"reálný" boj

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Low » sob 22. dub, 2006 14:22

specnaz.cz je z velký části snůška nesmyslů.. která si hraje na supereál.. stejnej případ jako všechny ty extrareálný bojový systémy a podobný blbosti..

tohle http://www.specnaz.cz/index.php?id_sekc ... 9f9efcfff9 nemoh napsat rozumně a reálně uvažující člověk..

ale všechno zlý je pro něco dobrý. o týhle fotce si asi každej bude myslet svoje http://www.vlkodlak.cz/appdata/obrazy00 ... lk01_1.jpg

"boj beze zbraně

3) ÚTOČTE NA ÚTOČNÍKA - snažte se nebýt pouze v defenzivě. Nic nepřekvapí útočníka tolik jako skutečnost, že sám padá do jámy, kterou si svým útokem vykopal. Prudký protiútok může být rozhodujícím prvkem a strategií vedoucí k vítězství. Zpočátku bude možná nutno uchýlit se k blokům a úhybným manévrům, avšak čím dříve přejdete do protiútoku, tím dříve boj skončí."

hlavně to s těma blokama a úhybnejma manévrama je vážně k smíchu.

ale kdeybych měl vybrat všechno musel bych sem zkopírovat snad úplně všechno..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod nihara » sob 22. dub, 2006 19:18

Mně se zdá, že je to spíš dost neohrabaně napsaný, nežli úplně mimo. Ten obrázek jen ukazuje, že se hoši rádi maskují :-) Osobně bych se raději před cvičením vykoupal, nežli pomazal blátem, ale jinak OK. Ale bacha, celý jsem to nečet, takže možná tam fakicky jsou nějaký voloviny, nicméně když po vás vyjede zběsilej maník s nožem, asi na první moment taky spíše uhnete, nežli že budete útočit. Viděl jsem to mnohokrát dělat i dost velký mistry světového formátu, tak nevím co je na tom blbé. Brát to za slovo, jako že bloky se míní blokovat nůž je asi omyl! Říkám, spíš je to napsáno jen neohrabaně.
nihara
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Low » sob 22. dub, 2006 19:23

nihon: no to je fotka ruský armády, zřejmě specnaz, na který si p.Chlíbek, majitel toho webu tak zakládá..

ale máš pravdu, buďto je to úplnej debil, nebo je to spíš úplně blbě napsaný . komplet všechny články.
Naposledy upravil Low dne sob 22. dub, 2006 20:44, celkově upraveno 1
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » sob 22. dub, 2006 19:55

severin píše:Kvér je jasný eso,které přebije každou debatu o sebeobraně.

http://video.google.com/videoplay?docid ... 56&q=knife

http://www.dipenshi.cz/Downloads/ostatni/PTK1_BBC.wmv

No, on ani kvér není tak fatální! Viz:
http://www.valka.cz/newdesign/v900/show ... p?id=10576

Docela zajímavé čtení...
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » sob 22. dub, 2006 20:21

hodně zajmavej článek, konečně něco k věci, takže od teď se pistolí nebojim :lol:
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod nihara » ned 23. dub, 2006 7:51

Tohle sem taky přišlo včas! To je totiž druhá stránka věci. Vystřelit mnohdy neznamená zabít a nožem ozbrojený protivník může často dále útočit, překonat vzdálenost a poranit třeba krční tepny, což bude velmi nepříjemné :-) Často bude třeba vypálit více ran a to zaseknutí pistole v pouzdře nebo zaseknutí ruky o oděv, může přijít, hlavně když je člověk vyděšený a nejedná s chladnou hlavou. Někdy se může zaseknout i zbraň, ale nůž většinou nemá kde selhat. Ani zranění nožem však nemusejí vést k smrti, nicméně v rukou experta je dobrý nůž velmi kvalitní zbraň! Nedávno se nějaká školačka při pokusu o znásilnění pokusila odrazit násilníka, který jí srazil na zem kapesním nožíkem, který mu opakovaně bodala do levého podpaží. Dobrá trefa, chlápek se odpotácel a zdechnul. Tuším, že zásah srdce! Případ byl v televizi diskutován s ohledem na nutnou sebeobranu. Já se jen smál a tomu debilovi to přál!
nihara
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod diablik » ned 23. dub, 2006 11:50

...
Naposledy upravil diablik dne úte 05. zář, 2006 10:17, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » ned 23. dub, 2006 11:56

...
Naposledy upravil diablik dne úte 05. zář, 2006 10:17, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » ned 23. dub, 2006 12:40

to diablik: nie je ta kniha dostupna niekde na internete? Kto ju napisal?
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod nihara » ned 23. dub, 2006 15:02

diablik píše:le s poraneny s nozom by behal este dlhsie...verte tomu ze s nozom by ste proti takemu magorovi mali este mensie sance

A hlavně to chce extra zásobník, kdyby jich bylo příliš mnoho:-) Ne.. tohle byl vitp :-) Když proříznete krční tepnu nebo se trefíte s nožem tam kam máte, třeba shora aorta atd., lehne a je mrtvej! Přinejmenším nebude běhat. Navíc tady nikdo neříká, že půjde o jedno bodnutí. Nůž má neomezeně nábojů :-)))
nihara
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod diablik » ned 23. dub, 2006 20:08

...
Naposledy upravil diablik dne úte 05. zář, 2006 10:18, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » ned 23. dub, 2006 20:15

Skateordie píše:to diablik: nie je ta kniha dostupna niekde na internete? Kto ju napisal?
-objednal som ju z cadpresu..skus pogooglovat
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » ned 23. dub, 2006 20:31

diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

...
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » ned 23. dub, 2006 20:32

sorry nejak sa mi to doserkalo :oops:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod nihara » ned 23. dub, 2006 20:39

Navíc všude sebou pistoli člověk brát nemůže, je potřeba zbrojní pas, některý náboje nevím, ale jsou vůbec legální? Znalost boje s nožem dává i lepší přehled o situaci napadení nožem a v realitě je pak lepší utéct, nežli útočníka hned zastřelit. To s tím nožem jsem ale myslel s ohledem na účinnost proti pistoli. Tedy on jde po mně s nožem, já vytahuju pistoli a nežli to dokážu udělat, jsem pořezanej. To je ten problém. A pokud dokážu utéct dostatečně daleko, pak snad i zdrhnout. Tříštivý střely jsou fakt prevít, jsou legální?
nihara
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod diablik » ned 23. dub, 2006 20:51

...
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » pon 24. dub, 2006 10:36

nihara píše:Navíc všude sebou pistoli člověk brát nemůže, je potřeba zbrojní pas, některý náboje nevím, ale jsou vůbec legální? Znalost boje s nožem dává i lepší přehled o situaci napadení nožem a v realitě je pak lepší utéct, nežli útočníka hned zastřelit. To s tím nožem jsem ale myslel s ohledem na účinnost proti pistoli. Tedy on jde po mně s nožem, já vytahuju pistoli a nežli to dokážu udělat, jsem pořezanej. To je ten problém. A pokud dokážu utéct dostatečně daleko, pak snad i zdrhnout. Tříštivý střely jsou fakt prevít, jsou legální?

:arrow: Nemuze, proc a kde ne?

:arrow: ZP neni cestovni doklad a tudiz neni pas, ale prukaz.

:arrow: Palna zbran ti dava vyhodu toho, ze muzes situaci "ukoncit" bez strileni.

:arrow: Pokud po tobe opravdu nekdo "pujde", tak je uplne jedno, jestli te vezme nozem nebo lopatou pred zada, protoze o tom stejne nebudes vedet.
-=:: Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi ::=-

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku ."
S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » pon 24. dub, 2006 10:39

severin: ano, takovychto testu je vsude spousta. Ja sam uz jsem zminoval i tento cesky od kluku z Kuguaru:

:arrow: http://www.kuguarteam.org/project/article.php?id=25

Samozrejme, ze primy utok nozem neodvratis pistoli, ale ani nicim jinym. Pokud na tebe nekdo vytahne kudlu a rekne "Naval prachy", tak mu jde prioritne o penize a ne tvoje zdravi. Muzes odvetit: samozrejme, hned ti vytahnu penezenku a vytahnout zbran a uz jsme zase v jine rovine. Myslis, ze si lapka neuvedomi riziko vuci zisku (poloprazdne penezence) a vrhne se na tebe a uboda te?

Ovsem jenom s jednim malym rozdilem, proti videum, jake si zde daval, ze uz ho mas na rane...
-=:: Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi ::=-

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku ."
S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně