Základní dovednosti!

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod JRup » pát 10. lis, 2006 11:02

fakt píše:Medicimbal používáme na posilování. Většinou ve dvojici hážeme v postoji a potom při chůzy ve vyšším postoji. Skladba podobná jako při úderu. Lokty a ramena nízko. Důležitý je záměr. Kam se podívám, tam to musí doletět. Ze sto hodů stokrát, jinak cvičím dál(vždy tedy cvičím dál). Dalším cvikem jsou hody podobné autovému vhazování. Nejde o dosaženou vzdálenost, ale o protažený hrudník. Potom cvičíme leh-sedy. Když jdeme nahoru hodíme, dolů zase chytám. K těm postojům se vyjádřím taky. Na tréninku na ně není čas a navíc je pokládám za cvičení vnitřní a třesoucí se soused mi na soustředění nepřidá.

Uff… Tak jsem konečně vypůjčil medicimbal a na tréninku jsme ho vyzkoušeli. Přijde mi to opravdu zajímavé. Člověk si může vyzkoušet reakci na sílu, která jde proti a na to co dělá jeho tělo, je-li postoj stabilní, neboří-li se struktura těla atd. Naopak při hodu se zase soustředím na to, aby se mi síla nikde neztrácela a šla od spoda. Váha míče samotného tomu dává jiný rozměr než-li běžné míčové hry.

Dík za tip, J.
JRup
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pát 10. lis, 2006 11:10

JRup píše:Uff… Tak jsem konečně vypůjčil medicimbal a na tréninku jsme ho vyzkoušeli. Přijde mi to opravdu zajímavé. Člověk si může vyzkoušet reakci na sílu, která jde proti a na to co dělá jeho tělo, je-li postoj stabilní, neboří-li se struktura těla atd. Naopak při hodu se zase soustředím na to, aby se mi síla nikde neztrácela a šla od spoda. Váha míče samotného tomu dává jiný rozměr než-li běžné míčové hry.

Dík za tip, J.

Buď zdráv JRup
Vypadá to že cvičíš tajči. Ale klidně vyzkoušej i pomůcku pro vnější styl:
v leže na zádech vyhazuješ do výšky medicimbal. Chytat a podávat ho může někdo jiný, to není podstatné. Dost se mi tím zvýšila síla a švih-výbušnost. Tento cvik jsem odkoukal z jibeigongu sifu Jana ®elezného.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod henk » pát 10. lis, 2006 11:16

Fakt - tak to vypada ,ze jsme v telce videli ten samy dokument o zeleznem Honzovi :lol:

Rikal jsem si ,jestli to nekdo nezkusi vyuzit i v nasi branzi....

Samy dobry napady ,rekl bych....
henk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod fakt » pát 10. lis, 2006 13:24

henk píše:Fakt - tak to vypada ,ze jsme v telce videli ten samy dokument o zeleznem Honzovi :lol:

Rikal jsem si ,jestli to nekdo nezkusi vyuzit i v nasi branzi....

Samy dobry napady ,rekl bych....

Buď zdráv Henk

Mám radost, že se konečně bavíme o cvičení. Mnohokrát zazněla výzva, aby tomu tak bylo. Častokrát bylo slyšet "BU se přes net vyučovat nedá". S tím sice souhlasím, ale pak musím přemýšlet o čem se tedy na tomto fóru bavit dá. A tohle téma mi přijde zajímavé.
Takže pro Tebe když jsi projevil zájem mám další:
jmenuje se autové vhazování. Uchopíš medík do obou rukou. Nátáhneš se jako pružina a hodíš. Tělocvičnu bys přehodit měl, ale házej spíš padáček před partnera. Ten pak musí pro míč dopředu a dolů, pak zvednout, natáhnout pružinu a uvolnit katapult. Pozor při příjmu míče. V případě, že tento neletí přímo na Tebe, změň polohu(tréning přesunů). Je málo bezpečné ohýbat se natočený z osy(zvláště se zátěží).

Užij ve zdraví. Jo a cvik mám od sifu Rivalda. Ten měl stejnou přezdívku jako sensei Gogen Yamagoči a oba byli ve svém oboru dobří.
Jinak celý soubor cviků, které zde postupně předkládám se jmenuje "©kola hrou" a vymyslel ji sifu Majsner(mjr.Václav Majsner).
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

a

Příspěvekod henk » pát 10. lis, 2006 13:47

Fakt - dik za tip ,myslim ze jsem tohle taky absolvoval.
Akorat to teda nemam od shifu Majs Ne Ra :lol: ,ale staci si precist treba par dilu toho serialu o boxu tady na hlavni strance ,tam je na podobne postupy parkrat odkazano.

Akorat je potreba prestat ohrnovat nos nad treninkovymi postupy cehokoliv ,co konci na -box.

Na druhou stranu ,ji ben ,cvicen zodpovedne a komplet ,je stejne ucinny ,co do rozvoje zakladnich dovednosti.

Ale proc si obcas nedat tu skolu hrou ,ze?Kdyz nic jineho ,s novym pohybem muzou prijit i nove napady...

A mam pocit ,ze ji ben neni nic tak striktne daneho ,aby se do nej podobne "nove" - spis znovuobjevene - cviky nedaly zaradit.Nekym ,kdo vi proc a pro koho ,samozrejme.

Henk
henk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod DrGlock » sob 11. lis, 2006 22:54

U nás využíváme medicimbály trochu jinak.

Základní cvik je, že vezmu medicimbál do náruče, sednu si zády k rovné hladké zdi a bez pomoci rukou (stále drží medicimbál v náručí) si stoupám a sedám. Pořád dokola s tím, že vždy když si sednu, natáhnu nohy před sebe. Bezva posilování na nohy a dobrá průprava na další cvik.

Při dalším cviku si sednu do rohu, ostatní si vezmou medicimbály a postupně je na mě házejí a já musím vstát a snažit se moc to neschytat. Samozřejmě vstávám bez pomoci rukou, kterýma se kryju, abych nedostal medicimbálem do hlavy. Tento cvik je dobré vylepšit tím, že po mě nehážou medicimbály, ale rovnou do mě tři, čtyři lidi kopou.

Dobré je stoupnout si s medicimbály tak 3m dokola okolo jednoho člověka. Vždycky někdo zařve a hodí po něm medicimbálem. On se musí otočit do správného směru a reagovat na ten letící medicimbál úhybem, krytem, sražením medicimbálu úderem, loktem, teleskopem, nebo třeba bokenem, záleží co trénujete.

Další cvik je stejný jako ten předchozí s tím rozdílem, že ten uprostřed leží na zádech na zemi a snaží se ty letící medicimbály nějak krýt.

A na závěr outdoorová hra. Několik skupinek po pěti až deseti lidech, každá má na začátku jeden medicimbál. A je jen jedno pravidlo: Skupinka, která bude mít nakonci nejvíc medicimbálů, vyhraje.
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » ned 12. lis, 2006 9:28

DrGlock píše:U nás využíváme medicimbály trochu jinak.

Chodíte pak po cvičení meditovat do mléčného baru?
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » ned 12. lis, 2006 9:53

DrGlock píše:Tento cvik je dobré vylepšit tím, že po mě nehážou medicimbály, ale rovnou do mě tři, čtyři lidi kopou.

Tak tomu říkám vylepšení :lol:
DrGlock píše:Několik skupinek po pěti až deseti lidech, každá má na začátku jeden medicimbál. A je jen jedno pravidlo: Skupinka, která bude mít nakonci nejvíc medicimbálů, vyhraje.

Jaké zbraně jsou povoleny?
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » ned 12. lis, 2006 9:55

Zajímavé, k čemu všemu se dá použít mericimbal... :D

My ho standardně používáme pro zvyšování odolnosti břišnícho svalstva proti úderům - jeden leží na zemi a druhý stojící nad ním mu hází mericimbal na břicho. Při jiném cvičení s mericimbalem zaměřeném na rotaci trupu stojí dva cvičenci zády k sobě a podávají si stranou dokola mericimbal. A co si ještě pamatuju, na trénincích Juda nebo Karate se s mericimbalem hrál fotbálek "na zahřátí", na Judu to občas bylo pro spestření i ragby... :wink:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » ned 12. lis, 2006 15:27

DrGlock píše:Několik skupinek po pěti až deseti lidech, každá má na začátku jeden medicimbál. A je jen jedno pravidlo: Skupinka, která bude mít nakonci nejvíc medicimbálů, vyhraje.

Jaké zbraně jsou povoleny?[/quote]

Záleží na stylu co cvičíš 8) Většinou asi stačí ruce a nohy, ale dokáži si představit i tyče, dřevěné meče, gumové nože... jen bych to asi nehrál se sportovními střelci :)
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » ned 12. lis, 2006 19:23

DrGlock píše:
DrGlock píše:jen bych to asi nehrál se sportovními střelci :)

Tohle právě jsem myslel :lol:
Jinak mi to přijde jako dost zajímavý nápad. Zkusím to navrhnout jako zpestření rozvičky u nás...
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Předchozí

Zpět na bojová umění a sporty obecně