Přesně tak! A většinou to začne tak, že si někdo na nějakym(nejlíp žákovskym stupni) řekne, že už všechno umí, a že ho už nemaj co naučit a založí si vlastní organizaci!Saros píše:Nezdá se vám, že už těch verzí Wing Chun.. atd. začíná být nějak moc...? ach jo.. v tom aby se prase vyznalo. Fakt už to působí dojmem, že Wing Chun dělá každej vidlák, co si o tom něco přečte.
stratos píše:A tou je troufalost někoho odsuzovat. Mám teď na mysli pana Kotlára, který napsal knihu Wing Chun. Jestli je kniha dobré nebo né, je věc jiná. Chci říct, že ať je jakýkoliv spisovatel ty dosažené výsledky ať v karate nebo jinde, mu nikdo z Vás neveme, tak jako nevemete T-WCH jejich dosažené úspěchy a možnost tréninku. Výpady proti jemu nebo nějaké organizaci, která se bojovým uměním věnuje xx let jsou pouze projevem neúcty a to je přesně věc, na kterou v BU není místo.
dostali jsme se nekam jinam. Ja nehajim jeho knihu a taky si nemyslim, ze je dobra.
Vidis, ty bys asi delal nejake jine BU a ja jsem se poprve dostal k WCH prave diky jeho prvni knize. Taky nebyla dobra (muj nazor) a taky jsem proto nestudoval u nej, ale jinde. Pouze me ta kniha prinutila se o WCH zajimat a hledat nejakeho kvalifikovanejsi. Nikdy bych, ale nepronesl nektere slova vuci jeho osobe, tak jako vuci organizaci jako je treba EBMAS, EWTO, AVSE, TWCH. Ted nemam na mysli tebe, protoze mi pripadas, ze uz neco natrenovane asi mas a nejsi typ utocnika a cloveka, ktery dela rychle soudy. Myslim takove, kteri si dovoli pouzivat vyrazy "debil, hlupak a jeste horsi" o takovych si myslim, ze necvicili poradne ani rok. Takovi si nemuzou dovolit kritizovat. Takovi se maji ucit vetsi pokore. Chapes?
Tim bych uzavrel debatu o panu Kotlarovi. Jeste se muzeme bavit o TWCH, EWTO atd.
Xaltotun píše:Mne zaujal tento popis jejich WT cviceni: "Trénink našeho TWCH kung fu sestává z nácviku technik, forem Wing Chun, Wu Shu forem se zbraní i beze zbraně i s akrobatickými prvky , technických partnerských cvičení ve dvojici, cvičného boje" ..Ta akrobatika WT by mne mozna zajimala v 17 letech, kdyz jsem o WT nevedel nic a jen znal kung-fu z videa.., dnes jsem si jist, ze hledat ve strohosti a primosti agresivity WT hvezdy a premety je totalni blbost..pokud jeste navic u tech technik nezkouseji kotrmelce...![]()
![]()
![]()
A jejich ukazky z nejakych mistrovstvi v Kung-fu na fotkach, kterych se zucastnili..vcetne toho, ze jestli se odtrhli od nejake pobocky WT v Havirove, ktera nevim jak dlouho trvala a jak dlouho tam cvicili - protoze jsem o ni nikdy jako WT neslysel, tak bych se nedivil, jestli to nebylo neco s rocni ci nekolika mesicni tradici, pak jeste ono jmeno Kotlar, dale jak casto muzou dojizdet z Karvine za tim Svycarem, o kterem jsem ve WT taky nikdy neslysel a co vlastne uci....
![]()
Ve mne to vse zanechava dojem stale marnosti hledat nekde na Morave mimo skoly Barsi a WT v Brne neco, co by pusobilo kvalitne..Nekdo sice rika, ze EWTO na tom ryzuje, ale porad jsem si jist kvalitou WT EWTO-vzhledem k tomu, ze tolik skol vzniklo odpadem z EWTO kvuli neochote to platit, ne ze by nadavali na techniku stylu a ted se vsechny honosi svou "pravovernosti a nebezpecnosti proverenych ..casto "Missing"![]()
technik.
![]()
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků