ukropcany píše:Jasné, že thaiboxer... to sú otázky...![]()
![]()
![]()
ukropcany píše:julian píše:ukropcany píše:Jasné, že thaiboxer... to sú otázky...![]()
![]()
![]()
od ukropcaneho sme ani nic ineho cakat nemohli, no ja mam na teba inu otazku, cvicil si WT (WC), teraz thajsky box ... podla teba daju sa tieto dva styly skombinovat ??? teda cvicit oba naraz, co si o tom myslis ty? dik...asi myslíš ten mesiac, čo som chodil na Karpatskú do EWTO...
![]()
Nemyslím, že by sa to dalo kombinovať, technické princípy mi prídu veľmi rozdielne a spôsob boja tiež. Osobne sa ja napr. musím tiež dosť strážiť, aby som nekombinoval nesprávne box a MT, pretože veci, ktoré na MT sú ideálne sa na box vôbec nehodia a opačne - hlavne postoj (a to si niekto myslí, že MT je box s kopaním
). Tiež ma potom na druhej strane tréner na MT hubuje, že si povoľujem keď ten druhý tlačí a že búcham z ústupu - tak ma to zase učí môj tréner boxu (5 dať a jednu dostať) a nie som ani psychicky ten typ človeka, ktorý by v boji tlačil... WT je (resp. sa prezentuje) ako veľmi ofenzívne a stále tlačivé, čo by napr. mne celkom nevyhovovalo, pretože som skôr opatrný ako bezhlavý (netvrdím, že je nutne ofenzívnosť bezhlavá, ale min. mne je to proti srsti). Tiež by som chcel niekoho vidieť, ako bude tlačiť 10 minút...
![]()
![]()
![]()
Tak neviem, podľa mňa to nejde, sedieť na štokrlíku a na barovej stoličke zároveň... Na WT (u nás) ma šokuje hlavne to, že ľudia vedia búchať len do luftu a prípadne do zúfalca na 1. tréningu, ale keby si ho nechal búchať do mechu 10 kôl po 3 minúty, prípadne 10 kôl s kilovými činkami, tak by asi skončil veľmi rýchlo, pretože kondička 0, sila 0, vytrvalosť 0... ale je to len môj názor na to, čo som videl u nás a že som nedotiahol kamoša s neviem koľkým TG ku nám na sparingy, lebo že sa bojí a že nemá kondičku...
(185/95) Keď sa bojí dostať so 16oz rukavicami, holou rukou sa nebojí dostať?!? Aj keď no, minulý týždeň som zase zlomil jedny rebrá, tak možno aj má prečo... (4hanuman - rockymu)
![]()
![]()
flex píše:Jendis - booozee toto predsa nema logiku. Nebo ma asi takuto: Najskor robil WT potom zacal robit valetudo /zapasenie a pod./ kde ho konecne naucili bojovat a kedze ma talent tak vyhrava. Co s tym ma wt ? no nic. Ale niekomu sa to mozno hodi do statistik - Mam dojem co som tu cital prispevky ze Ukropany robil aikido ci take nieco. Teraz robi Thaisky box ci box neviem presne a urcite ma vysledky v MT preto, ze robil pred tym aikido, alebo nech nam sam povie nakolko mu aikido pomohlo.
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků