Beh ?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod player » pát 16. zář, 2011 0:07

hellas: jen ty kolena domrdej. Pamatuj, ze co nejde silou, pujde jeste vetsi silou. Koneckoncu bolest je jen iluze, tak vzhuru na asfalt. Telo musi jit do hrobu preci poradne opotrebovane, no ne?
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » pát 16. zář, 2011 5:36

player: vis co? tahni do prdele - to ze kazdej boxer (az na nekolik malo vzacnych vyjimek) beha je fakt, to ze behani ze zacatku boli je druhej fakt, to ze nemas rad Ukropa je fakt treti - ale uvedom si laskave, o cem je tohle vlakno a uvedom si taky zes sem jenom prisel a zacal plivat jedy kolem sebe - tzn svy bolistky si schovej pro terapeuta nebo Ukropa osobne - tady to myslim malokoho zajima - pokud mas ale pro nas naky bezecky rady (a nejen typu behani - hovno, brusleni - od boha) tak prosim...
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » pát 16. zář, 2011 6:15

Behani, stejne jako chuze, sedani, lehani, vstavani, etc ... je zakladni pohybovej vzorec homo sapiens!!!
Ale dosli k nemu i nedomrdle a dnes uz vymrele vetve primatu, jako neandertalci a pod ...
Takze nechapu, co se tady resi?
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » pát 16. zář, 2011 6:15

ukrope ne, dám si pauzu. Mňél sem to udělat hnde, jak mě v tym začlo píchat, hale přece nésu žádná s*čka, že...Neco podobnýho sem udělal takto s krkem (no ne, už do tech sparingů musim, co by si o mě pomysleli :roll: ) a po roce sem se belhal včera na CT, páč nigdo neví co s tym 8)
Nic mě nuteče 8)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pát 16. zář, 2011 6:22

Nejde někdo odsud ústecký půlmaraton? Chtěl jsem se přihlásit na 10km běh, ale odjíždím na dovolenou, takže nic.
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pec » pát 16. zář, 2011 8:21

hellas píše:ukrope ne, dám si pauzu. Mňél sem to udělat hnde, jak mě v tym začlo píchat, hale přece nésu žádná s*čka, že...Neco podobnýho sem udělal takto s krkem (no ne, už do tech sparingů musim, co by si o mě pomysleli :roll: ) a po roce sem se belhal včera na CT, páč nigdo neví co s tym 8)
Nic mě nuteče 8)

pm tvrdí, že běhání je za odměnu a něco na tom bude. Když mi zhruba před rokem poprvé ruplo v koleně, tak jsem si myslel, že v životě už běhat nebudu (ne že bych někdy nějak běhal, ale zrovna tehdy mne to začlo mrzet) - týden jsem se jen tak šoural, ani normálně chodit nešlo a dřep jsem pořádně neudělal. Ortoped koukal na ultrazvuk a kroutil hlavou, že se mu nelíbí že tam co má být vidět meniskus je černá díra.
Teď se snažím rozhýbávat kotníky, správnou mobilitu beder (dřepy u stěny), běhat přes špičku (vůbec spíš hlídat techniku - jak tady popisoval Makoto - než honit rychlost) - a v pohodě.
Pec
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pát 16. zář, 2011 8:52

Musím říct, že mě po sobotním závodě až včera jakš takš přestala bolet lýtka. Kolena pohoda (ty mě trápí spíš u cvičení s železem), ale ta lýtka bolela jako čert!
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » pát 16. zář, 2011 9:35

Ukrope začlo to bolet ešče na rovině. A máš recht, dole z kopca sem nijak nezrychloval, to se enom horšilo. Já sem s tym mňél problémy delší dobu, hale ve spolupráci s jednó fyzio koc se to dalo celkem do rychtyku (hodně temu napomohl WT postoj, gdyž se člověk 15let snaží dělat neco "správně"..)
Včil je to trocha lepčí, tkaže počítám, že to možná zkusím aji v nedělu.
Podle mě to bylo 100% tym, že sem se nerozcvičil a hópl na to skoro rovnó z betle. Na pás sem se sice taky nigdy nerozcvičoval, hale taky sem chodíval až odpoledňa, gdy ty klóby nésó tak "zamrzlý". Holt už mi lásko není 20 let :lol:
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 16. zář, 2011 10:27

player píše:
player si vždy vyberal ako partnerov mrzákov

Presne tak, kdysi jednomu takovemu mrzakovi tekla cervena z nosu a dalsi rocniky se vymlouval, ze bez bambuli jit nemuze, protoze nemuze riskovat zraneni pred zapasy, ikdyz teda nevim, kde by k pripadnemu zraneni pri sparingu s takovym loserem jako je player mohl prijit...

