http://www.t-wch.com/

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

http://www.t-wch.com/

Příspěvekod josefmlady » stř 01. úno, 2006 17:23

co vy na to? zajímaly by mně názory na tento klub, stránky .....
josefmlady
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Rimmer » stř 01. úno, 2006 18:38

Stránky sou hezký..ale o klubu toho moc neřeknou! zajdi se tam mrknout a uvidíš sám!
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Hmm

Příspěvekod Saros » stř 01. úno, 2006 19:29

Naposledy upravil Saros dne stř 08. úno, 2006 11:44, celkově upraveno 1
Saros
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Re: Hmm

Příspěvekod Rimmer » stř 01. úno, 2006 20:26

Saros píše:Nezdá se vám, že už těch verzí Wing Chun.. atd. začíná být nějak moc...? ach jo.. v tom aby se prase vyznalo. Fakt už to působí dojmem, že Wing Chun dělá každej vidlák, co si o tom něco přečte.
Přesně tak! A většinou to začne tak, že si někdo na nějakym(nejlíp žákovskym stupni) řekne, že už všechno umí, a že ho už nemaj co naučit a založí si vlastní organizaci!

Tuhle, ale nechci kritizovat protože o ní slyšim poprvé...
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Saros » stř 01. úno, 2006 20:47

Jasný já je taky nekritizuju, protože je nezná. Myslím to všeobecně. Ale vzhledem k tomu, že jak sami píší jsou žáci Leoše Kotlára, což je ten pán co napsal knížku Wing Chun kung fu.

článek zde:

http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... cle&sid=65

diskuze:
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... pic&p=1103

tak se mi nejeví moc důvěryhodní.. ale kdo ví..
Saros
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Rimmer » stř 01. úno, 2006 21:48

Ale vzhledem k tomu, že jak sami píší jsou žáci Leoše Kotlára
Aha tak to sem si nevšim...

Pak to mluví za vše........................... :? :o
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Tygr » čtv 02. úno, 2006 15:23

...Dobrý den všem,předem bych rád poděkoval všem,kteří vůbec věnovali čas prohlížením naších stránek.Vždy to znamená zájem.Stránky nejsou ještě kompletní,takže v dohledné době možná někteří z Vás najdou své odpovědí.V minulosti jsem byl žákem Leoše Kotlára,nijak se za to nestydím,naopak,tento člověk mi mnoho dal.Nicméně v jednom bodě se naše názory rozešly,proto jsem odešel a nyní se věnujeme řekl bych "ryzejší" podobě wing chun pocházející z větve Wong Shun Leunga díky jeho žákům.Přeze vše děkuji za projevený zájem...
Tygr
diskutér - nováček
diskutér - nováček

WT jako WT?

Příspěvekod Xaltotun » pát 03. úno, 2006 14:38

Mne zaujal tento popis jejich WT cviceni: "Trénink našeho TWCH kung fu sestává z nácviku technik, forem Wing Chun, Wu Shu forem se zbraní i beze zbraně i s akrobatickými prvky , technických partnerských cvičení ve dvojici, cvičného boje" ..Ta akrobatika WT by mne mozna zajimala v 17 letech, kdyz jsem o WT nevedel nic a jen znal kung-fu z videa.., dnes jsem si jist, ze hledat ve strohosti a primosti agresivity WT hvezdy a premety je totalni blbost..pokud jeste navic u tech technik nezkouseji kotrmelce... :roll: :roll: :lol:

A jejich ukazky z nejakych mistrovstvi v Kung-fu na fotkach, kterych se zucastnili..vcetne toho, ze jestli se odtrhli od nejake pobocky WT v Havirove, ktera nevim jak dlouho trvala a jak dlouho tam cvicili - protoze jsem o ni nikdy jako WT neslysel, tak bych se nedivil, jestli to nebylo neco s rocni ci nekolika mesicni tradici, pak jeste ono jmeno Kotlar, dale jak casto muzou dojizdet z Karvine za tim Svycarem, o kterem jsem ve WT taky nikdy neslysel a co vlastne uci....
:?:
Ve mne to vse zanechava dojem stale marnosti hledat nekde na Morave mimo skoly Barsi a WT v Brne neco, co by pusobilo kvalitne..Nekdo sice rika, ze EWTO na tom ryzuje, ale porad jsem si jist kvalitou WT EWTO-vzhledem k tomu, ze tolik skol vzniklo odpadem z EWTO kvuli neochote to platit, ne ze by nadavali na techniku stylu a ted se vsechny honosi svou "pravovernosti a nebezpecnosti proverenych ..casto "Missing" :lol: :lol: technik. :wink: :twisted:
Xaltotun
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod stratos » pát 03. úno, 2006 16:59

Zdravím všechny příznivce BU. :D Po přečtení vaší příspěvku jsem se rozhodl taky něco málo napsat. Je pravdou, že se objevuje strašná spousta organizací, kde se trénuje nebo vyučuje Wing Chun. Myslím si, že je to dobře, protože Wing Chun je unikátní bojové umění.
A teď k diskuzi!
Je až pozoruhodné jak si dokážete udělat ucelený obrázek o organizaci pouze z webových stránek! Nebo prohlásit někoho za odpadlíka jen proto, že se odloučí od organizace. Nezlobte se, ale je to směšné.

Wing Chun dělám již 7 let a za tu dobu jsem se setkal s hodně studenty a učiteli různých škol, viděl jsem i dost videoukázek a nedovolím si říct o nějaké škole, nebo jejím učiteli, že je vidlák a škola k ničemu. Proto nechápu takové řeči.

Co se týká TWCH. Několikrát jsem byl na jejich tréninku ( než jsem se odstěhoval) a musím říct, že se mi to líbilo. Člověk, který vedl výuku, věděl a dokázal naučit…

Trénoval jsem i s člověkem z EBMAS. Byl velmi dobrý a nepovažuju ho za odpadlíka a i přesto,že neměl vysoký stupeň, něco mně naučil a já jeho taky.

Co závěrem? Každý kdo chce hodnotit, ať si nejprve ověří jak to doopravdy je a pak ať se zamyslí nad tím, jestli může být vůbec tak smělý a kritizovat.
stratos
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Saros » pát 03. úno, 2006 20:46

Saros
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod stratos » sob 04. úno, 2006 11:17

SAROS - To, že se jmenují Tigers wing chun ti nejsem schopen vysvětlit.Nejpovolanější osobou bude asi Tygr nebo někdo z jejich organizace. Jistě k tomu mají nějaký dobrý důvod. Nemyslím si,že by název,ale byl tak hrozně důležitý, nebo snad ano? Je asi podstatné, že trénují. Včera jsem si pročetl jejich stránky a zabrouzdal jsem i někam kde píší o principech WING CHUN. Myslím, že by bylo dobré pro Vás všechny si to přečíst a pak si udělat názor jestli to je WING CHUN nebo ne. Sarosi nechci tě napadat nemám k tomu žádný důvod, jen chci poukázat na to, že pro mně není až tak důležité logo a název klubu jako to, že můžu cvičit popř. studovat něco co mám rád.
stratos
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Saros » sob 04. úno, 2006 12:13

Saros
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod stratos » sob 04. úno, 2006 14:11

toddb - Presne tak, clovek musi dostat nejakou tu ranu, at vi jak na tom je. Preji hodne uspechu v treninku.
stratos
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod stratos » sob 04. úno, 2006 14:18

Saros - Je možné, že to může na některé lidi takhle působit a ti se nejspíš nestanou žáky této školy a nebo třeba se na vlastní kůži přesvědčí o tom, že jejich doměnka je špatná. Pokud tě to trápí, není nic lehčího než jim napsat.
Myslím, že bychom se mohli už pomalu bavit o Wing Chunu a né diskutovat o jedné ze škol. Nemyslíte. Máme možnost si vyměnit zkušenosti a místo toho tlacháme a řešíme školu, do které žádný z Vás nevidí. Co vy na to? :)
stratos
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod stratos » sob 04. úno, 2006 14:23

Pro všechny - Ještě jedna věc k téhle diskuzi. Nevím kdo se z Vás věnuje Wing Chun, Ving Tsun apod. a jak dlouho a intenzivně,ale jedna věc mě na některých z Vás docela štve. A tou je troufalost někoho odsuzovat. Mám teď na mysli pana Kotlára, který napsal knihu Wing Chun. Jestli je kniha dobré nebo né, je věc jiná. Chci říct, že ať je jakýkoliv spisovatel ty dosažené výsledky ať v karate nebo jinde, mu nikdo z Vás neveme, tak jako nevemete T-WCH jejich dosažené úspěchy a možnost tréninku. Výpady proti jemu nebo nějaké organizaci, která se bojovým uměním věnuje xx let jsou pouze projevem neúcty a to je přesně věc, na kterou v BU není místo. Zamyslete se trošičku nad tím. Učte se větší pokoře a myslete i na to, že člověk, který se BU věnuje rok nebo 30 let vám může něco dát. Může to být jen pohled na věc, přístup nebo třeba motivace.Snažte se především se něco naučit, dozvědět něco nového, prodiskutovat názory.
stratos
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Hark » sob 04. úno, 2006 17:19

stratos píše:A tou je troufalost někoho odsuzovat. Mám teď na mysli pana Kotlára, který napsal knihu Wing Chun. Jestli je kniha dobré nebo né, je věc jiná. Chci říct, že ať je jakýkoliv spisovatel ty dosažené výsledky ať v karate nebo jinde, mu nikdo z Vás neveme, tak jako nevemete T-WCH jejich dosažené úspěchy a možnost tréninku. Výpady proti jemu nebo nějaké organizaci, která se bojovým uměním věnuje xx let jsou pouze projevem neúcty a to je přesně věc, na kterou v BU není místo.

Nejprve uvedu, ze soudim podle knihy pana Kotlara a vyjadruji se pouze k teto knize. Tiger WCH neznam a s zadnym clenem jejich klubu jsem necvicil, tudiz se k primo ke klubu nebudu vyjadrovat. Web maji hezky.

Na uctu se da podivat i z jineho pohledu.
Kung Fu je rodinny majetek. Lidi kteri uci styl kung fu, uci styl rodiny. Proto treba Lok Yiu Wing Chun - Wing Chun pana Lok Yiu. Bojove umeni je system jak procvicit telo pomoci specialnich pohybu a naucit cloveka nejaky system bojoveho mysleni a pohybu. Kazdy styl ma stejny cil a ruzne prostredky. Proto se styly pojmenovavaji - aby se navzajem odlisily. Aby mely svou identitu.

Pan Kotlar beze sporu je (nebo byl) uspesny karatista. Nikde ale nerika, ze by se ucil rodinny styl Wing Chun kung fu. Tvrdi, ze je samouk. Osobne si myslim, ze bez vedeni ucitele neni mozne naucit se tak komplexni a jemne bojove umeni, jako je Wing Chun. At si pan Kotlar a kdokoli jiny vytvori kolik ruznych stylu chce, to nikomu nevadi.

Dokazu ale pochopit, ze pokud si kdokoli pojmenuje svuj novy styl Wing Chun, pak to hne zluci ucitelum Wing Chun, kteri stravili desitky let zivota cvicenim tohoto umeni. Proste clovek, ktery uci jako soucast WCH napr. vysoke kopy, dela WCH spatne jmeno a prezentuje jako WCH neco, co s WCH ma jen velmi malo spolecneho.

Taky se ve WCH ucime delat vysoke kopy a vsechny mozne ostatni techniky z ruznych stylu, kdo co zna (namatkou box, karate, tae kwon do). Abychom poznali a pochopili zbrane protivnika a vedeli jak se proti nim branit. Ale mame jasno co z toho je Wing Chun, a co je "neco jineho". Sami bychom vysoky kop v boji nepouzili. Ale musime byt pripraveni na to, ze ho nekdo bude chtit pouzit.

To z te knihy nijak patrne nebylo, takze ona kniha vytvarela o Wing Chun mylny a zavadejici dojem. Proti tomu se IMHO ucitele WCH v Ceske Republice ohradili. Aby uchranili identitu Wing Chun jako systemu vyuky bojoveho umeni. Identitu souboru po sobe jdoucich cviceni pro pripravu cloveka k reseni krizovych situaci - a k vybudovani umeni zdraveho pohybu tela.
Naposledy upravil Hark dne ned 05. úno, 2006 20:25, celkově upraveno 2
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod stratos » sob 04. úno, 2006 18:11

Hark - Pokud soudis knihu Wing Chun kung fu pana Kotlara, tak s tebou souhlasim. Není to Wing Chun a jen se mu trochu podoba.
Pokud se proti tomu ohradi jakakoliv rodina Wing Chun nebo nejaky jeji zastupce, nic proti tomu nemam. Vadi mi spis, ze nekteri diskuteri, si dovoluji pouzivat az moc ostra slova. To je projev neucty. Pokud ma nekdo pocit, ze by pan Kotlar nemel vyucovat svuj styl pod nazvem Wing Chun, at to rekne primo jemu.
Taky to, ze nekdo soudi T-WCH podle nazvu, webu nebo podle toho ze kdysi byli nekteri zaky pana Kotlara je jistym projevem neucty. Kdo z Vas je zna? Byli jste nekdy na jejich treninku? Podle ceho posuzujete jestli delaji Wing Chun? Mozna jejich zaci jsou lepsi nez spousta z Vas, mozna ne. A kdyz jsme u te neucty. Spousta rodin Wing Chun na sebe hazi spinu a prohlasuji, ze jejich rodina je ta legitimni atd. To je taky neucta. Nesnesu, aby nekdo kdo trenuje treba v organizaci X nejaky rok, pomlouval organizaci Y, ze oni to delaji spatne a jsou hlupaci a ke vsemu jeste na internetu pod nejakou prezdivkou.
Pokud se nekomu neco nelibi na organizaci Y, at se sebere, jede za nima a klidne je vyzve, mozna to pro neho dopadne spatne a zjistite, ze je to prave on kdo Wing Chun. Ne vzdycky jmeno je zarukou pravosti Wing Chun.
Co se tyka vasich nacviku vysokych kopu, jsem jenom pro. Naucte se kopat treba dva metry vysoko. Je to jenom plus.Pokud se,ale bude snazit pouzit to na ulici spolu s technikou WCH, mate mensi sanci na uspech. Pak je dobre, ze vite kde zacina a konci WCH.
stratos
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod stratos » sob 04. úno, 2006 22:43

Co kdybych tuhle knihu našel já když sem přemýšlel kterému stylu se mám věnovat??Asi bych usoudil, že se jedna o nějakou napodobeninu karate a pokud bych neměl to štěstí a nepotkal někoho kdo o wt nečo ví třeba sem dneska dělal jujitsu nebo MT...

dostali jsme se nekam jinam. Ja nehajim jeho knihu a taky si nemyslim, ze je dobra.
Vidis, ty bys asi delal nejake jine BU a ja jsem se poprve dostal k WCH prave diky jeho prvni knize. Taky nebyla dobra (muj nazor) a taky jsem proto nestudoval u nej, ale jinde. Pouze me ta kniha prinutila se o WCH zajimat a hledat nejakeho kvalifikovanejsi. Nikdy bych, ale nepronesl nektere slova vuci jeho osobe, tak jako vuci organizaci jako je treba EBMAS, EWTO, AVSE, TWCH. Ted nemam na mysli tebe, protoze mi pripadas, ze uz neco natrenovane asi mas a nejsi typ utocnika a cloveka, ktery dela rychle soudy. Myslim takove, kteri si dovoli pouzivat vyrazy "debil, hlupak a jeste horsi" o takovych si myslim, ze necvicili poradne ani rok. Takovi si nemuzou dovolit kritizovat. Takovi se maji ucit vetsi pokore. Chapes?
Tim bych uzavrel debatu o panu Kotlarovi. Jeste se muzeme bavit o TWCH, EWTO atd.

stratos
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: WT jako WT?

Příspěvekod bsp » ned 05. úno, 2006 10:33

Xaltotun píše:Mne zaujal tento popis jejich WT cviceni: "Trénink našeho TWCH kung fu sestává z nácviku technik, forem Wing Chun, Wu Shu forem se zbraní i beze zbraně i s akrobatickými prvky , technických partnerských cvičení ve dvojici, cvičného boje" ..Ta akrobatika WT by mne mozna zajimala v 17 letech, kdyz jsem o WT nevedel nic a jen znal kung-fu z videa.., dnes jsem si jist, ze hledat ve strohosti a primosti agresivity WT hvezdy a premety je totalni blbost..pokud jeste navic u tech technik nezkouseji kotrmelce... :roll: :roll: :lol:

A jejich ukazky z nejakych mistrovstvi v Kung-fu na fotkach, kterych se zucastnili..vcetne toho, ze jestli se odtrhli od nejake pobocky WT v Havirove, ktera nevim jak dlouho trvala a jak dlouho tam cvicili - protoze jsem o ni nikdy jako WT neslysel, tak bych se nedivil, jestli to nebylo neco s rocni ci nekolika mesicni tradici, pak jeste ono jmeno Kotlar, dale jak casto muzou dojizdet z Karvine za tim Svycarem, o kterem jsem ve WT taky nikdy neslysel a co vlastne uci....
:?:
Ve mne to vse zanechava dojem stale marnosti hledat nekde na Morave mimo skoly Barsi a WT v Brne neco, co by pusobilo kvalitne..Nekdo sice rika, ze EWTO na tom ryzuje, ale porad jsem si jist kvalitou WT EWTO-vzhledem k tomu, ze tolik skol vzniklo odpadem z EWTO kvuli neochote to platit, ne ze by nadavali na techniku stylu a ted se vsechny honosi svou "pravovernosti a nebezpecnosti proverenych ..casto "Missing" :lol: :lol: technik. :wink: :twisted:

Tady vidím zase jednoho experta na Wing Chun. Ani neumi číst když se nedočte o tom že k žádné pobočce WT TWCH nepatřilo, a protože o TWCH nikdy neslyšel tak to asi nebude existovat. Mě zase připadá jako marnost se přihlásit a cvičit u EWTO WT a co s tím uděláme? Technika je směšná, Konig je směšný, Kernspecht je směšný a XALTOTUNE ty jsi nejsměšnější kašpar ktereho jsem tu zaregistroval :lol: . Co jsi dokázal ? Začaruješ mě teď ? :lol:
Tak se přijď podivat na trening a potom mluv!
Jirka
bsp
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Tiger's WCH

Příspěvekod MrShy » ned 05. úno, 2006 12:58

Ahoj Všichni! Dovolte mi abych krátce zareagoval na vaše připomínky ke klubu Tiger's WCH. Po tom, co jsem tady četl, jak dlouho všichni WCH cvičíte a jací jste všichni znalci všech druhů a stylů kung-fu a WCH mě k této mé reakci zřejmě opravňuje pouze to, že jsem členem onoho tolik diskutovaného klubu!
Chtěl bych říci pouze to, že děláme co nás baví a myslím, že člověk, který nám předává své vědomosti a dovednosti je i přes to, že není podle vás členem žádné "významné" školy či žákem "žádného významného mistra" dost dobrý na to, abychom mu věřili a rádi se od něj učili!
Nikdo nemá právo soudit někoho jen podle názvu či loga! Zkuste si přijít zacvičit a uvidíte, jeslti se vám WCH které děláme bude či nebude líbit!
Mějte se!
MrShy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně