Potřeboval bych pomoct jsem uplny začátečník nikdy jsem žadné bojové umění nedělal. Nemám ani žádnou postavu ani fyzičku sem takové masílko

Předem děkuji za KA®DOU RADU, KA®DOU POMOC A KA®DÝ U®ITEČNÝ LINK.
Catman píše:Zdravím všechny "bojovníky"![]()
Potřeboval bych pomoct jsem uplny začátečník nikdy jsem žadné bojové umění nedělal. Nemám ani žádnou postavu ani fyzičku sem takové masílkopotřebuju pomoct jak začít posilovat jak vybrat bojové umění pro mě nejlepší atd.. prostě vše....
Potřeboval bych pomoct jsem uplny začátečník nikdy jsem žadné bojové umění nedělal. Nemám ani žádnou postavu ani fyzičku sem takové masílkopotřebuju pomoct jak začít posilovat jak vybrat bojové umění pro mě nejlepší atd.. prostě vše....
Catman píše:jak vybrat bojové umění pro mě nejlepší atd.. prostě vše....
Catman píše:Hledám spíše obranu i útok dohromady. Jsem z okolí Brna. Jemi jedno jestli Čína nebo Japonsko atd.. Mám docela dost času, ale potřebuji hlavně zlepšit fizičku a "tělo". A jak mám začit cvičit a co??
Doufám že se mi ozveš nebo někdo jiný ozvete, předem děkuji za rychlou odpověď.
Holas
Catman píše:Kdo (nebo co)to je Wing Chun pls posli nejaky link nebo jak se o nem (o tom)
mam dozvedet vice.
Diky
Catman píše:Hledám spíše obranu i útok dohromady. Jsem z okolí Brna...
Holas
Ja trenuju v Praze ve Strašnicích.©kola na netu pod sifu Bohumilem Jedličkou, ale ten loni zkončil a teď to vede Pepa Čechura a Martin Unkurov... Bohužel nikoho s ústí neznám. Tam sou všichni pod sifu Jindřichem Kopecky a tak se moc nevídáme:)a ty?toddb píše:To rimmer: A kde trenujes ewto ty?znas naky ewto ustecaky?
Catman píše:Hledám spíše obranu i útok dohromady. Jsem z okolí Brna. Jemi jedno jestli Čína nebo Japonsko atd.. Mám docela dost času, ale potřebuji hlavně zlepšit fizičku a "tělo". A jak mám začit cvičit a co??
Doufám že se mi ozveš nebo někdo jiný ozvete, předem děkuji za rychlou odpověď.
Holas
Rimmer píše:Ja trenuju v Praze ve Strašnicích.©kola na netu pod sifu Bohumilem Jedličkou, ale ten loni zkončil a teď to vede Pepa Čechura a Martin Unkurov... Bohužel nikoho s ústí neznám. Tam sou všichni pod sifu Jindřichem Kopecky a tak se moc nevídáme:)a ty?toddb píše:To rimmer: A kde trenujes ewto ty?znas naky ewto ustecaky?
makky píše:Ahoj,
obdobná žádost, jen se týká Prahy.)
Je mi 29, poslední roky se nehýbu - a chci to změnit, nicméně v oblasti bojových umění jsem úplný nováček, s fyzickými konfrontacemi zkušenost de facto žádná.
Hledám něco, co mi pomůže na ulici (sebeobrana), zlepší fyzičku, pomůže jako relaxace (zdravotní/psychická stránka je též žádoucí). Co se zbraní týče, spíš ty použitelné v realitě, takže halapartny a kopí či hvězdice spíše ne...
Na tréninku klidně snesu tvrdší zacházení, ale pokud možno ne příliš akrobacie, spíše něco "přízemnějšího"
, páky, údery, nízké kopy...
Co se potenciálního konfliktu v realitě týčem rozhodně nic, co by vybočiovalo z nutné obrany, při rvačce v hospodě nemám v úmyslu útočníka zmasakrovat, ale prostě jen zpacifikovat.)
Co se času týče, bojové umění by bylo jen jednou z aktivit, kterým se věnuji, nemůžu mu obětovat všechen volný čas - jinými slovy, ambice odjet na studium do Asie nemám... ale přinejmenším dvakrát týdně bych trénovat chodil.
Takže... Čína? Japonsko? Budu vděčen za jakoukoli radu, většinu názvů směrů tady slyším poprvé - a vážně nevím, jaký rozdíl si mám představit mezi Bujinkan, Ju Jitsu a Hung Gar.
Díky moc.
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků