woty píše:Zajimalo by me z jakeho duvodu jste zacali cvicit bu,jestli napriklad z duvodu sebeobrany,nebo jako sport atd.
Začal jsem cvčit BU asi kolem 18-ti let, rozpustili u nás oddíl házené, kterou jsem dělal více než 6-let, a nebavilo mě chodit po hospodách každý večer a chlastat. Nejsem sice abstinent, ale piju s rozumem - nerad zvracím

Proto jsem hledal něco, co vyplní můj čas. Narazil jsem na skupinku lidí, kteří tehdy cvičili delší dobu jihočínské styly. Přifařil jsem se k nim. Cvičil se tam i thajský box - ten trénoval nějaký rusák. MT mě moc nebral, spíš tréninkové metody - za 8 měsíců jsem toho nechal a dál cvičil jen jihočínské styly. U těch jsem zůstal asi 5let. Ale nebylo to to, co jsem hledal. Pro použití na ulici moc složité, proto jsem nakonec skončil u Musada - kamarád se jej učil v armádě, pokud sloužil. PAk jsem začal dělat streetfight - používali jsme vše, co mohlo sloužit jako obranná pomůcka. V práci se učím judo, ju-jitsu, páč musím. Byl jsem na několika seminářích Nin-jutsu, speciálně šinken-gata(pokud jsem to napsal blbě - tak sorry). Teď asi rok jezdím do Polska trénovat KravMagu - a konečně mám systém, který mi 100% sedí. Rychlý, jednoduchý, účelný a hodně tvrdý - akorát pro mě.
Protože jak říkám - každý kus jiný vkus.
NIKDY nebudu tvrdit, že zrovna to co dělám, je nejlepší styl. KAždý si musí najít ten svůj, a je úplně fuck v kolika letech začne cvičit. Pokud ho bude dělat pro svůj dobrý pocit, bude ho dělat z nadšením, tak se pak stane jeho životním stylem. A v krizových situacích dokáže třeba zachránit prdel. Howgh