap :wink:
Na druhej strae som zažil pár tréningou a zápasou so starými majstrami kendo (tak 50-70 rokov) a môžem Ti povedať že oni teda odišli nepoškvrnení mojim šinajom a to skoro stáli na mieste a ja som lietal ako špinavá handra.
Ale boj je boj. A v bojovom umení je to ešte aj o niečom inom. No až je len na každom kto si čo vyberie. Ak budem potrebovať prežoť každý deň tak si vyberiem niečo iné ako keď ma proste zaujíma trebárs história, použitie takej či onakej zbrane.

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fireball » pát 20. srp, 2004 12:34

A ešte si neodpustím otázočku: Čo za veterána to bolo? Poznám viacerých hlavne z Ruska, veľké percento sú to trosky :roll: A poniektorí nevedia o boji viac ako hocijaký bitkár na ulici, ešte tak strieľať s kalacha a počúvať rozkazy. Tým nechcem zhadzovať to čo si Ty zažil. Preto sa pýtam čo to bolo za veterána.
Ja osobne som mal zápas s majstrom Čsfr v boxe - priateľský - a bolo to celkom zaujímavé. 8)

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Onion » pát 20. srp, 2004 17:59

Podle toho co jsem se dozvěděl u soudu to byl člověk co sem přivezl grupu jiných lidí a dostal se tady do nějakých problémů. 175 cm výška, cca 85 kg váha, žádný tuk, odstáté uši, prostě rusák jako poleno. Kdo chvíli dělal na ulici pozná rusáka, nebo ukrajince na první pohled :D
stay sharp
www.gunting.cz
Onion
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jendis » úte 24. srp, 2004 11:13

Taky bych se zeptal.....:Napadlo mne to v souvislosti s diskuzí Boxer jako zbraň..:

Nosíte ssebou pravidelně nějakou zbraň pro sebeobranu?Nebo spoléháte na své tělo a zbraň nepotřebujete?

Sám odpovím první...jsem majitelem revolveru,avšak běžně ho u sebe nenosím.Více se spoléhám sám na sebe a kdyby bylo nejhůř,zneužiju při obraně kožený opasek s kovovou sponou.Ještě nosím "MacGyverovský" nožík,ale ten ne kvůli bojovému použití..... :wink: 8) 8) 8)
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BenGuri » úte 24. srp, 2004 11:36

Asi přítomné pobaví moje neznalost, ale jak se Vám podaří vyvolat fóra, která nejsou vedle vlevo v listu nových příspěvků, nemohu toho nijak dosáhnout? :?:
BenGuri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pucmaz » úte 24. srp, 2004 11:50

BenGuri píše:Asi přítomné pobaví moje neznalost, ale jak se Vám podaří vyvolat fóra, která nejsou vedle vlevo v listu nových příspěvků, nemohu toho nijak dosáhnout? :?:

pobavila...
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 24. srp, 2004 11:51

pucmaz píše:
BenGuri píše:Asi přítomné pobaví moje neznalost, ale jak se Vám podaří vyvolat fóra, která nejsou vedle vlevo v listu nových příspěvků, nemohu toho nijak dosáhnout? :?:

pobavila...

připojuji se... ale třeba BGurimu pomůže nějaký opravdový bojovník...

za všechny

BenGuri píše:buzny

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 24. srp, 2004 11:57

patrik píše:
pucmaz píše:

pobavila...

připojuji se... ale třeba BGurimu pomůže nějaký opravdový bojovník...

za všechny

BenGuri píše:buzny

Patrik

Hmm,tohle bylo opravdu na úrovni.... 8O :( :( :(

PS: BenGuri,odpověděl jsem Ti do vzkazu,abych to tu nezabíral OffTopicem
Naposledy upravil Jendis dne úte 24. srp, 2004 12:07, celkově upraveno 1
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » úte 24. srp, 2004 12:04

Moje babička říkávala:
Se slušností nejdál dojdeš.

Angus
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 24. srp, 2004 12:10

Angus píše:Moje babička říkávala:
Se slušností nejdál dojdeš.

Angus

Tenhle komentář mi nějak chyběl u BG příspěvků na druhé straně tohoto fóra...

Možná kvůli tomu, co je tam napsané jsem si (osobně) myslel, že je BG dokonalý...

Patrik

http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... c&start=20
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BenGuri » úte 24. srp, 2004 13:06

OOO nikoliv, dokonalý je jen Patrik. Kdyby o tom někdo pochyboval, zeptejte se Patrika, on to potvrdí. 8)
BenGuri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod hrom » úte 24. srp, 2004 13:08

Vlevo je mezi čarami nápis "diskuzní forum", pod ním najdeš seznam okruhu a v nich jednotlivé diskuze.
hrom
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod patrik » úte 24. srp, 2004 13:12

BenGuri píše:Tak kde je další svatoušek, kterého pohorší, jak se tahle pěkná učesaná chlapečkovská diskuse pokazila?

Pardon, já jsem jen další svatoušek, co se chtěl účastnit pěkné chlapečkovské diskuze...

...se divím, že se tu se mnou vůbec zahazuješ. Určitě si Tvůj zájem nezasloužím.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » úte 24. srp, 2004 13:17

hrom píše:Vlevo je mezi čarami nápis "diskuzní forum", pod ním najdeš seznam okruhu a v nich jednotlivé diskuze.

aneb používej více hlavu, myslím si, že všichni ostatní na to přišli sami, i když třeba zase nejsou tak dokonalí bojovníci :lol: .

Angus
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BenGuri » úte 24. srp, 2004 13:27

Ne Patriku, ty se pleteš, ty kráčíš směrem, který se ti nebude líbit
BenGuri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod patrik » úte 24. srp, 2004 13:30

BenGuri píše:Ne Patriku, ty se pleteš, ty kráčíš směrem, který se ti nebude líbit

:?:

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BenGuri » úte 24. srp, 2004 13:33

Patrik: Svou dokonalostí na sebe líčíš past. Nakonec to dopadne tak, že Ganimard zatkne Ganimarda.

Angusi, máš pravdu, ale můj problém jsi nevyřešil. Místo listu fór mi to vhazuje chybové hlášení v ladění PHP.
BenGuri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod patrik » úte 24. srp, 2004 13:35

BenGuri píše:Patrik: Svou dokonalostí na sebe líčíš past. Nakonec to dopadne tak, že Ganimard zatkne Ganimarda.

Tož to jó... jenže můj život není JENOM boj, tak snad neprohraju. Na přečtenou v jiném fóru - snad bude o něčem.

Patrik
Naposledy upravil patrik dne úte 24. srp, 2004 13:39, celkově upraveno 1
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně