Jak na skrceni?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Jak na skrceni?

Příspěvekod Rychi » pon 20. úno, 2006 15:46

Zajimalo by me, jestli neznate nejaky figle na to, kdyz vas nekdo neohrabane vezme kolem krku a zacne priskrcovat. Co potom udelat, aby to bylo co nejjemnejsi pro toho druheho a zaroven efektni pro vas? (Ted hlavne nemam na mysli uder loktem do bricha nebo obliceje ) :wink:
Rychi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod sulthan » pon 20. úno, 2006 16:26

prehodit pres hlavu.
sulthan
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: Jak na skrceni?

Příspěvekod koblih » pon 20. úno, 2006 17:26

Rychi píše:Zajimalo by me, jestli neznate nejaky figle na to, kdyz vas nekdo neohrabane vezme kolem krku a zacne priskrcovat. Co potom udelat, aby to bylo co nejjemnejsi pro toho druheho a zaroven efektni pro vas? (Ted hlavne nemam na mysli uder loktem do bricha nebo obliceje ) :wink:
No záleží jak tě škrtí, předloktím zezadu, nebo zepředu rukama. Pokud tě ale škrtí přemýšlet o tom, jak se ubránit aby to bylo nejjemnější, to opravdu není ten správný přístup(pokud to není spolužák ve škole :-) ).
koblih
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Frank » pon 20. úno, 2006 17:52

Druhů škrcení je hrozně moc a z některých se nejde ani dostat.Takže je to asi neřešitelná otázka na fórum.Záleží na situaci a podle toho jak tě škrtí......Se zeptej rad¶i nékde v tělocvičně :wink:
Frank
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Frank » pon 20. úno, 2006 17:54

Druhů škrcení je hrozně moc a z některých se nejde ani dostat.Takže je to asi neřešitelná otázka na fórum.Záleží na situaci a podle toho jak tě škrtí......Se zeptej rad¶i nékde v tělocvičně :wink:
Frank
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fukki » pon 20. úno, 2006 20:09

Pokud jde na tebe zepředu, učívá se jednoduchý princip.. když natahuje ruce a sápe se ti po krku, nejlépe v momentě počátku, kdy ruce teprv vysouvá, TY své ruce jednoduše zvedneš před sebe, pokrčené v loktech směrem vzhůru. Snažíš se je jakoby vložit mezi jeho a ty jeho mu logicky rozevřeš, tím že své ruce zvedáš. Dlaně máš blíž u sebe než lokty, čili jeho ruce mají tendenci sjet po tvých níž. Tím navíc způsobíš, že mu otevřeš jeho střeh a může následovat tvůj výpad na jeho obličej. To ale jen pro TENTO případ. Způsobů škrcení a situací je tolik..
Fukki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Rychi » pon 20. úno, 2006 21:16

Fukki píše:Pokud jde na tebe zepředu, učívá se jednoduchý princip.. když natahuje ruce a sápe se ti po krku, nejlépe v momentě počátku, kdy ruce teprv vysouvá, TY své ruce jednoduše zvedneš před sebe, pokrčené v loktech směrem vzhůru. Snažíš se je jakoby vložit mezi jeho a ty jeho mu logicky rozevřeš, tím že své ruce zvedáš. Dlaně máš blíž u sebe než lokty, čili jeho ruce mají tendenci sjet po tvých níž. Tím navíc způsobíš, že mu otevřeš jeho střeh a může následovat tvůj výpad na jeho obličej. To ale jen pro TENTO případ. Způsobů škrcení a situací je tolik..

Ano, v podstate jsem myslel tento zpusob, akorat ze zadu. Jeste by me ale zajimalo, jak napsla Sulthan: prehodit pres hlavu. To znamena, ze mam udelat co?
Rychi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod sulthan » pon 20. úno, 2006 22:40

...
Naposledy upravil sulthan dne sob 25. srp, 2007 18:00, celkově upraveno 1
sulthan
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Rychi » úte 21. úno, 2006 20:51

Rychi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 21. úno, 2006 21:00

sulthan píše:
Rychi píše:Ano, v podstate jsem myslel tento zpusob, akorat ze zadu. Jeste by me ale zajimalo, jak napsla Sulthan: prehodit pres hlavu. To znamena, ze mam udelat co?

Mel jsem na mysli situaci, kdy se ti nekdo pokusi nasadit kravatu zezadu. V tom pripade ho chytis za ruku, predklonis se, soucasne pokrcis kolena a potom svihem ty kolena narovnas, takze se ti zadek dostane vys nez predni cast tela a utocnik pres tebe proste prepadne.
V zapasnickych technikach se moc nevyznam, ale tuhle jsem si nekolikrat vyzkousel a jde to fakt krasne.
Mozna jsem to nepopsal perfektne, chce to proste ukazat.

Takhle utoci pouze tupoun....bez urazky. Kravat se nasazuje tak, aby ten druhy byl co nejdrive v zaklonu. Jinak je mnoho zpusobu jak uniknout.
Pokud jde o kravatu zezadu, brada na hrud, poklesnout a snizit tak teziste, odstoupit malicko stranou a rozmackat koule...a to pekne rychle. Behem dvou sekund je konec, pokud to nestihnes. Ver mi, zazil jsem to na vlastni kuzi...
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 21. úno, 2006 21:02

Rychi píše:tak uz jsem to vyresil: http://www.spartak.cz/index.php?ktg=seb ... d978f00a1b

Asi je to vtip, protoze to, co nasazuje utocnik je dvojity nelson. A ten kdyz se nasadi spravne..uzij si ten kratky zbytek zivota...
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sulthan » úte 21. úno, 2006 22:34

Makoto píše:Takhle utoci pouze tupoun....bez urazky. Kravat se nasazuje tak, aby ten druhy byl co nejdrive v zaklonu. Jinak je mnoho zpusobu jak uniknout.
Pokud jde o kravatu zezadu, brada na hrud, poklesnout a snizit tak teziste, odstoupit malicko stranou a rozmackat koule...a to pekne rychle. Behem dvou sekund je konec, pokud to nestihnes. Ver mi, zazil jsem to na vlastni kuzi...

Souhlasim, ze zpusob, ktery jsem popsal, je pouzitelny spis na utocniky amatery a uspesnost zalezi na vysce a vaze utocnika. Tvuj zpusob je univerzalnejsi, ale zato mnohem vic destruktivni :D
sulthan
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kryton » úte 21. úno, 2006 22:57

Podle mě se dá kravatě bránit jenom před tím než ti jí někdo nasadí..ale jakmile už jí máš tak ti nezbyde než umřít:) a ani si to nestihneš pořadně uvědomit... mě jí kamarád ukazoval, a poslední co si pamatuju je jak sem ucítil stisk na krku..pak sem omdlel a probral sem se až na zemi. ©lo to okamžiťe..takže pokud už kravatu máš a ten druhej to umí tak neni co rěšit...
kryton
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Zigi » stř 22. úno, 2006 8:46

Makoto píše:
Rychi píše:tak uz jsem to vyresil: http://www.spartak.cz/index.php?ktg=seb ... d978f00a1b

Asi je to vtip, protoze to, co nasazuje utocnik je dvojity nelson. A ten kdyz se nasadi spravne..uzij si ten kratky zbytek zivota...

Já ti nevím, dvojitý nelson je hodně o síle...taky je to zápasnický chvat, že...ukazoval mi jej kolega(bývalý volnostylař- cca 110kg) a z jeho "objetí" bych se nedostal živý. Když to ale na mě zkoušel můj třináctiletý brácha, málem jsem mu "serval" ramena, aniž bych se moc snažil. Uznávám, že to je extrémní příklad, ale chci tím jen říct, že pokud útočník není kdoví jaký silák a ty budeš mít fakt páru, dostaneš se z toho :twisted: Mě se to ale netýká :oops:
Zigi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Makoto » stř 22. úno, 2006 9:27

Zigi píše:
Makoto píše:

Já ti nevím, dvojitý nelson je hodně o síle...taky je to zápasnický chvat, že...ukazoval mi jej kolega(bývalý volnostylař- cca 110kg) a z jeho "objetí" bych se nedostal živý. Když to ale na mě zkoušel můj třináctiletý brácha, málem jsem mu "serval" ramena, aniž bych se moc snažil. Uznávám, že to je extrémní příklad, ale chci tím jen říct, že pokud útočník není kdoví jaký silák a ty budeš mít fakt páru, dostaneš se z toho :twisted: Mě se to ale netýká :oops:

Sohlas, nelsona musi nasazovat nekdo, kdo na to ma svaly :wink:
Daleko lepsi je tzv. americka kravata, kterou nasadi i drobne devce, ale uspi s tim i 100 kilove hovado :-)
Uz to tu zaznelo - nejlepsi je protiutok, nez a v dobe, co se skrceni nasazuje, pak uz bych si na obrance nevsadil :wink:
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Snooorri » stř 22. úno, 2006 9:57

Ja bych mu zatlačil na slabe body... :)
Snooorri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Kocour » stř 22. úno, 2006 16:09

Frank píše:Druhů škrcení je hrozně moc a z některých se nejde ani dostat.Takže je to asi neřešitelná otázka na fórum.Záleží na situaci a podle toho jak tě škrtí......Se zeptej rad¶i nékde v tělocvičně :wink:

Mam za to ze ze vseho se da dostat, jenom to je nekdy tezke... :twisted:
Kocour
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Toman » čtv 23. úno, 2006 7:42

Makoto píše:Sohlas, nelsona musi nasazovat nekdo, kdo na to ma svaly :wink:
Daleko lepsi je tzv. americka kravata, kterou nasadi i drobne devce, ale uspi s tim i 100 kilove hovado :-)

Co to je americká kravata.....asi vim co myslíš, ale nejsem si jist. Máš někde na netu obrázek?

Makoto píše:Uz to tu zaznelo - nejlepsi je protiutok, nez a v dobe, co se skrceni nasazuje, pak uz bych si na obrance nevsadil :wink:

To je pravda.Tohleto :D
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na bojová umění a sporty obecně