Help me

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Help me

Příspěvekod Catman » pát 13. led, 2006 15:01

Zdravím všechny "bojovníky" :wink:
Potřeboval bych pomoct jsem uplny začátečník nikdy jsem žadné bojové umění nedělal. Nemám ani žádnou postavu ani fyzičku sem takové masílko :lol: potřebuju pomoct jak začít posilovat jak vybrat bojové umění pro mě nejlepší atd.. prostě vše....
Předem děkuji za KA®DOU RADU, KA®DOU POMOC A KA®DÝ U®ITEČNÝ LINK.
Catman
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: Help me

Příspěvekod Boris68 » pát 13. led, 2006 15:14

Catman píše:Zdravím všechny "bojovníky" :wink:
Potřeboval bych pomoct jsem uplny začátečník nikdy jsem žadné bojové umění nedělal. Nemám ani žádnou postavu ani fyzičku sem takové masílko :lol: potřebuju pomoct jak začít posilovat jak vybrat bojové umění pro mě nejlepší atd.. prostě vše....

teď se to na tebe sesype :) :

www.wingchunpraha.org

jo a do konce ledna je to na zkoušku zadara.
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod irzounek » pát 13. led, 2006 15:50

Zdar a silu !!!

to neni tak jednoduche, neb jsi nenapsal jak "zamerenou" skolu bys rad :wink: ani odkud jsi...

kdybych ja s necim chtel zacit tak urcite nevynecham nasledujici :

- sportovne zamerena skola, ale samozrejme i velice efektivni BU - Thaiboxing, Peta Machacek and his boys http://www.hanumangym.cz/

- klasika, Cina, bojove umeni, sebeobrana, zdraví, filosofie http://www.hungga.org/index_cz.htm Pavel Macek sifu.

- Jiří Hušek sifu - "styl kudlanky nábožné", "styl tygřích drápů", Hungga, Yang taiji quan, http://sweb.cz/alkastaichi/

Musis si ujasnit co chces a co presne hledas...Sebeobranu? Sport? Chces se jen "dostat do formy na leto" :wink: ? Rychle? Casu dost? Zbrane? Bez zbrani? Japonsko ? Cina? Je to jedno ?... pak se da poradit urcite snadneji :-).
Cest !
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hark » pát 13. led, 2006 16:17

Zkus si precist nejake knizky o asijskych BU at trochu pochytis o cem to vubec je. Treba "Bojova umeni" od Petera Lewise.

Nebo rovnou vlez do nejake skoly a neco zacni delat, uvidis jestli se ti to bude libit nebo ne.

Jinak textu je na netu hodne... podivej se treba tady:
http://en.wikipedia.org/wiki/Martial_arts
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hark » pát 13. led, 2006 16:20

Catman píše:jak vybrat bojové umění pro mě nejlepší atd.. prostě vše....

Docela casto je dulezitejsi, jestli ti sedne ucitel, nez samotne umeni. Vetsina BU pocita s tim, ze jsi nejak narostl (velky/maly, dlouhe ruce, dlouhe nohy... ).
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Zatím díky

Příspěvekod Catman » pát 13. led, 2006 16:23

Hledám spíše obranu i útok dohromady. Jsem z okolí Brna. Jemi jedno jestli Čína nebo Japonsko atd.. Mám docela dost času, ale potřebuji hlavně zlepšit fizičku a "tělo". A jak mám začit cvičit a co??

Doufám že se mi ozveš nebo někdo jiný ozvete, předem děkuji za rychlou odpověď.

Holas
Catman
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: Zatím díky

Příspěvekod Hark » pát 13. led, 2006 16:33

Catman píše:Hledám spíše obranu i útok dohromady. Jsem z okolí Brna. Jemi jedno jestli Čína nebo Japonsko atd.. Mám docela dost času, ale potřebuji hlavně zlepšit fizičku a "tělo". A jak mám začit cvičit a co??

Holas

Hm, na tohle dobre pasuje treba Wing Chun (a kdovi co dalsiho co neznam). Bohuzel nevim o zadne dobre skole WCH v Brne.

Koneckoncu muzes cvicit i serm jako bojove umeni, italska skola se snazi o obranu i utok dohromady a v Brne je treba pan Vytopil z Magisteria, jak jsme se bavili ve vedlejsim threadu :-)
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

OK

Příspěvekod Catman » pát 13. led, 2006 16:36

Kdo (nebo co) :oops: to je Wing Chun pls posli nejaky link nebo jak se o nem (o tom) :oops: mam dozvedet vice.

Diky
Catman
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: OK

Příspěvekod Hark » pát 13. led, 2006 17:02

Catman píše:Kdo (nebo co) :oops: to je Wing Chun pls posli nejaky link nebo jak se o nem (o tom) :oops: mam dozvedet vice.

Diky

http://en.wikipedia.org/wiki/Wing_Chun
http://www.elywcimaa.cz/

ten prvni link je obzvlaste vyzivny, pokud se nebojis anglictiny
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod 24volt » pát 13. led, 2006 18:18

Catman píše:Hledám spíše obranu i útok dohromady. Jsem z okolí Brna...

Holas

Další možnost:
http://www.bujinkan.cz/bcd/bcd.php?section=about&subsection=about
Pro Brno a okolí:
Shidoshi Martin ®ipaj
Brno - Komín, Z© Pastviny 70
Út 18:00 - 20:00 ; Čt 18:00 - 20:00
Vyškov, Dům dětí a mládeže Vyškov - ul. Brněnská
Pá 18:00 - 20:00
24volt
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Rimmer » pát 13. led, 2006 19:22

Já sem sice z Prahy ale na www.ewto.cz když si dáš školy v republice tak tam najdeš školu v Brně. Učí tam Zdeněk Barša kterýho znám ze soustředění a spolu sním se tam oběvuje Honza Outlý který dřív učil mě..Oba dva doporučuju!!! Zdenda je fajn učitel i bojovník a Honza je moc fajn člově, přístupnej jakejmkoli dotazům a nápadům. Umí skvěle vysvětlovat jak techniky tak aplikace. Jinak WT je jihočínskej styl zaměřenej čistě na ulici.Takže nečekej salta ani kopy s otočkou...Taky nemáme ring... Jinak je to měkkej styl tak®e se nespolíha na hrubou sílu.
Ale to stejně moc neřekene..prostě zajdi a uvidíš:D hodně zdaru v jakymkoli BU:)
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pát 13. led, 2006 19:26

To rimmer: A kde trenujes ewto ty?znas naky ewto ustecaky?
To catman: a o boxu jsi neuvazoval?
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » pát 13. led, 2006 22:49

to Catman: musis si rozmysliet ake mas priority. Ci sport alebo BU. Ci ti ide o to, aby si sa vedel obranit alebo chces rozvijat intelekt. Alebo ci ti vobec ide o BU, ci nechces iba schudnut a vypracovat is postavu.
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rimmer » sob 14. led, 2006 4:22

toddb píše:To rimmer: A kde trenujes ewto ty?znas naky ewto ustecaky?
Ja trenuju v Praze ve Strašnicích.©kola na netu pod sifu Bohumilem Jedličkou, ale ten loni zkončil a teď to vede Pepa Čechura a Martin Unkurov... Bohužel nikoho s ústí neznám. Tam sou všichni pod sifu Jindřichem Kopecky a tak se moc nevídáme:)a ty?
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Raptor » sob 14. led, 2006 10:42

Catman píše:Hledám spíše obranu i útok dohromady. Jsem z okolí Brna. Jemi jedno jestli Čína nebo Japonsko atd.. Mám docela dost času, ale potřebuji hlavně zlepšit fizičku a "tělo". A jak mám začit cvičit a co??

Holas

Zkus box na Kometě - budeš mít fyzičku prvotřídní ...

A nebo můžeš zkusit zajít k Pavlovi Kalovi na Husovu do SPU© - tam se cvičí Bei Shaolin a zvýšení fyzičky je zaručeno.
Martin
香港楊家太極拳 / Heung Gong Yeung Gar Tai Gik Kuen
admin
http://www.taijiquan.cz
http://www.yangtaiji.com
Raptor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » sob 14. led, 2006 12:11

Rimmer píše:
toddb píše:To rimmer: A kde trenujes ewto ty?znas naky ewto ustecaky?
Ja trenuju v Praze ve Strašnicích.©kola na netu pod sifu Bohumilem Jedličkou, ale ten loni zkončil a teď to vede Pepa Čechura a Martin Unkurov... Bohužel nikoho s ústí neznám. Tam sou všichni pod sifu Jindřichem Kopecky a tak se moc nevídáme:)a ty?

