JirkaT píše:zdravím, zajímalo by mě jakej je rozdíl mezi těmito organizacemi, jestli to někdo víte, protože jedna vyučuje WINGTSUN a druhá VINGTSUN...
Raptor píše:Díky za odpověď ...
Pokud tedy Leung Ting u Yip Mana cvičil,
potvrdil to taky někdy i někdo další z Yip Manových vnitřních žáků? Pak by to bylo poměrně bez diskuse ...
Jinak naprosto souhlasím s tím, že je to hlavně o lidech a jejich přístupu k věci aneb každý máme to, co si zasloužíme
YiWan píše:...a o tom co jim jejich ucitel ukaze ze ma cvicit, protoze kdyz mu ukaze skakani na hlave a odrazeni usima, tak mu to bude k nicemu, nebo ne?
Cest
yw
Raptor píše:Jo mimochodem, jak a co teda Leung Ting vlastně cvičí? Protože jestli je to WCH, tak se to u někoho naučit musel, leč od koho, pokud s Yip Manem strávil takovou "dlouhou" dobu, a pokud to WCH není, ale je to nějaká inspirace z nebes, tak by mě zajímalo, co to teda vlastně je a zdalipak se tomu dá říkat Gong Fu, případně je-li to alespoň účinné ...
ven píše:to byl nazor z jedny strany a ted dostava sanci druha. avse je mensi /ano odtrhla se/. je to o pristupu k cloveku. ewto je o penezich. rozdil mezi wingtsun a vintsun neni. cinan ani jedno nezna. foneticky receno zna jongtsun. navic avse zacina byt trosku jinde.
JirkaT píše:zdravím, zajímalo by mě jakej je rozdíl mezi těmito organizacemi, jestli to někdo víte, protože jedna vyučuje WINGTSUN a druhá VINGTSUN...
ven píše:chcete klasiku nebo vyvoj? davam prednost druhymu. je to vic o zivote.
severin píše:JirkaT píše:zdravím, zajímalo by mě jakej je rozdíl mezi těmito organizacemi, jestli to někdo víte, protože jedna vyučuje WINGTSUN a druhá VINGTSUN...
...
Proto se,jako laik ze zvědavosti ptám.Opravdu cvičí tyto org. stejný styl ?
Ma cenu se hadat o linie cinskych mistru,kdyz 99.99 procent lidi cvici pod neasijskym mistrem tady doma a muze jen duverovat jeho schopnostem nez diplomu z Ciny? Jak moc ovlivnila fma puvodni WT/VT ?
Hark píše:Co vim, tak pan Blech taky 20 let delal ruzne WCH systemy, nez se dostal k panu Lok Yiu. A tvrdi, ze mohl vsecko hodit za hlavu a ucit se znova.
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků