hm, ale stale to je uplne ina liga na uplne inom ihrisku... Mrkající
vsak panboh zaplat

tekara píše:Anonymní napsal:
..timhle bych akorat ztracel cas..tradicni bojove umeni te nenauci ani postrehu ani rychlosti coz je na ulici hlavni vec..techniky sou tak slozite ze sou tak maximalne na nic..realita je skutecne trochu jina..ale to je uplne o necem jinym..
Komentovat tento příspěvek je opravdu ztráta času, ale měl bych jednu poznámku k "tradičnímu" BU v sebeobraně. Jedinou potíž vidím v tom, že některé školy, jako např. karate Shotokan, nepoužívají základní pomůcku "tradičního karate" a to makiwaru, popř. těžký boxovací pytel. Neotužené úderové plochy a ruka nebo noha nezvyklá na "úder", způsobí po první ráně větší škodu tomu, co tu ránu dal, než soupeři (zlomené prsty, popř. zápěstí). V tom je podle mne potíž ale i u boxerů, protože trénovat v rukavicích a dát úder holou rukou je nebetyčný rozdíl. Systém otužování a posilování úderových ploch mají "promakaný" např. v Okinawan Goju-ryu, což by mohl okomentovat např Pucmaz. Tímto ho zdravím.
P.S. Určitě otužují úderové plochy i jiné styly a školy, ale to jsem v příspěvku neřešil.
player píše:Pridavam se k otuzovacum![]()
Uz tusite,proc se usmivam,kdyz mi nekdo zacne tvrdit,ze boxeri jsou zvykli inkasovat rany(radnou ranu !holou! rukou neustoji nikdo) a ze profi boxer ma ranu jako svina?
Ja bych si moc rad udelal vylet do jakekoli skoly koncici na -box s makiwarou v ruce a nechal bych tam kazdeho z tech "profi -boxeru" do ni vsi silou prastit.Asi bych se bavil,nemyslite?
Angus píše:pucmaz píše:...Takze souhlasim, kata neni hloupost a zavodit v kata je nesmysl, ale z uplne jineho duvodu...
Napiš, prosím, ten důvod.
Bez ironie, mnoha lidem to není jasné. Domníváš se, že v žádné fázi to nemůže být přínosem? (Motivace atd.). Nebo "sportovní" karatisté necvičí kata dobře? Já vím - bunkai, ale od určité úrovně snad kata bez bunkai ani nejde cvičit.
Za mého mládí mne učili, že bez kata není kumite.
Angus
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků