hellas píše:ukrope ne, dám si pauzu. Mňél sem to udělat hnde, jak mě v tym začlo píchat, hale přece nésu žádná s*čka, že...Neco podobnýho sem udělal takto s krkem (no ne, už do tech sparingů musim, co by si o mě pomysleli) a po roce sem se belhal včera na CT, páč nigdo neví co s tym
![]()
Nic mě nuteče
player píše:player si vždy vyberal ako partnerov mrzákov
Presne tak, kdysi jednomu takovemu mrzakovi tekla cervena z nosu a dalsi rocniky se vymlouval, ze bez bambuli jit nemuze, protoze nemuze riskovat zraneni pred zapasy, ikdyz teda nevim, kde by k pripadnemu zraneni pri sparingu s takovym loserem jako je player mohl prijit...
hellas píše:Ukrope začlo to bolet ešče na rovině. A máš recht, dole z kopca sem nijak nezrychloval, to se enom horšilo. Já sem s tym mňél problémy delší dobu, hale ve spolupráci s jednó fyzio koc se to dalo celkem do rychtyku (hodně temu napomohl WT postoj, gdyž se člověk 15let snaží dělat neco "správně"..)
Včil je to trocha lepčí, tkaže počítám, že to možná zkusím aji v nedělu.
Podle mě to bylo 100% tym, že sem se nerozcvičil a hópl na to skoro rovnó z betle. Na pás sem se sice taky nigdy nerozcvičoval, hale taky sem chodíval až odpoledňa, gdy ty klóby nésó tak "zamrzlý". Holt už mi lásko není 20 let
Jendis píše:To byl můj poslední příspěvek k Tobě, cokoliv napíšeš, už nezájem, potom, jak ses předvedl, je to ztráta času.
ukropcany píše:4marcelo - to pomalé dlhé behanie je pre silu nebezpečné len vtedy, ak ju netrénuješ. Je to to isté, ako sa hovorí, že posilka spomaľuje. Je to pravda len vtedy, ak sa robí len tá posilka, v Tvojom prípade, ak to bude len pomalý beh. Prínos toho dlhého behu je v zlepšení vytrvalosti a tak by si to aj mal brať. Že z dlhého máš vytrvalosť, z rýchleho silu a laktátový zvyk. Ak budeš robiť len jedno z toho, tak je to zle. Záleží od času koľko máš, ale ja by som začal možno tým, že pred každým tréningom si daj namiesto rozcvičky 3-4 km výklus, aby si sa do toho najprv dostal. A keď už budeš na tom tak, že dobeháš a si ako keby si nič nerobil, tak skús mimo času tréningu nastriedačku dlhší beh jeden deň, druhý šprinty, zas dlhý, zas šprinty...
TongPo píše:hellas píše:Ukrope začlo to bolet ešče na rovině. A máš recht, dole z kopca sem nijak nezrychloval, to se enom horšilo. Já sem s tym mňél problémy delší dobu, hale ve spolupráci s jednó fyzio koc se to dalo celkem do rychtyku (hodně temu napomohl WT postoj, gdyž se člověk 15let snaží dělat neco "správně"..)
Včil je to trocha lepčí, tkaže počítám, že to možná zkusím aji v nedělu.
Podle mě to bylo 100% tym, že sem se nerozcvičil a hópl na to skoro rovnó z betle. Na pás sem se sice taky nigdy nerozcvičoval, hale taky sem chodíval až odpoledňa, gdy ty klóby nésó tak "zamrzlý". Holt už mi lásko není 20 let
Člověče, mě chybí cca jeden rok do čtyřícítky, už nějaký možná čtyři roky jsem se s váhou nedostal pod 100 kg (teď zrovna mám hezkých 111 kg), běhám relativně pravidelně 2x týdně, aktuálně týdně 1x10 km a 1x7 km + sprinty / spinty do kopce. A klouby mě nebolí a nebolely. Pravdou je, že po asfaltu běhám jenom když musím (v práci, ale to jsou jen krátký sprinty
), jinak striktně běhám pouze měkký povrchy (lesní pěšiny a tartan) a dodržuju správnou techniku běhu.
Samozřejmě jako boxer používám přirozený pohybový vzorce a nestál jsem 15 let na WT s nohama do bž...
Kde vlastně běháš ty? I nějakej asfalt? A co technika běhu?
PS: Kolena před během nerozcvičuju, ani když tak v 50% běhám hned ráno.
Pec píše:pm tvrdí, že běhání je za odměnu a něco na tom bude. Když mi zhruba před rokem poprvé ruplo v koleně, tak jsem si myslel, že v životě už běhat nebudu (ne že bych někdy nějak běhal, ale zrovna tehdy mne to začlo mrzet) - týden jsem se jen tak šoural, ani normálně chodit nešlo a dřep jsem pořádně neudělal. Ortoped koukal na ultrazvuk a kroutil hlavou, že se mu nelíbí že tam co má být vidět meniskus je černá díra.
Teď se snažím rozhýbávat kotníky, správnou mobilitu beder (dřepy u stěny), běhat přes špičku (vůbec spíš hlídat techniku - jak tady popisoval Makoto - než honit rychlost) - a v pohodě.
hellas píše:ukrope ne, dám si pauzu. Mňél sem to udělat hnde, jak mě v tym začlo píchat, hale přece nésu žádná s*čka, že...Neco podobnýho sem udělal takto s krkem (no ne, už do tech sparingů musim, co by si o mě pomysleli) a po roce sem se belhal včera na CT, páč nigdo neví co s tym
![]()
Nic mě nuteče
TongPo píše:Člověče, mě chybí cca jeden rok do čtyřícítky, už nějaký možná čtyři roky jsem se s váhou nedostal pod 100 kg (teď zrovna mám hezkých 111 kg), běhám relativně pravidelně 2x týdně, aktuálně týdně 1x10 km a 1x7 km + sprinty / spinty do kopce. ....
hellas píše:Já sem běhával zatím výlučně na pásu (žádná pravidelnosť v tym nebyla).
Včil sem jel 95% asfalt. Technika běhu taky nebude nic extra...
RBR píše:Mladíku...ještě ti teče mlíko po bradě. Jaké sprinty? Rozepiš se, prosím trochu. Snažím se vytvořit podobný tréninkový vzorec.
TongPo píše:RBR píše:Mladíku...ještě ti teče mlíko po bradě. Jaké sprinty? Rozepiš se, prosím trochu. Snažím se vytvořit podobný tréninkový vzorec.
Prostě sprinty, co bys chtěl slyšet? Na tartanu třeba 100, 200 nebo 400 m, v lese do kopce cca 100 až 200 m, prostě normální intervalovej trénink. Pokud chceš nějakej vědectější rozbor, určitě ti poradí třeba Ukrop
PS: Jasně, jsem ještě mladík a úplně neradši biju drzý důchodce... Kde bydlíš?
ukropcany píše:Takze vcera vecer na Night rune 9 km za 39:30. Vlastne podla ocakavani (a dufani) ale cloveka dost nastve, ze klubovy kolega, ktory behava raz do tyzdna (hypertalent) ma sekol o 3/4 minuty... tych 15 kilo rozdiel je svina... inak vitazny cas 27 min...
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 2 návštevníků