chlapíci z antikvariátu byly hodně silný

Low píše:to sou podle me kecy. nekde si cet ze se otoci zady a je po nem . jenze jak? copak oni proti sobe chodej zadama napred? obcas nekdo prokopne otocku lowkick nebo roundkick takze se otoci ale na ulici urcite ne.
NIK píše::cry: To je v čudu.Já sem čekal spoustu typů na nějaké dodavatele Steráků a ono se to tu začlo ubírat úplně jinym směrem....Ach jo,to nemáte někdo typ na něco dobrýho???Mám doma spoustu jehel a stříkaček,ale steráky nikde![]()
![]()
Chci být jako vrcholoví Fotbalisté či jiní sportovci a ne žádná Sračka
![]()
![]()
fakt píše:Toman píše:Ono jde totiž o jednu důležitou věc a tou je tzv: užitečná síla. Tento termín jsem si nevymyslel večer po pivu, ale začíná se používat ve světě čím dál víc.
A nejspolehlivější metoda jak se k ní dopracovat je, světe div se, manuální těžká práce.
Za veliké siláky byli v dřívější době považováni kováři a lidé z kamenolomů. Jejich stavba těla závisela na přijímané stravě a množství odpočinku. Takže se mezi nimi našli šlachouni i medvědi. A teď světe div se. Ne každá síla se dá použít v BU. Dle dochovaných pramenů byli největšími hospodskými vybíječi sedláci. A světe znovu div se- jako praktickou sílu nejlépe rozvýjející bylo zvoleno..............kosení trávy.
Co tato činnost s tělem udělá?
1.svaly-kosení parádně rozvíjí sval, který se nazívá buď hovězí svíčková, nebo vepřová panenka. Tělo (od kyčlí k ramenům) proto, aby mohlo fungovat jako pružina, potřebuje silné svaly okolo páteře.
Ano okolo je důležité. To okolo, které nevytvoříte přítahy na hrazdě se širokým úchopem a podobnými nesmysli. Pro zajímavost uvádím, že sedláci přítahy na hrazdě nedělali ani úzkým úchopem. Ruce mají být totiž přirozeně těžké-uvolněné a nemají být nadzvedávány převyvinutými vnějšky zádových svalů.
2.šlachy- dlouhé držení poměrně lehkého nástroje přirozeně posílí šlachy na zápěstích. Zápěstí je tak dostatečně chráněno a jeho sevření je rychlé. Ostatním šlachám a svalům v těle sedlákově se tímto omnlouvám za jejich opomenutí.
3.přenos síly-synchronizace spodních končetin, těla a horních končetin při tomto cvičení-práci dosahuje vrcholu. Nevědomá, ale praktikovaná mnohačetná práce s kua způsobí opravdu dobré uvolnění svalů pánevního dna. Vzpřímená páteř a hlava zajistí hladké otáčení( ne přetáčení) celého těla. Ramena držená nízko zajistí přenos síli přes lopatky přímo do končetin. Přirozená šířka postoje a pohyb krok přísun dobře rozvynou (sice jednostranně ale efektivně) silový potenciál dolních končetin.
4.technika- sekání trávy je trochu zavádějící termín. Oddělování nadzemní části travin-obilovin od drnu-kořínků se děje řezáním-ne sekáním. Ti z Vás, kteří cvičí se zbraněmi, jistě vzpomenou na jemnost potřebnou ke správnému říznutí. Cvičení-práci si můžeme zpestřit sekáním v nerovném terénu. To nám pomůže udržet pozornost při jinak mechanickém provádění pohybů. Pohyby si můžete vyzkoušet i vertikálně při kultivaci živého plotu.
5.vnitřní energie- vím, že o ní řada z Vás odmítá mluvit, ale chci Vás upozornit na jednu skutečnost: já ji mám, Vy ji máte a měli ji i staří sedláci. Způsob jejího uvolnění vidím v perfektní mechanice pohybu a toto je jedno z mnoha cvičení na její uvolnění. Pro další práci s energií však musíme nutně poznat další obory.......
Sedlák Fakt
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků