české i světové školy BU

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

české i světové školy BU

Příspěvekod andromeda » pát 27. led, 2006 12:41

Pro každého, kdo má zájem, nabízím zdarma umístění odkazu na www stránky jeho bojové školy, obchodu, asociace a pod.... v adresáři zde :

http://www.nagual.info/index.php?webID= ... _13&lng=cz

dále budu rád, když mne upozorníte na stránky svých spřátelených škol a mistrů po celém světě a další zajímavé stránky s BU, e-knihami o BU a čímkoli dalším, co by mohlo široké veřejnosti sloužit k lepší orientaci v této problematice.

odkazové linky mi prosím zašlete na e-mail :
sebeobrana@nagual.info

nebo je dejte do tohoto tématu.

Díky

Jaroslav Polák
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod masta_FN » pát 27. led, 2006 13:08

Tak jsem udělal chybu a kliknul :))))

MUAY THAI
- Velmi kontaktní sportovní systém z Thajska (a Barmy), hodně využívající tvrdé údery pěstí, lokty, kopy nártem, holení i koleny. Výcvik vyžaduje bolestivé otloukání – otužování úderových a krycích ploch, především předloktí a holení. Profesionálně vedený trénink vede až k nezvratným degenerativním změnám tkání a zdravotním následkům.

Mistr promluvil. Kdy už se zavede ten blijící smajlík?
Dle téhle myšlenky se divim že ještě Thajsko leží na mapě....
masta_FN
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod masta_FN » pát 27. led, 2006 13:10

CAPOREIRA
- brazilský „bojový tanec“, neboli bojové prvky ukryté do tance, neboť jedině tak se v době svého vzniku daly trénovat. Bojové umění původních otroků, dnes módní „sportovně-tanečně-bojová“ záležitost. Náročné na pohyb a akrobacii.

Jen víc :)))))))))))))))))
masta_FN
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Picard » pát 27. led, 2006 13:17

KENDO
Sportovní systém boje s japonským mečem, prezentovaným zde cvičnou variantou ze štípaného bambusu. Na turnajích jsou oceňovány nejen zásahy protivníka, ale i jejich vedení v souladu s „duchem“ a „srdcem“ samurajského kodexu cti.

:D :) :D tesat to do kamene :)

Pane Polaku, prosim spis nez to nejak vylepsovat tuto stranku radsi smazte. Nejlepe uplne celou se vsim okolo :)

Ani nemusite na tohle reagovat , stejne to nema smysl, abych parafrazoval ceskeho klasika - "Nepiste sem, a pokud mozno jiz nepiste vubec ". 8) :)
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » pát 27. led, 2006 13:22

masta_FN píše:CAPOREIRA
- brazilský „bojový tanec“, neboli bojové prvky ukryté do tance, neboť jedině tak se v době svého vzniku daly trénovat. Bojové umění původních otroků, dnes módní „sportovně-tanečně-bojová“ záležitost. Náročné na pohyb a akrobacii.

Neříkám, že zrovna toto trénuji a že jsem na vše totální znalec. Řekněte konkrétně, v čem se mýlím a navrhněte, jak se stručně a výstižně vyjádřit ke konkrétním stylům a já texty opravím. Oslovují mne desítky lidí s dotazem, kde se trénuje to, či ono a co bych doporučil. Jen nezvládám individuálně odpovídat - takhle je odkáži na adresář. Nechci být ani pokrytecký k nedostatkům, ani příliš vychvalovat, podle mne si každý styl zaslouží, aby byl stručně komentován z hlediska praktického užití a pak poukázáno, kde se cvičí.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: české i světové školy BU

Příspěvekod patrik » pát 27. led, 2006 13:31

andromeda píše:Pro každého, kdo má zájem, nabízím zdarma umístění odkazu na www stránky jeho bojové školy, obchodu, asociace a pod.... v adresáři zde(...)

Když umístnění odkazu je zdarma, kolik stojí výmaz...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » pát 27. led, 2006 13:34

ukropcany píše:Medzi odkazmi Ti chýba odkaz na www.bojovaumeni.cz :P ...a medzi BU Ti chýba zápasenie a box...

Proto to sem píšu. To, co tam je, je základ adresáře, ke kterému týdně přibudou desítky linků. Budu rád, když kdokoli něco doplní, nebo opraví, nejsem neomylný.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » pát 27. led, 2006 13:39

Podle mne je "databáze" škol naprosto skvělý nápad už jsem pár takových pokusů viděl a vždy byl výsledek žalostný. Takže pokud se andromedovi(ě???) podaří to nějak rozumně dotáhnout do konce tak proč ne. Pro člověka který chce začít cvičit je velká pomůcka.

Pravda je, že pokud někdo chce popis toho a toho stylu, tak ho raději odkázat na link té a té školy(proto ji v té databázi mám ne?), než se svými slovy pouštět na tak tenký led.
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod masta_FN » pát 27. led, 2006 13:40

andromeda píše:

Neříkám, že zrovna toto trénuji a že jsem na vše totální znalec. Řekněte konkrétně, v čem se mýlím a navrhněte, jak se stručně a výstižně vyjádřit ke konkrétním stylům a já texty opravím. Oslovují mne desítky lidí s dotazem, kde se trénuje to, či ono a co bych doporučil. Jen nezvládám individuálně odpovídat - takhle je odkáži na adresář. Nechci být ani pokrytecký k nedostatkům, ani příliš vychvalovat, podle mne si každý styl zaslouží, aby byl stručně komentován z hlediska praktického užití a pak poukázáno, kde se cvičí.

Začal bych u názvu :)))
masta_FN
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod andromeda » pát 27. led, 2006 13:46

masta_FN píše:
andromeda píše:

Začal bych u názvu :)))

V adresáři u nadpisů je to správně. V textu je překlep - stane se. Opravím. děkuji.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Peta » pát 27. led, 2006 13:48

Patrik:

Obrázek
Naposledy upravil Peta dne pát 27. led, 2006 14:01, celkově upraveno 1
Peta
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

A

Příspěvekod roza » pát 27. led, 2006 13:52

Andromeda - nezklamals.Opet.
Rozdelit wingchun ,tchai-ti a fung fu do rozdilnych kategorii a pridat k nim popisy ,kterymi jsi je obdaril ty ,muze jen skutecny genius.
Navazas na vyzkumy Jary Cimrmana?Evidentne.

Navzdy tvuj
Roza

PS:nezapomen mi napsat neco o negativni energii.... :wink:
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: A

Příspěvekod andromeda » pát 27. led, 2006 13:55

roza píše:Andromeda - nezklamals.Opet.
Rozdelit wingchun ,tchai-ti a fung fu do rozdilnych kategorii a pridat k nim popisy ,kterymi jsi je obdaril ty ,muze jen skutecny genius.
Navazas na vyzkumy Jary Cimrmana?Evidentne.

Navzdy tvuj
Roza

PS:nezapomen mi napsat neco o negativni energii.... :wink:

O.K. a jak by to mělo být podle vás správně ?

P.S.
Proč bych zrovna vám měl psát něco o negativní energii? Očividně jí máte na rozdávání.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

a

Příspěvekod roza » pát 27. led, 2006 14:12

Andromeda - taky nevim ,proc zrovna me ,ale zajimavy je ,ze minule jsi to ode me oduvodnit nepotreboval.

JAk by to melo byt spravne?
Spravne by se jeden ,kdyz uz se chce k necemu vyjadrovat z pozice ucitele BU ,mel nejdriv nechat poucit ,kdyz uz ,a teprve POTOM si to davat na svoje oficialni stranky ,ktere navstevuji mlady lidi a hledaji tam relevantni informace.
Kdyz uz teda jednomu o ty mlady tak jde.
Vime?

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod krovak » pát 27. led, 2006 14:22

len na okraj
SKF (slovenska kendo federacia) ma stranku
http://www.kendo.sk/ a nie www.judo.sk
a este taka otazka ala major Terazky (k Vasmu popisu NINJUTSU):
co si predstavujete pod pojmom slobodomyselny?
a zvlast - ste uplne presvedceny ze to je v tomto pripade spravna charakteristika?
krovak
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod graver » pát 27. led, 2006 14:30

Nechápu ty emoce. Kdo tam chce mít svůj odkaz, ať ho pošle, kdo ne, ať ho nepošle. Kdo chce upřesnit popis nějakého konkrétního BU a je přesvědčen, že to umí líp, ať to prostě udělá. I když bych souhlasil s tím, že je dobré to udělat před zveřejněním :wink:
4Andromeda: za dobrotu na žebrotu, že? :) Někdo to řeší tak, že má na stránkách skript, který umožňuje zadat odkaz + popis (ty se pak objeví někde na stránkách). To byste ale asi musel cenzurovat...
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: a

Příspěvekod andromeda » pát 27. led, 2006 14:33

roza píše:Andromeda - taky nevim ,proc zrovna me ,ale zajimavy je ,ze minule jsi to ode me oduvodnit nepotreboval.

JAk by to melo byt spravne?
Spravne by se jeden ,kdyz uz se chce k necemu vyjadrovat z pozice ucitele BU ,mel nejdriv nechat poucit ,kdyz uz ,a teprve POTOM si to davat na svoje oficialni stranky ,ktere navstevuji mlady lidi a hledaji tam relevantni informace.
Kdyz uz teda jednomu o ty mlady tak jde.
Vime?

Roza

Považuji svůj popis za přesný a korektní, dokud mne někdo konkrétně nepřesvědčí o omylu. Ten rád uznám a změním text. Nicméně vy jste nic konkrétního neuvedl.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 27. led, 2006 14:39

andromedo, precti si soukromou zpravu. nebo to mam resit tady na foru?!? nebo jinde a jinak?!? :evil:
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » pát 27. led, 2006 14:41

krovak píše:len na okraj
SKF (slovenska kendo federacia) ma stranku
http://www.kendo.sk/ a nie www.judo.sk
a este taka otazka ala major Terazky (k Vasmu popisu NINJUTSU):
co si predstavujete pod pojmom slobodomyselny?
a zvlast - ste uplne presvedceny ze to je v tomto pripade spravna charakteristika?

Děkuji za upozornění. Opravím. Na začátku bude těch chyb víc.

Jinak platí předchozí příspěvek. Nejsem neomylný a nikdy jsem se takto nikomu neprezentoval. Ale už jsem si za 28 let, věnovaných BU ledasčím prošel. To, co jsem napsal, je můj názor a považuji jej za přesný a korektní, dokud mne někdo KONKRÉTNĚ nepřesvědčí o opaku. Pak jej rád opravím.

Navíc, jak jsem v posledních dnech procházel stovky www stránek o bojových uměních, viděl jsem, že názory na to a ono se tak moc různí a téměř všichni i uvnitř vlastních škol a asociací se div ne do krve hádají o "blbinky", že se do tohoto moc míchat nehodlám. Chci postavit co nejaktuálnější adresář www stránek bojových umění a každý ať si o jednotlivých stylech, školách a lidech udělá vlastní názor. Možná i to je ta "svobodomyslnost", na kterou se ptáte.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Peta » pát 27. led, 2006 14:42

graver píše: 4Andromeda: za dobrotu na žebrotu, že?

Jo, tak tohle myslím sedí na (veškerou činnost) podnikavého pana Poláka NAPROSTO PŘESNĚ... :lol:
Peta
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně