Posilování

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Posilování

Příspěvekod Alisdair » pon 02. led, 2006 15:12

Dobrý den, rád bych se zeptal, jaký způsob posilování byste doporučili jako doplněk k bojovému umění. Četl jsem už několik postupů, které zahrnovaly hlavně posilování s malými váhami, málo opakování a velkou rychlot, a pak hlavně posilování s gumovými expandery. Jak to vidíte vy?

Tato otázka tady už určitě někdy padla, ale já to nenašel, tak mi kdyžtak dejte link.

btw: nemáte odkaz na systém posilování od Bruce Leeho?

Děkuji za odpověď.
Alisdair
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod diablik » pon 02. led, 2006 16:32

...zalezi aky druh svalovej sily chces vybudovat...ci ide o vybusny silu,pri tomto posilovani najviac lagrujes klby,o hrubu silu,alebo vytrvalostnu....podla studii,tie prve dva sa nedaju dlhodobo cvicit jedna bez druhej...zalezi aka stavba treningu je v tvojom BU a kopec inych faktorov...a Brukliho posilovacie plany kt. boli uverejnene aj musclefiction su uplna kravina...zastarale nazory...
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rimmer » pon 02. led, 2006 16:54

Nikomu bych nedoporučoval gumový expandery a pružiny. Protože na začátku cviku táhnou málo a na konci kdy je sval v maximální kontrakci táhnou nejvíc.. Jistě se najdou lidi kteří takhle cvičí celý život a nic jim neni,ovšem táta ještě před pár letry ved oddíl kulturistyky a siloveho trojboje a zranění způsobených používání těchto pomůcek nebylo málo...
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Alisdair » pon 02. led, 2006 17:08

Dělám jiujitsu a tréninky jsou jen dvakrát týdně, takže na posilování není čas, do posilovny chodím a jedu objemový trénink, ale nechcu u toho zůstat na pořád bo svalů mám už teď docela dost a další by mi už možná překážely. Chtěl bych trénink výbušnosti, ale nevím, jestli bude účinný a které cviky na něj mám dělat. Bench? ten je asi nejvíc podobný dráze úderu. Nevim co s tím takže budu vděčný za každou radu. No o špatných vlastnostech gumových expanderů jsem už taky slyšel.
Alisdair
diskutér - nováček
diskutér - nováček

sulthan

Příspěvekod sulthan » pon 02. led, 2006 17:47

na uder jsou snad nejlepsi kliky s rukama blizko u tela
sulthan
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod uniq » pon 02. led, 2006 17:54

posiluj z vlastnovu vahou, kliky v roznych polohach.
uniq
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Filip » pon 02. led, 2006 18:10

jestli můžu...

na dynamickou sílu i na objem svalů se výborně hodí vzpěračské cviky,a při správném provedení (nejlépe nechat si od někoho zkušeného ukázat) riziko se zranění minimalizuje...
z vlastní zkušenosti ale můžu říct,při správném kulturistickém tréninku( když přiberete svaly a necvičíte jak paka) je negativní dopad na dynamickou sílu jen minimální,resp. vůbec žádný...
Filip
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod koblih » úte 03. led, 2006 22:07

Alisdair píše:Dělám jiujitsu a tréninky jsou jen dvakrát týdně, takže na posilování není čas, do posilovny chodím a jedu objemový trénink, ale nechcu u toho zůstat na pořád bo svalů mám už teď docela dost a další by mi už možná překážely. Chtěl bych trénink výbušnosti, ale nevím, jestli bude účinný a které cviky na něj mám dělat. Bench? ten je asi nejvíc podobný dráze úderu. Nevim co s tím takže budu vděčný za každou radu. No o špatných vlastnostech gumových expanderů jsem už taky slyšel.
Podle mě, objemový trénik je snad dobrý jen na to aby se ti lépe balily holky. Objemný sval je pomalý a má velkou spotřebu, tedy to co podle mě člověk od svalů v BU vyžaduje (rychlost a vytrvalost) ti objemné svaly nedají. Můj názor.
Co se týká výbušné síly klíčové slovo do googlu je "plyometrie". :-) Tréninková metoda, kterou údajne vyvinuli v Rusku.
koblih
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Alisdair » stř 04. led, 2006 15:07

To koblih: no to já vím, ale tak zatím jsem neměl co jiného jet, a na tu plyometrii se juknu, dík.
Alisdair
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Low » stř 04. led, 2006 15:54

zase nepřehánějte. podívejte se na k-1 a až budete mít postavu stejnou jako vetšina těch vice než 100kg borců tak se teprve bojte o to abyste nebyli vazby.. bez steroidů a podobnejch věcí stejně nikdy kulturista nebudeš.. a když k tomu budeš cvičit aerobní sport tak tuplem ne.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 04. led, 2006 19:10

ukropcany píše:4low - oni to hodnotia podľa toho, že príde kulturista a kukajú, že je pomalý, tak si myslia, že človek, ktorý posiluje musí byť pomalý... myslím že LeBanner so svojimi 124kg a Aerts so 138kg a Ignashov so 117kg sú celkom v pohode čo sa rýchlosti týka...

Jistě, ale kdyby byli kapku lehčí, tak by byli ještě rychlejší. LeBanner má už jem 116 kg. Sefo měl jednu dobu přes 110 Kg sám řekl, že už to nebylo ono a šel s vahou níž.
Podívej se na Thajce v K1. Jak Ti jsou rychlý. Kaoklai Sašku udělal a to je proti němu tříska. To jsou postavy pojovníků a ne ty obludy.

RBR

PS: Těžko mě někdo přesvědčí, že něco nezobou. Určitě takovou postavu mají, protože se kvalitně stravují. :lol:
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 04. led, 2006 19:23

rbr: ale rychlejší.. k čemu by jim to bylo? myslíš že maj malou ránu? navíc myslim že konkrétně tihle lidi jsou rychlejší než většina 70kg lidí u nás(nevim jak se k tomu stavěj ve světě) kteří si myslej že budou mít 70kg,svaly jak B.Lee a budou obrovsky rychlí a silní. rychlí jo ale to druhá ne.

teĎka zrovna dávali na eurosportu zápas toho korejce co má asi 150kg a přes dva metry proti nějakýmu thajci, proti němu vážně prťavýmu. a techniku měl dobrou,byl šíleně rychlej ale k čemu mu to bylo ?

možná tohle neplatí na nějaký věci typu aikido apod.,ale většina lidí tady se věnuje něčemu co má aspoň sportovní zápasy jako složku . a a« je to kyokushin,kick-box,MT ale i shotokan nebo jiu jitsu tak vždycky má výhodu ten těžší a silnější a to hlavně na ulici.

doma se dá posilovat taky,kliky,dřepy,sedlehy,sklapovačky atd, ale v posilovně je to daleko jednoduší, je tam větší motivace atd. já na posilovnu taky dlouho zanevíral, hlavně proto že sem tam nechtěl chodit sám, ale zárově ne s nějakym kulturistou ale s někym kdo taky dělá nějakej bojovej sport a zároveň mít nějakej odbornej dohled, "osobního trenéra" a od tý doby co se mi to splnilo vidim že tyhle věci nejdou bez posilovny ani náhodou někam dotáhnout.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 04. led, 2006 19:25

Kaoklai Ignashova udělal ale pokuĎ vim tak na body. Já ten zápas vidim a bylo to zajmavý. Najednu stranu byl Kaoklai daleko rychlejší, nadruhou stranu neměl šanci Ignashovovi vubec nijak ublížit.. Tak vyhrál na body,byl aktivnější,víckrát se trefil..

a co zobou.. steroidy těžko.. proteiny,sacharidy atd což ale neni nic nezdravýho. taky si vem kolik hodin každej den trénujou a s jakym nasazenim a to by museli půl dne jíst aby doplnili to co potřebujou.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » stř 04. led, 2006 19:34

Low píše:...sem tam nechtěl chodit sám, ale zárově ne s nějakym kulturistou ale s někym kdo taky dělá nějakej bojovej sport

To je přesně ten důvod, proč tam moc nechodím. Taky bych potřeboval k sobě někoho, kdo posiluje kvůli BU, ne kvůli tomu, aby vypadal jako anatomický atlas. Taky potřebuju pár cviků se zátěží kvůli bederní páteři atd. a nejsem zvědavý na partu testosteronových bobuláků, kteří mi neporadí a ještě ze mě budou mít pr*el (já mám totiž docela vypracovanou figuru, ale bohužel jen v některých místech :lol: )
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 04. led, 2006 19:39

graver: no ja myslim ze ti co tam chodej jsou vetsinou ochotny poradit a nebo i vyhodit par stovek nebo tisic nebo kolik stoji par hodin nejakyho osobniho trenera aby ti aspon ukazal jak a co se muze do budoucnosti vyplatit
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 04. led, 2006 19:46

Low píše:Kaoklai Ignashova udělal ale pokuĎ vim tak na body. Já ten zápas vidim a bylo to zajmavý. Najednu stranu byl Kaoklai daleko rychlejší, nadruhou stranu neměl šanci Ignashovovi vubec nijak ublížit.. Tak vyhrál na body,byl aktivnější,víckrát se trefil..

Taktéž jsem ho viděl. Na druhou stranu Saška na něj taktéž nic nevymyslel, takže když vezmu váhový rozdíl Kaoklai ten zápas zvládl lépe.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 04. led, 2006 19:51

Low píše:teĎka zrovna dávali na eurosportu zápas toho korejce co má asi 150kg a přes dva metry proti nějakýmu thajci, proti němu vážně prťavýmu. a techniku měl dobrou,byl šíleně rychlej ale k čemu mu to bylo ?

Taky jsem to sledoval. Ten korejec Kaoklaem již jednou prohrál a ten druhý zápas vyhrál díky rozhočím (není to jen s mojí hlavy). Na tu výškovou a váhovou převahu toho moc nepředvedl.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » stř 04. led, 2006 19:57

Low píše:graver: no ja myslim ze ti co tam chodej jsou vetsinou ochotny poradit

Jo, v tomhle bludu jsem žil, než jsem tam vlezl poprvé. No, možná je to výjimka, ale špatná zkušenost odradí...
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 04. led, 2006 19:57

ukropcany píše:O ich strave neviem nič, takže k tomu sa vyjadriť neviem. Ale viem jedno - 95+ je o bombách... bomba je základ, všetko ostatné je až na druhom mieste... Kaoklai samozrejme vyhral, pretože to odskákal a pre človeka skoro o 40 kíl ťažšieho je dosť ťažké aj na takej malej ploche chytiť niekoho takého. Lenže - stačí aby taký človek dostal ranu či dve a je KONIEC, kdežto opačne to platí ozaj len výnimočne (Mighty Mo)... :D Takže by som to bral skôr ako práve tú výnimku, ktorá potvrdzuje pravidlo... :idea:

ad Sefo - má 180 cm a tam je 110kg až až...

No to máš pravdu, ale člověk musí ocenit, že si tu bombu nenechal dát. Migty Mo byla haluz, ale pěkná. Před odvahou Kaoklae se skláním. Osobně bych tam do ringu s nimi nikdy nevlez. Vlastně jo s nabitou 45-tkou v ruce. :lol:

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 04. led, 2006 19:58

RBR: no upřímně řečeno nepředvedl nic jeden ani druhej. V k-1 se prostě na body jako v semi-kontaktu nehraje. je sice hezky ze se tam ten thajec rozmachoval rukama ale trefil ho snad jen jednou a to s nim ani nehlo. pak jeste trefil jeden roundkick se stejnym ucinkem. on nemuze vyhrat malej thajec za to ze je rychlej - to k malejm a lehkejm a jeste k tomu Thajcum proste patri. taky sem se ale divil ze nevyhral.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně