Senior píše:Já jsem třeba vyrůstal v okrese Nový Jíčín kde byla silná romská komunita a díky tomu i nemálo problémů (ať se do mě zastánci menšin klidně obujou, ale je to prostě tak) a se spoustou z nich jsem chodil i do školy a žil v jednom městě a přesto jsem neměl pocit že žiju v Harlemu a nevyrostl jsem na rvačkách.
Zdraví vás Senior.
Senior píše:josefemlady,
já si nemyslím že vyhýbání se konfliktu je cesta do pekel, vyhnout se konfliktu neznamená vždy utéct nebo strčit hlavu do písku, ale třeba "dát hajzlovi najevo že může narazit" - jak? Ukážeš mu nějakou zbraň nebo předvedeš nějaký efektní kop nebo jen budeš pokřikovat: "no pojď blbečku a dostaneš do držky!"? Já myslím že není dobré "hajzla" nijak dopředu varovat že jsem na jeho případný útok připraven, spíš pokud je to jen trochu možné ho nechat v dojmu že se mnou bude mít snadnou práci, o to větší pak bude jeho překvapení které se promění v mou výhodu.Pokud bude chtít zaútočit tak ho zastrašování nezastaví, naopak ho to může vybudit k větší agresivitě a surovosti.
Zdraví Tě Senior.
Sennin píše:Nejdůležitější je konfliktům:
1. předcházet
nebo
2. se jim vyhýbat
...a pokud přece jen vznikne konfliktní situace, pak:
1. ji co nejvíce "zjemnit, rozmělnit"
nebo
2. zmiznout (utéct, odejít, nevšímat si)
Marek
nebo
2. se jim vyhýbat
...a pokud přece jen vznikne konfliktní situace, pak:
1. ji co nejvíce "zjemnit, rozmělnit"
nebo
2. zmiznout (utéct, odejít, nevšímat si)
...je to hlavně o emocích a o psychice - musí se to zažít, poznat - každá situace je jiná.
Souhlas se Seniorem, Angusem ap.
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků