KONFLIKTY

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod nemea » pon 20. čer, 2005 10:05

ja som sa pobila celkom vážne iba raz, na základnej škole. spolužiak sa stavil, že mi odstrihne z môjho nádherného dlhého chvosta a urobil to. celých 5 cm. dostal výprask učebnicou prírodopisu. ale triedna nás nachytala a tak sme museli ísť k riaditeľovi na koberec. a mali sme to v tej dobe aj v kádrovom posudku :D
raz som zaútočila na jedného chlapa odzadu, ale to nerada spomínam., síce som bola ako balík adrenalínu a bola to taká veľmi zvlášta a zložitá situácia a išlo mi o viac ako kúsok copu, v živote už nechcem nič také zažiť. a aj keď som dosiahla svoje, je to nepríjemná skúsenosť.
zopárkrát som sa z nepríjemností vykecala. ale v jednom mi BU, ktoré robím, pomohlo veľmi. ja som dosť strachopud a neznášam konflikty a vedeli ma ľudia zastrašiť už len zvýšeným hlasom. teraz na mňa môže niekto robiť krik koľko chce /hlavne nepríjemní zákazníci-pri neoprávnených reklamáciách/ a s potešením som zistila, že už sa nerozklepem, ale dokážem sa z toho pekne dostať von.
ale fakt je, že ak by som sa mala niekoho zastať, alebo mu pomôcť, neviem, ako by som reagovala. ako žena je moja pozícia ďaleko nevýhodnejšia ako keby som bola chalan. ako tehotná žena by som už duplom nerobila nič. ale ak by som ja potrebovala pomoc a márne by som ju hľadala? veľmi často premýšľam o tom, ako to funguje. budem ľahostajná a potom budem ja, alebo niekto blízky potrebovať pomôcť a doplatí na nezáujem okolia? alebo budem chodiť po meste ako superman a pomáhať na všetky strany bez rozmýšľania nad následkami?
táto téma je podľa mňa veľmi dobrá, lebo aspoň vidím, že nie len ja mám podobnú dilemu. asi to ale nakoniec rozhodne sám život, lebo keď budem musieť nejakú vec riešiť, tak mi nič iné neostane, možno iba tie inštinkty.
nemea
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » pon 20. čer, 2005 12:47

pokud nevim o co v konfliktu jde, pochybuju, ze bych se nekoho zastal, znam treba i pripad, kdy chlap pomohl napadene zene, aby se pak napadena i s agresorem obratili na "pomahajiciho" a dali mu spolecne do gemby. Neni to jednoduchy holt :roll:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jayo » pon 20. čer, 2005 14:01

Co sa tyka ponizovania, dost vela ludi je podla mna ovplyvnenych (americkymi) filmami. Tam ked niekto niekoho, kto sa vie dobre bit, provokuje (zvycajne hlavneho hrdinu), tak ten si to chvilu necha a potom ho nejako nechutne zrusi.
Jayo
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Krokac » pon 20. čer, 2005 20:56

hellas_off píše:pokud nevim o co v konfliktu jde, pochybuju, ze bych se nekoho zastal, znam treba i pripad, kdy chlap pomohl napadene zene, aby se pak napadena i s agresorem obratili na "pomahajiciho" a dali mu spolecne do gemby. Neni to jednoduchy holt :roll:

To už je ale extrém. Já jsem se tím tedy ještě nesetkal. A co se týká zastání se ženy v nesnázích tak do toho jdu za každou cenu, i kdybych to měl odskákat nějak dost tvrdě !!!

Mám takové motto, které nám předával trenér naž odjel na missi do zahraničí.: Chce mi vzít někdo auto, dům, peníze ... dobře budu se o to soudit, je to moje. Ale šahne mi někdo na mou rodinu, přítel - kyni/le, bude-li ubližovat někdo slabšímu či starším lidem. TAK SNÍM NEMILOSRDNĚ NA ZEM. A AGRESORA NE©ETŘIT.

Buď odvrátím násilí psychologickou cestou a když není vyhnutí jako poslední řešení volit pěsti, které jsou mnohdy zbytečné. Jen je třeba se naučit správně zachovat a neztrávet hlavu. (nepanikařit) a vše půjde !!!
Bojovat se musí se ctí, houževnatě, chytře, ale nikdy ne zakaždou cenu !!!

http://mtulak.sweb.cz
Krokac
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod josefmlady » pon 20. čer, 2005 23:31

Jayo píše:Co sa tyka ponizovania, dost vela ludi je podla mna ovplyvnenych (americkymi) filmami. Tam ked niekto niekoho, kto sa vie dobre bit, provokuje (zvycajne hlavneho hrdinu), tak ten si to chvilu necha a potom ho nejako nechutne zrusi.

proč nechutně? když holt někdo provokuje, tak mi nevadí, když dostane do držky. tobě jo? samozřejmně já sám bych se toho neujal, spouštěč je u mně až fyzické násilí. taky záleží na tom, co si člověk představí pod pojmem provokuje. pro někoho je provokace pouhý pohled.
josefmlady
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Gino » úte 21. čer, 2005 6:33

josefmlady: spouštěč je až násilí? Takže se začneš bránit až když tě někdo srazil na zem a kope do tebe? Jak, schoulením se do klubíčka? :-)

Neber to nijak zle, spíš chci naznačit, že ne vždy je dobré reagovat až na fyzický podnět. To už může být leckdy pozdě. Nikdy nevíme, jak tomu druhému rána sedne a hlavně kam ji dá...
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Krokac » úte 21. čer, 2005 7:44

No pravdu máte oba. Je lepší reagovat až na přímý útok, ale zároveň je taky dobré někdy se ujmout momentu překvapení a dotyčné osobě ukázat, že jste pohotovější a lepší. Mám na mysli asi totok:

Většina rvaček na ulici začíná takovým tím klasickým požduchováním (vrážení agresora rukama do vaší hrudi) se slovním doprovodem, Tak pojď ty pi ... na bitku pojď :o No vy jste z toho v 8O a nevíte jak reagovat. Proti takovému útoku je pár rychlých sebeobraných techniky, které jsou i velmi rychlé a efektivní. Jen je třeba si je zažít jako psaní.

Každopádně slovní potyčku by jste z 99% měli odvrátit psychologickou cestou nebo ignorací. Jakmile výs začne pošťuchovat už to je inpuls k tomu, aby jste se začali přiměřeně bránit a regulovali útok nějakou fixací, která agresoroví nijak neublíží, ale pozná, že si s vámi nemá co začínat. 8)

Krokac
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Gino » úte 21. čer, 2005 8:16

Krokac: hezký, pravdivý, ale leckdy jen přání.

Pokud je to slovní potyčka ze dvou metrů, neni samozřejmě problém a žádný důvod reagovat fyzicky, ale jakmile se člověk (vem tak, že je na něm vidět, že ti evidentně ublížit chce, navíc to doprování verbální vyhrožování a gestikulací) přiblíží moc - není důvod na něco čekat. Rozhodně ne ani na to, až do mě žďuchne. Blbost. Pro mě tedy. Já na to čekat nebudu. Vem si, že by tě žďucnul nožíkem, nebo prostě jen nečím, co má v ruce, nebo by tě žduchnul do obličeje - co když nestihneš reagovat. Ne, kdepak. netřeba riskovat. Víš dobře, že na ulici platí "co neudělám já jemu, udělá on mě". V tomto zaujímám poměrně nekompromisní postoj (k útočníkovi). Pro mě sebeobranná situace začíná tam, kdy se ke mě blíží někdo, kdo má sevřené pěsti, zuřivej obličej a řve na mě, že mi rozbije držku .-)

A nasazovat nějaké fixace? Jen pokud se k tomu už v boji naskytne možnost, rozhodně to (u mě) nebude to, s čím bych boj začal. To cvičíme na tréninku, ale mnohdy přímější cesta - lepší cesta (ne vždy,s amozřejmě).
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Krokac » úte 21. čer, 2005 8:56

Gino píše:Krokac: hezký, pravdivý, ale leckdy jen přání.

Pokud je to slovní potyčka ze dvou metrů, neni samozřejmě problém a žádný důvod reagovat fyzicky, ale jakmile se člověk (vem tak, že je na něm vidět, že ti evidentně ublížit chce, navíc to doprování verbální vyhrožování a gestikulací) přiblíží moc - není důvod na něco čekat. Rozhodně ne ani na to, až do mě žďuchne. Blbost. Pro mě tedy. Já na to čekat nebudu. Vem si, že by tě žďucnul nožíkem, nebo prostě jen nečím, co má v ruce, nebo by tě žduchnul do obličeje - co když nestihneš reagovat. Ne, kdepak. netřeba riskovat. Víš dobře, že na ulici platí "co neudělám já jemu, udělá on mě". V tomto zaujímám poměrně nekompromisní postoj (k útočníkovi). Pro mě sebeobranná situace začíná tam, kdy se ke mě blíží někdo, kdo má sevřené pěsti, zuřivej obličej a řve na mě, že mi rozbije držku .-)

A nasazovat nějaké fixace? Jen pokud se k tomu už v boji naskytne možnost, rozhodně to (u mě) nebude to, s čím bych boj začal. To cvičíme na tréninku, ale mnohdy přímější cesta - lepší cesta (ne vždy,s amozřejmě).

Jo taky kus pravdy a souhlasím. Psal jsem to co nejobecněji, protože pak se diskuse zvrhne k blbovinám typu co je lepší: Distanční kop nebo kryt s ústupem a úderem. Pak do zase končí mnoha stránkymi o ničem. Takže určitě s tebou souhlasím.

Krokac
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 22. čer, 2005 13:26

NO zoberte si jednu situaciu. Idete si vecer napriklad z treningu svojhu BU alebo BS domov a nejaky ozran vas ci uz verbalne napada. A vy sa mu vyhnete lebo ste tak uceny od svojho trenera, ze sa mate vyhybat a nedat vyprovokovat takymito situaciami. Den nato vas zaujmne fotka v novinach. Fotka patri tomu opilcovy z vcerajska. A Titulok. "Opity muz znasilnil zenu a male decko sa iba s placom prizeralo". Tak co. Co si vtedy poviete. Ja by som sa asi poskladal jak lego. Mohli ste tomu zabranit, ale nie lebo vy sa chcete vyhnut konfliktu aby ste mu neublizili. A este si poviete, ze nechcem mu urobit zle. Ale niekedy je nieco zle na nieco dobre. V tomto pripade by to bolo nieco SUPERDOBRE. A s takymito ludmi treba raz a navzdy zkoncovat, preto ak neublizia vam mozu ublizit inym a pritom takym co sa nevedia, alebo nebodaj nedokazu ubranit. Samozrejme nechcem tym povedat, aby sme vysli na ulicu a pobili vsetkych ozranov to nie :-). Ale vsak viete ako som to myslel
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

WP

Příspěvekod Anonymní » stř 22. čer, 2005 15:42

Ako inak: Za ciste a biele Slovensko! :)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jayo » stř 22. čer, 2005 16:24

janik píše:NO zoberte si jednu situaciu. Idete si vecer napriklad z treningu svojhu BU alebo BS domov a nejaky ozran vas ci uz verbalne napada. A vy sa mu vyhnete lebo ste tak uceny od svojho trenera, ze sa mate vyhybat a nedat vyprovokovat takymito situaciami. Den nato vas zaujmne fotka v novinach. Fotka patri tomu opilcovy z vcerajska. A Titulok. "Opity muz znasilnil zenu a male decko sa iba s placom prizeralo". Tak co. Co si vtedy poviete. Ja by som sa asi poskladal jak lego. Mohli ste tomu zabranit, ale nie lebo vy sa chcete vyhnut konfliktu aby ste mu neublizili. A este si poviete, ze nechcem mu urobit zle. Ale niekedy je nieco zle na nieco dobre. V tomto pripade by to bolo nieco SUPERDOBRE. A s takymito ludmi treba raz a navzdy zkoncovat, preto ak neublizia vam mozu ublizit inym a pritom takym co sa nevedia, alebo nebodaj nedokazu ubranit. Samozrejme nechcem tym povedat, aby sme vysli na ulicu a pobili vsetkych ozranov to nie :-). Ale vsak viete ako som to myslel

A predstav si toto... ides si vecer zo svojho BU a ten isty ozran na teba zacne nadavat. Tak ho teda zrubes. Na druhy den si ale neprecitas v novinach, ze znasilnil zenu, ale precitas si, ze bol najdeny neznamy opity muz, ktory zomrel na vnutorne krvacanie. Podla odbornikov to vyzera, ze ho niekto zbil a na nasledne zranenia podlahol. A ze policia vyhlasila patranie po neznamom pachatelovi za oblizenie na zdravi s nasledkom smrti. A kto je myslis tym pachatelom?