No, delal jsem EWTO 2.5 roku pod Patrikem Rynesem v Usti. Pak jsem ale zacal delat Avci WT, kterymu se jakztakz( bohuzel uz nepravidelne ) venuju dotedka.
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MD » úte 17. led, 2006 13:29

toddb píše:No, delal jsem EWTO 2.5 roku pod Patrikem Rynesem v Usti. Pak jsem ale zacal delat Avci WT, kterymu se jakztakz( bohuzel uz nepravidelne ) venuju dotedka.

Trochu ustecaky znam. Proc si prestal s EWTO?
MD
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Help me

Příspěvekod makky » úte 17. led, 2006 17:12

Ahoj,

obdobná žádost, jen se týká Prahy. :))

Je mi 29, poslední roky se nehýbu - a chci to změnit, nicméně v oblasti bojových umění jsem úplný nováček, s fyzickými konfrontacemi zkušenost de facto žádná.

Hledám něco, co mi pomůže na ulici (sebeobrana), zlepší fyzičku, pomůže jako relaxace (zdravotní/psychická stránka je též žádoucí :) ). Co se zbraní týče, spíš ty použitelné v realitě, takže halapartny a kopí či hvězdice spíše ne...
Na tréninku klidně snesu tvrdší zacházení, ale pokud možno ne příliš akrobacie :), spíše něco "přízemnějšího" :), páky, údery, nízké kopy...
Co se potenciálního konfliktu v realitě týčem rozhodně nic, co by vybočiovalo z nutné obrany, při rvačce v hospodě nemám v úmyslu útočníka zmasakrovat, ale prostě jen zpacifikovat. :))

Co se času týče, bojové umění by bylo jen jednou z aktivit, kterým se věnuji, nemůžu mu obětovat všechen volný čas - jinými slovy, ambice odjet na studium do Asie nemám... ale přinejmenším dvakrát týdně bych trénovat chodil.

Takže... Čína? Japonsko? Budu vděčen za jakoukoli radu, většinu názvů směrů tady slyším poprvé - a vážně nevím, jaký rozdíl si mám představit mezi Bujinkan, Ju Jitsu a Hung Gar. :)

Díky moc. :)
makky
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Boris68 » stř 18. led, 2006 8:29

makky píše:Ahoj,

obdobná žádost, jen se týká Prahy. :))

Je mi 29, poslední roky se nehýbu - a chci to změnit, nicméně v oblasti bojových umění jsem úplný nováček, s fyzickými konfrontacemi zkušenost de facto žádná.

Hledám něco, co mi pomůže na ulici (sebeobrana), zlepší fyzičku, pomůže jako relaxace (zdravotní/psychická stránka je též žádoucí :) ). Co se zbraní týče, spíš ty použitelné v realitě, takže halapartny a kopí či hvězdice spíše ne...
Na tréninku klidně snesu tvrdší zacházení, ale pokud možno ne příliš akrobacie :), spíše něco "přízemnějšího" :), páky, údery, nízké kopy...
Co se potenciálního konfliktu v realitě týčem rozhodně nic, co by vybočiovalo z nutné obrany, při rvačce v hospodě nemám v úmyslu útočníka zmasakrovat, ale prostě jen zpacifikovat. :))

Co se času týče, bojové umění by bylo jen jednou z aktivit, kterým se věnuji, nemůžu mu obětovat všechen volný čas - jinými slovy, ambice odjet na studium do Asie nemám... ale přinejmenším dvakrát týdně bych trénovat chodil.

Takže... Čína? Japonsko? Budu vděčen za jakoukoli radu, většinu názvů směrů tady slyším poprvé - a vážně nevím, jaký rozdíl si mám představit mezi Bujinkan, Ju Jitsu a Hung Gar. :)

Díky moc. :)

Koukni výše a neváhej, zkušenost je za tisíc slov.
čus
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod fakt » stř 18. led, 2006 8:41

Pokud se budeš kterémukoli BU věnovat 2x týdně, budeš po pár letech zklamaný z výsledku. Pokud čekáš pouze zábavu a odreagování, jsou dva dny v pořádku. Lidí praktikujících tento druh cvičení je více než polovina.
Zájemci jako Ty jsou vlastně ve školách vítáni, protože :
1- platí členské příspěvky atd.
2- nezabírají moc místa (vzhledem k času strávenému ve škole)
3- nezatíží učitele tolik, jako vážní zájemci

Jedním z nejkompexnějších BU s minimem akrobacie je Hunggar. V Praze ho vyučují Roman Hladík a Pavel Macek.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně