UDER?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Baxxse » sob 06. led, 2007 15:27

ukropcany píše:Ten dokument som nepozeral (osobne považujem všetky tieto pomerovačky za pičoviny), takže neviem do čoho kopali, ale ktosi kto robil kyokushinkai spomínal, že záleží hlavne na tom, kam sa to do tej basebalky kopne, že je proste miesto, kde sa to zlomí najľahšie a tam sa proste kope.

Do te basebalky je nejlepsi kopat v prechodu mezi silnou odpalovaci casti a slabou rukojeti...
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » sob 06. led, 2007 15:29

ukropcany píše:No, nie že by som bol v MT nejaký strašný guru, ale viem, že holeň sa nedá otužiť tak, aby nebolela... :idea: Ten dokument som nepozeral (osobne považujem všetky tieto pomerovačky za pičoviny), takže neviem do čoho kopali, ale ktosi kto robil kyokushinkai spomínal, že záleží hlavne na tom, kam sa to do tej basebalky kopne, že je proste miesto, kde sa to zlomí najľahšie a tam sa proste kope. Čo sa týka tých holení, tak bežný človek keď kopne do mechu bombu holeňou, tak má čo robiť aby vôbec ostal stáť... ale to, že thaiboxer do toho mechu vie kopať 1/2 hodinu bomby neznamená, že keď sa stretne holeň o holeň, tak že sa nič nestalo. X krát sa stane, že po jednom takom strete je dobojované, v extrémnych prípadoch sa noha aj zlomí... bežne si aj ozaj dobrí fighteri s desiatkami zápasov po zápase dávajú nohy x týždňom dokopy... Dekker keď ukazoval na seminári čosi, tak sekol taký roundkick, že chlapcove lakte mali dosť, Dekker ani nemrkol, ale cez prestávku pekne vytiahol sprej a ladoval... a to je on aký fighter... :idea: Ponaučenie - kopať do gulí a topánkou... :twisted: :wink:

Diki za objasnenie, ale aj tak vela krat vidim, ze sa pekne zrazia s holenami a idu dalej. Je to fatk sila. 8O
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 07. led, 2007 2:24

Francois píše:mne se ten dokument libil dost a myslim ze byl udelany docela objektivne. a to ze mel boxer rukavice tak mi neprijde tak nespravedlive, protoze kdyz dava boxer uder tak je to vetsinou v rukavicich. I tak to ukazalo kdo ma uder nejsilnejsi

Omyl.Neukazalo to KDO ma uder nejsilnejsi, ale JAK je uder nejsilnejsi.Velice podstatny rozdil.
Ono kdyby tam byl temer stokilovy reprezentant kungfu jako byl ten boxer, tak by to bylo take uplne o necem jinem, nez ten "vychrtlej prcek".
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 07. led, 2007 2:26

Snooorri píše:
Baxxse píše:
Skateordie píše:Inac co si myslite o tom prekopnuti dreva holenou. Je to mozne bez narezania dreva? On musi mat asi uplne necitlivu tu holen, ze? Poprosil by som najma tych, co robia muay thai, co si o tom myslia?

No nedelam tedy zrovna muay thai,ale mozne to je bez nariznuti toho dreva. Znecitlivenou holen urcite maji...proste prach bolestivosti polozen nekde jinde nez u normalniho cloveka...

Taky nedelam do thajboxu, ale když má holeň otuzenou, neni duvod k bolesti, protože to tu holen neposkozuje, jak je tvrdá.

...kdyz tomu veris:))
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » ned 07. led, 2007 12:40

ukropcany píše:
Skateordie píše:Diki za objasnenie, ale aj tak vela krat vidim, ze sa pekne zrazia s holenami a idu dalej. Je to fatk sila. 8O
Nie je pre protivníka nič horšie, ako keď Ti spraví niečo, čo vie že bolí a s Tebou to ani nehne... :twisted:

Tak to mas svatu pravdu :wink:
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » ned 07. led, 2007 21:08

ukropcany píše:
Skateordie píše:Diki za objasnenie, ale aj tak vela krat vidim, ze sa pekne zrazia s holenami a idu dalej. Je to fatk sila. 8O
Nie je pre protivníka nič horšie, ako keď Ti spraví niečo, čo vie že bolí a s Tebou to ani nehne... :twisted:

jen pak v šatně: ku*va to byla rána a skáče po jedné :lol:
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » ned 07. led, 2007 22:53

player píše:Jak to tak tady ctu, tak asi ze zvedavosti navstivim nas boxersky oddil, mohla by to byt zajimava zkusenost.

Pokud má ten boxerský oddíl slušnou úroveň, tak určitě. Kdysi jsem mimo jiné dělal pouhé cca 2 roky Karate a když jsem s tím končil, měl jsem podle subjektivních pocitů ostatních cvičenců (testováno údery na břicho :twisted: ) nejsilnější úder z celého oddílu. Bylo to hlavně tím, že jsem se svýma cca 93 kg byl v oddíle nejtěžší. Myslel jsem si tehdy, stejně jako si to myslí i dnes každý zapálený cvičenec Karate či Kung Fu, že ohledně techniky úderu rukou už nic lepšího neexistuje. Ale byl to omyl... Ještě než jsem začal koketovat s Muay Thai, ukazoval mi jeden klasickej boxer, jak každej úder rukou mimo rotace trupu, ramena a paže ještě pěkně "odpálit" od nohou a dotočit patama. A opravdu - když jsem se to naučil, mé údery byly ještě silnější. Bylo to pro mě takové malé poučení, že mnohdy hledáme v nedávno k nám importovaných asijských BU něco, co nám již hodně let leží v evropském provedení přímo před nosem... :wink:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod chachar » ned 07. led, 2007 22:58

http://youtube.com/watch?v=GQdJf-rTVFo
tak toto me celkem zaujalo
Derren Brown umi pracacovat s lidskou mysli a cloveka umi uplne zblbnout.
Neni to zaden podvot jednu doby bezel jeho porad i na ct2 jmenovalo se to Magie a manipulace mysli.
chachar
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Tomkins » ned 07. led, 2007 23:25

chachar píše:http://youtube.com/watch?v=GQdJf-rTVFo
tak toto me celkem zaujalo
Derren Brown umi pracacovat s lidskou mysli a cloveka umi uplne zblbnout.
Neni to zaden podvot jednu doby bezel jeho porad i na ct2 jmenovalo se to Magie a manipulace mysli.

Tohle je něco absolutně mimo moje chápání, tak se ani nebudu pokoušet přijít na to, jak to dělá. Pokud to někdo zjistíte, dejte mi vědět :wink:
®ivot je fajn, jen lidi jsou svině...

One princip, any style (sorry - pride syndrom)
Tomkins
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Předchozí

Zpět na bojová umění a sporty obecně