Protože jsi kokot, co se neumí kontrolovat. Kdyby tam každej do toho bušil, jako Ty, tak tam máme sanitky na běžném pořádku. Jsi jedinej, kterej nepochopil význam slova "přátelský sparring".....
Ať mi odepíšeš cokoliv...nezapomeň, že tam bylo spousta lidí a do jednoho se na tom shodli :wink:
Vždycky jsem se Tě zastával ( lidí, co jsou v křeči a bušej při sparringu jak kdyby šlo o život, je spousta.....), omlouval Tě, ta nevyzápasenost byla znát. Mně to nevadilo a nevadí. Pořád si myslím, že máš spoustu talentu a , pod správným vedením, by jsi byl fakt dobrej......zeptej se kluků, jistě Ti potvrdí, že jinak jsem o Tobě nemluvil. Jenže máš nasráno v palici a poslední měsíce to jen potvrzuješ tím, jak se chováš. Ucrop by si s Tebou vytřel prdel, stejně, jako to udělali kluci z Hanumanu a moc dobře to víš !!!
To byl můj poslední příspěvek k Tobě, cokoliv napíšeš, už nezájem, potom, jak ses předvedl, je to ztráta času.
Jak Ti napsal Dalt - běž do prdele, ty šašku.

4 Ucrop - máš recht. Jo a říkám to takhle :" bav se s volem o sobotě, když jde v pátek na porážku ".
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » pát 16. zář, 2011 12:42

hellas píše:Ukrope začlo to bolet ešče na rovině. A máš recht, dole z kopca sem nijak nezrychloval, to se enom horšilo. Já sem s tym mňél problémy delší dobu, hale ve spolupráci s jednó fyzio koc se to dalo celkem do rychtyku (hodně temu napomohl WT postoj, gdyž se člověk 15let snaží dělat neco "správně"..)
Podle mě to bylo 100% tym, že sem se nerozcvičil a hópl na to skoro rovnó z betle. Na pás sem se sice taky nigdy nerozcvičoval, hale taky sem chodíval až odpoledňa, gdy ty klóby nésó tak "zamrzlý". Holt už mi lásko není 20 let :lol:

Člověče, mě chybí cca jeden rok do čtyřícítky, už nějaký možná čtyři roky jsem se s váhou nedostal pod 100 kg (teď zrovna mám hezkých 111 kg :D ), běhám relativně pravidelně 2x týdně, aktuálně týdně 1x10 km a 1x7 km + sprinty / spinty do kopce. A klouby mě nebolí a nebolely. Pravdou je, že po asfaltu běhám jenom když musím (v práci, ale to jsou jen krátký sprinty :lol: ), jinak striktně běhám pouze měkký povrchy (lesní pěšiny a tartan) a dodržuju správnou techniku běhu. :idea: Samozřejmě jako boxer používám přirozený pohybový vzorce a nestál jsem 15 let na WT s nohama do bž... :twisted: Kde vlastně běháš ty? I nějakej asfalt? A co technika běhu?

PS: Kolena před během nerozcvičuju, ani když tak v 50% běhám hned ráno.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pát 16. zář, 2011 14:20

Jendis píše:To byl můj poslední příspěvek k Tobě, cokoliv napíšeš, už nezájem, potom, jak ses předvedl, je to ztráta času.

Tak proc teda reagujes? Bavim se snad s tebou? Nikoliv, tak se nevnucuj.
Ted ses predvedl presne jako jako plukovnik:
http://www.youtube.com/watch?v=6_6DjikAEfY

:lol:

PS: pokud si narazel na to, jak si chtel videt obranu proti nozi a pak ses projel po zemi, tak si sahni do svedomi a zavzpominej, co jsem ti tesne pred tim rikal, kdyz si mi vypravel o sve nemoci :idea:
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » pát 16. zář, 2011 15:33

ukropcany píše:4marcelo - to pomalé dlhé behanie je pre silu nebezpečné len vtedy, ak ju netrénuješ. Je to to isté, ako sa hovorí, že posilka spomaľuje. Je to pravda len vtedy, ak sa robí len tá posilka, v Tvojom prípade, ak to bude len pomalý beh. Prínos toho dlhého behu je v zlepšení vytrvalosti a tak by si to aj mal brať. Že z dlhého máš vytrvalosť, z rýchleho silu a laktátový zvyk. Ak budeš robiť len jedno z toho, tak je to zle. Záleží od času koľko máš, ale ja by som začal možno tým, že pred každým tréningom si daj namiesto rozcvičky 3-4 km výklus, aby si sa do toho najprv dostal. A keď už budeš na tom tak, že dobeháš a si ako keby si nič nerobil, tak skús mimo času tréningu nastriedačku dlhší beh jeden deň, druhý šprinty, zas dlhý, zas šprinty...

Dik za radu Ukrope,
skusim na dalsi mesiac asi dat skor tych 45 min az 1hod zakdladnu vytrvalost,bud behaci pas alebo bicykel,uvidim jak na tom budem s kolenami,bo zacinaju ma pobolievat viac a viac s castych takedowns :evil: na rozvoj zakladnej kondicie na jeden mesiac cca 3 x do tyzdna,plus moje treningy...na sprinty sa vyseriem bo uz teraz ledva stiham regenerovat popri treningoch tu silovu posilku..som v kuse unaveny a to som upravil stravu hodne a blabla...

Ono intervaly mam aj na treningu formu roznych boxing kruhacov na mechu,sprawl-anglicakov,sparingy do toho,grapling na zemi a v postoji a mam pocit ze s dalsimi interval behmi by som prepalil CNS a dzig-jeb marodka ako tradicne..
.. :?

Zacnem pekne poporiadku ,pekne od A ku B a potom dalej..

Budem tahat info dalej,popr poreferujem cez SZ,necham si poradit atd :wink:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » pát 16. zář, 2011 15:47

TongPo píše:
hellas píše:Ukrope začlo to bolet ešče na rovině. A máš recht, dole z kopca sem nijak nezrychloval, to se enom horšilo. Já sem s tym mňél problémy delší dobu, hale ve spolupráci s jednó fyzio koc se to dalo celkem do rychtyku (hodně temu napomohl WT postoj, gdyž se člověk 15let snaží dělat neco "správně"..)

Člověče, mě chybí cca jeden rok do čtyřícítky, už nějaký možná čtyři roky jsem se s váhou nedostal pod 100 kg (teď zrovna mám hezkých 111 kg :D ), běhám relativně pravidelně 2x týdně, aktuálně týdně 1x10 km a 1x7 km + sprinty / spinty do kopce. A klouby mě nebolí a nebolely. Pravdou je, že po asfaltu běhám jenom když musím (v práci, ale to jsou jen krátký sprinty :lol: ), jinak striktně běhám pouze měkký povrchy (lesní pěšiny a tartan) a dodržuju správnou techniku běhu. :idea: Samozřejmě jako boxer používám přirozený pohybový vzorce a nestál jsem 15 let na WT s nohama do bž... :twisted: Kde vlastně běháš ty? I nějakej asfalt? A co technika běhu?

PS: Kolena před během nerozcvičuju, ani když tak v 50% běhám hned ráno.

Já sem běhával zatím výlučně na pásu (žádná pravidelnosť v tym nebyla).
Včil sem jel 95% asfalt. Technika běhu taky nebude nic extra. Pravidelným během se to zlepší, nemám strach. Ty kolena, pamatujo si, sem si prvně dodrbal při nejaké túře, pak stačilo aji třeba enom 4hodiny bloncat na výletě po městě a už to šlo, kolena, třísla. Pré mě svaly zabírajó jináč, než by měly. 8)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 16. zář, 2011 17:22

Pec píše:pm tvrdí, že běhání je za odměnu a něco na tom bude. Když mi zhruba před rokem poprvé ruplo v koleně, tak jsem si myslel, že v životě už běhat nebudu (ne že bych někdy nějak běhal, ale zrovna tehdy mne to začlo mrzet) - týden jsem se jen tak šoural, ani normálně chodit nešlo a dřep jsem pořádně neudělal. Ortoped koukal na ultrazvuk a kroutil hlavou, že se mu nelíbí že tam co má být vidět meniskus je černá díra.
Teď se snažím rozhýbávat kotníky, správnou mobilitu beder (dřepy u stěny), běhat přes špičku (vůbec spíš hlídat techniku - jak tady popisoval Makoto - než honit rychlost) - a v pohodě.

Je to jako se vsim, clovek se to proste musi naucit. Ja mam treba problem po operaci s utrhnutym prednim kriz. vazem. Je to cca 2 roky po a rehabilitacni posilka uz nezabrala. Vetsi vahy je take problem, pri behani jsem trpel jak pes ... Koleno mi proste nesedlo do stejne drahy pohybu a krome pocitu preskakovani, drhnuti jeste ostra bodava bolest pri doslapu ... Cas od casu mi pri unave noha vypinala.

Myslim, ze Marcelo tady otevrel diskuzi dik botam 5fingers, pak makoto o jinem zpusobu behani ... Sice nemam 5fingers boty, nebeham uplne do spicek, ale popremejslel jsem o technice kladeni nohou, o odrazeni a ejhle, najednou s kolenem problem nemam a uz jsem dal 13 kilaku (sice ne buhvi jakym tempem) a koleno je v klidu. Naopak konecne zase zacinam citit, ze se to nekam posouva :wink:

Staci nastudovat zakladni veci kolem behani, sladit to s bouchanim ... :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pát 16. zář, 2011 18:36

hellas píše:ukrope ne, dám si pauzu. Mňél sem to udělat hnde, jak mě v tym začlo píchat, hale přece nésu žádná s*čka, že...Neco podobnýho sem udělal takto s krkem (no ne, už do tech sparingů musim, co by si o mě pomysleli :roll: ) a po roce sem se belhal včera na CT, páč nigdo neví co s tym 8)
Nic mě nuteče 8)

Tak, tak, pauza, potom chůze, pak začít lehce běhat. Absolvoval jsem něco podobného v červenci.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pát 16. zář, 2011 18:44

TongPo píše:Člověče, mě chybí cca jeden rok do čtyřícítky, už nějaký možná čtyři roky jsem se s váhou nedostal pod 100 kg (teď zrovna mám hezkých 111 kg :D ), běhám relativně pravidelně 2x týdně, aktuálně týdně 1x10 km a 1x7 km + sprinty / spinty do kopce. ....

Mladíku...ještě ti teče mlíko po bradě :D. Jaké sprinty? Rozepiš se, prosím trochu. Snažím se vytvořit podobný tréninkový vzorec.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » sob 17. zář, 2011 9:53

hellas píše:Já sem běhával zatím výlučně na pásu (žádná pravidelnosť v tym nebyla).
Včil sem jel 95% asfalt. Technika běhu taky nebude nic extra...

No ty seš teda masér [čti vůl :twisted: ]. Máš problémy s kolenama a jdeš si zaběhat na asfalt a ani správnou techniku běhu evidentně neřešíš? 8O :lol: :roll:
To bych byl opravdu překvapenej, kdyby tě nic nebolelo.
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » sob 17. zář, 2011 10:14

RBR píše:Mladíku...ještě ti teče mlíko po bradě :D. Jaké sprinty? Rozepiš se, prosím trochu. Snažím se vytvořit podobný tréninkový vzorec.

Prostě sprinty, co bys chtěl slyšet? Na tartanu třeba 100, 200 nebo 400 m, v lese do kopce cca 100 až 200 m, prostě normální intervalovej trénink. Pokud chceš nějakej vědectější rozbor, určitě ti poradí třeba Ukrop :wink:

PS: Jasně, jsem ještě mladík a úplně neradši biju drzý důchodce... Kde bydlíš? :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » sob 17. zář, 2011 10:59

TongPo píše:
RBR píše:Mladíku...ještě ti teče mlíko po bradě :D. Jaké sprinty? Rozepiš se, prosím trochu. Snažím se vytvořit podobný tréninkový vzorec.

Prostě sprinty, co bys chtěl slyšet? Na tartanu třeba 100, 200 nebo 400 m, v lese do kopce cca 100 až 200 m, prostě normální intervalovej trénink. Pokud chceš nějakej vědectější rozbor, určitě ti poradí třeba Ukrop :wink:

PS: Jasně, jsem ještě mladík a úplně neradši biju drzý důchodce... Kde bydlíš? :twisted:

Po kolika to dáváš? Jak dlouhý pauzy mezi jednotlivými úseky?
V Olomiku, někdy na semináři Martina budeš mít možnost prohnat důchodce, pokud doženeš lehkonohého vlka (78kg). :D

rBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » ned 18. zář, 2011 8:56

ukropcany píše:Takze vcera vecer na Night rune 9 km za 39:30. Vlastne podla ocakavani (a dufani) ale cloveka dost nastve, ze klubovy kolega, ktory behava raz do tyzdna (hypertalent) ma sekol o 3/4 minuty... tych 15 kilo rozdiel je svina... inak vitazny cas 27 min... 8)

Pěkný čas. Proč nejdeš na 80kg? Ránu budeš mít stejnou a navíc budeš po ringu lítat jak raketa. Potom maraton 4.30 pro tebe nebude problém. Nemáš nějaký odkazy na intervalový tréninky?

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně