BU v povolání

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

BU v povolání

Příspěvekod Anonymní » čtv 20. říj, 2005 19:11

OSU
Lidi zajímalo by mě v jakých povolání asi tak nejlíp uplatnit bojová umění
nevim jestli na tohle téma tady už nějaká diskuze byla tak se nezlobte....
OSU
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 20. říj, 2005 19:28

Mne by spíš zajímalo, jestli se podle vás dá skloubit plné zaměstnání a praktikování BU, alespoň na nějaké hodnotné úrovni. Co třeba zázemí a podpora od rodiny a blízkých? :idea:

TRICKY
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: BU v povolání

Příspěvekod RBR » čtv 20. říj, 2005 20:30

Netopejr píše:OSU
Lidi zajímalo by mě v jakých povolání asi tak nejlíp uplatnit bojová umění
nevim jestli na tohle téma tady už nějaká diskuze byla tak se nezlobte....
OSU

Možností je mnoho. Tady máš pár příkladů:
- učitel BÚ na škole - nejlépe u škol typu Střední škola ochrany osob a majetku, nebo na vysoké FTK
- u policie ČR tzv. bojař- má na starosti fyzickou přípravu členů PČR,výcvik střelby, taktiky a BÚ. To samé bude i ve větších městech u městské policie.
- u vojáků- je zde pár jednotek u kterých se dá BÚ využít např. BRN, paragáni v Prostějově (hloubkový průzkum), některé složky vojenské policie,
- pak jsou to různé soukromé hlídací služby atd.

Možností je mnoho, ale na opravdu dobrá místa není jednoduché se dostat. Zde jsou znalosti BÚ mnohdy jen jedno z mnoha dalších kritérií, které musí uchazeč splnit.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » čtv 20. říj, 2005 21:00

Anonymní píše:Mne by spíš zajímalo, jestli se podle vás dá skloubit plné zaměstnání a praktikování BU, alespoň na nějaké hodnotné úrovni. Co třeba zázemí a podpora od rodiny a blízkých? :idea:

TRICKY

Jako pracující máš v podstatě dvě možnosti:
1. jsi sám - máš pouze zaměstnání a BÚ - takřka ideální stav, pokud ti zaměstnání příliš nebere tvůj volný čas - skloubit se to dá úplně v pohodě - takřka veškerý volný čas věnuješ BÚ

2. jsi ženatý- máš ženu,(případně děti), zaměstnání a BÚ - nejhorší možný stav - na BÚ minimum času, vážíš si každého treninku - pokud si nechceš předčasně ukončit manželství tak ti na BÚ zbývá minimum času.
Pokud jsi pravý bojovník tak to nevzdáš a vždy si aspoň chvilku najdeš, i když to není jednoduché.

Z výše uvedeného vyplývá, že nezáleží ani tak na práci, ale na aktvivitách, kterým musíš věnovat svůj volný čas. Čím více je aktivit, tím méně času na každou z nich zbývá. Rodina je největší požírač tvého volného času. Skloubit rodinu a BÚ je nejtěžší úkol pro adepta BÚ.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » pát 21. říj, 2005 12:54

Další možnost k bodu číslo 2: zařiď si "bojovou" rodinu, budeš vždycky mít s kým cvičit, časem i možnost boje proti více soupeřům :lol:
Ano to je cíl, než línou a slabou manželku, která vychová líné, slabé a nemocné děti, radši zůstanu navždy sám. Protože to nic dobrýho nenese nám ani budoucím.
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 21. říj, 2005 13:05

RBR
"- učitel BÚ na škole - nejlépe u škol typu Střední škola ochrany osob a majetku, nebo na vysoké FTK "

Tohle fakt existuje? Jakou na to musi mit clovek kvalifikaci?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod JirkaT » pát 21. říj, 2005 14:22

Čau.
Já jsem ještě teda mlaďák:-) ale docela by mě zajímal názor lidí, kteří mají rodinu. Dvě hodinky přeci nejsou tak moc z volnýho času, aby se nedala stíhat i rodina. Nezažil jsem to,ale ...

ve všední den:
práce = 8,5hodiny + cestování 2h = 10,5
spánek=6,5h
trénink=2h + cestování 1h = 3h

10,5
6,5
3
----
4h volný - 2h rodina + 2 hodiny manželka

- k tomu ještě víkend volný, to mi příjde docela dost...nevim jak to vidíte právě vy, co máte rodiny a proto mě to zajímá.
JirkaT
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod JAQ » pát 21. říj, 2005 14:38

Mozna to bude tim spankem.. jak to delas?:-) (rodinu ve smyslu v jakem se tu bavime nemam:-) )
JAQ
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jendis » pát 21. říj, 2005 14:44

To se nedá takhle rozdělovat....zkus ženě říct,že na ní máš teď 2 hodiny.......občas je problém to "poladit",ale nechá se to....já to občas řeším tak,že beru přítelkyni i prcka ssebou.... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod JirkaT » pát 21. říj, 2005 16:42

To JAQ: -)no normálně, přes tejden normálně spím tak 6,5h a o výkendu tak 8,9 hodin. Nevim, když spím víc, tak jsem unavenej z toho,že spím a když míň tak jsem zase unavenej, že málo. Ale těch 6,5-7 mi vyhovuje.
Víš jak, každej jsme jinej, kámoš, jak nespí 10h tak pořád usíná.
JirkaT
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Gino » pát 21. říj, 2005 17:59

Jirka... a kde máš "flákání, lenošení"? .-)) Třebas tady u netu... hehe... chyběj tak 4 hodiny .-)))
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hark » pát 21. říj, 2005 20:59

ukropcany píše:4JirkaT - tak toto ma fakt pobavilo... :D :D :D

Nepoznám nikoho, kto má rodinu s deťmi, že by sa dokázal venovať tréningu viac ako 3x do týždňa... a to za cenu, že mu doma furt niekto hubuje, že sa rodine nevenuje...

Souhlasim. Krome ucitele, u ktereho ale nevim jestli mu manzelka nehubuje :-) A snad ani vedet nechci.

Kazdopadne spocitat to takhle na hodiny fakt nejde - zenska neni racionalni stvoreni. A az budes mit deti, tak sam poznas, ze te ti vadi uz jen samotna prace, natoz dalsi aktivity.

Kazdopadne mame ve skole clovika co ma dve deti a cvici. Deti jsou pro neho ovsem priorita, coz je IMHO zdrave a rozumne. A tech 3x tydne a mozna kousek vic cvici (dost mozna jeste sam doma). A s manzelkou mu hodne dlouho trvalo nez si to vyrikali....
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hark » pát 21. říj, 2005 21:03

Ted jsem si vzpomnel - kamarad to resi tak, ze na treninky chodi s manzelkou a deti si nechava hlidat baby-sitterkou :) Maji uz ale vetsi deti (kolem 5-10 let IMO).
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na bojová umění a sporty obecně