Ide o to, ze nikto nemoze predpovedat buducnost. Nevies, ci dotycny opilec nebol uplne normalny clovek, ktoremu raz ruplo a ozral sa trochu viac, a inak to bol dobry clovek. Ludi, co pokrikuju na inych stretavam v noci na desiatky... vacsinou su pod vplyvom alkoholu... to je dovod, aby som ich vsetkych mlatil?

Cize ked najdes titulok v novinach, ze dotycny opilec znasilnil zenu, nieje to tvoja chyba, lebo niesi pan Boh a nevies predpovedat buducnost. Keby si tym darom ovplyval, bola by to ina situacia. Ale ty tym darom neovplyvas. Takze vyhnut sa mu bola spravna volba, aj napriek tomu, ako to dopadlo. Co vsak mozes urobit je, ze pomozes policii s jeho dolapenim, napriklad tym, ze poskytnes popis ako vyzera.
Jayo
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

bitka

Příspěvekod Anonymní » stř 22. čer, 2005 17:19

Zdravim všechny příznivce budo.Jakožtio vyznavač německé,japonské a italské rasy./uznávám tyto národy hlavně kvůli úchvatným činům které vykonali v období druhé světové války.Rád bych vám vyprávěl jeden příběh který se mi stal.Cítím se totiž být povolán japonskoněmeckoitalskými předky které propagují samurajské kodexy.Můj příběh začal v roce 1998 kdy jsem byl jako turista napaden kdesi ve wudangských horách několika taoistickými mnichy kteří si pod vlivem opia chtěli vyzkoušet své zbraně.Já jsem byl takřka neozbrojen a ještě jsem nesl na zádech svého mistra karate kterého jsem nesl do svatyně na věčný odpočinek.Jdu po cestě,když v tom mě někdo bodl halapartnou do boku.Díky meditačním praktikám které mě mistr naučil(sám se je naučil od jednoho mistra v číně-ještě než ho zmasakrovali japonští okupanti samurajského rodu)jsem bodnutí téměř necítil.Okamžitě jsem použil techniku joko tobi geri.Předtím sem ale musel pověsit mistra na větev.Vzápětí jsem chytl takzvanej amok a ubil jsem i dva zbývající mnichy.Na počest mého mistra jsem jiám vytetoval hákovej kříž na čelo.Po dvaceti letech tréninku jsem byl schopen zvládnout tři ozbrojené taoistické mnichy.Takže věřte v Budo a dokážete nemožné.Dodnes nevěřím jak sem to dokázal,ale vyšlo to.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: bitka

Příspěvekod diablik » stř 22. čer, 2005 21:18

budoka píše:Zdravim všechny příznivce budo.Jakožtio vyznavač německé,japonské a italské rasy./uznávám tyto národy hlavně kvůli úchvatným činům které vykonali v období druhé světové války.Rád bych vám vyprávěl jeden příběh který se mi stal.Cítím se totiž být povolán japonskoněmeckoitalskými předky které propagují samurajské kodexy.Můj příběh začal v roce 1998 kdy jsem byl jako turista napaden kdesi ve wudangských horách několika taoistickými mnichy kteří si pod vlivem opia chtěli vyzkoušet své zbraně.Já jsem byl takřka neozbrojen a ještě jsem nesl na zádech svého mistra karate kterého jsem nesl do svatyně na věčný odpočinek.Jdu po cestě,když v tom mě někdo bodl halapartnou do boku.Díky meditačním praktikám které mě mistr naučil(sám se je naučil od jednoho mistra v číně-ještě než ho zmasakrovali japonští okupanti samurajského rodu)jsem bodnutí téměř necítil.Okamžitě jsem použil techniku joko tobi geri.Předtím sem ale musel pověsit mistra na větev.Vzápětí jsem chytl takzvanej amok a ubil jsem i dva zbývající mnichy.Na počest mého mistra jsem jiám vytetoval hákovej kříž na čelo.Po dvaceti letech tréninku jsem byl schopen zvládnout tři ozbrojené taoistické mnichy.Takže věřte v Budo a dokážete nemožné.Dodnes nevěřím jak sem to dokázal,ale vyšlo to.
....NO KUKAM CHLAPE,ZE TY MAS RIADNE ©UTRY V HLAVE...A NAZI A FASCHOS SI STRC DO ZADKU TY JEBO....A NEZABUDNI NAVCAS RANO POHAJLOVAT...
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 22. čer, 2005 21:58

Co vsak mozes urobit je, ze pomozes policii s jeho dolapenim, napriklad tym, ze poskytnes popis ako vyzera.[/quote]

Myslim ze ta zena im poskytne dostacujuci popis :D. Nie jasne mas zcasti pravdu, ale snazil som sa vyvratit tvrdenie ze nechat ho tak je spravne.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » čtv 23. čer, 2005 0:50

Sai píše:
Sennin píše:Nejdůležitější je konfliktům:
1. předcházet
nebo
2. se jim vyhýbat

...a pokud přece jen vznikne konfliktní situace, pak:
1. ji co nejvíce "zjemnit, rozmělnit"
nebo
2. zmiznout (utéct, odejít, nevšímat si)

...je to hlavně o emocích a o psychice - musí se to zažít, poznat - každá situace je jiná.

Souhlas se Seniorem, Angusem ap.

Sennin - nemyslíš, že si trochu protiřečíš?? Tady píšeš, že nejlepší je konflikty "zjemnit, rozmnělnit" a přitom ve svých článcích píšeš toto: doslova cituji..

JFJKD je vždy nekompromisní, tvrdý a rychlý. Základem je: "Proč se jen bránit a čekat, až se útočník unaví. Proč vybíjet nesmyslně energii neustálou obranou, ústupy, když ho mohu jedinou, rychlou a účinnou ranou poslat k zemi, ze které už nevstane?!?".

Etika jde v tuto chvíli stranou. Strach, jestli mu moc neublížím, jestli mu něco nezlomím nebo (nedej bože!!!) jestli ho neusmrtím, v případě napadení nemá v bojovníkově mysli co dělat. Tímto se můžeme zabývat, až když je po všem!!!

Tak v tomhle článku ses teda vážně rozjel... ale nejvíc mě dorazilo toto...

Pokud již útočníkovi ublížíte (jakkoliv!), spousta svědků vám dosvědčí, že vás napadl on!!! Pak už stačí jen vynikající právník :-)))

No... obrázek si všichni udělejte sami.. ale myslím si že tvoje názory nejsou zas tak jednotné... ten článek byl psán teprve před rokem.. že by jsi za tak krátkou dobu tak drasticky změnil názor?? Nebo jsi posbíral nějaké bolestivé zkušenosti...

Jo, Sennine.. a ten tvůj citát pod tvojím příspěvkem velice humorně kontrastuje :lol:

Tady je článek...
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... cle&sid=92

Nesrovnávej dvě rozdílné věci - tématický článek o JKD a reakci na otázku "Konflikty" - zde jsem napsal "NEJDŮLE®ITĚJ©Í JE..." nikoliv, že to je tak a ne jinak.

Každopádně jsem měl na mysli denodenní konfliktní situace, respektive takové situace, které z prkotiny přerostou nebo mohou přerůst v konflikt (a že už jsem jich viděl a zažil spousty) - tudíž kdy nepovažuji za nutné řešit věc radikálně, násilím - byť v roli obránce nebo ochránce.

Samozřejmě, že pokud je situace jiná - napadení, přepadení (i jiné osoby, osoby blízké ap.), kdy už jde fakt o život, není to KONFLIKT, o kterém se zmiňovali někteří mladí hoši v úvodu a jak jej popisovali...

Proto taky ten souhlas se zmiňovanými diskutéry, kteří to docela vystihli...

Pokud by jsi se někdy zajímal o JKD, pak by ses třeba dozvěděl, že zakladatelé sice zdůrazňovali nekompromisnost a agresivitu v boji, ale na druhou stranu hlásali (a nejenom oni, i mnoho mistrů různých bojových umění), že nejlepší Cesta boje je Cesta bez boje (nebo tak podobně - aby jste mě hned nechytali za slovíčka).

Jo, a ten citát pod mým podpisem je jen citát - nevztahuje se k žádné diskuzi, je to jen citát, který se mi líbí a v podstatě s ním souhlasím, nic víc. Neříkám, že se vždy a všude řídím tímto citátem nebo jinými citáty :oops:

Tak zdar a hlavu vzhůru :wink:
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 23. čer, 2005 10:05

hm, zběžně jsem to pročetl a je mi smutno, jak nešní omladina chápe bojová umění (a jak dneska funguje základní , popř. střední školství).

dle mého názoru je problém ve výchově, rodiče ty spratky málo řežou, nemají na ně čas, nechají je zvlčet a jejich problémy je nezajímají, nepodají jim žádné vodítko, jak řešit různé situace - takže naši milí pubescenti to řeší po svém - většinou tak jak to mají naštudováno z přihlouplých amerických filmů (je to jasné - je to romantická cesta anarchisticko-indianojonesovského přístupu - a ta je přece plná adrenalinu, který jim tolik chybí. lepší by ale možná bylo vybít si ho jinak)

všude se neustále řeší agresivita, jak proti tomu bojovat na úrovni školy atd., jenže kámen úrazu je doma, ne ve škole. dětem chybí autority, jedou si po své koleji a rodiče a vůbec dospělé považují jen za nutné zlo, za nežádoucí opruz.

kam ten svět spěje?

hanba každému rodiči, který se diví, když ve 14ti letech věku své ratolesti zjistí, že z ní vyrostl spratek, otloukající své mladší vrstevníky a probodávající učitelům gumy.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jayo » čtv 23. čer, 2005 11:05

Anonymní píše:Co vsak mozes urobit je, ze pomozes policii s jeho dolapenim, napriklad tym, ze poskytnes popis ako vyzera.

Myslim ze ta zena im poskytne dostacujuci popis :D. Nie jasne mas zcasti pravdu, ale snazil som sa vyvratit tvrdenie ze nechat ho tak je spravne.[/quote]

Jop, ak to prezije ;-)
Jayo
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jayo » čtv 23. čer, 2005 11:08

Geralt1 píše:hm, zběžně jsem to pročetl a je mi smutno, jak nešní omladina chápe bojová umění (a jak dneska funguje základní , popř. střední školství).

dle mého názoru je problém ve výchově, rodiče ty spratky málo řežou, nemají na ně čas, nechají je zvlčet a jejich problémy je nezajímají, nepodají jim žádné vodítko, jak řešit různé situace - takže naši milí pubescenti to řeší po svém - většinou tak jak to mají naštudováno z přihlouplých amerických filmů (je to jasné - je to romantická cesta anarchisticko-indianojonesovského přístupu - a ta je přece plná adrenalinu, který jim tolik chybí. lepší by ale možná bylo vybít si ho jinak)

všude se neustále řeší agresivita, jak proti tomu bojovat na úrovni školy atd., jenže kámen úrazu je doma, ne ve škole. dětem chybí autority, jedou si po své koleji a rodiče a vůbec dospělé považují jen za nutné zlo, za nežádoucí opruz.

kam ten svět spěje?

hanba každému rodiči, který se diví, když ve 14ti letech věku své ratolesti zjistí, že z ní vyrostl spratek, otloukající své mladší vrstevníky a probodávající učitelům gumy.

To je sucasny trend... rodicia musia makat a makat v praci, a potom ani nemaju cas a energiu na svoje deti. No a vezmi si, ze tie deti budu potom vychovavat dalsie deti...
Jayo
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod tekki » čtv 23. čer, 2005 12:11

Konflikty ???
Tento utorok som a vracal z tréningu a nejaké hovädo (180 cm a cca 120 kg) do mňa vrazilo... Pozerám na neho a on na to, že mi jednu prije..., tak som si sadol a on začal, že či som niečo nepovedal. Tak som kukal na neho a typoval aká technika by sa mi hodila - vyšlo mi, že BIL SAO. :D
Vtom moj kamoš povedal, že sorry, nechceme tu problémy a to hovädo začalo nadávať a nadávať ...
P.S: mal v ruke lovecký nôž :?
Skončilo to bez boja, no ja som bol pripravený, ale trochu mi lepilo (to ten nôž) :oops:
tekki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně