No záleží jak tě škrtí, předloktím zezadu, nebo zepředu rukama. Pokud tě ale škrtí přemýšlet o tom, jak se ubránit aby to bylo nejjemnější, to opravdu není ten správný přístup(pokud to není spolužák ve školeRychi píše:Zajimalo by me, jestli neznate nejaky figle na to, kdyz vas nekdo neohrabane vezme kolem krku a zacne priskrcovat. Co potom udelat, aby to bylo co nejjemnejsi pro toho druheho a zaroven efektni pro vas? (Ted hlavne nemam na mysli uder loktem do bricha nebo obliceje )
Fukki píše:Pokud jde na tebe zepředu, učívá se jednoduchý princip.. když natahuje ruce a sápe se ti po krku, nejlépe v momentě počátku, kdy ruce teprv vysouvá, TY své ruce jednoduše zvedneš před sebe, pokrčené v loktech směrem vzhůru. Snažíš se je jakoby vložit mezi jeho a ty jeho mu logicky rozevřeš, tím že své ruce zvedáš. Dlaně máš blíž u sebe než lokty, čili jeho ruce mají tendenci sjet po tvých níž. Tím navíc způsobíš, že mu otevřeš jeho střeh a může následovat tvůj výpad na jeho obličej. To ale jen pro TENTO případ. Způsobů škrcení a situací je tolik..
sulthan píše:Rychi píše:Ano, v podstate jsem myslel tento zpusob, akorat ze zadu. Jeste by me ale zajimalo, jak napsla Sulthan: prehodit pres hlavu. To znamena, ze mam udelat co?
Mel jsem na mysli situaci, kdy se ti nekdo pokusi nasadit kravatu zezadu. V tom pripade ho chytis za ruku, predklonis se, soucasne pokrcis kolena a potom svihem ty kolena narovnas, takze se ti zadek dostane vys nez predni cast tela a utocnik pres tebe proste prepadne.
V zapasnickych technikach se moc nevyznam, ale tuhle jsem si nekolikrat vyzkousel a jde to fakt krasne.
Mozna jsem to nepopsal perfektne, chce to proste ukazat.
Rychi píše:tak uz jsem to vyresil: http://www.spartak.cz/index.php?ktg=seb ... d978f00a1b
Makoto píše:Takhle utoci pouze tupoun....bez urazky. Kravat se nasazuje tak, aby ten druhy byl co nejdrive v zaklonu. Jinak je mnoho zpusobu jak uniknout.
Pokud jde o kravatu zezadu, brada na hrud, poklesnout a snizit tak teziste, odstoupit malicko stranou a rozmackat koule...a to pekne rychle. Behem dvou sekund je konec, pokud to nestihnes. Ver mi, zazil jsem to na vlastni kuzi...
Makoto píše:Rychi píše:tak uz jsem to vyresil: http://www.spartak.cz/index.php?ktg=seb ... d978f00a1b
Asi je to vtip, protoze to, co nasazuje utocnik je dvojity nelson. A ten kdyz se nasadi spravne..uzij si ten kratky zbytek zivota...
Zigi píše:Makoto píše:Rychi píše:tak uz jsem to vyresil: http://www.spartak.cz/index.php?ktg=seb ... d978f00a1b
Asi je to vtip, protoze to, co nasazuje utocnik je dvojity nelson. A ten kdyz se nasadi spravne..uzij si ten kratky zbytek zivota...
Já ti nevím, dvojitý nelson je hodně o síle...taky je to zápasnický chvat, že...ukazoval mi jej kolega(bývalý volnostylař- cca 110kg) a z jeho "objetí" bych se nedostal živý. Když to ale na mě zkoušel můj třináctiletý brácha, málem jsem mu "serval" ramena, aniž bych se moc snažil. Uznávám, že to je extrémní příklad, ale chci tím jen říct, že pokud útočník není kdoví jaký silák a ty budeš mít fakt páru, dostaneš se z tohoMě se to ale netýká
Frank píše:Druhů škrcení je hrozně moc a z některých se nejde ani dostat.Takže je to asi neřešitelná otázka na fórum.Záleží na situaci a podle toho jak tě škrtí......Se zeptej rad¶i nékde v tělocvičně
Makoto píše:Sohlas, nelsona musi nasazovat nekdo, kdo na to ma svaly![]()
Daleko lepsi je tzv. americka kravata, kterou nasadi i drobne devce, ale uspi s tim i 100 kilove hovado
Makoto píše:Uz to tu zaznelo - nejlepsi je protiutok, nez a v dobe, co se skrceni nasazuje, pak uz bych si na obrance nevsadil
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků