fakt píše:Medicimbal používáme na posilování. Většinou ve dvojici hážeme v postoji a potom při chůzy ve vyšším postoji. Skladba podobná jako při úderu. Lokty a ramena nízko. Důležitý je záměr. Kam se podívám, tam to musí doletět. Ze sto hodů stokrát, jinak cvičím dál(vždy tedy cvičím dál). Dalším cvikem jsou hody podobné autovému vhazování. Nejde o dosaženou vzdálenost, ale o protažený hrudník. Potom cvičíme leh-sedy. Když jdeme nahoru hodíme, dolů zase chytám. K těm postojům se vyjádřím taky. Na tréninku na ně není čas a navíc je pokládám za cvičení vnitřní a třesoucí se soused mi na soustředění nepřidá.
Uff… Tak jsem konečně vypůjčil medicimbal a na tréninku jsme ho vyzkoušeli. Přijde mi to opravdu zajímavé. Člověk si může vyzkoušet reakci na sílu, která jde proti a na to co dělá jeho tělo, je-li postoj stabilní, neboří-li se struktura těla atd. Naopak při hodu se zase soustředím na to, aby se mi síla nikde neztrácela a šla od spoda. Váha míče samotného tomu dává jiný rozměr než-li běžné míčové hry.
Dík za tip, J.