Posilování

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Rimmer » sob 14. led, 2006 4:26

player píše:Rimmer : nejdriv si precti na co odpovidam a pak reaguj na ma tvrzeni.
hele jestli sem něco pochopil špatně tak se omlouvám a opravdu nemám zájem se jakkoli skýmkoli chytat za slovíčko:) Ani vlastně nechápu proč se tady každej háda kvůli každý malichernosti:) Přeju ti krásnej den a spoustu úspěchů v posilovně i v BU:) pro mě už tahle debata zkončila :D
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ting » ned 15. led, 2006 20:54

2 Rimmer: Zkoušel jsi ten plán v posilovně jak jsi říkal? A jaký to bylo? (myslím ten plán) :wink: :D :D
Ting
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Rimmer » ned 15. led, 2006 21:52

zkoušel...sice né ve veřejnym fitku ale v posilovně našeho oddílu kydž sem hrál ještě házenou.Je to strašná makačka! doporučuju to cvičit s někym kdo tě hecuje, aby si furt makal!! Ale je z toho naprosto super fyzička!! pro nabrání vytvrvalosti a zocelení doporučuju:D
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kick » úte 18. črc, 2006 9:05

Ting píše:To Rimmer: S tou posilovnou máš pravdu, tohle může být (a někdy také je) problém. Ale stačí vychytat čas kdy v posilovně je málo lidí a je to a nebo jen vyměnit daný cvik za jiný který ovšem namáhá stejnou svalovou skupinu jako cvik ketrý máš dělat.

Jink ten plán je celkem jednoduchý:

Pravidlo, které platí pro všechny cviky v tomto kruhové treninku je že zátěž tvoří 60% maximální zátěže kterou u daného cviku dokážete "pokořit" :)
Zároveň je také společné to že každý cvik je opakován patnáctkrát. Protže se to po internetu špatně popisuje tak jsem tenhle plán rozdělil na cykly a kruhy.
Každý cyklus má 4 kruhy. Každý kruh má 4 cviky. A cvičení probíhá systémem 4 kruhy za sebou a ne 4serie od jednoho cviku a pak jdu na další cvik

První cyklus:

1. Bench press
2. stahování kladky (při dostatku síly určitě nahraďte shyby, jsou podstatně lepší)
3. obouruční činka zvedání ve stoje
4. Leg press

Tohle celé 4x za sebou (= 4 kruhy)

Druhý cyklus:

1. V sedě na lavici á(nebo na stroji) zvedat oběma rukama obouruční činku nad hlavu (procvičuje ramena) možno nahradit i jednoručkami
2.veslování
3.předkopávání
4. stahování kladky ( z polohy kdy mám ruce od ramen k loktům podél těla a zbytek ruky tj. od loktu k zápěstí je k tělu kolmo a stahujeme ruku do polohy aby byla celá ruka kolmo ktělu)

Tohle celé 4x za sebou (= 4 kruhy)

Třetí cyklus:

1.sed lehy
2. stoupání si na špičky (na stroji - procvičí lítka)
3.libovolný cvik na břicho
4.posilování vzpřimovačů zad (taková ta lavice jak na ní ležíte a od pasu k hlavě vysíte kolmo k zemi a narovnáváte se)

Tohle celé 4x za sebou(= 4 kruhy)

Tak a máte hotovo!! Pokud b měl někdo nějaké dotazy tak se ptejte, rád odpovím. Jinka se omlouvám za místy kostrbaté popisy jednotlivých cviků, ale jek jsem již řekl tak se to velice těžko popisuje přes internet, ale myslím si že určitě máte s posilováním určité zkušenosti takže ne to přijdete. Jednou jsem sem tenhle plán už psal ale byl jsem za něj bohužel odsouzen, přesto že jsem přesvědčen o jeho kvalitách. Jinak uvítám každý nápad připomínku i kritiku (opodstatněnou)

Toto je síce celkom dobrý tréning, ale toto nieje ten klasický kruhový tréning.
Ten klasický by mal byt asi takto:
1cvik
2cvik
3cvik
4cvik
5cvik
6cvik
7cvik
8cvik

týchto 8cvikov odcvíčíš 1x a dáš min alebo viac pauzu a potom znova cele 1x a zase pauza a zase, podal toho kolko vládzeš :wink:

ale to čo si písal je tiež OK aj ja som donedávna cvičil tým sposobom.
Ale na nete je je pod názvom kruhový ten čo som písal ja.Ale určite je tých kruhových treningov viac. :D
F-I-G-H-T
kick
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Gino » úte 18. črc, 2006 9:34

[quote="player"]Ono existuje jeste neco vetsiho nez je Bobik? :D [/quote]

Tahle veta me dostala, u te jsem se krasne zasmal :)) Bob je super :)) Mam ho rad jako soumena :)) Dokazu si predstavit, pro je (nebo snad byl) v Japonsku tak obliben :)) Takovou masinu clovek tezko potka kazdej den :))
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 18. črc, 2006 9:38

[quote="Rimmer"]Problém jakýhokolik kruhovýho tréinku je v tom ®e musíš mít fitko pro sebe:)) protože základní princip kruhovýho tréninku vypadá tak, že cvičíš např minutu bez přestávky jeden cvik třeba bench s lehkou váhou a pak jdeš bez pŘestávky např na dřepy, pak bez přestávky na ramena atd..až oběhneš šechny svaly a pak je teprve delší přestávka. A pak se jede znova.Je to na chcípnutí.. Čvičili sme to třeba na házený a docela pravidelně se někdo poblil:) ale fyzička je s toho bezvadná![/quote]

Ja neco podobnyho zacal cvicit teprve nedavno...
Slozene to mam z kliku, drepu a sedlehu - delam to stylem 10,10,15.... deset kliku, hned na to 10 drepu a hned na to 15 sedlehu... mezitim zadnou prestavku, takze hned zase kliky, drepy, sedlehy... a porad dokola, dokud dejcham :))

Uz v cca 3, 4 serii si musim davat treba dvouvterinove prestavky mezi klikama... i drepama, abych vubec dokocil onech 10 opakovani. Ale zlepseni jsem behem tri tydnu zaznamenal naprosto "raketove"... tedy, abych to upresnil, slo mi hlavne o fyzicku - vydrz... napoprve jsem se slozil po trech cyklech :D
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Luster » pon 24. črc, 2006 13:55

Cau..jenom takovej mensi OT..chtel bych si poridit nakou slusnou bench. lavici, ale dat za ni minimalne 5000 mi pride jako docela dost penez :? a tak me napadlo jestli by nekdo nevedel vo necem lacinejsim..stacilo by mi proste neco co splni ucel a nepraskne to se mnou kdyz si tam nalozim trochu vic...klidne bych bral i neci vlastni vyrobu..na vzhledu nezalezi...byl bych schopnej za to dat max tak 3 litry :wink:
Luster
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Předchozí

Zpět na bojová umění a sporty obecně