Nejlíp se stejně mluví z oka do oka....

ukropcany píše:Ja len dodam (kedze sa to tykalo trochu aj mojich prispevkov), ze konfrontacia byvala bezna zalezitost a dodnes ju robia vsetci ti ludia, ktori su a aj v buducnosti budu uznavani ako bojovnici. Hovori sa tomu vsak sport a ma to urcite pravidla... tak ako kedysi, tak aj dnes sa to robi pre tie iste ludske motivy - peniaze, pycha, slava a kto vie co este... mozno to nie je "dobre"...ale je to prirodzene...a mozno aj preto vsetci ti stari majstri hovorili o nezmyselnosti tohoto jednania, ale vsetci to robili... Majte sa!
P.S. Teraz bol cez vikend v blave vecer bojovych umeni. Hadajte kto bol najpresvedcivejsi? Judo a karate... Jutsu bolo prezrate (chalani nejako pribrali), aikido trapne (no offence to cz-aikikai!), TKD rozpacite a iaido nezvladnute. Tak len tolko... judo bolo jednoznacne najlepsie, boli to nejaki reprezentanti (moc sa v judistoch neorientujem), ale fakt uroven - rychli, mrsni, silni, kondicia, sustredenost, rozvaha...vsetky tie atributy, ktore bojovnik potrebuje. Caute.
P.S. Aby som nezabudol - bolo aj TJQ, nejaky cinan (meno si fakt nepamatam), tak aj ten bol gut! Verim, ze jemu by to fungovalo.
ukropcany píše:4 Patrik - preto nezvladnute, lebo ked robili ken vs. yo, tak tori (yo) si nechal seknut do ruky a potom si uprostred techniky tuto svoju zlu poziciu opravil a az potom pokracovali. Tiez preto, ze neukazali jednu suvislu aplikaciu, ale vsetko bolo rozsekane so sekundovymi pauzami (kihon?). No a posledna vec (ale to si netrufam posudzovat, asi to tak ma byt), tak pri aplikaciach ani jeden uke nestihol tasit mec...vzdy ho tori zotal hned ako polozil ruku na mec...ma to tak byt?
ukropcany píše:yo! ja viem, ze iaido sa cvici solo, ale po minule roky to bola dost nuda, takze to asi ponali trochu viac divacky. Neboj, lepletiem si to, bolo to iaido, ale neviem kto to bol
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků